Federer ve Wimbledonu porazil Gasqueta bez ztráty podání, celkově už podvacáté

1. 7. 2021, 22:51
Aktuality 21
WIMBLEDON - Roger Federer vyhrál s Richardem Gasquetem i 17. vzájemný zápas mimo antuku. Dnes na wimbledonské trávě zvítězil 7-6 6-1 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci upravil na 20-2. Ve třetím kole 39letý Švýcar narazí na domácího Camerona Norrieho. Dál pokračují také Daniil Medveděv či Alexander Zverev.
Roger Federer (© AFP)

V úterním prvním kole měl Roger Federer nečekané problémy s Adrianem Mannarinem, který mu za stavu 2-2 na sety vzdal kvůli zranění kolena. Druhý zápas proti francouzskému sokovi na londýnské trávě už však zvládl mnohem přesvědčivěji, Richarda Gasqueta přehrál bez ztráty podání 7-6 6-1 6-4.

Vyrovnaný první set Federer získal až v tie-breaku. Ve druhém dějství už dominoval, trefil 17 winnerů a udělal jen 6 nevynucených chyb. V třetí sadě byl suverénní na servisu, po kterém ztratil jen dva fiftýny, a po necelých dvou hodinách bez potíží zvítězil.

"Bylo skvělé, že jsme dnes hráli pod otevřenou střechou," připomněl Federer první kolo, které kvůli dešti absolvoval pod zataženou střechou. "I díky tomu dnes byla mnohem lepší atmosféra," pochvaloval si 39letý Švýcar, který  zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 20-2, mimo antuku vyhrál i 17. vzájemný souboj. 

"S Richardem jsme toho odehráli už opravdu hodně, vždy to byly těžké zápasy. Vím, že má skvělý bekhend po lajně. Musím s tím počítat, protože hraje podobný úder, jako já. Dnes byl první set vyrovnaný, druhý se mi povedl mnohem lépe a pak už jsem to v klidu dohrál," komentoval Federer.

Osminásobný šampion Federer hraje svůj již 22. Wimbledon a poosmnácté postoupil do 3. kola. "Bál jsem se, abych tu nevypadl v prvních dvou kolech. Ale prošel jsem a teď když vypadnu, bude to už přirozené. Každopádně jsem potvrdil, že pořád hraju na dobré úrovni," uvedl Federer, jenž letos hraje teprve pátý turnaj.

Ve 3. kole, které na trávě v All England Clubu nikdy neprohrál, bude Federer čelit domácímu Cameronu Norriemu (h2h 1-0). "Cameron je výborný hráč, prožívá povedenou sezonu. Bude to těžké. A když jednou nebudu mít větší podporů fanoušků, tak to jistě zvládnu. Už jsem si tu zahrál mnoho zápasů, ve kterých mě fanoušci podporovali a teď bude logické, když budou podporovat především domácího hráče," dodal Federer. 

25letý Brit Norrie, který si za poslední dva měsíce zahrál tři finále včetně toho na trávě v Queen's Clubu, dnes deklasoval 6-3 6-1 6-2 Australana Alexe Bolta a na čtvrtém grandslamu v řadě postoupil do 3. kola. Dál ještě nikdy nebyl.



Světová dvojka Daniil Medveděv, jenž před dvěma týdny triumfoval na Mallorce, smetl 6-4 6-1 6-2 osmnáctiletého Španěla Carlose Alcaraze a připsal si šestou výhru v řadě.

O první wimbledonské osmifinále si 25letý Rus zahraje s Marinem Čiličem (h2h 1-0). Chorvatský finalista z roku 2017 dnes porazil 6-4 3-6 6-3 7-6 Francouze Benjamina Bonziho a svou letošní bilanci na trávě vylepšil na 9-1.



Ani set zatím neztratil Alexander Zverev. Čtvrtý nasazený Němec si po Tallonovi Griekspoorovi poradil 7-5 6-2 6-3 s Tennysem Sandgrenem a jediná výhra ho dělí od vyrovnání wimbledonského maxima. 

O postup do 4. kola si 24letý Zverev zahraje s Američanem Taylorem Fritzem (h2h 2-1), kterého před třemi lety ve Wimbledonu zdolal až v pěti setech. 23letý Fritz, který před třemi týdny podstoupil menší chirurgický zárok s kolenem, v Londýně zvládl dva těžké zápasy během dvou dnů. Po včerejší výhře 3-1 nad Brandonem Nakashimou dnes udolal dalšího krajana Steva Johnsona dokonce až po 3 hodinách a 47 minutách boje.

Matteo Berrettini si poradil 6-3 6-4 7-6 s nizozemským lucky loserem Boticem van de Zandschulpem a vyhrál tak i sedmý letošní zápas na trávě.

O vyrovnání svého wimbledonského maxima se 25letý Ital utká s Aljažem Bedenem (h2h 2-1). Slovinský tenista v Londýně smetl Corentina Mouteta i Jošihita Nišioku, v šesti setech s nimi ztratil jen 11 gamů.


Nick Kyrgios hrající první turnaj po čtyřech měsících porazil 7-6 6-4 6-4 Itala Gianlucu Magera, když nastřílel 29 es a nečelil žádnému brejkbolu.

O celkově čtvrté osmifinále na londýnském grandslamu a první po pěti letech si 26letý Australan zahraje s Félixem Augerem-Aliassimem (h2h 0-1). Dvacetiletý Kanaďan si dnes poradil 3-1 na sety se Švédem Mikaelem Ymerem, letošní bilanci na trávě vylepšil na 8-2 a také svou druhou účast ve Wimbledonu proměnil ve 3. kolo.


Bez ztráty setu pokračuje Alexander Bublik. Kazašský tenista porazil 6-4 7-6 7-6 Bulhara Grigora Dimitrova a navázal na svou premiérovou výhru na londýnské trávě. S Polákem Hubertem Hurkaczem (h2h 1-0) svedou souboj o první grandslamové osmifinále.

Pedro Martínez zdolal 6-3 6-4 4-6 7-6 Francouze Gaëla Monfilse a při debutu ve Wimbledonu vyrovnal postupem do 3. kola své grandslamové maximum. O premiérové osmifinále se 24letý Španěl utká s Chilanem Christianem Garínem (h2h 0-0).


• WIMBLEDON 2021 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 35.000.000 liber
čtvrteční výsledky (01. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Medveděv (2-Rus.) - Alcaraz (Šp.) 6-4 6-1 6-2
A. Zverev (4-Něm.) - Sandgren (USA) 7-5 6-2 6-3
Federer (6-Švýc.) - Gasquet (Fr.) 7-6(1) 6-1 6-4
Berrettini (7-It.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6-3 6-4 7-6(4)
Bautista (8-Šp.) - Kecmanovič (Srb.) 6-3 6-3 6-7(3) 3-6 6-3
Martínez (Šp.) - Monfils (13-Fr.) 6-3 6-4 4-6 7-6(5)
Hurkacz (14-Pol.) - Giron (USA) 6-3 6-2 6-4
Auger-Aliassime (16-Kan.) - M. Ymer (Švéd.) 6-4 4-6 7-6(4) 6-1
Garín (17-Chile) - Polmans (Austr.) 7-6(3) 6-2 2-6 7-6(5)
Bublik (Kaz.) - Dimitrov (18-Bulh.) 6-4 7-6(6) 7-6(4)
Sonego (23-It.) - Galán (Kol.) 4-6 6-3 7-6(3) 6-1
Norrie (29-Brit.) - Bolt (Austr.) 6-3 6-1 6-2
Fritz (31-USA) - Johnson (USA) 6-4 7-6(4) 4-6 6-7(4) 6-4
Čilič (32-Chorv.) - Bonzi (Fr.) 6-4 3-6 6-3 7-6(5)
Kyrgios (Austr.) - Mager (It.) 7-6(7) 6-4 6-4
Duckworth (Austr.) - Querrey (USA) 7-5 6-7(4) 6-3 6-2
Bedene (Slovin.) - Nišioka (Jap.) 6-1 6-0 6-2
Ivaška (Běl.) - Chardy (Fr.) 4-6 6-3 6-2 6-4
Thompson (Austr.) - Nišikori (Jap.) 7-5 6-4 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
annah
Hezké to bylo, některé údery připomínaly zlaté časy. Těžko říct, jestli za tím je slabší soupeř než v prvním kole, anebo se Roger konečně rozehrál. Asi obojí. Ať už vypadne příště, nebo o dvě kola dál, platí toto:
https://pbs.twimg.com/media/E5OqwgEWYAIc2Nl?format=jpg&name=medium

Pěkné je, že má zpátky své logo:
https://pbs.twimg.com/media/E5O9qJGWQAE-5Zb?format=jpg&name=900x900

Taky je prý od roku 1975 nejstarším mužem mířícím do 3. kola, starší byl v tom roce čtyřicátník Rosewall.

A ta zářivě bílá barva oblečení je úžasná. Najednou skoro všichni chlapi vypadají na kurtu elegantně. Prostě v Chrámu to každému sluší. :-)
Reagovat
turista
Vypadá to tak, že se Roger konečně rozehrál.
Reagovat
annah
Uvidíme, na koho to bude ještě stačit. Na Noleho určitě ne. :-)
Reagovat
Pe3k
Chtěl bych vidět zápas s Medvěděvem. Takže jestli vyhraje ještě 2 zápasy (kde má hratelné soupeře) budu spoko.
Reagovat
Patik
Gasquet nieje typ hráča ktorý by Rogerovi dokázal zatopiť..nemá nato hru a ani sebavedomie..vzájomná bilancia je jasne proti nemu..Roger teda mohol hrať viac uvolnene mohol si viac dovoliť k svojmu súperovi a s uvolnenosťou prišiel aj lepší výkon..problém je však že ešte nestretol žiadneho top (10) hráča ktorý by ho donútil hrať na najvyššej úrovni niekoľko hodín..takže nevieme ešte vôbec ako natom Roger vlastne je..slabší súperi sú len malá nápoveda..len také malé testíky pred maturitou..
Reagovat
mahycek
A také haluzář, který má ale pevné
nervy ve vypjatých momentech hry. To
musím uznat.
Reagovat
RFanousek
Když se tak dívám na to třetí kolo na pavouka tak se musím až smát jak Djokimu vyšel ten los. Nahoře je on a pár pinkálistů co na trávě neumí, dole je Federer, Cilic, Berrettini, Medvedev, FAA, Kyrgios
Neskutečné jak mu vyšel ten los.
Reagovat
Kozoroh
Je to holt světová jednička smilesmilesmile
Reagovat
Patik
úprimne si myslím že polka ak nie všetci z tých uvedených v Rogerovej časti môže vklude vyhučať s kdekým..
Reagovat
a.magerova
Zápas se mi líbil... jen tak dál... smile
Reagovat
turista
Oba předváděli pěkný tenis. Diváci museli být spokojeni. A Federer se ve 2.a 3.setu zlepšil, dělal méně UE a to byl klíč k úspěchu. Takže ještě jedno kolo s Angličanem Norriem.
Reagovat
brixner
Jedno kolo??? Chlape, kde to žiješ!!!
Co taklenc pohár? Přežil bys to?smile

Jenže, obávám se, že Srba nezastaví nic a nikdo...Opakuju se, vím, ale letos je Grand Slam na spadnutí...

Kdybych si ale měl vybrat - Srb Grand Slam, anebo Roger pohár...nóóó, tak to bych asi dlouho přemejšlel, viděl bych to tak na 51:49...smile
Reagovat
a.magerova
To nemůžeš ani myslet vážně... píšu si u tebe černý puntík za takovou číselnou slátaninu... smile
Reagovat
annah
U mě rovnou dva černé puntíky.. :-)
Reagovat
sojka1
tak to ja jsem tohoto zaka okamzite vyskrtla z klasifikacniho archu a zasadim se vsemi svymi (nemalymi) silami o jeho prelozeni do jine tridy... :-)))
Reagovat
a.magerova
Vyloučit a BASTA !!!

Asi ho taky kousl pes... já být jeho Čendou, tak ho, za takové názory, koušu denně... smile

https://youtu.be/8-zBHoxbKJY?t=70
Reagovat
brixner
Hele, teta, ty dvě procenta sou fakt GOATovosmilesmile
Reagovat
a.magerova
Ahaaa... to mi ani nedošlo, že to máš vlastně, vzhledem k textu a pořadí jmen, ale úúúplně špatně napsané, protože.... cokoli jiného než 100:0 pro Rogera je prostě na gilotinu... smile
Reagovat
brixner
To je jako Cocolino? Nebo coco, margó, bananí?
Už sou všecky Cocy venku? To už třeba Jekatěrína zní píl...smile
Reagovat
brixner
Curva...LÍP! Vobrátil se mi nojbug...smile
Reagovat
Pe3k
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist