Džabúrová a Badosaová v Indian Wells postoupily do největšího semifinále

15. 10. 2021, 10:29
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Ons Džabúrová a Paula Badosaová v Indian Wells postoupily poprvé do semifinále turnaje WTA 1000 a přiblížily se účasti na Turnaji mistryň. Blízko jistotě startu v mexické Guadalajaře má především Tunisanka, jež ve čtvrtfinále porazila 7-5 6-3 Estonku Anett Kontaveitovou a má jistotu posunu do Top 10. Španělka Badosaová si místo v boji o finále zajistila výhrou 6-4 7-5 nad Němkou Angelique Kerberovou.
Ons Džabúrová (© AFP)

Ons Džabúrová pokračuje v životní sezoně. Z 19 letošních akcí pouze na olympiádě nevyhrála alespoň jeden zápas, ve Wimbledonu si podruhé v kariéře zahrála čtvrtfinále grandslamu, v červnu na trávě v Birminghamu se stala první tuniskou vítězkou turnaje WTA, v pondělí bude první arabskou tenistkou v Top 10 světového žebříčku a nyní na podniku WTA 1000 v Indian Wells postoupila do svého největšího semifinále.

27letá Tunisanka ve čtvrtfinále porazila 7-5 6-3 ve formě hrající Estonku Anett Kontaveitovou, s níž si poradila potřetí v řadě, a připravila jí teprve druhou porážku z posledních osmnácti duelů. V prvním setu sice ztratila vedení 4-1 s dvěma brejky v zádech, od stavu 5-5 už ale o servis nepřišla a po necelé hodině a půl mohla slavit postupu.

"Je to splněný sen, snila jsem o tom od svých šestnácti," radovala se Džabúrová po 48. výhře v sezoně, což je nejvíc na okruhu. "Top 10 je jen začátek. Vím, že si zasloužím v ní být, protože už dlouho hraju dobře. Chci dokázat, že tam patřím," dodala Tunisanka a postěžovala si, že ji kvůli jejímu původu odmítlo několik sponzorů.



O celkově páté a už čtvrté letošní finále si Džabúrová zahraje s Paulou Badosaovou (h2h 1-1), kterou v březnu udolala v třísetové bitvě v Miami. 23letá Španělka si v Indian Wells po vyřazení poslední české zástupkyně Barbory Krejčíkové poradila i s Němkou Angelique Kerberovou, kterou porazila 6-4 7-5.

Obě semifinalistky jsou stále ve hře o Turnaj mistryň. Džabúrová dokonce poslední osmou postupovou příčku, Badosaová je v hodnocení letošní sezony desátá a při očekávané neúčastí světové jedničky Ashleigh Bartyové má aktuálně status první náhradnice.



Džabúrová je v semifinále nejvýše postavenou hráčkou pořadí WTA. Pokud v kalifornské poušti získá titul, posune se až na šesté místo.

Badosaovou v Kalifornii čeká boj o teprve druhé finále, to první letos v létě na menším antukovém podniku v Bělehradu přetavila v triumf.

Druhou semifinálovou dvojici vytvořily už ve středu vítězka z let 2012 a 2016 Běloruska Viktoria Azarenková a Lotyška Jelena Ostapenková.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 10. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Badosaová (21-Šp.) - Kerberová (10-Něm.) 6-4 7-5
Džabúrová (12-Tun.) - Kontaveitová (18-Est.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pavlíncesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Jsi mé štěstísmile ve 4:30 se budu dívat
Reagovat
Pavol
Pri všetkej rozbehnutý vagón úcte k Pavlínke ak zastaví tak klobúk dole.
Reagovat
FulnekUltras
nech prut vyzdravie
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Stan_Borowitz
by se nemusel stydět ani Arnold Schwarzenegger v dobách největší slávy...
Reagovat
Pavol
Viem že Rogers už asi nevládala ale pampúšik Ostapeno to zvládla fantasticky. smile
Reagovat
Dobry-den
Paula skvěle. Šance na TM žije! smile
Anettka bohužel neuspěla. smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Pavol
Rozbehnutá Žabér je viac ako rozbehnutá Kontaveit.
Ale malý Diego zahrál tak zle že mi tobolo prd platné. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist