Djokovič je připraven hrát US Open. Má však jednu podmínku

16. 7. 2020, 13:00
Aktuality 41
Novak Djokovič možná bude útočit na další triumf ve Flushing Meadows, kde má v poslední srpnový den odstartovat grandslamové US Open. Světová jednička má však jednu podmínku, po přeletu ze Spojených států na evropské antukové turnaje nechce do 14denní karantény.
Profily hráčů
Novak Djokovič

US Open se bude poprvé v historii hrát bez diváků a za velmi přísných podmínek. Tenisté budou žít v jakési bublině, veškerý volný čas by měli strávit na hotelech nebo v pronajatých domech. Na vycházky po Manhattanu mohou rovnou zapomenout.

Djokoviče však nejvíce trápila podmínka, že si bude moct do New Yorku vzít jen jednoho člena týmu. To nakonec pořadatelé amerického grandslamu pozměnili a hráči by měli mít dovoleno s sebou přivést alespoň tři členy.

Teď si Djokovič klade další podmínku, která se ale rozhodně netýká jen jeho. Vedení bílého sportu podle něj musí zařídit, aby účastníci US Open po přeletu do Evropy nemuseli do 14denní karantény.

Logický požadavek. Hned po skončení US Open má totiž začít Masters v Madridu, následuje Masters v Římě a poté French Open. Ti, co se v New Yorku dostanou do druhého týdne a museli by podstoupit 14denní karanténu, by se tak nemohli ani na jednom z přípravných turnajů představit a na pařížskou antuku by dorazili bez jakékoli generálky.

Djokovič, který se nedávno sám novým typem koronaviru nakazil, nejspíše s účastí na amerických betonech počítá, jelikož v akademii svého krajana Janka Tipsareviče trénuje na tvrdém povrchu. Minimálně US Open tak má zřejmě v plánu odehrát.

Mužský tenisový okruh se po koronavirové pauze zase rozjede 14. srpna ve Washingtonu. Pak se v dějišti US Open uskuteční přesunuté Masters ze Cincinnati a ještě obvykle závěrečný grandslam sezony. "Ještě nevím, jestli na US Open pojedu. Rozhodně nebudu hrát ve Washingtonu, Cincinnati (přeložené do New Yorku) v plánu mám. Plánuju i Madrid, Řím a French Open," řekla světová jednička zhruba před týdnem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
ttopi
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1526687-djokovicovo-chovani-neco-takoveho-se-jen-tak-nevidi-rika-zamestnanec-hotelu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Mě stačí tato část a dál to nečtu

"luxusního hotelu Pinu Nature v Bosně a Hercegovině"

To je jakoby Federera chválili v Hiltonu v Basileji a Rafu ve Four Roses na Mallorce.
Reagovat
ttopi
Pravda :-D
Reagovat
Marduch
Pokud personal nekeca, tak Novakovi opravdu kloboucek, na tom si rovnez základam ;-)
"Novak si zde rezervoval tři pokoje, a když je poté on a jeho přátelé opouštěli, všechny byly naprosto čistě uklizené a v dokonalém stavu. Tohle prostě často nevidíte," dodává jeden z členů personálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno to je tým, ze sa Novak do hotela ani nenastahoval nakoniec.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že nedopadl jako Vladimír Iljič Ruprd ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=4RJvINs8Dk0
Reagovat
paddy
tedy známí kolotočáři, kteří objíždí všechno :)

https://twitter.com/dannymiche/status/1282723758676021249?s=20
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial
Reagovat
paddy
USTA zrušila srpnové národní šampionáty juniorů a jiných vedlejších kategorií. Kvůli zřejmým důvodům a navíc v tom sehrálo i roli cestování uvnitř US, kde se situaci liší stát od státu + karanténa. UO nadále platí.
- - - - - - -
UO platí zatím jen na papíře :)

=============
Mouratoglou prohodil zase pár komentů, že Serena si asi bude muset vybrat mezi UO a FO. Kalendář turnajů je šílený. Spekuloval o karanténě, která by pro hráče znamenala volbu mezi US a Evropou. Výhodu mají hráči, kteří se hráli exhibice jako USTA atp. Ještě se Serenou nemluvil.
- - - - - - -
Proč si s tou Serenou nepromluví nebo ať mlčí. Trénuje vůbec Serena, když s trenérem dlouho nemluvila?
Rozdílná rozehranost a kondice znamená neregulérní prostředí. Tituly budou taková loterie. Šílený kalendář? Takový Djok možná dá 5 turnajů v řadě, Rafa by chtěl možná 6, ale oni ho přemluví.

=============
Berrettini has confirmed that he is ready to play both the US Open and the French Open, if concerns over quarantine issues are resolved in the coming weeks.
- - - - - - -
Jestli nezruší karanténu (především při návratu do Evropy), tak do US asi moc lidí nepojede. Je vidět, že to není jisté a stále to je na stole. Paradoxně o účasti v US bude rozhodovat Evropa spolu s nutným svolením hygieniků.

=============
Rittner (nově šéfka turnaje v Berlíně)
"But in view of the immensely high numbers of infections throughout America, I don't see the US Open taking place in New York at the end of August, mainly because the travel restrictions are high. As a player, I wouldn't want to fly there."
- - - - - - -
Mnoho hráček čeká na rozhodnutí ostatních hráček. Ale s takovou tam nikdo nepojede, když se vzájemně zblokují :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrat celkom logická požiadavka.

Vynimka vsak moze byt komplikovana, kedze to zrejme bude musiet ist cez vlady krajin Spanielsko, Taliansko, Francuzsko.
Reagovat
Kozoroh
Jestliže bude vyžadována 14-denní karanténa pro účastníky USO, kteří přicestují do Evropy, pak nikdo z nich nebude moct odehrát Madrid a ti, co postoupili do 2. týdne, by se nemohli účastnit turnaje v Římě. Na RG by startovali bez odehraní zahřívacího turnaje a byli by tak v nevýhodě vůči těm, co v Americe nehráli. Buď tedy žádná karanténa nebude, nebo se bude muset změnit tenisový harmonogram, jinak absence hráčů kvůli karanténě ubere plánovaným turnajům na atraktivitě a zisku.
Reagovat
Nola
snad necakas, ze to Kakamil odobri :DDD
Reagovat
Patik
veď je to predsa úplne logické tu nieje o čom..taká požiadavka alebo podmienka od Djokoviča to by som zmietol zo stola a bral ako samozrejmosť..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, protože profi hráč musí trénovat týden před zápasem na antuce, jinak na ni neumí hrát.
Reagovat
paddy
Titul je titul, čas ubývá
Cincy bez UO je nesmysl, takže pojede oba
5 turnajů v řadě, aby se neutavil. Když tak někde na antuce hodí skreč

Už teď je zvýhodněn, že nebude vyloučen, protože má alespoň krátkodobou imunitu. Otázka, zda bude moci hrát nakažený hráč. Walkover ve finále by byla lahůdka :)
Reagovat
George_Renel
To je přece ale věcí každého státu jak řeší přílet z Ameriky, co s tím má ATP?
Reagovat
tommr
ATP/WTA by mohli pro tenisty vyjednat výjímku. V podstatě jde jen o to, aby tenisté po USO nemuseli do karantény při přeletu do Madridu a Říma ...
Reagovat
paddy
Určitě bude výjimka ala pendleři. Každopádně není jisté, zda se budou moci zúčastnit všechny země
Reagovat
tommr
stačí když se budou moct zúčastnit hráči, kteří se na USO kvalifikují. Na situaci v Africe a jiných tenisem nepolíbených regionech nezáleží ...
Reagovat
smazaný uživatel
Potom taky

1. Světová jednička může bydlet v jakémkoliv hotelu v NY a mít s sebou celý tým
2. Světová jednička může využívat jakékoliv tréninkové kurty, bazény a sauny bez omezení
3. Djokovič bude mít 13 dní volno a bude hrát až finále ve kterém automaticky získá náskok 2:0 na sety a 3:0 na gamy

Šašek tohle.
Reagovat
Nola
NO1 si moze dovolit cokolvek, pochop to konecne :D
Reagovat
Marduch
Presne tak, Rafael Nadal Parera tu dvacinu rozhodne zadarmo nedostane :p
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
LordMutademus
Oběť britských médií. Chudáček. :-(
Reagovat
Patik
Cinci presunuté do New Yorku podľa mňa nieje Cinci..každopádne predpokladám že začneme tam kde sme prestali..US Open sa môže niesť v duchu odvety za posledné grandslamové finále..kocky sú hodené i keď..bez divákov..to bude len ako osobná pomsta zaznamenaná kamerou..
Reagovat
Frantz
Nevymýšlej, anebo zůstaň v klidu doma ;-)
Reagovat
Mantra
souhlas, Balkánec si myslí, že je všechno podle něho, by mě zajímalo zda mu pořadatelé k centru zase postaví cryokomoru, soukromou, aby měl trochu náskok s regenerací
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič má neskutečný talent ze sebe dělat dementa.

Během přestávky je jednoznačně největší šulin z profi tenistů, možná i z profi sportovců.

Nechápu, proč prostě nedrží hubu jako Nadal s Federerem, ale furt někde něco komentuje. Akorát mu to ubližuje
Reagovat
Marduch
Federer se za pul roku nezmohl nez na trapne ukradeni show s Twitterovym vykrikem ve veci slouceni ATP a WTA vsem, kdo na tom uz dele delaji, viz vyroky Rafy a Sereny.
Pro hrace a pro tenis neudelal za tu dobu - na rozdil od Djokovice - vubec nic. Aby byl behem covidu alespon trochu videt, poslal (tvym slovnikem) nejake ty drobne do Afriky a krasne nam to nafotil.

Naopak, byl proti GS bez divaku, i kdyz uz musel tusit, ze pujde na druhou operaci a sel tak proti vetsine hracu, kteri nutne potrebuji z neceho zit.
Mne osobne ambasador tenisu spis zklamal.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně jiná diskuze.

Djokovič nedělal během COVIDu nic jiného, než dělá normálně. Snažil se zavděčit se fanouškům a získat si je na svou stranu.

To se mu tradičně vůbec nepovedlo.

Já beru, že má nějaké charitativní činnosti, to je v pořádku, ale potom ho srazí podobné výroky, jako dnes.
Reagovat
Nola
:D beee, beee, beee....
Reagovat
Marduch
Tys proste ten clanek vubec nedocetl, stacil ti titulek a hlavne fotka, proste jsi jen potvrdil posedlost Djokovicem - dalsi článek o nem a opet mas nejvic prispevku, celkem uz komplex, nemyslis? Pak neco rikej Forehandovi:))
Reagovat
smazaný uživatel
No, tady v článku je posedlých Djokovičem několik lidí, ale já určitě ne. Ten člověk je mi u zadnice. Říkám svůj názor.
Reagovat
dappe
Pravda, Djokovič byl vidět až moc, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Sklamal?..

To je akoby ta este dokázalo nasr*at, ze Mikuláš neexistuje :)
Reagovat
RFanousek
Já si naopak velmi cením jeho názoru na tenis bez diváků a sdílím jej. A tento názor jsem měl ještě dřív, než ho on prezentoval do světa, aby mě někdo neobvinil, že jsem ovečka. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No jasne, ze mal.

Kedze ta k tomu viedla ta istá pohnutka.

Ziadny GS = Ziadny GS pre hlavnych sokov :)
Reagovat
Nenela
Neni zadny dement, to, ze ho nemas rad, je tvoje osobni vec. Ten pozadavek ohledne karanteny po priletu do Evropy je naprosto logicky a chce ho pro vsechny, ty sasku.
Reagovat
turista
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, že jsi rodina od Noly ne? Nebo druhý profil? Jebnuté jste stejně.
Reagovat
Nola
jj, moja ceska sestra, mozno pochadza z Moravy :DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist