Djokovič v New Yorku otočil finále s Raonicem a má 35. titul z Masters

29. 8. 2020, 21:29
Aktuality 163
ATP NEW YORK - Novak Djokovič ve finále Western & Southern Open, které se letos přesunulo kvůli hygienickým opatřením ze Cincinnati do dějiště US Open New Yorku, otočil nepříznivý vývoj proti Kanaďanu Milosi Raonicovi a ziskem 35. trofeje z turnajů Masters 1000 vyrovnal rekord Rafaela Nadala. Svou letošní bilanci první hráč světa vylepšil na 23-0 a získal jubilejní 80. titul.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič tento týden vstupoval do prvního turnaje po bezmála půlroční koronavirové pauze se zatuhlým krkem. Ani zdravotní potíže, které ho limitovaly v každém zápase, však 33letého Srba nezastavily na cestě za dalším triumfem.

Ani ne 24 hodin po tříhodinovém pátečním obratu proti Robertu Bautistovi Djokovič nezvládl vstup do dnešního finále proti Milosi Raonicovi. Znovu však dokázal nepříznivý vývoj otočit. O čtyři roky mladšího Kanaďana porazil 1-6 6-3 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 11-0.

První hráč světa v prvním setu působil odevzdaně, zatímco Raonic hrál výborný tenis. Jenže Kanaďan úroveň své hry neudržel, naopak favorizovaný Srb zmobilizoval síly a nastartoval obrat. Ve třetí sadě sice prohrával 0-2, ale pak získal čtyři gamy po sobě a náskok už nepustil.



Letos Djokovič vyhrál všech 23 zápasů. Ve svém 114. finále kariéry vybojoval jubilejní 80. titul, z toho 35. z turnajů Masters 1000, čímž se vyrovnal historicky nejúspěšnějšímu Rafaelu Nadalovi. 

Na Western & Southern Open, které se letos výjimečně přesunulo ze Cincinnati do New Yorku, navázal na svůj triumf z roku 2018, kdy jako první hráč v historii zkompletoval sbírku trofejí z turnajů Masters. A po dnešku je prvním hráčem, který má ze všech devíti podniků Masters alespoň dvě trofeje.


29letý Raonic hrál finále po více než dvou letech, ale posedmé v řadě v něm prohrál. Naposledy triumfoval v lednu 2016 v Brisbane. Ve finále podniku Masters neuspěl bývalý finalista Wimbledonu ani na čtvrtý pokus.

• ATP MASTERS 1000 NEW YORK •
USA, tv. povrch, 4.674.780 dolarů
sobotní výsledky (29. 08. 2020)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Raonic (Kan.) 1-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Carreňo-Busta/De Minaur (Šp./Arg.) - J. Murray/Skupski (Brit.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

163
Přidat komentář
spaniel
Tak koukam ze se hraje nejaka imitace tenisu, a nekteri to dokonce berou jako beznou sezonu. Pro me ma tento titul Djokovidovice hodnotu 0.
Reagovat
Cico93
:-D
Reagovat
gigin
Aj mi to chybělo :DDD
Reagovat
Cico93
áno, on vie pobaviť...
Reagovat
LordMutademus
Jak jsem říkal, kdyby ten turnaj vyhrál Roger nebo Rafa, tak by názory FFF, případně Forehanda, byly úplně opačné. smile
Reagovat
peRFect
Za mě ne. Byl bych sice rád, že Roger hraje, ale obecně žádný přínos v tomto pojetí tenisu nevidím.
Na druhou stranu respektuji, že jsou hráči (a je jich mraky), co potřebujou hrát, protože peníze, takže to nehejtuju.
Forehandův názor by opačný nebyl, ten podzimní betony přece neuznává (jenom ty, na kterých Rafa vyhraje :-) ).
Reagovat
smazaný uživatel
Takže žádné smile
Reagovat
RF46
Tak to je jasny. Skoda, ze Djoko hraje, rad bych aby GS, at uz je konkurence jakakoliv, vyhral nekdo jinej :)
Reagovat
Pe3k
Forehanda určitě...
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupost, to je tvůj názor, který pořád omýváš dokola. Myslíš si, že FFF, nebo FNF tenis nezajímá, pokud nehraje FEDAL.

Absence FEDALU je sice pro tenis znatelná, ale jsou tam další hráči, které já osobně a určitě i jiný FFF/FNF sledují.

Jako finále v New Yorku v sobotu bylo fakt pro silné nátury, zápasy Djokoviče mi nevadí, ale nesmí proti němu stát Murray, nebo servisman, jinak se nedá dívat.

Jinak jsem pro každou prdel, kromě Isner-Johnson, to si asi nepustím.
Reagovat
LordMutademus
Takhle jsem to ale vůbec nemyslel. Jde o to, že Forehand a někteří FFF, píšou, že pokud Djokovič vyhraje, tak tenhle titul, bude méněcenný a pokud v budoucnu získá nejvíce GS, tak to nebude plnohodnotné. Ale kdyby ho vyhrál Roger nebo Rafa, tak by jistě nic takového nepsali. Vůbec teď nejde o to, že vás ten turnaj nezajímá protože tam nejsou Roger a Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsou blázni.

Je to GS jako každý jiný, absenci diváků hodnotím jako výrazné mínus pro úplně všechny hráče, mě by to ticho vadilo, může to zamíchat kartami.

Djokovič nemá vůbec nic jisté, historie ukázala, že potvrdit roli favorita je mnohem horší, než se k GS dopracovat.

Rafa měl štěstí i loni, kdyby nebyl Medvědev nezkušený, tak ten pátý set v klidu vyhraje. Tohle může být pro Noleho příklad.

Já si myslím, že Djokovič nevyhraje, toť vše.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nás tu zahlcuje čísly a oslavnými ódami, ale aby mi odpověděl na otázku, jaký zázrak způsobil Jokerovo zmrtvýchvstání do finále, toho se asi nedočkám. Dozvěděl jsem se jen, že s Princeznou byl přetažený.
Já takovou změnu v rozpoložení během několika málo hodin odpočinku prostě nechápu.
Třeba mi odpoví někdo jiný, když je Kozoroh tak zaneprázdněný oslavami.
Reagovat
Kozoroh
No1e byl legitimně unavený, hráči mají různé způsoby, jak se s tím vypořádat. Takto to zvládá Djokovic, nebojí se ukázat svému protivníkovi, že je unavený, po celou svou kariéru byl vždycky takový, ačkoliv v zápase proti Bautistovi to bylo velmi extrémní, ale pravděpodobně to souvisí s tím, jak dlouho nehrál soutěžní tenis. To je jeho povaha, neznamená to, že hraje "divadlo".

Hodně lidí píšou na toto téma způsobem, že buď je člověk plně fit, anebo je tak unavený, že se musí skácet. Ale těch mezistupňů mezi odpočatostí a úplnou únavou je víc a v průběhu zápasu se ta pomyslná křivka nemusí pouze zhoršovat. Od toho hráči konzumují elektrolytické nápoje, aby jim dodaly energii.
Reagovat
gigin
Nole je teatrální hodně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díky za odpověď.
Jen jsem teď na vážkách, jestli teda tolik přehrával nebo mu bylo vážně tak mizerně a to by mu myslím žádný nápoj nepomohl. Krk je jasný, ale tohle byl žaludek, kašel a druhý den po ničem ani památky a to jsem si fakt říkal, jestli po zápase neskončí ve špitále...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
FulnekUltras
a to za ním "společensko-politicky" stála dokonce i ABBA. Teprve historický odstup ocení skutečné kvality.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci tradiční aj netradiční hráči.

Prihláste sa na Fantasy ligu, vsetko slape ako hodinky.

Pripadne otazky smerujte tu...
Reagovat
SwissMaestro
hele, pošli link, prosím.

Hlavní dotaz. V čem je problém když už jsem se na dva "ročníky" registroval a nikdy mi nic nepřišlo na mail. Toto se mi stává i u pár dalších věcí :(
Reagovat
smazaný uživatel
Skus pozriet v spame.

Pripadne ak mas dve mailové adresy (jednu hlavnu, jednu presne na takéto prilezitosti), pouzi tú.

Je to celkom fajn a vzdy prijemne spestrenie GS.

http://www.grandslamfantasytennis.com/

Nazov ligy je tusim II. league of tenisportal.
Reagovat
paddy
některé emailové domény (velká jména) mají asi problém
web je nezabezpečný, což může být důvod - stará architektura

někdo registraci zvládl, chce to zkusit třeba i školní/pracovní email
Reagovat
FulnekUltras
5G nám to prý už brzy všechno vyřeší smile
Reagovat
paddy
myslel jsem kontrétní fantasy web, né celeksmile
Reagovat
panzer.dragon
djokovi chybí jen jednou monte carlo a jednou cinci do třetího golden masters smile
Reagovat
Patik
Mohol by vyhrať ešte nejaké IW alebo Miami nech trošku aktualizuje jeho úspechy a kvality na iných podnikoch..ale nemusí..už to tam vyhral veľakrát tam už nieje o čom..ale aj tak mohol by :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic musí hlavně teď využít situace a vyhrát toho co nejvíce. Jeho dva největší rivalové nehrají a on je prakticky bez konkurence.

Byť teď v New Yorku vyhrál primárně díky organizátorům (zatažení střechy za stavu 5:4 byla Proste účelovka, to mi nikdo nevymluvi) a pak absolutní kolaps Raoniče od druhého setu.

Nole má problémy s nextgen, teď se ji vyhnul, ale na USO už se to stát nemusí. Má GS titul totálně na dlani, je otázka, zda ten tlak pretavi v titul, nebo ne.

Vše do konce roku nevyhraje, Thiem, Tsitsipas, nebo Medvedev ho někde sejmou.
Reagovat
Patik
prakticky bez konkurencie nie..Nadal nieje pre Noleho na harde žiadna konkurencia možno tak na papieri..Federer a Cinci to je otázne..

Nole má problémy s mladými hráčmi..Thiem,Medvedev,Zverev...alebo aj Bautista Agut..ale stále na tri víťazné je to iný šport kde oni stále zaostávajú a Djokovič je tam doma..
Reagovat
Kozoroh
Až do SF No1emu nehrozí střet s Next Gen hráčem s vyjímkou Shapovalova, ale na Denise Novak umí zahrát, všechny zápasy s ním vyhrál. Cicipas v SF může být těžký oříšek a co se týče dua Thiem & Medveděv, oba mohou předčasně vypadnout a nepostoupit do SF, to platí zejména o Thiemovi, kterému nový povrch nemusí sedět, starý Deco Turf by byl pro něj výhodnější.
Reagovat
SwissMaestro
klíčové bude zda potká Karloviče. V tom případě by to byla pro Djokera konečná :)
Reagovat
SwissMaestro
protože střet current-gen hráče s past-gen hráčem je horší jak střet s next-genem smilesmile
Reagovat
turista
Těch 80 titulu Djokoland těší.
Reagovat
Kozoroh
- No1e včerejším vítězstvím dosáhl na jubilejní 80. ATP titul ve dvouhře, což dokázal jako 5. hráč v historii ATP Tour. Víc titulů mají jen Connors (109), Federer (103), Lendl (94) a Nadal (85).
- Serbinátor zůstavá v letošní sezóně neporaženým hráčem, po včerejšku má bilanci výher-proher 23-0 a s touto sérií a posíleným sebevědomím se vrhne na dobytí US Open! :)
- Ziskem 35. Masters titulu vyrovnal dosavadní Nadalovo prvenství. Triumf v New Yorku zároveň znamená pro Djokera jubilejní 60. titul na hardu, víc jich má jen Fed (71).
- A to nejdůležitější nakonec - dvojitý Golden Masters. smile
Reagovat
SwissMaestro
|Můžeš klidnit emoce, US Open nevyhraje :)
Reagovat
Kozoroh
Zbožné přání smile
Reagovat
annah
Ten dvojitý Golden Masters je velká věc, to klobouk dolů. A myslím, že na USO si půjde pro další titul.
Jinak absence diváků má jeden pozitivní efekt: Jsme ušetřeni posílání srdíček.
Anebo po finále s Raoničem posílal? I do těch prázdných tribun? Já přenos vypnula hned po posledním balonku, tak nevím...
Reagovat
SwissMaestro
Asi ti pokazím pár vteřin v tomto pošmourném dni, ale srdíčka posílal i včera...

https://www.youtube.com/watch?v=gXgeE07kAOc
Reagovat
annah
Kristepane, to snad ne! To jsem fakt nečekala.
Že mu už někdo neřekne, aby s tou trapárnou přestal...
Reagovat
turista
Srdíčka od Djokoviče vadí a okusování pohárů od Nadala ne. To je podivné.
Reagovat
paddy
horší je, že trofej políbil
možná na místě, kde se ho před ním dotýkal někdo nakažený
počkejme na výsledek testu
Reagovat
annah
Srdíčka na mě prostě působí trapně - jak subreta z operety. Nemůžu si pomoct.
Reagovat
Kozoroh
Srdíčka posílá stále, zde to vysvětluje proč, ačkoliv hlediště jsou prázdná (trenéry a další členy týmů nepočítám):
https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/djokovic-to-continue-his-post-match-celebration.677368/#post-14542264
Reagovat
LordMutademus
Nole fakt dělá všechno proto, aby proti sobě poštval všechny tenisové fanoušky. smile
Reagovat
turista
Novak to dokázal. Velká gratulace. Osmdesátý titul má ve sbírce a dvojitý Golden Masters taky. Nadala už má na dostřel.V přepočtu na věk ho dolepil. Jen tak dál!
Reagovat
Pe3k
"Novak mal stastie, ze v Austrálii zacal vyhravat, az ked bol Nadal s Federerom na harde za zenitom "
Takže v roce 2008 byl Federer i Nadal na hardu za zenitem?Přišel ses tady zase zesměšnit? Dobrá taktika, pokračuj smile
Reagovat
Pe3k
Federer má 28 masters.
Forehand na to "Vy sa starajte o tých svojich Federerových zhruba 40" smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Zas si to psychicky nezvládol.
Reagovat
Pe3k
napiš ještě něco, královsky se bavím smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sa kamosko, s tvojimi chopnostami a moznostami realizácie, naozaj radšej bav..Budeš mať, ak nie lepsi zivot, tak aspon zábavnejsi..
Reagovat
Pe3k
K tenisu už raději nic jo? Chápu tě, dnes si se zase dost zesměšnil...smile
Reagovat
Kozoroh
No1e měl příšerný vstup do zápasu, v prvním setu snad v každé své servirovací hře vstřelil DF. Konec první sady vypustil, protože už nemělo cenu o úvodní set bojovat. O to větší zaměření a intenzitu začal ukazovat od počátku druhého setu. Zpřesnil své údery a začal soupeře nutit k hraní 'své hry'.

Dlouhá léta se No1emu nedařilo vyhrát Cincinnati Masters, o to větší mám radost z toho, že z posledních tří ročníků má hned dva tituly. A s nimi i dvojitý Golden Masters:
https://pbs.twimg.com/media/EgnIQ8tUwAAC6-2?format=jpg&name=large

smilesmilesmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když už to tu postuješ asi potřetí, určitě máš i nějaké vysvětlení pro to divadlo s Princeznou a zázračné uzdravení vzápětí. Možná by to zajímalo nejen mě.
Reagovat
Kozoroh
To, co nazýváš "divadlem", je ve skutečnosti způsob, jakým se No1e vypořádává s únavou, neskrývá ji. Zrovna v zápase s RBA to jednu chvílí vypadalo, že Djoker bude zvracet. Ale tohle lidi s anti-Djoker agendou přehlíží. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
únava? U jokera divné. Jestli jako následky korony, možná, ale to z něj všechna ta únava spadla po třech hodinách utkání, noci a dalších hodinách hry? To mi není jasné, proto se ptám.
Reagovat
turista
Ano.Dokonce tady zazněl názor že pohřbívá tenis se svou hrou. Nadal má prakticky identický herní systém pouze s brutálními topspiny navíc a je tady doslova zbožňovány. Tak v čem je zakopaný pes?
Reagovat
turista
Skutečně tady někdo napsal, že Djokovič pohřbívá tenis. Proč?
Reagovat
peRFect
Já ti to přeju,ale vytahovat tady double GM mi přijde úlet.
Asi jako kdyby se velká cena formule 1 Maďarska,jela v Německu.To,že má Nole druhou trofej ze Cincy,bohužel neznamenal,že 2x vyhrál Cincy.
Reagovat
Kozoroh
No1e samozřejmě je dvojnásobným vítězem Cinci Masters, ikdyž letošní ročník probíhal v NY. Názvy 'Cinci' nebo 'Cincinnati Masters' jsou jen neoficiální názvy, používané v běžné mluvě, oficiálním názvem turnaje je Western & Southern Open a letošní ročník této události včera skončil. Turnaje v minulosti běžně měnily místa svého konání, např. historie Indian Wells sahá do roku 1974, ale v samotném IW se začalo hrát až v roce 1987. Nebo USO máme zafixované jako newyorkský grandslam, ale v minulosti se hrál i v Newportu nebo ve Filadelfii.
Reagovat
smazaný uživatel
To je krásný příběh, ale nemůžeš v dnešní době srovnávat Cinci a New York.

Ta rychlost kurtu je diametrálně odlišná a ten turnaj má společný jenom název, nic víc
Reagovat
paddy
Historie se už ptát nebude. USO se tři roky hrálo na antuce a nikdo ty tituly neodečítá.
Reagovat
smazaný uživatel
Neodecitam titul, říkám, ze ten turnaj není stejný. Rafa taky neobhajil hardovy titul, ten turnaj se proste hrál jinde, je to stejne, jako tento případ
Reagovat
Kozoroh
Diametrálně odlišné by to bylo, kdyby na kurtech Flushing Meadows zůstal Deco Turf, ale od letoška se hraje na Laykoldu a ten je (aspoň pro letošní rok) velice rychlý, podobně jak klasické Cinci.
Reagovat
paddy
před pár dny si tvrdil, že je pomalý jako Miami, já tvrdil podle čísel, že měl být lehce pomalejší na původní USO
Reagovat
Kozoroh
Ne, psal jsem, že to je stejný povrch, který používají v Miami. Ale rychlost, ta se u dvou turnajů může lišit, ikdyž používají stejný typ hardu. Koneckonců i na jednom turnaji se může rychlost povrchu změnit, ačkoliv nedošlo k změně hardu. Příkladem je AO 2017, mnohem rychlejší než předchozí ročníky AO.
Reagovat
peRFect
To nemá cenu. Akorát se dočteš argumentu, že před 40ti lety se taky měnily města. Fakt, že letošek je výjimkou a od příštího roku se to opět vrátí na tradiční místo, se už nebere. Je směšné se ohánět 2GM za těchto podmínek. Včera se to jmenovalo W&O a dnes je to už USO. Stejné místo, stejný čas...Asi jako kdybych chtěl Fedexovi násobit některé vavříny, protože se i některé tisícovky hrály na 3 vítězné a posledních xx let jen na dva.
Reagovat
peRFect
to bylo pro Kamilose
Reagovat
peRFect
Čekal jsem podobně zaujatou odpověď a proto to ukončím první větou z komentu.Přeju ti to ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Co si budeme povídat. Je na čase aby GS vyhrál Andy Murray. Znov s eotevře téma BIG FOUR a tento piďižvík ze Srbska ostrouhá a nepřekoná naše miláčky :)
Reagovat
Mantra
jo kdyby za rok vyhrál Vávra Wimbledon, to by mohla někomu taky prasknout cévka - karierní slam, nenápadně v době B3
Reagovat
Pe3k
Téma big 4 by to neotevřelo, to by Mura toho musel vyhrát ranec. Kdyby Stan vyhrál Wimbledon, to by byla krása smile
Reagovat
Mantra
souhlas a tím by i toho Můru kásně deklasoval
Reagovat
Pe3k
a tím několik místních smile
Reagovat
Nola
ja to rozhodne Stanovi prajemsmile
Reagovat
Pe3k
fajn, že sem tam plácneš i něco normálního smile
Reagovat
Nola
ja nie som Stanov hater, to by si si mohol uz davno vsimnut
Reagovat
Pe3k
však já nic takého nepsal
Reagovat
SwissMaestro
škoda, že toto je nereálné :( ani těch pokusů již mnoho nemá, ale je pravdou, že i takové travnaté dřevo jakým byl Safin se dočkalo v předposlední své sezóně kdy už byl za zenitem SF ve W
Reagovat
peRFect
Přiznejme si,že se to klidně může stát.A Stanovi bych to přál,tedy kdyby po cestě nesundal Rogera.
Reagovat
Mantra
ta varianta by byla jen v případě, že by Rožér nehrál, jinak by ho nutně musel porazit nejpozději ve finále
Reagovat
Kozoroh
Zajímavostí je, že rozdíl v počtu GS titulů mezi Djokerem a Andym je nyní stejný jako počet GS titulů Peta Samprase. Přitom před 6 lety a pár měsíci ztrácel Andy na No1eho "jen"
4 GS tituly, ale dnes je mezi nimi propast.
Reagovat
SwissMaestro
Je to tak. Vzupomínám si na zdejší diskuzi po W13 jak někteří říkali, že má Djoker smůlu na generaci ve které hraje. Jen co zvládá Federera s Nadalem, objeví se Andy........moc to, s výjimkou v roce 2016, nepokrčovalo :D
Reagovat
LordMutademus
Tak Nole byl vždycky o třídu před Andym, bylo jasné, že bude mnohem úspěšnější. Má kvalitnější FH i BH. Postupem času ho předčil i na servisu. Navíc, pak Andyho srazila ta kyčel. Ale aspoň jedno AO mu mohl nechat, to mu nikdy neodpustím. smile
Reagovat
Holahej
Andy musel, absolvoval, operaci páteře, ze 100výkonnosti, konkurenceschopnosti se dostal do mínusové, po operaci se učil znovu chodit, rehabilitace, tenis, kondici začínal od nuly, zatímco Nole v tom čase postupně rostl. Hned po návratu na okruh přicházely časté zápasy s Nolem, prohry, zdravotní přestávka byla znát?, jen postupně teprve zvedal výkonnost, Andy má ke své výšce poměrně dlouhé tělo, krátké nohy, to je větší zátěž na opěrný aparát a zdraví je velký aspekt sportovní kariéry, to je potřeba vzít v potaz k objektivnímu hodnocení.
Reagovat
Holahej
Nole říkal, že hrát s AM, je jako hrát proti sobě, já myslím, že Andy je i tenisově lepší, větší cit pro míč, hru, kreativitu, chytrost, škálu úderů, hru na síti, kraťasy, extraúdery, slabina jeho je koncentrace/nechá se rozhodit divadlem soupeře nebo moc mluví k sobě, k týmu/ a hlavně podání, příliš často hraje jen přes druhé podání, celé gamy, byly i finále, kde podával na vítězství v turnaji právě s Nolem a první podání totální absence, nervy, že nedá první, nepomůže si, následoval obrat, prohra. Nastupuje suchá výsledková statistika. Kdyby se hrál tenis jen na jedno podání, jako v jiných sportech, ?.., možná k tomu v budoucnu i dojde, neboť zápasy podání-bod, absence hry, nebudou už zajímavé?
Reagovat
smazaný uživatel
Ntvl, Djokovic vyhra Masters a ovce sa tu zas navážajú do Nadalovej 55ky :)

Vy sa starajte o tých svojich Federerových zhruba 40,
to sa vám aj lahko ráta..Ak teda viete do tolko pocitat.

Ja nemam problém priznat, ze Djokovicovych 55 vyzera lepsie ako Nadalových 55.

A rovnako Nadalov kariérny GS vyzerá lepšie ako Djokovivov kariérny GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
*35.
Reagovat
woody
Ani ne, protoze Nadal nikdy neporazil ND v Australii smile
Reagovat
Pe3k
lol ty máš v číslech větší bordel než ožralý analfabet
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, a práve preto nepracujem s cislami, ale s kreativitou.

Ty nepracujes s kreativitou a ani s číslami :)
Reagovat
Pe3k
3x si napsal, že mají Nadal s Djokovicem 55 masters. 20 titulů z masters to není žádná malá chyba či nevědomost, to je veřejné přiznání toho, jak MOC jsi mimo smile
Reagovat
Kozoroh
To by mě zajímalo, v čem je Nadalův kariérní GS lepší než Djokerův. smile Oba si došli pro tituly přes své největší rivaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no.

Ved toto je učivo zakladnej školy. Trochu objektivity.

Nadal dosiahol kariérny GS v 24 rokoch, kedy vypráskal na striedačku svojich najvavsich sokov, tam kde bolo treba, vsetkych vo finále.

Djokovic s Federerom ho dosiahli v podstate na staré kolená, odkázaní na službu z nebies po opakovaných a uz chronických nezdaroch s Nadalom v Parizi.

Toto mozeme uzavriet.
Reagovat
Nola
nemam problem priznat, ze Rafa dosiahol karierny GS ako velmi mlady hrac, dokonca dokazal porazit Fedexa na jeho naj povrchu ako prvy vo finale

kazdy z nich je skvely, niecim vynimocny, su to bojovnici,

Rafa ako prvy dosiahol karierny GS, Novak ma zase Noleslam.... kazdy ma nieco, co tomu druhemu chyba, Rafa ma aj zlatu medailu na OH, ale Novak ma vsetky tituly Masters 2 x...
Reagovat
smazaný uživatel
To je okej, ved to v podstate hovorim.
Reagovat
Kozoroh
Jestliže měl Djoker štěstí, že RG vyhrál v době Nadalovy krize, tak Nadal měl podobné štěstí, že AO získal před nástupem prime Djokera, takže si ti dva nemají co vyčítat.
Reagovat
Pe3k
Nadalové štěstí bylo, že na antuce nebyla žádná konkurence a jeho největší rival Federer pro něj byl ideální matchup.
Reagovat
Nola
to nebolo Rafove stastie, ale neschopnost ostatnych hracov....
Reagovat
Pe3k
říct to takhle můžeš, jenže to pak můžeš stejně aplikovat i na trávu, hard...
Na antuce, kde se na rozdíl od trávy hraje podstatnější část sezony, byl druhý nejlepší antukář Ferrer, který zakončil svou dlouhou a úspěšnou kariéru s 0 tituly antukových masters a 0 gs.
Reagovat
smazaný uživatel
A evidentne nepracuješ ani s logickým myslením :)
Reagovat
Nola
David asi nie, ma s Fedexom strasidelnu statistiku, nedokazal ho porazit ani na antuke....
Reagovat
Pe3k
však proto píšu, že tam žádná konkurence nebyla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pred nastupom?...

To by platilo ak by neboli rovesníci...

Novakovi nic nebránilo, aby bol spickovy hrac uz okolo 20ky.

Inak da sa to aj pretočit, Novak mal stastie, ze v Austrálii zacal vyhravat, az ked bol Nadal s Federerom na harde za zenitom :)

Ja som si isty, ze keby ze mas na stole dve ponuky kariérneho GS, prvou je Nadalova a druha Novakova aj so vsetkými okolnostami, tak isto neváhaš a vezmeš tú s vacsim leskom.
Reagovat
Kozoroh
O jakém zenitu tu mluvíš, zvlášť v případě Nadala? smile Nebyl jsi to ty, kdo tu vždy psal, že Nadal na hardu dospěl v roce 2008?! A teď tu chceš tvrdit, že v roce 2011 a dál byl Nadal na hardu za zenitem? To je k smíchu, ty tvoje názorové přemety. smile
Pleteš se, že No1emu nic nebránilo v dřívějším nástupu, zbrzďovala ho celiakie, což No1e zjistil až v roce 2010. Chtěl bych vidět, jak by si s celiakií poradil Nadal.
Oběma z nich ve zkompletování kariérního GS pomohly pro ně příznivé okolnosti, ať už ty, o kterých se v té době vědělo či ne. Ale oba museli pro zisk svého osamoceného GS titulu (Rafa - AO, No1e - RG) porazit jednoho ze svých největších rivalů a v tom se liší od Federerova zkompletování kariérního GS, kdy Roger ve finále RG 2009 porazil nezkušeného Söderlinga.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj, cize nevyhrával lebo celiaklia.

Tak potom Nadal nevyhral AO po 2009, lebo mal potom problémy s kolenami :)

No vidis, tadialto cesta nevedie.

Ano, Rafa bol na harde top od 2008-2014, vyhral OH, 2x USO..Vsetko cez Djokovica. AO12 prehral o jednu loptičku, AO11, AO14 skreč a AO13 sa ani nezucastnil. Djokovicova zbierka trofeji by bola isto uzsia, mat Nadal aspon standardné zdravíčko.

Rafov karierny GS ma isto vacsi lesk, dosiahnuty s velkou lahkostou, davat to na jednu uroven s kŕčovitým ekvivalentom u Noleho je trochu pripad pre psychiatra, sorry..:)

Federov karierny, ten je uz úplne mimo. Reč je o big2.
Reagovat
Nola
dvaja kohuti na smetisku sa hadaju o jednu sliepku :D

pre tvoje info:
Fedexov karierny GS ma taku istu hodnotu ako ten Nadalov, alebo Djokovicov, nikoho nezaujima, ze na FO neporazil Rafu, sam si tvrdil, ze mozes hrat iba s tymi hracmi, ktori zostali v pavuku
Reagovat
smazaný uživatel
Ani Djokovic ani Federer nemají titul z FO přes Nadala, takže 50/50

Federer má více finálových účasti takže je na FO úspěšnější než Djokovic - zatím
Reagovat
turista
Na procenta vyhraných zápasů je Novak na antuce včetně RG mnohem úspěšnější než Roger.
Reagovat
Kozoroh
Příklad s koleny je mimo, protože narozdíl od No1eho celiakie nepodlamovaly Rafovu kondici. Jinými slovy, Nadal kvůli nim nekolaboval na kurtu. Jediný kolaps, který si u Nadala pamatuji, je tiskovka na USO 2011.

Jestli si myslíš, že Rafa by mohl porazit Djokera na AO 2011 či 2013, tak jsi bláhový snílek. To je jako kdybych já řekl, že No1e z RG 2011 by mohl porazit nejlepší RG verze Nadala, třeba 2008 nebo 2010. Už vidím, jak moc by ses kvůli tomu čertil. Asi nejseš ochoten docenit No1eho kvality na AO.

No1e v GS finále porážel Federera, Nadala, Murrayho. Triumfů se skalpy ostatních členů Big 4 má víc než Nadal a titulů na všech 4 GS turnajích dosáhl se skalpem jednoho z nich. Takže jeho kariérní GS není v porovnání s Nadalovým "méněcenný", jak se nám tady snažíš namluvit. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Murrayho :)

No okej, teda. Ako povies. Murray je teda rovnako dobrý tenista ako Djokovic, aj historicky. Keď nim teda argumentuješ.
Reagovat
Kozoroh
Proti Murraymu Djoker odehrál 36 zápasů, z toho 7 GS finále (mají víc GS finále než Djoker-Fed nebo Sampras-Agassi), takže mezi velké No1eho rivaly Andy určitě patří.
Reagovat
turista
Djokovič vyhrál GS ve 29 letech což není na stará kolena a bez pomoci seshora.Tu si vybral ve Wimbledonu s Federerem.
Reagovat
gigin
Tak vše nej!!

https://www.instagram.com/p/B1yVqlohkE3/?igshid=1gm12otrdozcb
Reagovat
Cico93
Hneď z rána sa tu dočitam, že 35-ka sa vlastne vôbec nedá porovnávať s 35-kou...
Peknú nedeľu.
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Mayo
Milosko prekvapil setom. Djoki podľa ocakavania, konečne zase vyrovnal nekomplexneho El Matadora. Už dávno mal byt pred ním. Každopádne Djoki ovládne všetky turnaje v tomto roku, čiže opäť to bude len o ňom. Titul GOAT sa blíži smile
Reagovat
Mantra
ono v té zkratce GOAT se skrývá nejen počet "medailí", ale nedílnou součástí toho označení je i jakési fludum, charisma, způsob "jak" a tam si myslím, že má balkánec před sebou ne jdnoho či dva hráče, ale minimálně deset dvacet lepších
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, nejmenovaný nick se mi tu před časem snažil vnutit, že GOAT je o statistikáchsmile Tak pozor, abys nenarazilsmile
Reagovat
Ereinion
Zápas jsem viděl od konce prvního setu a vypadalo to tak, že Novak to plánuje skrečnout, pokud Raonic získá brejk i v druhé sadě. V druhé sadě ale přišlo zázračné uzdravení (hlavně v hlavě), Djokovic zpřesnil hru, přestal kazit a to samo o sobě stačilo, Raonic se pak dle očekávání vyházel.

Doufám, že na USO to nebude taková nuda...
Reagovat
smazaný uživatel
Bojim se, ze USO proste nuda bude.

Tenis je fajn; ale bez fanoušků, rousky v publiku. Neskutecna fraška
Reagovat
Ereinion
Co vím, tak fanoušky tam chtějí zvukově domixovat, stejně jako v jiných sportech :D
Reagovat
Nola
nesleduj tenis, ked ta Novak nudi, ale vsetci ho sledujete......
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nenařizuj nikomu co má nebo nemá sledovat, trollesmile
Reagovat
Nola
si neprekvapil, bo Novak nie je pre treba NO1smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to věděl! Protipóly se přitahují. Láska na první commentsmile
Reagovat
Ereinion
normálně bych se na to asi nepodíval, ale přeci jenom půl roku pauza dělá své :D jsem chtěl zjistit, jestli se něco změnilo...
Reagovat
Nola
kazdy fanda tenisu si pozrie zapasy, hlavne nebudte vsetci trapni, sam Forehand to priznal, ja som sledovala, ak mi to dovolil cas, vetky zapasy, a ak niekto napise, ze nesleduje Novaka, neverim mu ani nos medzi ocami....
Reagovat
sojka1
Nolko, na ME se ale muzes spolehnout... :-)))
Reagovat
Nola
ved my vieme smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A zjistil jsi, že: Jokeruv zápas byl opět divadlo, zase mu diváci nefandili a zase vyhrálsmile?
Reagovat
paddy
megatrapný Potěmkin, stejně jako ty plachty v hledišti smile
Reagovat
paddy
OUT za poslední týden
Petkovic - Suarez Navarro - Ostapenko - Zidansek - Nishikori - Hercog

===============
Tsitsipas řekl, že letos čeká dost překvapení hlavně na úkor top hráčů, protože za sebou nebudou mít fanoušky v hledišti. Budou tak rovnější podmínky, z čehož by měli profitovat níže postavení hráči rankingu.

Jinými slovy naznačuje, že kdyby měl více fanoušků, tak by měl i více titulů. smile

Tsitsipas by si hlavně měl na USO dát pozor na jednu věc...
https://www.youtube.com/watch?v=CXJcWQ7CYk4
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Nole jednoznačně nejlepší hráč na Masters v historii tenisu. Těch 35/35 s Nadalem Nemá žádnou váhu. Nole dominuje všude, Rafa má 34 z 35ti titulu z Monte Carla, Madridu a Říma

Brutální komplexnost Djokovice nelze přehlédnout, bohužel pro jeho fans bohudik
Reagovat
Vlk-v-trave
:D 34 z 35 :)
tak to sis trosku zaprehanel.
Reagovat
Patik
Každopádne ich 35ka sa nedá absolútne porovnávať postav ich teraz pred seba nech si to rozdajú o rekord a keď sa Nole dobre vyspí vybúcha Nadala na všetkých Masters..Rafa sa dobre vyspí a vybúcha ho maximálne tak niekde v Ríme po daždi..a neriešte nejakú 35ku..taký Raonič dnes bojoval ako vedel a za karieru nezískal ani jeden zlepený masters...
Reagovat
gigin
Právě že po daždi Rafa na cihle moc dobře nehraje.
Reagovat
Patik
však ale Djokovičovi by dážď zobral momentum..
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jasne, ze ma "jen" 9 Masters mimo antuku, ale ma jich trebas vic nez Djokovic z Kanady z hardu. Takze to nebude tak uplne jednoduche v tom hodnoceni Masters, ze 34 z 35:). V ramci h2h ano, tam Nadal na neho nestaci dlouhou dobu na hardu. Ale nedelal bych z Nadala uplny jelito na hardu...no a na te antuce ho Djokovic jen tak nevyboucha...
O trave se asi bavit nemusime, tam Masters neexistuje.:)

Pochopitelne 9 titulu z Masters moc hracu nema, ale uznavam, ze to je take tim, ze Masters ve sve podobe neni az tak dlouho.

To by uz byl potrebny Kozoroh, nebo paddy, nebo jiny stats nadsenec, aby prevedli stats ruznych turnaju v minulosti, ktere by tomu odpovidali atd.
Reagovat
smazaný uživatel
To mas podobne jako diskuzi, ze Federer má nejvíce titulu atp250

Což je prakticky kravina, počítá se tam Halle, nebo Basilej, což jsou tedka turnaje atp500, něco se už ani nehraje, něco přešlo do jiné kategorie.

Těžko se to hodnotí
Reagovat
Patik
Mne sa to ani nechce porovnávať Nadal proste zaostáva...ty v tom nájdeš samozrejme medzery ktoré vytiahneš rôzne uhly pohľadu a neviem čo..Stačí aby Nadal vyhral 13te MonteCarlo a Noleho double Golden Masters bude zase pochované čo..história sa nepýta 36-35..neriešme to..
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen pro doplneni, vic Masters z Hardu maji:

Djokovic 26
Fedex 21/24 (take Madrid, nechce se mi to dohledavat )
Agassi 15/16 (nejsem si jisty, kdy ziskal Andre Madrid, neb nebyl vzdy na antuce, ale mel by to byt v jeho pripade hard, indoor)
Murray 11
Sampras 10
Nadal 9

A ted samotna antuka:

Nadal 26
Djokovic 9
Federer 7
Muster 7
Murray 3
Kuerten 3
Agassi 1

Obecne se hraje na antuce mnohem mene Masters, takze tech prilezitosti sbirat na hardu masters je mnohem vice.

Urcite zajimave je, ze to maji s Djokovicem presne obracene:)
Ale nevidim v tom zeby 35 Nadalovych bylo mene hodnotnejsi nez 35 Djokera...:)

V cem je Djokovic vys, nebo jestli to tak muzu hodnotit, tak ma Masters vsechny, Nadalovi chybi Miami a Pariz.

Fedex ma jeste sanci pristi rok na MC a Rim:) Ale proc ne, kdo vi...
Reagovat
Vlk-v-trave
oprava s Madridem,
Nadal jen 25 z antuky a 10 z hardu...
Reagovat
Patik
tak ale neni hard ako hard..nemôžeš porovnávať také Cinci s Parížom alebo IW a Shanghaj trebárs to sú iné podmienky..to si vyžaduje omnoho väčšiu komplexnosť..
Reagovat
smazaný uživatel
80% hardu je prebarvena antuka, je to k bliti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ani moc ne.

Pamatuju Montreal, Toronto, Cincinnati, myslím ze Indian Wells a zbytek je antuka, takže 31/35. Omlouvám se za nepřesnost
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
LordMutademus
Montreal 2005
Madrid 2005
IW 2007
Toronto 2008
IW 2009
IW 2013
Montreal 2013
Cincinnati 2013
Toronto 2018
Montreal 2019

Takže 25/35
Reagovat
gigin
Za chvílu přiletí FH a bude těch betonů ještě víc. Počkám si.
Reagovat
smazaný uživatel
Udělá z Monte Carla travu, z Madridu beton a z Říma halu smile
Reagovat
gigin
:DD jinak co napíše Mut, přesto nejede vlak. Myslím co se týče tenisu.
Reagovat
paddy
já si třeba nevzpomínám, že by Rafan vyhrál RG smile
Reagovat
LordMutademus
Madrid se hrál do roku 2008 v hale na hardu.
Reagovat
Vlk-v-trave
a dokonce indoor...to bylo tam, kdy Berdych famozne roztocil divaky, ne?! :D
Reagovat
LordMutademus
Jj, v roce 2006. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No ano, ten nestastny Madrid, 2005 byl jeste na hardu, takze 10 a tim srovnal Samprase...
Reagovat
Nola
bohuzel, hlavne pre tebasmile
Reagovat
Mayo
Trosku si sa ponizil ale to sa sem tam stane heh. smile
Reagovat
Nola
Novak je najlepsi hrac na returne, neskutocne kolko servisov Milosa dokazal vratit a to Milos nehral vobec zle, Andre Agassi bol tiez skvely, oboch ich mam rada spolu s Borgom, Borg za mna najlepsi hrac historie, trava a antuka na GS, to ani Rafa nedokazal, fanaticismile
Reagovat
smazaný uživatel
Mě z tebe jebne

To Milos nehrál vůbec zle.

Kolik zápasu jsi viděla? Pět minut?

Raonic se od druhého setu vyhazoval z každé picoviny, nebyl schopny trefit kurt z úplně banalnich pozic, trepala se mu ruka, byl jako vyměněny.

Nolemu stačil 50% výkon na výhru, jenom vracel a Milos se sám svou netrpelivosti vyhazel.

Finále kvalitativně velmi slabé. Spíše chyby a nezkušenost Raonice rozhodly o výhře Noleho, než jeho hra samotná
Reagovat
Vlk-v-trave
Takze zase mu stacilo hrat na pul plynu, nebo jak tomu mam rozumet? :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, jak to říct? na půl plynu začal hrát Milošek od druhého setu, pak zkoušel přidat, ale nějak se mu to ruční řízení zaseklosmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, hrál svou hru a milos hrál tu jeho

Což je v tenise prakticky konečná. Není nic horšího, než začít hrát hru soupeře

A přesně to Milos začal od druhého setu dělat. Sem tam zkusil zatlačit ale poměr winneru byl z jeho strany 1 v kurtu, 8 vedle

Což nemůže uspět, to skóre ještě vypadá dobře
Reagovat
No-le
Jak řekl McEnroe: Jakmile se dostanete soupeři do hlavy, máte vyhráno...smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist