French Open rozlosováno. Uzdravená Krejčíková vykročí za obhajobou titulu proti Parryové

19. 5. 2022, 20:44
Aktuality 59
V Paříži byl rozlosován druhý grandslam sezony. Ve dvouhře žen bude triumf obhajovat Barbora Krejčíková, jež se na kurty vrátí po čtvrt roku dlouhé pauze. Hlavní soutěž si zahraje celkem sedm českých tenistů.

Barbora Krejčíková se po zdravotních problémech vrátí do hry při obhajobě titulu na grandslamovém Roland Garros. Při dnešním losování světová dvojka v Paříži řekla, že už se těší do hry. Její první soupeřkou bude domácí Diane Parryová.

Krejčíková loni senzačně vyhrála French Open ve dvouhře i ve čtyřhře. Před letošním turnajem ale čtvrt roku kvůli zraněnému lokti nehrála. "Jsem super ráda, že jsem zpět, a už se těším, až začneme hrát," řekla Krejčíková při losu, na který přišla v šatech a opatrně v botách na podpatcích.

V Paříži si dnes poprvé i zatrénovala. "Kurty jsou úžasné, vždycky byly. Antuka je tady jiná než na jiných turnajích, ale sedí mi a těším se," řekla česká tenistka.

V osmifinále může Krejčíková narazit na Viktorii Azarenkovou z Běloruska, ve čtvrtfinále na Anett Kontaveitovou z Estonska a v semifinále na Ons Džabúrovou z Tunisu. Největší favoritka a vítězka turnaje z roku 2020 Polka Iga Šwiateková začne s hráčkou z kvalifikace.

Mezi nasazenými jsou ještě další dvě české hráčky. Karolína Plíšková je osmičkou a v 1. kole se utká s domácí Tessah Andrianjafitrimovou. Dvojnásobná semifinalistka antukového grandslamu Petra Kvitová je dvaatřicítkou a začne proti Anně Bondárové z Maďarska.

Kateřinu Siniakovou čeká Petra Martičová z Chorvatska, Terezu Martincovou Shelby Rogersová z USA, Karolínu Muchovou na divokou kartu hrající domácí Carole Monnetová a Marii Bouzkovou Lauren Davisová z USA. Ve dvouhře mužů se Jiří Veselý střetne se Stevem Johnsonem z USA a Jiří Lehečka při své pařížské premiéře s Belgičanem Davidem Goffinem.

Úspěšní kvalifikanti, vítězka loňské juniorky Linda Nosková a Zdeněk Kolář, poznají soupeře pro 1. kolo až v pátek po dohráni kvalifikace a dolosování turnaje.

Už ve čtvrtfinále může dojít na souboj obhájce titulu a světové jedničky Srba Novaka Djokoviče s třináctinásobným vítězem turnaje Španělem Rafaelem Nadalem, který je letos po zraněních až pátý nasazený. V semifinále by na vítěze mohl čekat hvězdný španělský mladík Carlos Alcaraz, který má teoreticky ve čtvrtfinále za soka Němce Alexandra Zvereva.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

59
Přidat komentář
peggy
Vím,že Rafa nevyhraje,ale pohár bych mu přála.Stejne zůstane nejlepším tenistů světa.
Reagovat
tommr
soupeřka Petry právě odstoupila kvůli zranění pravého ramene ze semifinále v Rabatu. Jsem zvědavej jestli bude do prvního kola na FO fit nebo jestli si místo ní proti Petře zahraje nějaká LL ...
Reagovat
lxr
Podle mě tam bude chtít hrát, ale může být dost oslabená (pokus teda neodstoupila z taktického hlediska). Ale u Petry nemusí být často soupeřky úplně fit, ona se o to postará sama. smile

Nebylo by ale špatné, kdyby dostala LL.
Reagovat
tommr
no hlavně aby proti Petře nemusela hrát Linda Nosková. Při naší smůle na los bych se tomu ani nedivil ...
Reagovat
lxr
smile
Reagovat
dadaft
první půlka řídká
druhá hustá
Reagovat
GaelM
Druhá hustá? Spíš naopak, poslední čtvrtina pavouka je vyloženě jak dělaná pro nějaké překvapení. Žádná z papírových favoritek (Krejčíková, Kontaveit, Muguruza, Azarenka) aktuálně není v pohodě. Proti tomu 4. kolo Swiatek-Halep může být klidně předčasné finále.
Reagovat
mahycek
Kde je pavouk ??? Díkysmilesmile
Reagovat
dadaft
https://www.rolandgarros.com/en-us/results/SM?round=1
Reagovat
Fandina
Reagovat
George_Renel
Zeptám se autora článku:
Když se článek upraví, neměla by v úvodu být uvedena aktualizace?smile
Reagovat
Pe3k
A chybí tam pavouk, nebo alespoň odkaz.
Reagovat
Fandina
Já mám trochu s články a i se správou webu zkušenosti. A vím, že všechno záleží na nastavení webu a na tom, kdo má k tomu přístup. Na TP se aktualizace článků neuvádí, ale neznamená to, že se to nemůže změnit. Ale jinak je to normální, že některé weby uvedou jen vznik článku a pak už nic.
Reagovat
George_Renel
Zajímavé že je to často, když retušují svou chybu....smile
Reagovat
Mr.P.Nesss
Kde je Federer?
Reagovat
Tennisfan77
Antukový bordel nechal plebsu smile
Reagovat
Patik
Pripravuje sa na hardy.
Reagovat
annah
Elegán jako vždy:
https://twitter.com/norinchi_df/status/1525554916055519232
Reagovat
Tennisfan77
Jinak Tsitsipas je rázem trošku větší favorit, než před turnajem.

Dá se očekávat, že potenciální finalista bude solidně rozbitý, protože musí předtím porazit dva z tria Alcaraz/Djokovič/Nadal a pokud by se některý duel tradičně přetáhnul, nedejbože přesunul, nebo hrál do ranních hodin, tak Štefko to může reálně vyhrát.

Jsou to dva týdny, stát se může kompletně všechno.
Reagovat
Tennisfan77
Zajímavě natlačené do horní poloviny.

Stejně si myslím, že Djokoviče nikdo neporazí v BoF. Alcarazovi nevěřím a Nadal na to už prostě nemá.
Reagovat
brixner
No, když už takovej Vopelka mohl vyhrát antuku v Houstonu...smilesmilesmile
Reagovat
Tennisfan77
By mě zajímalo, kolik tam bylo antuky smile

To poprášili oranžově a pod tím beton smile
Reagovat
brixner
Bylo to spíš takový šedivý nebo co. Ale pozorovat Vopelku s Dlouhym Jankem ve finále byla zábava, Vopelka by se klidně mohl jednou na velkém turnaji "utrhnout" a vstoupit do historiesmile Mám toho vobra rád!
Reagovat
peggy
Krejcikova,byla jen jiskra loni,dnes její hru již mají přečtenou.Po zranění se blbě začíná pokud zranění bylo pravda.
Reagovat
elsky
Já bych to "Uzdravená Krejčíková vykročí za obhajobou titulu proti Parryové" zkrátil asi o čtyři slova smile
Reagovat
paddy
Plíškovou může čekat francouzské kombo divokých karet Andrianjafitrimo a Jeanjean.

Naštěstí pro ni už nehraje Jean Valjean. To by byla divočina. smile

"Jean?"
"Ano?"
"Přineste mi prosím klavír, zapomněl jsem si na něm brýle."
Reagovat
brixner
Ale něco mi říká, že Igu v Pažíži nezastaví žádná, ona je teď v levelu Roger 05-07-prostě jí je jedno, kdo stojí na druhé straně. Aga v rozhovoru tvrdila, že Iga má hroznou sílu v pravé ruce, že to je snad dar od Boha a umí s tím velice dobře pracovat+taková ta správně nastavené psychopatie pro hru, takže...Prostě já tvrdím-za tři tejdny bude Iga dvojnásobnou vítězkou Roland Garros, víme?smilesmile
Reagovat
GaelM
To není jen o ní, ale i o zbytku špičky WTA, který je aktuálně dost v útlumu. Pokud Iga udrží vysokou úroveň hry a zůstane zdravá, kdo ji reálně může vyzvat? Já tam vidím tři jména: 1. Halep 2. Badosa 3. Sakkari.

Na druhou stranu je to pořád WTA. Dokud dámy nebudou před turnajem předkládat sázkovkám menstruační kalendáře, překvapení může přijít kdykoliv od kohokoliv smile Iga má v prvním kole kvalifikantku, to je vždycky trochu zrádný začátek.
Reagovat
paddy
Ona se porazí sama smile
Reagovat
brixner
Kdepak, tohle nehrozí! Pokud jde o hlavu, tam to vidím jako velice dobře nastavené, ruce a fyzično ještě lépe! Všiml jsem si, že Iga prostě nezmatkuje, když jí uteče pár gemů, jako třeba Sekera anebo ta vodporná "amazonka", příjde mi, že když hraje, je ve své bublině, prostě taková "Liga Iga" Pro mě by bylo letos opravdu veliké překvapení, kdyby tu Paříž dala nějaká jiná, ale jak píše Gael, jistota nikdy není. Himlhergotdonenvetr, kdyby ta Kája měla lepší pohyb...vždyť jí to docela dobře lítá, ty její placky mají drajv! No, uvidíme, ale stejně si pořád myslím, že pokud si Iga nezlomí třeba hnátu, nedostane jí žádná, je to snad poprvé, kdy vidím takhle jasného favorita!!!
Reagovat
dadaft
Souhlas.
Momentálně není na okruhu žádná hráčka, kterou by Iga nedokázala sejmout ve dvou setech, když jí to jde.
(((jedině Ash Barty by jí mohla být)))
A ona to ví.
A celý její tým pracuje na tom, aby to dokázala využívat a přetavovat v herní pohodu.
Je naprosto jasná a jednoznačná favoritka na titul.

Jestli ho vyhraje nevím, v tenise často rozhoduje v několika okamžicích přímo na kurtu a bezchybný není nikdo...

Ale jako brixner tipuju, že jo. smile
Reagovat
Patik
Akoby to bolo celé vopred dohodnuté celý tento žreb mužov ..všetko to co je zaujímavé a atraktívne natlačili do hornej polovice možno videli ze v Madride to pritiahlo ľudí keď sa Djodalcaraz bili medzi sebou v QF a SF..navyše Djokovic Molcan hneď v druhom kole..Nadal Wawrinka druhé kolo..horna časť už snáď lepšie zosnovana byt nemohla.. Zaujímavé náhody..
Reagovat
Patik
Ak sa nejakým spôsobom podarí Djokovicovi vyhrať French Open (kto iný vie poraziť každého všade dokázať to moze) cez Schwartzmana Nadala Alcaraza Tsitsipasa co je asi ten najťažší los od osemfinále aký mohol dostať tak na Wimbledone a na hardoch bude taky rozohraty ze už ho nikto nikde nezastaví..
Reagovat
paddy
myslím, že letos bude rád aspoň za Wimbledon smile
Reagovat
brixner
No jo, Kopčem pojí syrovýho mamuta a Novak může vodject do Bělehradusmile...No, stát se to může, ale myslím, že Novak se na tom červeným sajrajtu docela dobře rozehrál a RG vyhrát může!

Wimbledon bude jiný kafe, tam by ho mohl roztrhnout jako hada třeba Vopelka, samo, že přes pět tajbrejkůsmilesmile
Reagovat
Patik
vieš si to reálne predstaviť aby vedel opelka uservírovať 5 tiebreakov proti Djokovičovi ?
Reagovat
brixner
No, uservírovať neviem, ale odservírovať asi áno!
Novak by Vopelkovi asi nějaký ten servis prolomil a set by byl jeho. Vopelka mě ale docela fascinuje, je to vobr, ale dokáže to tělo docela rozpohybovat a u míčků je i včas, myslím, že on i Dlouhej Janek jsou třeba oproti Ivovi o level dál.
Reagovat
Patik
vieš ako som to myslel..hej dokáže síce lietať a dobehnúť loptu..ale to čo vráti je už len viacmenej taká odrazená lopta s freestyle technikou..keď po nej letí je to ako keď naháňali mamuty s kyjakmi..
Reagovat
Ereinion
jo, Djokovič i Nadal to teda schytali...Tsitsipas nejlepší los, i když první kolo s Musettim může být zrádný
Reagovat
Patik
aj ja som si to povedal..Musseti je do prvého kola dosť tricky oponent..minulé RG hral veľmi dobre..aby nezaskočil súpera..rovnako tak Wawrinka ak postúpi aby v druhom kole nenačal Nadala..
Reagovat
brixner
Stan už nemá ten potřebný pohyb, bohužel...Bejkovi by stačila k snídani syrová kotleta a bylo by to 0:3smile
Reagovat
Patik
myslím ale že s Rafom sa hecne..alebo aj nie..ale znie to lepšie akoby mal byť v druhom kole s Moutetom..
Reagovat
Martan1
Ale to je tak často divně rozlosovaný jako by losování probíhalo tím stylem jednička úplně nahoru, dvojka úplně dolů a pak už nelosujeme a vybíráme kvůli atraktivitě. U Francouzů bych se tomu vůbec nedivil. A nebo v žebříčku 1,3 ,5 do první poloviny a 2,4,6 do druhý...to opravdu není los
Reagovat
Patik
viacero ľudí som si všimol že to považuje za podozrivú náhodu..hlavne keď táto trojca od začiatku sezóny dominuje turnajom a ich konfrontácie by mali prebehnúť v priebehu dvoch zápasov..podobne ako v Madride atraktivita turnaja vtedy rázom stúpla..
Reagovat
dappe
Žádná trojice turnajům nedominuje.
Reagovat
Patik
okej tak vyhráva turnaje.
Reagovat
Patik
a rusi nech sa pobijú medzi sebou v druhej polovici..
Reagovat
tommr
všechny naše ženy mají v prvním kole hratelný soupeřky. Nejhůř je na tom jako tradičně Katka Siniaková ...
Jsem hodně zvědavej na to koho dostane do prvního kola Linda Nosková. Přál bych jí nějakou lehčí soupeřku na úvod. Hlavně to chce nedostat Swiatekovou nebo Bencic ...
Reagovat
lxr
Souhlasím, Katka má bohužel neustále smůlu na los. Letos měla skoro vždy v 1. kole vysoko nasazenou hračku.
Reagovat
tommr
kdyby aspon byla zdravá. Snad se jí zadaří aspon v deblu ...
Reagovat
SwissMaestro
2. kolo Djokovič vs Molčan. Brzké setkání s Vajdou :D
Reagovat
Esgalnor
Krome Terky, Katky a Jiriho docela fajn losy do prvniho kola. U vetsiny je ale podle me 2. kolo maximum. Postup kohokoliv do druheho tydne budu brat jako senzacni uspech.
Reagovat
lxr
No Bondar pro Kvitovou je docela masakr, v poslední době hraje skvěle.
Taky doufám že Noskova nedostane Igu smile
Reagovat
brixner
Iga není soupeřka!
smile
smile
smile
Reagovat
RFanousek
Djokovic
Nadal

Zverev
Alcaraz

Ruud
Tsitsipas

Rublev
Medvedev
Reagovat
RFanousek
Jednoznačně nejlépe vyšel los pro Tsitsiho.
Všichni tři ostatní velcí favorité jsou v opačné polovině, dokonce i Zverev. Pro Řeka obrovská šance na finále.
Reagovat
Martan1
Tsitsas jasný finále, Medveděva rozcupuje pokud ten se dostane dál
Reagovat
George_Renel
Já si tedy myslí, že hlavní soutěřž si zahraje daleko více než "celkem 7 českých tenistů"....
Reagovat
tommr
jen smile českých tenistek bude osm. Tady asi zase někdo Zabloudil ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist