Collinsová ukončila jízdu Cornetové a je znovu v semifinále Australian Open

26. 1. 2022, 03:07
Aktuality 15
AUSTRALIAN OPEN - Danielle Collinsová si zahraje své druhé grandslamové semifinále. Osmadvacetiletá Američanka přehrála 7-5 6-1 Alizé Cornetovou, která absolvovala své premiérové čtvrtfinále na grandslamech, a znovu po třech letech na Australian Open prošla mezi nejlepší kvarteto. O první finále na největších podnicích bude bojovat s Igou Šwiatekovou.
Profily hráčů
Danielle Collinsová (© AFP)

Danielle Collinsová si za poslední rok prošla řadou zdravotních komplikací, dokonce kvůli operaci endometriózy pár měsíců nehrála, přesto dokázala poprvé v kariéře postoupit do finále podniků WTA a obě vyhrát (Palermo a San José).

Nyní skvělou formu předvádí i na Australian Open, ačkoli před cestou do Melbourne Parku neabsolvovala jedinou přípravnou akci, hraje svůj první turnaj od listopadové skreče v Linci a má problém se zády.

Po dvou úspěšných obratech ve svém třetím kariérním grandslamovém čtvrtfinále narazila na Alizé Cornetovou a 32letou Francouzku, jež absolvovala své vůbec první čtvrtfinále na největších tenisových podnicích, v premiérovém vzájemném souboji přehrála 7-5 6-1.

Collinsová si v úvodním dějství až do stavu 5-3 suverénně držela podání a hájila náskok brejku. Nakonec hodinový set však doservírovat nezvládla a ještě musela o vedení hodně zabojovat. Ve druhé sadě už měla jasně navrch. Soupeřce, která si vyšlápla na Garbiñe Muguruzaovou a Simonu Halepovou, za půl hodiny povolila jediný game.

Osmadvacetiletá Američanka si i své druhé grandslamové semifinále zahraje na Australian Open. Před třemi lety v Melbourne sbírala svá vůbec první vítězství v hlavních soutěžích grandslamů, vyřadila tři hráčky Top 20 a až před branami finále ji zastavila Petra Kvitová.

"Je skvělé, že po zdravotních problémech zase hraju na téhle úrovni. Fyzicky jsem na tom ještě lépe než dříve a tohle je velká odměna," řekla.

Dnešním postupem si zajistila debut v nejlepší dvacítce světového hodnocení. O první finále na akcích velké čtyřky bude rodačka z floridského Saint Petersburgu bojovat s Igou Šwiatekovou (H2H 0-1). Polská grandslamová šampionka zastavila Kaiu Kanepiovou.

V případě dalšího vítězství naváže na loňskou finálovou účast Jennifer Bradyové a o titul by si mohla zahrát s krajankou Madison Keysovou, která bude ve čtvrtek čelit světové jedničce Ashleigh Bartyové.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
středeční výsledky (26. 1. 2022)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Collinsová (27-USA) - Cornetová (Fr.) 7-5 6-1
Šwiateková (7-Pol.) - Kanepiová (Est.) 4-6 7-6(2) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
paddy
potvrzuje se, že mladá generace čumící do mobilu obtížně konkuruje, a proto starší generace drží

kdo něčemu nedává 100%, tak nemůže pomýšlet na úspěch, rozhodují maličkosti smile

S reportéry se tam podělila i o další tajemství svého australského úspěchu: "Ráda si na turnajích dělám vlastní bublinu. Inspirovala jsem se americkými fotbalistkami, které byly před třemi lety ve finále mistrovství světa, a o kterých jsem četla, že si dávaly pauzu od sociálních sítí. Někdy se dokonce ani nedívaly na telefon."
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherná poslední výměnasmile
Reagovat
fandorin78
smile
Reagovat
Davor1
Iga je herne úplne inde, ale tá jej hlava je obrovský hendikep. Kanepi dostane od nej prvé semifinále v darčekovom balení, ešte s mašľou.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevidel jsem cele jen cast zapasu, ale klasika - Opet Iga nam zaprezentovala cely svuj emocionalni balicek i s bonusami, a to jsem to nevidel cele:)

Sen se ovsem splnil...SF Iga x Danielka. Budu vic prat Danielce, aby si zahrala s Ash ve finale:)
Reagovat
tommr
ta Kanepi fakt není normální. Zase potřebovala 9 setbolů na získání prvního setu ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Pro Danielku idealni, ale myslim, ze i ta Iga bude dobrou sanci na to, aby se dostat finale:)
Reagovat
tommr
nechci Collinsovou podcenovat, ale myslím si že do finále půjde vítězka právě probíhajícího zápasu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
:) no jen aby...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
asgard33
Ideální výsledek by byl Kanepi ve 3 setech po překonání hranice 200 minut,aby se před SF trochu unavila.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel odpadla už dnessmile
Reagovat
asgard33
Ve 3.setu už bylo jasně vidét,že kondičně prostě nestíhá.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jeste ta Iga, a bude to v cajku:)
Ovsem tam to zatim moc nevypada...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist