Džabúrová po zklamání na Roland Garros triumfovala na trávě v Berlíně

19. 6. 2022, 18:14
Aktuality 2
WTA BERLÍN - Tunisanka Ons Džabúrová slaví třetí titul a již druhý na trávě. Po loňském triumfu v Birminghamu a letošním vítězství na antuce v Madridu ovládla podnik WTA 500 v Berlíně, kde v dnešním finále vedla nad Belindu Bencicovou 6-3 a 2-1 ve chvíli, kdy Švýcarka kvůli zranění levého kotníku vzdala.
Profily hráčů
Ons Džabúrová

Ons Džabúrová měla letos na jaře skvělou formu, když na antuce vyhrála velký turnaj WTA 1000 v Madridu a v Charlestonu a Římě si zahrála finále. Z 20 zápasů 17 vyhrála a jen jednou - proti světové jedničce Ize Šwiatekové - neuhrála alespoň set.

V roli jedné z favoritek tak dorazil na Roland Garros, ale už v prvním kole nezvládla bitvu s Polkou Magdou Linetteovou a poté pár týdnů odpočívala. 

Na kurty se vrátila tento týden a na trávě, na které v minulosti vyhrála tři turnaje ITF, loni v Birminghamu získala premiérový titul na okruhu WTA a dostala se do čtvrtfinále Wimbledonu, se vrátila na vítěznou vlnu. 

Na podniku WTA 500 v Berlíně nenašla přemožitelku. Začala výhrou nad Karolínou Muchovou, v semifinále vyřadila semifinalistku French Open Cori Gauffovou a v dnešním finále si poradila s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou

Vítězka loňské olympiády jí cestu k vítězství usnadnila. 27letá Tunisanka vedla nad o dva roky mladší Švýcarkou 6-3 a 2-1 ve chvíli, kdy soupeřka kvůli zranění levého kotníku vzdala. Džabúrová pak soupeřce pomáhala s ledováním.


Zatímco prvních pět finálových zápasů Džabúrová prohrála, další tři už přetavila v tituly. Po loňském Birminghamu a letošním Madridu se raduje v Berlíně.

Bencicová hrála finále v Berlíně druhý rok po sobě, na titul opět nedosáhla. Loni podlehla Ljudmile Samsonovové. 

Džabúrová absolvuje generálku na Wimbledonu příští týden v Eastbourne. Start Bencicové v německém Bad Homburgu je vzhledem ke zranění velmi nejistý.

• WTA 500 BERLÍN •
Německo, tráva, 757.900 dolarů
nedělní výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Džabúrová (1-Tun.) - Bencicová (8-Švýc.) 6-3 2-1 / skreč B.
• Čtyřhra - finále •
Siniaková/Sandersová (1-ČR/Austr.) - Cornetová/Teichmannová (Fr./Švýc.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
paddy
smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist