Federer i na marodce pomáhá ATP v rozhodování ohledně koronaviru

17. 3. 2020, 13:03
Aktuality 184
Situace ohledně koronaviru se velmi dotýká tenisového světa a členové Big Three Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič výrazně pomáhají Asociaci tenisových profesionálů v rozhodování. Federer je sice po operaci kolene na marodce a mohl by si užívat zasloužené volno od tenisu, přesto byl okamžitě k dispozici.
Profily hráčů
Roger Federer

"Lidé si dostatečně neuvědomují, jak velkou roli hrají v našem světě Roger, Rafa a Novak. Máme štěstí, že je máme," řekl bývalý tenista a člen rady ATP Mark Knowles. "Tito tři nejlepší hráči všech dob jsou k dispozici před každým rozhodnutím."

Federer je sice po operaci kolene na marodce, nicméně s ATP a ostatními hráči zůstává ve velmi intenzivním kontaktu. "Řekli byste si, že Roger je po operaci a nemusí se o tour starat. Ale on byl jedním z prvních, kteří se s námi po vypuknutí epidemie koronaviru okamžitě spojili a pomáhali nám s rozhodováním."

Na tenis má nyní již pandemie koronaviru obrovský dopad, stejně jako na většinu sportů ve světě. "Naše rozhodování není vůbec jednoduché. Máme za sebou hned několik konferenčních hovorů. Chceme zapojit co nejvíce lidí a učinit jednotné rozhodnutí."

Sezona na ATP je zatím přerušena do 26. dubna, na ITF by se mohlo začít hrát již 20. dubna a WTA včera oznámila přerušení až do 2. května.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

184
Přidat komentář
steve79
Už mě to začíná štvát. Ted přicházíme o nejlepší část sezony. Tahle situace je nejhorší pro Rafu. Letos s největší pravděpodobností žádný titul z antuky nezíská a ztratí rok kariéry. Nevěřím, že se French Open přesune.
Reagovat
turista
Ztratí všichni. I my. Nejen tenisoví profesionálové. Důležité je to prostě přežít tu epidemii.
Reagovat
Mayo
Presne tak, smola sa lepí na päty El Matadora. Dosť čo už vynechal xy GS počas kariéry. No stále má úžasnú kariéru ako inak, to dokáže len Býk.
Reagovat
baba
Zdravím gigin, Fulnek, blixa a podobné fandy sportu.
Jdu si něco přečíst o tenisu a ejhle, zase politický blitky. Pro pana gigin - uvědomte si laskavě, že pro všechny je toto zcela nová situace a myslím, že vláda dělá , co může. Vy byste si místo toho brečení a nadávání měl říct, že nebudete čekat, co udělají ostatní , ale třeba začnete u sebe :nejsou roušky, OK - tak vyrobím alespoň provizorní, budu je nosit a nebudu nadávat, že vláda nezajistila, nedodala atd. Teď to chce trpělivost, ochotu a vstřícnost, ne urážlivá politická gesta! To si nechte na normál. Díky.
Reagovat
gigin
Psal jsem vedle, jdu do první linie, ochranu na ksicht jsem si provizorně samozřejmě vyrobil. A nevím, proč bychom nemohli kritizovat. Babo jedna.
Reagovat
blixa
Tak ještě nějaká bába nás tu bude kritizovat. :-D Roušky šije moje žena, já jí sháním (a platím) materiál, nicméně to jsou roušky které rozhodně nemají 100% ochranu proti koronaviru, spíš jsou dobré k tomu že pokud ho máte, nenakazíte další. Rošky dneska šije skoro každý kdo to umí. Ale co to má společného s tím, že vláda je sbor dementů, která místo aby měla ve státní rezervě pár milionů kvalitních respirátorů, má úplný howno a nemá ani ty roušky ? Koronavir je ještě sranda, můžou přijít daleko horší infekce a co potom ?
Reagovat
turista
Na vládu to neházej. Dělá co může. Nečas, Nagyová nebo teoretik Fiala by to nezvládli líp. Může se stát, že nebudou stačit akutní nemocniční lůžka, která zrušili ti asociálové Julínek, Cikrt, Hroboň a Šnajdr. V Lombardii zredukovali akutní lůžka od roku 2004 o 41% proto jsou navzdory velké snaze tamějších lékařů dnes v háji a senioři jim tam umírají jak ve středověku.
Reagovat
blixa
Jasně, můžu za to já. Měl jsem se včas předzásobit, že. A čím vším ještě ? Ty že seš doktor ? Obrovký štěstí, že jsi patolog a živým už neublížíš !!! Už jsem pochopil, že tahle vláda nám pomůže tak maximálně do hrobu. Neznám situaci v Itálii úplně dokonale, jen mi kamarádi Italové psali, že mají tuším 5x méně respiračních přístrojů na osobu, než my. Celkem tradiční italský bordel. Je zajímavý, jak každej komouš a ultralevičák obhajuje velkokapitalistu a velkozloděje Babiše. Vy prostě bez svého "fuhrera" nemůžete žít. Jak je nějakej najde, tak ať je to sebevětší hajzl, tak mu zobete z ruky.
Reagovat
Petr_Fisk
Lidi na koleně bastlí roušky, jen co se v tom zdokonalí, tak začnou vyrábět respirátory a ti nejlepší kutilové začnou vytvářet sofistikované podpůrné dýchací přístroje.
A to vše bude probíhat za neustálého blekotání Andreje, jak vše on zvládá a osobně zajistí. Případně kombinací fňukotu a vztekání se obviní všechny kolem a uvede 458 důvodů proč to nešlo...:)
Reagovat
gigin
Plus natáčí nový film: Respirátor - Vzpoura galanterií

Thriller ČR, 2020
Reagovat
acc
http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=36146

Byl jsem v pondeli u zubare.. sliby, sliby, skutek 0.
Reagovat
turista
Je to laciný to všechno hodit na Babiše. Japonsko, Tchaiwan a Jižní Korea mají nejen dost lůžek a respirátorů, ale také bolestivé zkušenosti s epidemií se zákeřnými koronaviry SARS-1 z let 2002-2003, takže přesně vědí co mají momentálně dělat. Pravičáci v lepším případě umí verbálně dehonestovat levičáky a v horším případě, což dokazuje případ roušek a respirátorů z Lovosic by radši nechali lidi chcípnout na zákeřné koronaviry než aby se vzdali vejvaru z lidskýho neštěstí.
Reagovat
RF46
To jo, Babis je lidumil, tomu o penize nikdy ani neslo..
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. Aspoň teď mladá geneace vidí, proč se tady s hamižnými nenažranými křečky těsně po 2. sv. válce nikdo moc nesral. A bylo to jedině dobře.
Reagovat
Fandina
Co to meleš. Komunisti po válce sebrali lidem to nic co měli. Jací křečci, ty pitomečku.
Reagovat
acc
S tim nemuzu souhlasit.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nemam-radost-ze-jsem-byl-prvni-rika-poslanec-ods/r~fbf5831c654011eaaabd0cc47ab5f122/

https://www.forum24.cz/klasicka-nahoda-babis-povolil-prodej-kvetin-pred-rokem-koupil-sit-kvetinarstvi/

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/stahnete-zakon-nejste-preci-hyena-apeluje-farsky-na-premiera-40316734

Hygienicky matros se daruje Cine, pak zase leti zpet. Rousky zadny. Prikazy/zakazy/nejasnosti/sireni paniky.

S timto souhlasim -
https://magazin.aktualne.cz/v-dobe-krize-je-dulezity-rad-a-pozitivni-mysleni-rika-olomou/r~23c35d40678711eaa25cac1f6b220ee8/
Reagovat
Ondra979
+1000 - toto jsou fakta..ale Babisovci to nikdy. nikdy nepriznaji.
Reagovat
FulnekUltras
Přepočítej si radši náhradní filtry, šmejde.
Reagovat
steve79
Bojím se, aby se ještě Roger vrátil na kurty.
Reagovat
smazaný uživatel
Na 5 mil Slovensku odbornici (slovenskí) predpovedajú v jeden moment az 500.000 nakazených.

V Miliardovej Číne bolo v jednom momente maximálne 80.000 nakazených.

Niečo mi tu nesedí..
Reagovat
paddy
protože oni izolovali Chu-pej (kolem 60 mil.) a tvrdě. Chu-pej je tak 80% všech nakažených. V Evropě lidi chodí do práce, takže se to šíří dál.

500 tis. = 10% obyv.
pro představu Bratislava 430 tis. obyv, 10% = 43 tis. nakažených, kolik může být lůžek?
Reagovat
SwissMaestro
důležité je si uvědomit, že většina lidí lůžka nepotřebují
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Lozko potrebuje jeden z 20, plucny ventiláror este nizsi podiel.
Reagovat
smazaný uživatel
Su to odhady vycucané z prsta. Cinanov je miliarda, takze aj ked vsetkych zatvorili, tak kym ich zatvorili mohli nakazit viac, nez 10% populácie Slovenska.

Ten vypocet je obycajna hypoteza odvodená od nicoho. Asi od 30% narastu denne, ale to sa neda takto sucho pocitat. Niekedy je to 5, niekedy 25%, dokonca uz ani v Taliansku to nestupa nad 15% denne. Takze tento vypocet je nespravny.
Reagovat
dappe
Při těchto odhadech tam musí být velký rozdíl mezi nakaženými a nemocnými (nakažený podle všeho zdaleka neznamená nemocný). Tabulky počtu případů (nakažených), co teď sledujeme, bych na to nevztahoval. To bychom jinak byli úplně nahraní.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že se dodnes uráží SSSR kvůli informování o Černobylu - a to bylo proti současnosti nic
Reagovat
gigin
Ty amatérské masky nevyhazujte. V nich bychom měli jít za rok do volebních místností při parlamentních volbách. Jako symbol neschopnosti této vlády.
Reagovat
paddy
kritizováni jsou politici po celém světě

problém je, že probíhá pandemie, poptávka mnohonásobně vzrostla a výrobní kapacity nestačí
opozice by masky taky nesehnala, protože jednoduše nejsou

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-10/the-global-mask-shortage-may-be-about-to-get-much-worse
Reagovat
gigin
https://twitter.com/CT24zive/status/1240016824768573442?s=19
Reagovat
paddy
The U.S only has about 1% of the 3.5 billion masks it needs to combat a serious outbreak, Health and Human Services Secretary Alex Azar has said.

když 3,5 mld. masek vydělíme 30,7 (násobek počtu obyv. vs ČR), tak ČR bude potřebovat 114 mil. masek
ty statisíce jsou plivanec, to bude spotřeba na několik dnů
Reagovat
FulnekUltras
ta spekulantská prasata by šla za normální války ke zdi - dnes máme bohužel henten tržní kapitalismus, který jejich počínání vlastně posvěcuje - a primitivové kopou do Babiše

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/celnici-objevili-v-lovosicich-statisice-respiratoru-mirily-do-zahranici-40317073?seq_no=5&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
blixa
To je srandovní, jak skalní stalinista zbožňuje svého velkokapitalistického vůdce :-D :-D
Reagovat
FulnekUltras
zatím nevím, koho volíš - a už mě to vlastně ani nezajímá ;-) ale za dané situace, kterou opravdu nikdo z nás nemohl reálně předpokládat, by si těžko poradili líp - zajímavé, ža maloměšťácké pošuky, kteří "museli" lyžovat v Itálii, když už se o tamním nebezpečí dobře vědělo, tady nikdo nepranýřuje - ale vlastně čemu se u zdejší převážně stejně maloměšťácké sestavy divím, že?
Reagovat
Skeec
+1
Reagovat
brixner
Honí mě mlsná,masa a vláknin mám už plný zuby a tak šupky-sem u Větveho,von má všeho dost.Prohlížím všechny ty brambůrky a tyčinky a křupky a házim to do košíku a už se těšim,jak nebudu furt něco žvejkat,ale i křoupat.Na konci regálu stojí spratek,teda poopravim-syn jedný sousedky,cca 7let a jen tak zevluje,ruce v kapsách a kope nohou do regálu.Vtom mě zblejsk a začaly se dít teda věci!Vycenil svoje,asi eště mlíčňáky,triko si přetáh přes hlavu,ruce nahoru a s řevem "Huuúú,já sem virůůůs!" se rozběh ke mě s úmyslem do mě narazit.Unávam,už nejsem tak hbitej,jako před pár letama,ale přesto sem stačil uskočit a vrazit do statný milfky,co zrovna vážila banány a nadávala,jak sou zelený a drahý.Vomlouvam se jí a voprašuju jí blůzku,když v tom rána-ten parchant, když minul pevnou překážku v podobě mýho statnýho těla,letěl asi ještě metr a narval to do regálu za kasou,regál se poroučel k zemi a na něj,všude se válely zapalovače a tabáky a propisky a jiné a jiné zboží a kluk řval jako tur a paní Větvová hned přiskočila a začala mu pomáhat a vošahávat ho,jestli je celej a starostlivě mu hejbala s hlavou a já si všim,jak ten holomek bleskurychle strčil do kapes u tepláků ňáký sušenky,žvejkačky,jedny PSka a zapalovač a než sme se nadáli,pelášil ten malej chmaták pryč tak rychle,že shodil i košíky u dveří.Bejt to muj kluk,seřežu ho řetězem,ale myslim,že není,takže sem pomoh sebrat ty krámy ze země a šel prostě domu.Já nevym,jestli todle virový šílenství brzo neskončí,vznikne anarchie a začne boj vo cigára a tabáky,náš potěr je fikanej ažaž,tomu smradovi sem to fakt sežral:-)
Reagovat
Denis92
Lol, tak francuzi si stale ziju vo svojej realite. Pred par dnami sa u nich konali volby a cyklisticke preteky, ked uz vacsina Europy bola v karantene a teraz si len tak prelozia svoj turnaj, lebo sa proste musi konat a nekomunikovali to ani s ATP/WTA ani s hracmi :D

Ja som zmiereny s tym, ze tento rok kopa turnajov vratane Wimbledonu proste nebude. Konaju sa kazdorocne a nevidim dovod, preco by sa mali nutne odohrat a posuvat na nezmyselne terminy.
Reagovat
smazaný uživatel
Uzavrime tenis na 3-4 roky a budes urcite spokojný.

:)
Reagovat
gigin
This is madness. Major announcement by Roland Garros changing the dates to one week after the US Open. No communication with the players or the ATP.. we have ZERO say in this sport. It?s time. #UniteThePlayers
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios?..:)
Reagovat
gigin
Venca.
Reagovat
Petr_Fisk
Vencu mám rád. Je to dobrý exot.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz len dodám, hrác je slobodny clovek, turnaju sa nemusi zucastnit, ak nema zaujem. Moze ist do Petrohradu a mozno bude mat vacsiu sancu vyhrat. Turnaj vobec nie je povinny svoju existenciu konzultovat s hráčmi.
Reagovat
Denis92
Pospisil. GS su povinne a hrac sa musi zucastnit. Neverim, ze sa tento nezmysel uskutocni..
Reagovat
smazaný uživatel
Vy ste fakt ISIS tenisu, drahí FFF..

Miesto toho, aby ste ocenili, ze sa zachranil major, mimochodom aj pre vášho zaprdeneho Svajciara, tak na to pozeráte len optikou Nadala. Aké krátkozraké.
Reagovat
Denis92
Uvidime, aky nazor na to budu mat hraci..
Reagovat
smazaný uživatel
Bez urazky, ale Pospisil, ktory pozná RG len skrz výletu k Eiffelovke, na ňom to naozaj nestojí.

Co na to mozu povedat hraci?..Druhy tyzden NY bude hrat 8-16 tenistov, vsetci ostatní maju casu dost na presun. A tých 8-16 RG privita s otvotenou narucou, toho sa nebojim.
Reagovat
Denis92
Samozrejme, jeho nazor nepokladam za rozhodujuci. Zatial som skrz twitter zachytil len reakcie od Schwartzmanna a Osaky, kedze to je velmi cerstva sprava a nikto o nej dopredu nevedel. Pockajem si par dni, ATP/WTA do toho maju tiez co povedat.
Reagovat
smazaný uživatel
A Diego a Osaka, ako reagovali?
Reagovat
Denis92
NaomiOsaka
@naomiosaka
excusez moi???

diego schwartzman
@dieschwartzman
Una vez más... nos enteramos por Twitter. / Once again ... we found out on Twitter
@atptour

Zatial ide len o prekvapie reakcie, nakolko nikto nic taketo necakal a s nikym to FFT ani nekomunikovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, diky
Reagovat
Petr_Fisk
Naprosto chápu principiální rozhořčení hráčů atd. , ale jinak je to mnoho povyku pro nic.
Nic nebude ani v září, ani v říjnu, ani v listopadu. To se jen lidé nejsou stavu srovnat s drsnou realitou a tak si staví vzdušné zámky.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj to je moznost. Ale momentálne pokladam za úplne legitimne ziskat trochu casu a stanovit nový termin.
Reagovat
Petr_Fisk
Tomu rozumím a z psychologického hlediska (a řekněme i organizačního) se to dá pochopit.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/jamie_murray/status/1239960990793510912
Reagovat
smazaný uživatel
Jamie si moze strihnut debla kludne vsade, kde uzna za vhodné..

Otazka znie. Je turnaj povinny konzultovat svoj termin s hracmi?..
Reagovat
Kozoroh
Při tak citlivé otázce, jakou je změna termínu, měli pořadatelé RG kontaktovat radu hráčů ATP. No, promotéři RG postupovali jak slon v porcelánu. Bude mě velice zajímat reakce ATP, WTA a ITF.
Reagovat
Petr_Fisk
Jako slon v porcelánu to provozují už delší dobu...:)
Reagovat
RF46
Presne tak.
Reagovat
Patik
Konzultovať niečo konkrétne nemá význam..nikto nevie čo bude o dva týždne čo by natom nakonzultovali ? predniesť plán a myšlienku môžu ale ešte je čas zachádzať do detailov..
Reagovat
paddy
Adekvátní náhrada za zrušené turnaje

Viz práva strana webové stránky
https://www.idnes.cz/sport/tenis
Reagovat
jirkaS
co to je? :-o
Reagovat
George_Renel
A včera tam byla Kvitová vs Šarapovová.
Reagovat
FulnekUltras
Roušky mají smysl jen v MHD. V obchodech nebo na ulici je šance se nakazit naprosto mizivá, vzhledem k malému množství nakažených lidí, krátkému kontaktu při kterém navíc mezi sebou lidi běžně ani nemluví. Drtivá většina lidí co se nakazili to buď přivezli z dovolené, nebo je nakazili příbuzní a známí, co se nakazili na dovolené. Komunitní přenos je v těžké menšině a opět jde o lidi, kteří se dostali do delšího těsného kontaktu s někým nakaženým - řidiči Uber, lidi na zábavě apod. Případů, kdy by se někdo nakazil v obchodě nebo na ulici, když míjel nakaženého je naprosté minimum, pokud vůbec. Nezlobte se na mě, ale chodit po parku nebo do lesa s rouškou je pitomost, protože riziko nákazy je menší, než šance vyhrát v loterii víc než pár tisícovek. Navíc je stejně nutné, aby se finálně nakazilo cca 70-80% populace, jen je lepší, aby se lidé nakazili postupně - řekněme řízeně, aby zdravotnický systém nezkolaboval jako v Itálii a brzy i ve Španělsku, Německu a Francii a k tomu bohatě stačí zákaz se shlukovat za jakýmkoli účelem.. Vymýtit se už koronavirus nedá - bude se ve vlnách vracet roky až do doby, než si většina populace vytvoří protilátky a pak zmizí jako Španělská chřipka, nebo hůř, naučí se rychle mutovat jako chřipka a už se ho nikdy nezbavíme... Zavřít fabriky a firmy si může ekonomika dovolit tak 14dnů až měsíc a i to způsobí krizi větší než v 30.letech - pokud nechají státy všechno zavřené déle, tak polovina světa zbankrotuje a 1000x víc lidí chcípne hlady, než na koronavirus:( Jediné rozumné řešení je postupovat tak jako když rybář chytá velkou rybu - přitáhnout a povolit, přitáhnout a povolit - když bude jen tahat, tak se vlasec přetrhne... Dobrá zpráva je, že s masovým cestováním je na dlouhá léta pravděpodobně konec a Praha a další města přestanou být přecpaná turisty a bytové domy se opět stanou bytovými a ne 2denními hotely pro chudinu, co lítá ze země do země, aby se vyfotila s každým pindíkem, ze kterého teče voda do fontány :)
Reagovat
peRFect
Jasně a proto to kosí vesnice,kde měly dva plesy.
Ty děláš na infekčním?Jaká je tvá specializace?
Reagovat
blixa
Jasně, roušky jsou blbost :-D Ty joudo, v obchodě se můžeš nakazit naprosto bez problémů, virus po vyprsknutí žije docela dlouho a žádný obchod není tak větraný, aby nákaze zabránil. Ano, venku už to tak pravděpodobné není, i když v těsné frontě které do nedávna ještě bývaly to taky není problém. Soudruh Babiš vám nakázal bagatelizovat naprostou nesehnatelnost roušek, natož kvalitních bo co ? :-D
Reagovat
FulnekUltras
Je to jen citace z diskuze jinde. S řadou věcí tam souhlasím, s některými ne. Asi jediná jistota zůstává v tom, že ekonomika v současném systému zůstane prvotní.
Reagovat
FulnekUltras
I sami ušáci teď vidí, že tohle už trochu přehnali. Stádo musí co nejdřív zpátky do tahu. ;-)

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/epidemie-vyvrcholi-v-evrope-na-konci-brezna-ukazuje-studie-jpmorgan-40317044?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null
Reagovat
gigin
Čínské komunistické úřady sdělily zpravodajům New York Times, Wall Street Journal a Washigton Post, jejichž víza v amerických pasech vyprší na konci roku, že během několika dnů budou vyhoštění. Nebudou smět pracovat ani v Hong Kongu a Macau.
Reagovat
tito
Reagovat
FulnekUltras
díky
Reagovat
Mantra
Roland Garros bylo kvůli koronaviru přeloženo na přelom září a října

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/roland-garros-zruseno-koronavirus.A200317_170354_tenis_ald
Reagovat
smazaný uživatel
V čase Laver Cupu, lol :)

Ale inak, super termín, obetujú sa iba nejaké 250ky a Federova exhibícia, takze nie je o čom.

20.septembra je babie leto a verim, ze pocasie bude priaznivé. Je uz aj strecha, tak to moze pomoct. Pravdepodobne vsak nebude tak slnečno, lopty budu skakat nizsie, ale to je uz detail. Som za zmenu terminu rád.
Reagovat
peRFect
Ano,termín je to skvělý...z trávu na chvilku na hard,pak jeden turnaj na cihle a zas indoor hard.
Reagovat
smazaný uživatel
Situácia nie je ideálna. A organizátori troch atp250, ktore sa mali hrat v septembri sa budu citit pravom ukrivdení. Rovnako fanusikova exhibicie v Bostone, ktora sa tym padom asi zrusi.

Ale mimoriadne situacie si vyzaduju mimoriadne riesenia. A toto je to najmenej zle rozhodnutie pre samotný tenis.

Prechod z hardu na antuku v rámci jednorazovej akcie je celkom bezny, v rámci DC.
Reagovat
Kozoroh
Podle mě něco na tom smrdí. Takhle snadno změnit termín konání turnaje (byť GS). Kdyby tenis řídila jedna organizace, tak budiž. Ale zatímco obyčejným turnajům šéfuje ATP, tak patronát nad GS turnaji má ITF. Navíc, mrknul jsem na stránky obou organizací a nic se tam o přesunutí RG nepíše. Je otázkou, jestli mají organizátoři RG změnu termínu dohodnutou s ITF a ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem. Predpokladam, ze Francuzi nie su uplni diletanti a vedia, čo mozu a co nemozu.

Tipujem to na fakt, ze v ziadnych zmluvach nie je fixny termin, neporušujú ziadne pravidlo. Neporusuju preto, lebo verim, ze zmluvy neboli na takuto situáciu proste pripravené. Co nie je zakazané je automaticky dovolené.
Reagovat
paddy
1) GS letos nebudou

2) pokud bude RG, tak nikdo z Big3 ho nevyhraje, protože určitě postoupí do druhého týdne US Open a díky 14 denní karanténě začátek RG nestihne

3) RG bude v obvyklém termínu - možná příští rok
Reagovat
smazaný uživatel
Kristálova gula?

Ci len tak z brucha?
Reagovat
Petr_Fisk
Sleduj podrobně vývoj pandemie a nepotřebuješ žádnou kouli...Stačí Ti selský rozum a nohy pevně na zemi...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Sledujem a Čína to má vdakabohu po 2-3mes za sebou.
Reagovat
Denis92
Cina je ale uplne niekde inde. Co sa tyka moznosti ale aj rezimu. Dufajme vsak, ze cca v juli sa zivot vrati viacmenej do normalu. Aspon ja v to verim, zatial.
Reagovat
smazaný uživatel
Europania su menej disciplinovaní, ale budu mat zas na svojej strane teplejsie počasie.
Reagovat
Denis92
Len s tym pocasim to nie je uplne iste. Vsetci na to spoliehaju, ale ten virus je aj v krajinach, kde je teraz teplo. Hoci, zrejme sa siri menej ako v chladnych podmienkach.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo sa v oblasti chudobnej rovnikovej krajiny, ci Karibiku proste netestuje a zije sa tam s tym. Popravde tam zapasia s hladom, na nejaky virus tam nie je cas.
Reagovat
Denis92
Dobry point. Popravde, ani u nas sa netestuje kazdy a to realne cislo je urcite ovela vyssie ako potvrdenych 97 ludi.
Reagovat
smazaný uživatel
97 nakazených, dvaja v nemocnici.

Je dolezite uvádzat aj druhu stranu mince, lebo ludia panikária.
Reagovat
Nola
Taliani nepanikarili..... pozri ako to tam dnes vyzera
Reagovat
smazaný uživatel
My sme zacali skor, nemoze byt na kazdu otazku odpoved, lebo Taliansko.
Reagovat
Petr_Fisk
A bude zajímavé sledovat Británii s její teorií kolektivní imunity.
Reagovat
Petr_Fisk
Rád bych taky věřil, ale chladný kalkul říká něco jiného.
Reagovat
Petr_Fisk
Omyl, v Číně epidemie začala už v polovině listopadu, vrchol měla v polovině února (za 3 měsíce), teď to tam dobíhá, ale pořád má tisíce lidí ve vážném stavu a denně 10-20 mrtvých.
To, že by v nejbližších 2-3 měsících byla bezpečná a mohla něco pořádat nepřipadá vůbec v úvahu.
V tuto chvíli vůbec nikdo netuší, jak dlouho bude (bez vakcíny) nákaza dobíhat a že to bude řada měsíců je jisté. Takže se reálně nebavíme o 2-3 měsících ale minimálně o 8 od počátku šíření v dané zemi. Po zeměkouli se infekce šíří na etapy, někde je doufejme v závěru a někde teprve začíná.
Reálně se velké akce budou moci rozběhnout až převážná část planety bude bezpečná (kvůli cestování). Prostě minimálně letošek odpískej i když chápu, že to "bolí". Za 3/4 roku si o tom můžeme popovídat a velmi rád se budu mýlit.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj u nas zacala epidemia skor ako sa na to prislo.

Cina zatvorila poslednu pohotovostnu nemocnicu.

Cokolvek predikovat, jednym ci druhym smerom je predčasné. Faktom je, ze Cina to ma za sebou a kazdy novy pripad Cinana je nakaza prinesena zo zahranicia. To je oficiálna informácia.
Reagovat
Petr_Fisk
Jasně je to jen predikce a ani ty největší kapacity netuší, co bude dál. To, co píšeš jsou čínské informace a ty je třeba brát s rezervou. Ještě před dvěma měsíci tvrdili, že epidemie u nich začala až v lednu. A koronavirus v ČR určitě nezačal o měsíc dříve než se uvedlo a o dva už ani náhodou. Posun tam mohl být tak max 2 týdny.
Reagovat
smazaný uživatel
Cinania su fanaticki cestovatelia..

A to ze Virus napriklad 30.1 este nebol v Taliansku je vylúčené. Hoci oficiálne nebol.

A ked bol v Taliansku, tak bol aj v Cechach, ci na Slovensku. Len sa ludia nechodili testovat a žili s tým. Prevencia je potrebna, Taliansko je memento, ale zachovajme chladnu hlavu.
Reagovat
tommr
10-20 mrtvých je na zemi, která má víc než miliardu obyvatel naprosto zanedbatelný číslo ...
Reagovat
Petr_Fisk
Určitě ano, ale taky mají 3226 ve vážném stavu, 8940 aktivně nakažených a právě při rozloze Číny a podílu čínského zaostalého venkova ta reálná data budou řádově vyšší.
Ale ruku na srdce milý tommře, Ty bys tam v nejbližších měsících jel hrát tenis a připadal si bezpečně?...:)
Reagovat
tommr
jako špičkovej tenista tzn. trénovanej profesionální sportovec v nejlepších létech bych se rozhodně nebál a šlo by mi spíš o to, abych moh vůbec hrát a vydělávat ...
Já se ostatně koronavirusu nebojím ani v mý situaci i když mám do fyzický dokonalosti tenistů hodně daleko. Spíš se bojím toho co bude pokud se současný "řešení" krize bude protahovat do nekonečna ...
Reagovat
Petr_Fisk
Tak to já bych se na to "z vysoka...":)
Co tím konkrétně myslíš s tím současným "řešením" krize?
Reagovat
tommr
lékaři vaří z vody a nic na ten koronavirus zatím nemají. A tak se to řeší jen tím, že se všechno možný a nemožný ruší a omezuje. Dokonce i lékařská péče pro lidi, který nemají koronavirus se drasticky omezuje (osobní zkušenost). Z dlouhodobýho hlediska je to neudržitelný a povede to k víc škodám než užitku ...
Reagovat
Fandina
A jak bys to chtěl řešit, když nemáš lék? Nebo si snad myslíš, že z toho má někdo radost, že je vir, který leze z jednoho na druhého a může tě zkosit nebo zabít a ty nemůžeš nic dělat?
Reagovat
tommr
zcela určitě jsou na světě spousty lidí, který z toho radost mají. Třeba terroristi za který virus dělá práci ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Isis svojich bojovnikov stahuje z Europy..To je oficiálna informácia.

Rozmyslam, ci maju nariadené tiez pracovat z domu.
Reagovat
Petr_Fisk
:)
Reagovat
Fandina
DD:
Reagovat
Fandina
To asi těžko, když ani terorista nemá tu jistotu, jestli nepřítel virus nezkosí jeho samotného.
Reagovat
tommr
teroristům na vlastních ztrátách nezáleží. Důležitější je pro ně vytvořit co největší chaos v řadách "bezvěrců" a to se díky koronavirusu daří znamenitě ...
Reagovat
Fandina
Hlavně si to zdůvodnit, to důležité.
Reagovat
turista
Netopýři jsou užiteční tvorové. Jsou však bohužel také přirozeným rezervoárem někdy velmi nebezpečných virů jako jsou různé kmeny právě těch koronavirů. Také mohou přenášet i vzteklinu. Lze se dočíst o tom jak děsivě nebezpečná byla práce dělníků, těžících v Chile guano a kolik jich tam zemřelo na různé infekce.
Reagovat
Fandina
Díky za doplnění a příspěvek o netopýrech, tak jsem to také četla. Co dokáže netopýr.
Reagovat
Petr_Fisk
Bez vakcíny a bez tvrdých omezení je velké riziko, že nárůst nakažených bude příliš strmý v čase a zdravotnická zařízení se zahltí - viz Itálie. A situace, kdy hromadně umírají lidé, kteří mohli jinak ještě klidně 15 let žít, na chodbách nemocnic, je šílená.
Když to přeženu, tak pak třeba Tebe s jiným zdravotním problémem obslouží, ale Tvoji matku budou muset nechat vědomě na chodbě zemřít.
Pokud se nakazí 70% populace a je to slyšet čím dál víc ze všech stran, tak pak bez vakcíny je jediné řešení rozložit nakažené, pokud možno rovnoměrně, po co nejdelší časové ose. Pak to zdravotnictví má šanci jakžtakž zvládnout.
"Manažer Babiš" a jeho "tým" není stavu ani zvládnout situaci s rouškami a respirátory a můžeme si představit, co by se asi dělo, když by během několika dnů bylo v republice několik tisíc lidí bojujících o život. A nebo raději nepředstavovat.
Reagovat
tommr
jen na Babise a jeho lidi bych to neházel. Chaos panuje v celý Evropě i v Americe. Na vině je hlavně zcela neschopný vedení EU, který umí členský státy jen buzerovat a když se něco stane tak je zcela bezmocný ...
Reagovat
jirkaS
+1
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by tady panoval chaos. Nikomu není příjemné, že se může nakazit a snaží se tomu vyhnout. To je tak všechno, co můžeš dělat. Ale k chaosu to má daleko.
Reagovat
Petr_Fisk
Já teda sleduji především celou Skandinávii a řekněme Německo a Rakousko, no a takový chaos, co se týče primitivního vybavení personálu a obyvatel respirátory a rouškami tam příliš vidět není. Samozřejmě je tam řada dalších problémů, ale například něco takového, jako když AB prohlásí, že si myslel, že ve státních rezervách je milion roušek a ono jejich tam dva tisíce, tak to je tedy síla.
Reagovat
tommr
s těma rouškama apod. je to samozřejmě strašná ostuda. Proč s tím ale neudělalo něco vedení EU hned potom co vypukla epidemie v Číně? Hlavně že se furt montujou do vnitřních záležitostí jednotlivých zemí a chtějí po celý Evropě nasáčkovat co nejvíc migrantů. Když je ale potřeba udělat něco užitečnýho tak o slavným evropským parlamentu a EK není ani slechu ani vidu ...
Reagovat
gigin
EU poskytla z rozpočtu miliardu eur.
Reagovat
gigin
Pro ČR.
Reagovat
tommr
a to jenom pro ČR nebo dostali i ostatní státy? Každopádně je to takříkajíc s křížkem po funuse. Já bych si od tak všemocný a panovačný EU spíš představoval, že včas rozpoznaj hrozící nebezpečí a že členský státy na to důkladně připraví. Pro samý summity o ničem ale na takový maličkosti zřejmě nebyl čas ...
Reagovat
Fandina
Jsou tam zástupci jednotlivých zemí, takže to vyjde nastejno, jestli rozhoduje politik místní nebo evropský. Pořád to vyjde nastejno. Nespadli z nebe.
Reagovat
tommr
no já bych řek, že tomu šéfuje Merkelka s Macronem a ostatní jen přicmrndávaj ale možná se pletu ...
Reagovat
Fandina
Nikdy jsem tam nebyla, tak nevím, ale podle mě je to jako všude jinde. Jsou tam různí lidé s různých států a tomu se podaří ono tomu ono někomu nic, protože je neschopný, ale jinak to funguje takhle nějak. Představa, že to řídí hlavy největších států nemusí být úplně pravdivá. Může to být i jinak.
Reagovat
Fandina
z různých států
Reagovat
FulnekUltras
ale není
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu
Reagovat
Fandina
Já mám dojem, že Evropský parlament, Evropská komise mají spíš funkci zákonodárnou v rámci Evropy, než výkonnou, to je, aby nějaké zemi sháněli zdravotní pomůcky. Ale jinak tomu rozumím, že je potřeba na EP a EK nasazovat psí hlavu, je to takový zvyk, stěžovat si na politiky, orgány. Ale když jsou z EU dotace, to nikdo nepochválí.
Reagovat
tommr
když nám můžou neustále vnucovat migranty nebo donekonečna buzerovat Babiše kvůli takový blbosti jako je Čapák tak se mohli postarat i to aby byly jednotlivý státy na hrozící epidemii dostatečně připravený. To ale bylo zřejmě pod jejich rozlišovací schopnosti ...
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by smyslem migrantů byla naše země. A to, že premiér porušuje zákony vlastní země je Babišova ostuda, ostuda našich voličů, ne Evropské unie.
Reagovat
tommr
cílem většiny migrantů naštěstí sice není naše země, ale EU se nám je sem snaží všema možnejma způsobama nacpat. A nedělej si iluze, že milióny migrantů, který neustále proudí do západní Evropy se neprojeví v konečným důsledku i na životě u nás ...
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by nám někdo migranty cpal a jestli ano, tak zjevně neúspěšně, když tady nejsou a naši zástupci asi nebudou tak neschopní, jak naznačuješ, ale naopak schopní, že dovedou zařídit, aby tady nebyli. Jinak samozřejmě to je problém. Ale, nesnažil by ses ty sám, přesunovat někam, kde bys věděl že bude líp, když se ti nebude dařit? Ano, je to problém.
Reagovat
Petr_Fisk
Prostě když jde do tuhého, tak se ukazuje, že Evropa je pořád ještě slepenec různorodých států, jazyků a historických seskupení a každý si hraje na svém písečku.
Nechci tady do EU zabředávat, protože neschopnost Vojtěcha, hygieničky a potažmo celé vlády, když jde do tuhého je vidět na každém kroku. AB centralizuje moc, ale když má nést odpovědnost, tak to klasicky háže na druhé. A tak si národ šije roušky, obvoďáci nemají respirátory a mnozí neordinují a lékařská komora hasí požár, který způsobila vláda.
A do toho oligarcha a mafián Kellner "sbírá body" díky neschopnosti Babiše a jeho vlády zajistit základní ochranné vybavení pro omezení šíření viru.
(Svoboda se na vybavenost rouškami a respirátory ptal Vojtěcha už v prosinci a ten z něj dělal blbce, co se stará, že jsme připraveni a máme všeho dostatek)...
Český Kocourkov v přímém přenosu.
Reagovat
tommr
nikým nevolená EK ve svých rukou soustředuje obrovskou moc, ale když jde do tuhýho tak bud selhává (koronavirus) nebo úmyslně škodí (migranti). Tam je hlavní problém ...
Babiš se chová jako všichni ostatní lokální politici a snaží se to hrát na všechny strany a když se nedaří tak to háže na ostatní. Je ale za něj nějaká lepší náhrada?
Reagovat
Fandina
Evropská komise je odpovědná Evropskému parlamentu a předseda je Evropským parlamentem volený a v Evropské komisi jsou komisaři, zástupci jednotlivých členských zemí. Pořád se jedná o volené lidi.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že je za něj lepší náhrada. Někdo, kdo nespolupracoval s Stb a kdo neohýbá zákony. Takových lidí jsou v naší zemi miliony.
Reagovat
tito
Tady bych si dovolil oponovat. V ČR jsou patrné velké! rozdíly mezi jednotlivými sektory. Složky, které spadají pod MV (Hamáček), byly zcela odlišně zásobeny rouškami proti těm, které spadají pod MZ (Vojtěch). Tady se Hamáček vyznamenal a Vojtěch naprosto propadl. Bohužel v rámci cenzury se tento fakt nezmiňuje a nějakou sebereflexi si ta hysteroidní psychopatická surikata nepřipustí.
Nemám rád ani ČSSD, ani Ano, ale v nynější době a i za to výše zmíněné Hamáček palec hore.
Reagovat
milik254
"In order to guarantee the health and safety of all those involved in the preparation of the tournament, the French Tennis Federation has decided to organize the 2020 edition of Roland-Garros from September 20 to October 4, 2020."
Reagovat
tommr
a na to přišli frantíci jak? Vždyt u nich ještě ta virová infekce ani nekulminovala natož aby byla za nima ...
To je spíš mnohem pravděpodobnější, že se v tom termínu budou hrát původně plánovaný asijský turnaje ...
Reagovat
ipko
Roland Garros sa bude hrať od 20.septembra do 4.októbra
Reagovat
Nola
oficialne nedokazu nic dopredu predpovedat, iba naplanovat....
Reagovat
ipko
to je pravda, stále môže byť situácia aj na konci septembra vo Francúzsku kritická
Reagovat
Nola
ved prave, ale ja by som prijala, nech je to co najskor za nami, smutne casy, nepamatam nic podobne, ani len naznakom, mozno vo filmoch
Reagovat
Kozoroh
Nezdá se mi to. Je divné tak snadno změnit termín. Konzultovali změnu termínu s ATP/WTA a ITF?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ITF im to asi odobrí.

Ak im to neodobrí ATP. Maju na to vlastne páky?..

Turnaj uskutočnia a ako som sa pýtal pred pár dnami, kto zabrani hracom, aby nesli do Petrohradu ale sli do Paríža?...

Nikto. Navyše nikto proti tomu nepojde, lebo presunut RG je dobrým rozhdonutím v rámci zachovania najvyssich priorit tenisu ako športu.
Reagovat
Kozoroh
Jeden způsob sankce k dispozici ATP má - žádné body do žebříčku ATP.

Z informací, které čerpám z netu - zahraniční fóra, twitter - oranizátoři RG zaskočili ATP, hráče a Vasek Pospisil označil rozhodnutí RG za šílenství:

https://www.twitter.com/VasekPospisil/status/1239952290221420545

Ten časový rozestup mezi USO a RG je ještě menší než byl kdysi mezi RG a Wimbledonem! Připadá mi to tak, že pořadatelé RG chtějí turnaj uspořádat za každou cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme ze chcu..

Ale cudujem sa, ako moze fanusik tenisu nechciet?...Je to normálne?..

A omáčky bokom.
Reagovat
Denis92
Mne sa skor naskyta otazka.. Preco chciet RG za kazdu cenu?
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnaky pristup by sa uplatnil a uplatni pri kazdom GS.
Reagovat
Kozoroh
Já někde napsal, že RG nechci? Vkládáš mi slova do úst. Řeknu to takto - rozhodnutí pořadatelů RG mi připadá nepromyšlené (pouhý týdenní rozestup mezi USO a RG je kontraproduktivní, měly být aspoň dva týdny, jeden na odpočinek po USO, druhý na aklimatizaci na RG) a nekonzultované (s ATP, s radou hráčů ATP). Z toho může být ještě pěkná tahanice mezi tenisovými promotéry...
Reagovat
tommr
jenže každý týden odkladu navíc znamená v Evropě horší počasí ...
Reagovat
Marduch
Napada me, a to uz delsi dobu, ze poradatele RG by moc radi, aby se jejich GS zapsal do historie jednou provzdy...rekordem v poctu GS jednoho hrace. Velky pribeh. Legenda.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to uz bude, bez ohladu na rok 2020..
Reagovat
Marduch
oni chtějí víc.. co nejvíc ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Le tournoi de #RolandGarros se jouera du 20 septembre au 4 octobre 2020
Reagovat
smazaný uživatel
Big news from the French Open. Roland Garros postponed until September 20-October 4. Will clash with the Laver Cup, which was due to take place September 25-27...
Reagovat
smazaný uživatel
RG zrusit, W. nezrusit :)

To sú teda rady..
Reagovat
FulnekUltras
Británie nasadila metodu přirozeného výběru. Po pravdě řečeno jako jediná země oficiálně.
Reagovat
acc
Sem celkem zvedavej, jak se jim povede. Odvazny reseny, budoucnost ukaze.
Reagovat
FulnekUltras
Zbavit se EU už dokázali. Tenhle mikronepřítel je ale něco úplně jiného... schválně neříkám, jestli horší nebo lepší. ;-)
Reagovat
gigin
Ale už změnili názor.
Reagovat
turista
Británie jede podle sociálního darwinismu.
Reagovat
gigin
https://www.rolandgarros.com/en-us/article/tournament-2020-coronavirus-rescheduled-2a-september-4-october
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak to je bomba...

Viaceri na TP teraz zostanu zaskočení. Kedze som o tejto variante hovoril ako o najlepšom možnom scenári, z tych najhorsich..

Mnoho ludi nemyslelo, ze to mozné bude..

Vravim, mimoriadne situácie vyžadujú mimoriadne riešenia. Tlieskam.
Reagovat
acc
Pro tebe a Nadala naprosty Ideal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie. Je to ideálne pre kazdého fanusika tenisu..

Dufam, ze sa odohra aj W. aj USO aj keby to ma byt na ukor mensich turnajov. Som velice spokojný, ze Francuzi idú touto cestou, hoci na turnaj sa pojde rovno z NY, bez akejkolvek antukovej pripravy.
Reagovat
gigin
No ideál... Nebude takové teplo. Asi.
Reagovat
smazaný uživatel
To nebude. Celé to bude atypické.

13.9 sa bude (snad) hrat finále USO, potom sa celý kolotoč prestahuje do Pariza, aby si dali antukový vrchol. Myslim, ze pre vacsinu hracov to bude tazké, tento prechod. Nadal by naopak mal prechod zvladnut lahsie, hoci poslednu antukovu sezonu sa rozbiehal pomalsie. Naopak, chladnejsie počasie bude jeho hre svedčat menej a bude porazitelnejsi.
Reagovat
turista
Bůh ví jak to nakonec celé s tenisem bude. Zatím byly u nás zrušeny všechny běžecké a chodecké závody a taky turistické pochody. Museli jsme to přijmout, protože chceme tu epidemii přežít a ne si na nějaké větší akci uhnat nebezpečný zápal plic.
Reagovat
RF46
tak ty turisticky pochody te jako turistu musely celekm rozladit :)
Reagovat
turista
Ano. Ale nedá se nic dělat. Jde o to abychom to pokud lze všichni nějak přežili a nedopadli jako ti Italové. Ti dojeli na nedostatek akutních lůžek v bohaté Lombardii. Je to moc smutné, co se tam stalo.
Reagovat
Petr_Fisk
Italové tvrdě doplatili na podcenění raketového růstu nákazy, kdy se jim zdravotnictví zahltilo.
Snad se z toho jiné země poučí.
Reagovat
acc
Duchodova reforma po taliansku. Smutny.
Reagovat
Pavol
Vzniknú aj nové turnaje. Momentálne sú prihlasení hráči Matovič a Pelegríniiii.
Reagovat
Pavol
Má už očkovanie za sebou. Už ho prepustili z nemocnice a vytvára si protilátky do zásoby. Amíci zarobia na vakcíne a ide sa ďalej.
Reagovat
gigin
Lol. Z internetu: Mexico is now asking Trump to hurry up with the wall.
Reagovat
blixa
:-D :-D :-D My chceme zeď !!!!
Reagovat
paddy
Tenis se rozjede mezi posledními, protože je přeshraniční, a může se čekat, až bude volný pohyb osob. Sportovci by mohli mít výjimku jako pendleři, ale každý stát bude mít vlastní pravidla.
Může nastat situace, že RG bude bez Španělů. Epidemie se může vracet, takže několik let bude s omezeními, než bude většina lidí imunní nebo se vyvine vakcína.

Stane se v r. 2020 - Uskuteční se LOH v Tokiu?
Ano 2,44
Ne 1,45 (včera 1,6, předevčírem 1,67) větší tutovku jsem nikdy neviděl
Reagovat
paddy
Bohužel sázející má cca 2% šanci, že si výhru nebude moci vybrat
Reagovat
Denis92
V akej stavkovej sa to da podat?
Reagovat
paddy
Fortuna, možná to bude vypsané u dalších
Reagovat
smazaný uživatel
100% souhlas.

Tenis není lokální sport a pro jeho fungování je třeba, aby státy, kde se turnaje konají měli otevřené hranice.

Zatím je ani pořádně všichni nezvřeli.

Buďme realisté, letos se neodehraje ani zápas. Je polovina března a epidemie ještě není v celé Evropě ani na vrcholu. Než ho dosáhne, to máme měsíc, pak měsíc stagnace a minimálně 2-3 měsíce ústupu.

Jakmile se to podaří zcela vymýtit, tak se bude 1-2 měsíce řešit co bude, co se může a nemůže atd.

Letos je sport passé úplně.
Reagovat
chacha
A od listopadu můžeme začít znovu. : - )
Reagovat
smazaný uživatel
To budeme ještě rádi. Já se budu opakovat, ale tipuju, že nejdříve se bude hrát DC v Madridu, do té doby nic.
Reagovat
Frantz
Tak to jsem hned klidnější, páč klaun a jeho fundované predikce a tipy...jsou vždycky totální pitchovina ;-)
Reagovat
tommr
ještě je taky třeba vzít v úvahu dopad virusový krize na ekonomiku. I kdyby se podařilo zdravotní krizi za pár měsíců zažehnat tak tu bude ekonomická krize a ta bude tím větší čím déle se bude tlumit výroba a služby. Hráči pak třeba budou schopní hrát, ale nebude nikdo kdo by turnaje financoval ...
Reagovat
smazaný uživatel
RG bez Spanielov je fakt úlet. Na toto sa fakt nespoliehaj. Turnaj zrusia pre vsetkych alebo bude dostupný pre kazdého.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist