Evans na třetí pokus získal premiérový titul, Auger-Aliassime prohrál i své sedmé finále

7. 2. 2021, 06:50
Aktuality 2
ATP MELBOURNE 2 - Do třetice všeho dobrého. Daniel Evans se ve svém třetím finále na turnajích ATP dočkal premiérového triumfu. Třicetiletý Brit ve finále generálky Melbourne 2 přehrál 6-2 6-3 o deset let mladšího Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho, který ani ve svém sedmém finále neuhrál set.
Daniel Evans (© AFP)

Daniel Evans dokonce na generálce v dějišti Australian Open neztratil jediný set. Třicetiletý Brit se sice docela trápil s Pedrem Sousou, Marcosem Gironem i Bornou Čoričem, ale v semifinále snadno přehrál Jérémyho Chardyho a ve finále nedal šanci Félixovi Augerovi-Aliassimemu.

Finále bylo z obou stran hodně nervózní. Není divu, oběma aktérům šlo o hodně. Lépe se s nervy popasoval Evans, který na servisu do stavu 6-2 5-2 nečelil jedinému brejkbolu. O deset let mladší Auger-Aliassime se své první šance chopil, jenže v následujícím gamu popáté v utkání ztratil podání a ani ve svém sedmém finále neuhrál jediný set.

Nejlepší britský tenista žebříčku ATP Evans o svůj premiérový titul bojoval už před čtyřmi lety v Sydney a o dva roky později v Delray Beach. Poslední krok však neudělal, na australském podniku prohrál s Gillesem Müllerem a na amerických betonech proti Radu Albotovi nevyužil tři mečboly.

Evans díky triumfu v Melbourne o dvě příčky vylepší své žebříčkové maximum, v pondělí mu bude patřit 26. místo. Auger-Aliassime se posune o dvě pozice na post světové devatenáctky.

Nikola Mektič s Matem Pavičem vyhráli i osmý společný a letošní zápas, na generálce v Melbourne potvrdili roli nasazených jedniček a získali druhý společný titul. Chorvatský tandem ve finále přehrál 7-6(2) 6-3 nasazené pětky Jérémyho Chardyho a Fabrice Martina z Francie a navázal na triumf z úvodu roku v Antalyi.

• ATP 250 MELBOURNE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 320.775 dolarů
nedělní výsledky (7. 2. 2021)
• Dvouhra - finále •
Evans (8-Brit.) - Auger-Aliassime (3-Kan.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mektič/M. Pavič (1-Chorv.) - Chardy/Martin (5-Fr.) 7-6(2) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Tak to už je ale hodně ... 0:7 je už slušný komplex ... francouzské kořeny v sobě asi má, Francouzi moc finále obecně neumí (Mannarino, Benneteau a spol.) ... navíc jakým stylem ta finále prohrává, ani si neškrtne ...

Nutno říct, že Dan tu hrál celý týden velmi dobře a má první titul ve 30, takže Felix nemusí smutnit, má dost času :))
Reagovat
Pe3k
To už jsem si říkal, že musí vyhrát i když Evans hrál dobře. Mě více štve než 0:7 že vždy v těch nejdůležitějších zápasech hraje to nejhorší. Nemá na to v hlavě, to Sinner je naopak velice silný.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist