Do finále Next Gen ATP Finals v Miláně postoupili favorité Alcaraz a Korda

13. 11. 2021, 00:12
Aktuality 8
NEXT GEN ATP FINALS - Finále Turnaje mistrů hráčů do 21 let má očekávané složení. O titul se utkají mladíci, kteří už mají na kontě jeden titul na okruhu ATP. 18letý Španěl Carlos Alcaraz a o tři roky starší Američan Sebastian Korda, oba v Miláně vyhráli i svůj čtvrtý zápas.
Carlos Alcaraz (© AFP)

Carlos Alcaraz v uplynulých týdnech získal skalpy Stefanose Tsitsipase, Andyho Murrayho, Mattea Berrettiniho či Jannika Sinnera a svou formu prodává i na Turnaji mistrů hráčů do 21 let v Miláně.

18letý Španěl na severu Itálie vyhrál 12 ze 13 setů. Ve skupině si poradil s Holgerem Runem, Brandonem Nakashimou, Juanem Manuelem Cerúndolem a v dnešním semifinále přehrál 4-2 4-1 4-2 argentinského antukáře Sebastiána Baéze.

O titul z akce pro nejlepší naděje současnosti si Alcaraz zahraje se Sebastianem Kordou. 21letý Američan, který hned v úvodním zápase utekl z mečbolu Francouzi Hugu Gastonovi, v semifinále zdolal 4-3 2-6 1-4 4-2 4-2 krajana Brandona Nakashimu.

• NEXT GEN ATP FINALS 2021 •
Milán (Itálie), tv. povrch / hala, 1.300.000 dolarů
páteční výsledky (12. 11. 2021)
• Semifinále •
Alcaraz (1-Šp.) - Báez (6-Arg.) 4-2 4-1 4-2
Korda (2-USA) - Nakashima (4-USA) 4-3(3) 2-4 1-4 4-2 4-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Nola
hra skvele, nema zatial velku slabinu, ziadny tlak nepocituje, Korda, neviem, ma skvely servis, ale pohybovo mi pripomina Tomasa Berdycha, je sice ovela chudsi, ale hra podobne ako Tomas, nedokaze nejak supera prekvapit, naopak Alcaraz, ked vidi, kde hrac stoji zahra kratas, ma tenisove IQ to musim ocenit
Reagovat
Nola
ale musim podotknut, ze format turnaja mi zacina pripominat hod kockou.. hracov vobec nepripravi na skutocne zapasy, ziadne zhody, vyhody, ziadne caro z odvratenych BP, ak chceli zhovadit tenis, celkom sa im to podarilo, co tak hrat nakoniec iba jeden set do 6 hier? a vitaz je ten kto naskocil na kurt v lepsej pohode smile
Reagovat
Pe3k
Osobně nechci, aby se tento formát ujal a byl "demokraticky" instalován v atp. Každopádně mě sledování těchto zápasů bavilo více než souběžně hraný Stockholm...
Zápasů Kordy jsem moc neviděl, takže ho nemůžu úplně posoudit, ale obecně už nyní je to kvalitní tenista, který nevyčnívá žádným úderem, žádnou zbraní.
Zápasů Karlose jsem viděl mnohem více a libí se mi jeho herní styl agresivní celodvorcový tenis s dominantním trollhandem a slabším servisem. Komu není sympatický asi má smůlu, protože tento hoch může být ve špičce dlouuuuho. Jinak gratulace k dominantní výhře.
Reagovat
Nola
ten slabsi servis uz neplati, vcera podaval nad 200 km/hod
Reagovat
Marduch
Podle HL vypadá hra Alcaraze opravdu působivě. Má nejen neskutečně rychle nohy, ale prostě všechno dělá ve velké rychlosti a intenzivně. Zároveň jak říkáš, vytahuje si z sirokeho arzenálu, co v tu chvíli potrebuje. Jestli tohle bude jeho standard, tak může vcelku brzy atakovat úplnou špici atp.
Reagovat
sojka1
nechapu, jak ti herne muze pripominat Berdu, Sebastian je lehkonohy, obecne se vic tlaci na sit, ta variace uderu (i co do sily) je zjevna a kratas zahraje take, asi ses nechala unaset vybusnosti Spanela, Sebastian je proti nemu (a stejne jako Berda) proste studeny cumak, ale to ja miluju... :-))
Reagovat
Nola
asi, ako zahadzoval BP jeden za druhym v 1.sete udrzovacou hrou mi pripomenulo Tomasa....
Reagovat
sojka1
na kluky se tesim... a takova skoda, ze si nemuzu hezky zapredikovat (pritom jsem uplne stejne dobra jak Navratilka) :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist