Do finále ve Washingtonu postoupily Kanepiová a Samsonovová

6. 8. 2022, 23:33
Aktuality 3
WTA WASHINGTON - Do finále turnaje WTA 250 ve Washingtonu se dostala 37letá estonská veteránka Kaia Kanepiová, která se pokusí ukončit devět let dlouhé čekání na titul proti Ljudmile Samsonovové. Ta bude usilovat o druhý triumf.
Kaia Kanepiová

Kaia Kanepiová si v úvodu sezony zahrála čtvrtfinále na Australian Open, od té doby mezi osmičku nejlepších na okruhu WTA nepostoupila.

Až tento týden ve Washingtonu, kde navíc skolila už čtyři soupeřku. Zatímco v předchozích dvou dnech musela otáčet nepříznivý vývoj z 0-1 na sety, v dnešním semifinále - na okruhu WTA prvním od loňského ledna - smetla 6-3 6-1 Australanku Darju Savilleovou.


Do finále se 37letá Estonka dostala podesáté v kariéře a teprve podruhé za posledních devět let. O 5. titul a první od roku 2013 si zahraje se Ljudmilou Samsonovovou (h2h 0-1).

23letá rodačka z Oleněgorsku Samsonovová dnes ztratila dokonce jen dva gamy s Číňankou Xiyu Wang a do finále postoupila podruhé v kariéře. Loni na trávě v Berlíně v něm uspěla.


Lucie Hradecká a Monica Niculescuová skončily na prvním společném turnaji v semifinále. V Kalifornii v něm česko-rumunská dvojice vzdala za stavu 0-6 a 2-5 nejvýše nasazenému páru Jessica Pegulaová a Erin Routliffeová.

Američanka s Novozélanďankou zvládly po odvrácení mečbolu i následné finále a první společný turnaj přetavily v triumf. Pegulaová si tak spravila chuť po neúspěchu ve dvouhře, ve které vypadla už ve druhém kole a z pozice nasazené jedničky neobhájila triumf z roku 2019.

• WTA 250 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 251.750 dolarů
sobotní výsledky (06. 08. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Kanepiová (6-Est.) - Savilleová (Austr.) 6-3 6-1
Samsonovová (Rus.) - Xiyu Wang (Čína) 6-1 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Pegulaová/Routliffeová (1-USA/N. Zél.) - Hradecká/Niculescuová (3-ČR/Rum.) 6-0 5-2 / skreč H./N.
• Čtyřhra - finále •
Pegulaová/Routliffeová (1-USA/N. Zél.) - Kalinská/McNallyová (-/USA) 6-3 5-7 12-10
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
baba
no,skreč deblu NiHR za stavu , jaký byl, mně připadá víc než trapná...
Reagovat
Matej4732
Samsonova už má titul z Berlína z minulého roku
Reagovat
LubosZabloudil
Díky z upozornění smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist