Duo Fedal opět na scéně? Federer s Nadalem přislíbili start na Laver Cupu a plánují společnou čtyřhru

3. 2. 2022, 16:00
Aktuality 43
Rafael Nadal a Roger Federer přislíbili účast na letošním ročníku Laver Cupu, jenž se bude hrát 23. až 25. září v Londýně. Dlouholetí soupeři, ale i přátelé doufají, že si spolu ještě jednou zahrají za tým Evropy čtyřhru, což předvedli fanouškům v premiérovém ročníku této soutěže v roce 2017 v Praze.
Profily hráčů
Roger Federer a Rafael Nadal (© AFP)

"Navrhnul jsem Rogerovi, že bychom si spolu měli zahrát v Londýně čtyřhru. Zdá se, že ho to zaujalo, tak už zbývá jen přesvědčit našeho kapitána Björna Borga," uvedl v tiskovém prohlášení pořadatelů Španěl Nadal, jenž se stal v neděli na Australian Open díky zisku 21. grandslamového titulu historickým rekordmanem. "Roger je velkou součástí mé kariéry, velký soupeř, ale také skutečný přítel," dodal.

Federer nehrál od loňského Wimbledonu a po třetí operaci kolena doufá v comeback. Ve středu na sponzorské akci uvedl, že o jeho případném návratu bude jasněji v dubnu či květnu.

"Těším se na to, že se letos vrátím na kurty, a Laver Cup je velkou částí mých plánů," uvedl čtyřicetiletý Švýcar, jeden z iniciátorů vzniku soutěže, jež je tenisovou verzí golfového Ryder Cupu.

"Rafa je neuvěřitelný člověk a inspirace pro mě a spoustu ostatních na celém světě," řekl Federer, který má stejně jako Novak Djokovič na kontě 20 grandslamových titulů.

"Po loňském Laver Cupu v Bostonu mi Rafa psal a navrhoval, abychom si spolu v Londýně zase zahráli čtyřhru. Jsem rozhodně pro comeback páru 'Fedal'!" řekl Švýcar.

Laver Cup má za sebou zatím čtyři ročníky a dosud vždy vyhráli Evropané nad výběrem světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
dako
https://www.youtube.com/watch?v=5O5KfjGjzWg

0:53 loptička, ktorá ma asi najviac mrzí v celej Rafovej kariére. Verím, že keby ju zahral, tak už zvládne celý zápas.
Reagovat
panzer.dragon
mazec ta loptička smile
Reagovat
Paixx
Je to tak, když někdo řekne 4:2 a 30:15 tak všichni fanoušci Rafy vědí....smile
Bohužel, byl to strašně zbrklej backhand
Reagovat
turista
Máte 21 kousků u svého koně. Tak neplačte.
Reagovat
Rafaeoli25
Třeba já nepláču. Spíš mě mrzí těch x GS, kde nemohl kvůli zraněním buď hrát nebo dohrát. A těch byla bohužel hromada. I proto je to číslo 21 úžasné a má obrovskou váhu smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak mě nejvíc mrzí neproměněný breakball v pátém setu v sf Wimblu 18 mezi nimi. Tamní titul bych bral ještě víc.
Reagovat
turista
Podobně by se dalo uvažovat i o RG 2013, kde zase mohl vyhrát Novak nebo v Madridu 2009, kde rovněž mohl vyhrát Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
zabralo by jedine ak by bol ich superom Djokovic, konflikt najviac pritahuje, nechcem tych dvoch podcenovat, ale ich vzajomne tlapkanie sa po zadkoch prilaka kvapku mensi zaujem
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi bude najmä musieť zabojovať o nomináciu. Ak chce Europa pomýšľať na víťazstvo, potrebuje vo svojom strede naozaj kvalitných hráčov :)
Reagovat
Rafaeoli25
Rogi tam jako zakladatel bude i kdyby byl stý na žebříčku. A je to tak správně, raději se kdykoli podívám na něj než třeba na Rubleva apod. Sorry.
Reagovat
paddy
Reagovat
Vlk-v-trave
po tenisove kariere se urcite neztrati, jeho diplomaticke schopnosti jsou evidentni.:)

Tak nejlepsim hracem historie je bezesporu Nadal pry bez debat. GOAT (greatest of all time)

Federer je nej. hracem, ktereho se neda s nikym porovnat, az tak je vyjimecny:) bez debat. Takze GOAT (generic of all time)

Djokovice nebere vubec v uvahu,... tecka:D Jak by vubec neexistoval... Takze take GOAT (ghost of all time)

https://www.puntodebreak.com/2022/02/03/gasquet-rinde-nadal-descarta-djokovic-rafa-mejor-jugador-tiempos

Je to ale hlavicka ten nas Richard :D
Reagovat
sojka1
Risanek proste, to beru.... :-)))
Reagovat
turista
Gasquet se jistě neztratí. Byl to vyjímečný hráč s vyjímečným jednoručným BH. Nicméně v posledním souboji s Djokerem na RG se v bekhendových přestřelkách od BL Ríša na Novaka nechytal. Ale po vyloučení Novaka z Austrálie se někteří hráči i fandové jeho soupeřů tváří, že Djokovič neexistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze je najvyssi cas zdvihnut hlavu. To, ze Nadalov triumf nezvláda mentál Kopyto je očakávané, ale od teba su vyssie ocakávania. Djokovic bude mat este kopu čas rekord dobehnut a navyssit. Je to na nom.
Reagovat
Skeec
Pro ně (fanoušky Novaka) je mnohem horší to, že je Novak za vyvrhela, za lháře a podvodníka. Než to že prohrává v honbě za GS. Navíc je to něco co už pravděpodobně nikdy nezvrátí. Jejich modla, vzor a celý svět ho viděl v celé své kráse.
Reagovat
smazaný uživatel
treba brat do uvahy, co ho do tejto prenho neprijemnej situacie dostalo, zakladna chyba je, ze sa vôbec neberie na zretel ci je niekto zdravy alebo nie, je to uplne sialena situacia, ked aj zomriete na covid, ale ste ockovany, tak ste na tej spravnej strane, ja sam sa snazim ludi takto nerozdelovat a mam podobne skusenosti aj z môjho okolia, hlavne v poslednej dobe sa to zlepsuje a mnohi kaslu na podobnu segregaciu
Reagovat
Skeec
O to právě vůbec nejde, mě nezajímá jestli je nebo není očkovaný. Zajímá mě jestli je nebo není lhář a podvodník. Když budu proti tomu být připoutaný ve vozidle, taky musím počítat s tím že můžu dostat pokutu případně přijít o ŘP. Však tam nemusel jezdit, to že nechce být očkován je jen jeho rozhodnutí. Konec konců mohl to udělat jinak, nelhal a nepodvádět a zkusit to. To by pořád byla lepší varianta a možná by byl za hrdinu...
Reagovat
turista
Naštěstí Skeec je stejně bezvýznamný člověk jako já.
Reagovat
Skeec
Tak hloupá odpověď, ale co bych čekal.
Reagovat
turista
Jak se do lesa volá tak se z něj ozývá.
Reagovat
turista
Souhlasím s tím. Mám tři dávky vakcíny ale nesouhlasím s tím aby lidé, kteří vakcinaci nepotřebují nebo ji z jiných důvodů nechtějí byli nějak diskriminováni. Varianta omikron nakonec věci posouvá jinam protože nenapadá plíce, ale horní cesty dýchací. Takže i profesor Flegr jinak zvyklý lidi děsit připouští, že pandemie skončí.
Reagovat
turista
Možná mě bude tady zase hromada lidí kamenovat. Ale já si myslím, že Nadalův veleúspěch v GS Novaka nepoloží ale nakopne ho k tomu aby toho Nadala nenechal za žádnou cenu víc odskočit. Udělá všechno proto aby při konečném počítání zajíců byl Rafa až za ním. Dokonce i ten Federer jakoby cítil větší motivaci se na okruhu ukázat a hrát bez ohledu na to zda i on získá 21 GS.
Reagovat
Rafaeoli25
Hodně napoví letošní FO, pokud ho Rafa urve, už bude v citelnější výhodě. A i na Novaka to pak může psychicky dolehnout. Ono pak jen muset a muset bude velmi těžké.
Reagovat
turista
Ano může to být pro Djoka těžké. Ale jsem si jistý tím, že Nadal na druhé straně kurtu po letošním AO bude na Djokoviče působit jako červený hadr na býka, který znásobí jeho výkon.
Reagovat
Marduch
Proto se Rafa enormne zakousnul v momente, kdy se rozhodlo o Noleho zákazu. Vyfouknout Nolemu jeho AO a mít před sebou svoje RG. Neopakovatelná příležitost. A dokázal to.
Reagovat
turista
Ano. Ale Novak se nikdy nevzdává.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pry citi, ze uz je blizko sveho prvniho vitezstvi na GS.... hmmm, kde jsem to uz jen cetl, slysel atd...no behem poslednich let mnohokrat.

No potes koste...:D
Po letosnich vypovedich Medvedeva, ze proste na AO22 neprohraje, Alcaraze, ktery je uz pripraven konkurovzt komukoliv, Cilice, ktery byl na letosni AO schopny porazit kohokoliv... zacinam mit obavy i u toho Matesa:) ze to nedopadne fakt nejlepe...
...jeste ze to neprohlasil tesne pred RG, nebo Wimbledonem.

https://www.puntodebreak.com/2022/02/03/berrettini-siento-cerca-primer-grand -slam
Reagovat
sojka1
Matti.... to pujde.... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Diego oslavuje navrat Delpa:)

Krom toho se vraci zpet na AO a vyhru Nadala. Pred turnajem s nim tenoval, pry byl prekvapeby v jake forme je, take si mysli, ze ho dost motivovalo, ze neni na turnaji Djokovic. Nadalovi vystrihl velke uznani, no ale genius bude pro nej asi ten Juan M. Del Potro:) Jeste, ze se ho neptali, kdo je GOAT:D

Diego uz mel moznost take trenovat s Juanem, ale podle neho neni uplne 100% pripraven, ale na turnaj by to pry melo uz stacit, no a take doufa, ze bude od neho v pavouku hooodne daleko:)))

https://www.puntodebreak.com/2022/02/03/schwartzman-vuelta-delpo-genial-tenis-juega-cosa
Reagovat
Vlk-v-trave
Fognini ma jasno, kdo je jeho favoritem jestli jde o nej hrace...B3

https://www.puntodebreak.com/2022/02/03/fognini-claro-quien-favorito-del-big3

Fabio: "nechci nejak urazit Djokovice nebo Nadala, ale jsem fanaticky priznivec Federera..." Kdybych si musel koupit listek, tak jedine na neho:) prohlasila italska legenda bileho sportu:)))

Doufam, ze si to cte cela rodina Ultrona, Budou mit radost:D

Toz to ja kdych si uz musel kupit ten listek, tak pouze na Kyrgiose:D
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kazdopadne bude mit Fognini moznost si ho koupit na Laver Cup:)
Reagovat
sojka1
Founa se nezda.... tak ale v kazdem je neco dobreho, jen to najit... :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Giginek bude mit radost:)
Reagovat
smazaný uživatel
Charita :)
Reagovat
Krisboy
Konečně zas pořádnej tenis smile
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/tv/CZd3jAHpvi9/
Reagovat
smazaný uživatel
21letý řecký fotbalista zemřel po zástavě srdce
Reagovat
soloo
a ktora vakcina mu zastavila srdce?
Reagovat
Krisboy
Tak fotbalisti a sportovci obecně na zástavu srdce umírali vždycky, to s vakcínou ani covidem nemusí mít nic společného.
Reagovat
soloo
a co Djokovic smile
Reagovat
RF46
S Djokem petihru..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist