Djokovič vstoupil do domácí akce na antuce v Bělehradu hladkou výhrou

21. 4. 2021, 17:52
Aktuality 14
ATP BĚLEHRAD - Favorizovaný Srb Novak Djokovič vstoupil do domácího antukového turnaje ATP 250 v Bělehradu hladkou výhrou nad Korejcem Soon Woo Kwonem, kterého v deštěm přerušeném duelu přehrál 6-1 6-3. Ve druhém kole světovou jedničku čeká první vzájemný duel s o dvanáct let mladším krajanem Miomirem Kecmanovičem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič minulý týden na Masters 1000 v Monte Carlu vypadl nečekaně už v osmifinále s Britem Danem Evansem. Spravit chuť si může tento týden v mnohem menší konkurenci na domácí antuce v rodném Bělehradu, kde se podnik ATP 250 koná po devíti letech a pořádá jeho bratr Djordje.

První hráč světa na úvod nezaváhal. V deštěm přerušeném utkání potvrdil roli favorita proti Soon Woo Kwonovi, kterého porazil 6-1 6-3. Problém měl jen s ukončením zápasu, když za stavu 6-1 a 5-1 nedotáhl vedení 30-0 a vzápětí dokonce přišel poprvé o podání. Víc komplikací už ale nepřipustil.

"Podmínky dnes nebyly vůbec ideální. Ale jsem hlavně rád, že jsem si mohl zahrát na domácí půdě a navíc před fanoušky, což je teď pro nás větší svátek, než obvykle," řekl šampion z let 2009 a 2011 Djokovič. 

Ve čtvrtfinále 33letý Srb narazí na 21letého krajana Miomira Kecmanoviče, s nímž se utká poprvé. 47. hráč světa Kecmanovič si ve třech setech poradil s Francouzem Arthurem Rinderknechem

Na druhý pokus si první výhru od Australian Open, po kterém léčil zraněný břišní sval, připsal desátý hráč světa Matteo Berrettini. Druhý nasazený Ital v srbské metropoli vyřadil po setech 6-4 6-3 krajana Marca Cecchinata.

O první semifinále od října 2019 semifinále si 25letý Berrettini zahraje s Filipem Krajinovičem, který smetl 6-1 6-1 krajana Nikolu Milojeviče a je třetím domácím čtvrtfinalistou.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 711.800 eur
středeční výsledky (21. 04. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Soon Woo Kwon (Kor.) 6-1 6-1
Berrettini (2-It.) - Cecchinato (It.) 6-4 6-3
Krajinovič (5-Srb.) - Milojevič (Srb.) 6-1 6-1
Kecmanovič (8-Srb.) - Rinderknech (Fr.) 6-3 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Pe3k
Sice jsou to menší turnaje, ale i tak by bylo fajn, kdyby jak Novak tak Raphael tyto turnaje nevyhráli. Barsu může vyhrát Cypísek a Bělehrad třeba Berentini.
Narozdíl od GOATA Federera, který se musel vypořádat s nastupující super silnou generací Rafa, Novak, Andy a J1rka Veselý tito hošani měli mezi léty 2010-2020 zcela volné pole působnosti, obzvláště na antuce byla konkurence bídná až nulová. Nyní se konečně objevili hráči, kteří se dokáží prosadit i na velkých turnajích a jen otázkou času, kdy ty matadory vytlačí.
Reagovat
turista
Bělehrad by měl vyhrát Novak Djokovič.
Reagovat
Pe3k
No u tebe by měl vše vyhrát Novak Djokovic. Zas to tak nežer. Máš být doktor, né pacient.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško. Teba môže mať rada len vlastná matka. Ty ničotná existencia, zbytočná bytosť.
Reagovat
turista
Proč ta agresivita? Nadal v Barceloně vyhrál v zápase, který ho patrně zocelil. A moje máma je už 5,5 roku po smrti.
Reagovat
turista
Zbytečná bytost to teda nejsem. Starám se o 2 děti jako samozivitel a vydělávám dost peněz. Pokud tě tak irituje že fandím Djokovičovi tak máš smůlu. Já jsem OK.
Reagovat
gigin
Reagoval na Pe3ka.
Reagovat
Pe3k
Reagovat sice může, ale z toho ignoru je mu to na nic smile
Reagovat
smazaný uživatel
tak hlavne kazdy nezainteresovany clovek co velmi necita tie komentare pod clankami musi usudit ze niektori tuna ste fakt psychopati, nieje normalne aby sa 30-40 rocny ludia hadali niekde na fore ci je ten abo henten GOAT a neviem co vsetko
pri niektorych co tu ordinuju od skoreho rana nemam ziadne pochybnosti ze su to nejaki nezamestnani fanatici co sa tuna mozno hraju na slusnych diskuterov a odbornikov ale pritom maximalne len tak za tym zakryvaju nejaku gemblo zavislosť
Reagovat
Pe3k
V té debatě jsou zapojeni i starší jedinci a není to jen tady na tp kdo je goat o tom se diskutuje všude po světě na všech tenisových forech atd.
Pro mě pořád lepší než ti co jen vsázejí...
Reagovat
peek
V Barceloně na Nadala plný hlediště diváků, v Bělehradě prázdno.
Reagovat
paddy
Nadal prý dnes porazil i Vaška. Kterého? Pospíšila? smile
Reagovat
peek
tohle je i Lja smile
Reagovat
turista
Nadřel se ale vyhrál. Nadal si nemůže dovolit doma vyhučet v prvním zápase.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist