Djokovič si připsal 100. výhru na trávě a je v 10. wimbledonském semifinále. Vyzve ho Shapovalov

7. 7. 2021, 17:47
Aktuality 36
WIMBLEDON - Novaka Djokovič dělí už jen dvě výhry od rekordního 20. grandslamového titulu. Srbský tenista dnes v All England Clubu přehrál Maďara Mártona Fucsovicse, zaznamenal jubilejní 100. výhru na trávě a podesáté v kariéře se prodral do semifinále Wimbledonu. V něm světovou jedničku vyzve Kanaďan Denis Shapovalov, který po pětisetové výhře nad Rusem Chačanovem postoupil poprvé do semifinále grandslamu.
Novak Djokovič (© AFP)

Jubilejní 100. výhra na trávě poslala Novaka Djokoviče do 10. semifinále ve Wimbledonu. Obhájce titulu v All England Clubu zvládl jistě dnešní čtvrtfinále s Maďarem Mártonem Fucsovicsem a vyhrál za dvě a čtvrt hodiny 6-3 6-4 6-4.

"Bylo to solidní vystoupení. Začal jsem skvěle a ve druhém a třetím setu mi stačil vždy jeden brejk. Ale musím Mártonovi složit poklonu, hrál dobře," řekl Djokovič na kurtu.

Jeho dalším soupeřem bude Denis Shapovalov, který ve svém první wimbledonském čtvrtfinále zvítězil v pětisetové bitvě s Rusem Karenem Chačanovem poprvé postoupil do semifinále grandslamu. Ve Wimbledonu se z jeho krajanů dostali tak daleko jen Robert Powell v roce 1908 a Milos Raonic před pěti lety.

Djokovič vede ve vzájemné bilanci s Shapovalovem 6-0. Jedinou porážku utrpěl pouze v exhibici, nicméně hrané právě na trávě.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Polák Hubert Hurkacz, který vyřadil Rogera Federera, a Ital Matteo Berrettini.

• WIMBLEDON 2021 •
Londýn (Velká Británie), tráva, 35.000.000 liber
středeční výsledky (07. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Fucsovics (Maď.) 6-3 6-4 6-4
Hurkacz (14-Pol.) - Federer (6-Švýc.) 6-3 7-6(4) 6-0
Berrettini (7-It.) - Auger-Aliassime (16-Kan.) 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.
Shapovalov (10-Kan.) - Chačanov (25-Rus.) 6-4 3-6 5-7 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
panzer.dragon
2011-2021(10 years)

DJOKOVIC vs NADAL and FEDERER(combined)

Grand S. 18 15

Masters 31 28

ATP Finals 4 1

Weeks No1 324 132
Reagovat
smazaný uživatel
Nebolo by to jednoduchsie bez toho Federera?..

Tie 2-3 tituly hore dole :)
Reagovat
panzer.dragon
takhle je to vic zvucny a aspon neni 0 u TM smile
Reagovat
woody
Já to tak jednoznačně jako fanoušci Rafana nevidím, Novaka čeká Shapo, který je na trávě nebezpečný, bude mu chodit hodně přímých bodů z podání. Je ve formě. Novak byl včera takový..no nebylo to nic super. V semi a kdby postoupil tak ho čeká poŕádná rachota...
Reagovat
Kozoroh
No1e to se Shapem lehké mít nebude, ale zkušenosti jsou na No1eho straně. Djoker je obeznámený se Shapovou hrou, hrál s ním 6x a vždycky zvítězil, takže ví, co ho čeká.
Reagovat
brixner
Souhlasím! Momentálně není na světě nikdo, kdo by Srba dokázal porazit a to mám Shapa z Next gen asi nejraději!
Reagovat
Marduch
Shapo je mladý hráč ve vývoji, 22 let, dost možná ještě nedosáhl svého stropu a právě dosahl premieroveho SF GS. Takže nelze spolehlive dedukovat ze zápasu v minulosti..
Reagovat
turista
Nebezpečný Shapovalov jistě je. Ale jeho hra to je hezký winner a následně UE od BL.
Reagovat
Kozoroh
100. výhra na trávě smile, 10. SF účast ve Wimbledonu smile. Serbinátor v letošním roce dosahuje úžasných vítězství, zápisů, rekordů a my Djokoland můžeme být na něj hrdí! smile
Reagovat
Amputace
Pokud dotáhne Wimbledon, což dotáhne, nezdráhal bych se tento ročník označit za jeho nejlepší sezónu společně s 2011. To vítězství nad Rafou na RG je prostě obrovské zadostiučinění už samo o sobě a ještě k tomu dva (kdoví, možná 3) GS - mazec. Všechna čest no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento Wimbledon by vyhral akykolvek Djokovic. A je celkom pravdepodobné, ze Novak vyhra 4 GS, a bude mu na to v podstate stacit jeden polnočný stret s Nadalom v Parizi. Pariž vyhral a ostatné si len pozbieral.
Reagovat
Franky
vyhral? sak ho od druheho setu znasilnoval na kurte....rozobral ho do srubky v 4 sete ked som pozrel na Nadala mal som dojem ze prosi ocami Moyu aby hodil uterak do kurtu
Reagovat
Amputace
Děláš si srandu? Třetí set byl snad nejvyrovnanější na té úplně top úrovni za hodně dlouhou dobu. O každý gem se bojovalo a TB rozhodovaly naprosté maličkosti včetně školácké Rafovy chyby na síti. Prý rozebral. Ty jsi taky slušný kus ko.k.ota. Opravdu bych chtěl vidět Djokoviče, kdyby tento set, který trval snad 80 minut, ztratil, jak vletí do čtvrtého plný sil a pozitivní energie a začne to otáčet.
Reagovat
Pe3k
Novak byl celý set lepší a mohl snadno vyhrát 6:4. I tak to byl jeden z nejlepších setů ever. smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Franky goes to Psychiatria :)
Reagovat
turista
Novak zdolal tenisový Mt.Everest což ho dál nakoplo. Pomohlo mu to. Ta černá série s Rafou na antuce ho psychicky srážela dolů.
Reagovat
Kozoroh
Letošní sezóna by byla pro tebe působivější než rok 2015, v němž No1e vyhrál 3 grandslamy, TM a 6 Masters turnajů?
Reagovat
Usm
i kdyby nevyhrál ani jeden master + TM, tak kdyby se mu povedla zlatá na OH + 4GS, asi by to bylo ještě pusobivější i přesto, že by to nebylo tolik titulů jako v roce 2015
Reagovat
Kozoroh
Samozřejmě že potencionální kalendářní Grand Slam se zlatou medailí bude působivější než kterákoliv No1eho sezóna a jakýkoliv rok v historii tenisu, má otázka směřovala na to, jestli už triumfem ve Wimbledonu (který ještě nezískal) bude letošní Djokova sezóna větší než rok 2015.
Reagovat
Amputace
Podle mě ano, protože je tam ten skalp Rafy na RG (to byl sice i v roce 2015, ale všichni víme, jak na tom Rafa tenkrát byl..), tedy zkompletování kariérního doublu a navíc kombo RG a W, což je v mých očích to největší GS kombo, které lze v rámci sezóny vyhrát, neboť jde v rámci podmínek a povrchu o dva nejprotichůdnější grandslamy. Navíc v tom roce 2015 neměl na žádném GS tak těžkou kombinaci soupeřů v semi a finále jako na letošním RG. Ale zase tam chybí ty tituly Masters a TM, to je pravda.
Reagovat
Usm
to je hodně velký paradox - RG a Wimbledon jsou nejen naprosto odlišné povrchy po všech směrech, ale ještě k tomu má vítěz/finalista RG te%d jen dva týdny na adaptaci na trávu a díky únavě z RG raději odpíská přípravný turnaj na trávě a jede na Wimbledon naostro (Djokovicovu čtyřhru na Mallorce asi nelze nazvat kvalitní přípravou na singl Wimbledonu). Podle mě na to dojel Tsitsipas, který má z trávou o dost menší zkušenosti než Nole a proto pěkně zostra vyhučel v prvním kole
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas vypadol aj na predposlednom W v prvom kole, tusim s Fabbianom.

Proste next gen je na trave marna a W bude tymto rokom pre Novaka najlahsim GS. Dufam ze sa o rok zapoji do turnaja aj Nadal, lebo konkurencia je slaba a treba to vyuzit.
Reagovat
turista
Rok 2015 byl super. Bohužel tehdy nedopadla ta Paříž, kterou bral Wawrinka. Rok 2016 znamenal titul z RG což bylo super. A přibývaly tisícovky. Skvele byly sezóny 2019 a 2020, které přinesly GS a antukove tisícovky. Nepříjemné byly ty antukove debakly s Rafou Nadalem.
Reagovat
NoletheBest
Tak určitě smile Novak hraje letos výborně, pohybuje se skvěle a je v pohodě. Hlavně udržet koncentraci a nezranit se, jde o fakt hodně smile
Reagovat
NoletheBest
Ten tvůj tip na Beretiniho smile
Reagovat
Amputace
Myslím, že ztratí za celý turnaj nanejvýš set. Vůbec nevidím žádnou možnost, jak by ho někdo mohl dostat alespoň do pětisetové bitvy. Opravdu umeteno. To ten Nadal na US 17, kde měl taky hodně jednoduchou cestu turnajem, narazil alespoň na Del Potra, který před tím vyřadil Federera a byl v hodně dobré formě. Ale tohle je opravdu mimořádný výsměch. Nicméně zrovna Novakovi to ani nejde moc vyčítat. Má nejvíce GS přes své rivaly, které dokázal porazit úplně všude, většinu všeho si opravdu dokázal uhrát sám, často přes těžké losy, takže jeden podobný walk-over mu jde s klidem odpustit. Pro jeho fanoušky možná škoda, že to bude zrovna ten dvacátý GS, u kterého by si, podle mě, zasloužil podobně jako Rafa loni na RG porazit toho nejtěžšího možného soupeře. Ačkoli na trávě opravdu těžko říct, kdo by to v současné době byl..
Reagovat
smazaný uživatel
Na totálku výsmech. A nielen tento W. ale celkovo Noleho zreby zhruba posledne 2-3 roky.

Ale ako si povedal, Novak vyhral 5W cez Federera a Nadala, takze ak teraz vyhra tri zadarmenko, bude to stále v podstate lichotivé.

To isté Nadal. Vyhral USO dvakrat cez Djokovica, takze dalsie dva NY tituly su uz v kontexte dokazovania kalibru proti najlepsim bezpredmetné. Hoci Delpo a Medvedev na harde su úplne inde ako tito travnati sparingpartneri.

Za Novakov lahky zreb moze nepriamo aj Rafa, kedze pri jeho ucasti by Novak mal vzdy o miesto vyssie nasadeneho hraca a bol by to iny turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Miesto 30 fokinu by do tretieho kola siel na Fritza.

Miesto Monfilsa s Garinom by do 4. kola siel na Hurkaca/Dimitrova.

A miesto Rubleva by do QF siel na Federera.

Zrazu uplne iny zreb, ze ano :)..Rafa odstupil a cele sa to poposuvalo, skoda.
Reagovat
No-le
Myslím, že Shapo bude tentokrát tvrdý oříšek. Jednak hraje skvěle a jednak hraje tvrdou, agresivní hru, která Nolemu nesedí. Marton má podobnou hru jako Novak, jenže v té byl No-le ve všem lepší...
Reagovat
turista
Ten Novaka těžko zastaví. Hurkacz by byl nebezpečnější.
Reagovat
Ondra979
to je mozne. ale musi zopakovat svuj vykon jeste 2x. Shapo mel na lopate letos Nadala, ale pochybuju, ze neco podobneho dokaze s Djokovicem..ale mel by to byt snad konecne souper ktery neni v ranku W/O..coz byli pro Djokera vsichni dosavadn
Reagovat
Patik
Wimbledon vyhrá v suchom tričku a po finálovom zápase si pôjde ešte oddýchnutý zatrénovať..smile
Reagovat
galisj
Neví někdo stream na čtyřhru Krej/Sinak.Na Europlayeru zápas není.
Děkuji...
Reagovat
zfloyd
http://freestreams-live1.com/tennis-4/
Reagovat
Roger_Federer
Se blíží.. Mílovými kroky ke svému cíli
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist