Collinsová si po triumfu v Palermu zahraje finále i v San José, narazí na Kasatkinovou

8. 8. 2021, 11:39
Aktuality 4
WTA SAN JOSÉ - 27letá Danielle Collinsová na tvrdém povrchu v San José deklasovala Chorvatku Anu Konjuhovou a dva týdny po premiérovém triumfu na antuce v Palermu postoupila do druhého finále. O nejcennější titul si devět zápasů neporažená Američanka zahraje s Ruskou Darjou Kasatkinovou.
Danielle Collinsová

Danielle Collinsová hraje čtvrtý turnaj během čtyř týdnů a opět nechyběla v semifinále. V maďarské Budapešti v něm sice i pošesté v kariéře prohrála, o týden později na antuce v Palermu už však došla poprvé do finále a získala titul.

A nyní je ve finále i v San Jose. Poprvé na domácí půdě, poprvé na tvrdém povrchu a poprvé na podniku kategorie WTA 500.

Sedmadvacetiletá Američanka v Kalifornii vyřadila Shelby Rogersovou, bývalou vítězku US Open Sloane Stephensovou, čtvrtou z olympiádu v Tokiu Kazašku Jelenu Rybakinovou a v sobotním semifinále smetla 6-0 6-2 chorvatskou kvalifikantku Anu Konjuhovou. V zápase zahrála 18 winnerů a jen 9 nevynucených chyb.

"Poslední týdny mi dodaly sebevědomí. V zápasech si teď více věřím a údery hraju skoro automaticky, nemusím nad nimi tolik přemýšlet. Je příjemné hrát v takové psychické pohodě," pochvaluje si Collinsová.



O druhý titul a návrat do Top 30 si bývalá 27. hráčka světa Collinsová, jež v posledních devíti zápasech prohrála jediný set. zahraje s Darjou Kasatkinovou (h2h 0-2).

Čtyřiadvacetiletá Ruska v semifinále porazila 6-3 6-2 nejvýše nasazenou Belgičanku Elise Mertensovou a do finále postoupila už počtvrté v sezoně. Usilovat bude o 3. letošní a celkově 5. titul.



Téměř rok dlouhé čekání na finále neukončila v San José  neukončila česká deblistka Květa Peschkeová. 46letá veteránka s Australankou Ellen Perezovou skončily v semifinále po těsné porážce 3-6 6-4 8-10 s nejvýše nasazeným kanadsko-brazilským párem Gabriela Dabrowská a Luisa Stefaniová.

• WTA 500 SAN JOSÉ •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 565.530 dolarů
sobotní výsledky (07. 08. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Kasatkinová (4-Rus.) - Mertensová (1-Belg.) 6-3 6-2
Collinsová (7-USA) - Konjuhová (Chorv.) 6-0 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Dabrowská/Stefaniová (1-Kan./Braz.) - Peschkeová/Perezová (3-ČR/Austr.) 6-3 4-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
sojka1
statecne bojuje se svymi zdravotnimi problemy, hezka je jak panenka, tenis ma ted jako britvu, ale mne protivnejsi zenskou na okruhu by clovek opravdu tezko pohledal... snad ji Darja prehraje... :-))
Reagovat
blixa
smilesmile
Reagovat
vladka
smile- taky ji "špatně snáším"..namistrovaná usamanka
Reagovat
com
Collins se rozjela.. kéž by se neodhlasovala z Montrealu a vyradila vracejici se Halepku smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist