French Open zveřejnilo seznam přihlášených. Z Top 100 chybí jen tři jména

13. 4. 2022, 10:20
Aktuality 1
Vedení antukového grandslamu včera zveřejnilo seznam přihlášených pro ženskou i mužskou dvouhru. Z elitních stovek žebříčků chybí pouze tři jména, devět tenistů využilo chráněného žebříčku. Letošní French Open je na programu od 22. května do 7. června.

Ze 104 přihlášených hráček přímo v hlavní soutěži čtyři použily chráněný žebříček. Jedná se o finalistku ročníku 2020 a grandslamovou šampionku Sofii Keninovou (aktuálně až #148), její krajanku Taylor Townsendovou (#483), další grandslamovou vítězku Biancu Andreescuovou (#120) a ještě Tatjanu Mariaovou (#114), která před několika dny na antuce v Bogotě slavila svůj druhý triumf.

Z Top 100 chybí pouze Jaqueline Cristianová, jako poslední se vešla #101 Harriet Dartová. Z českých hráček mají jistotu startu v hlavní soutěži obhájkyně titulu Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Tereza Martincová, Karolína Muchová a Marie Bouzková.

Mužské pole má o jednu omluvenku více, do areálu Rolanda Garrose nedorazí majitel 20 grandslamových trofejí a vítěz ročníku 2009 Roger Federer ani Kei Nišikori. Rovněž v tomto seznamu je posledním přímým účastníkem #101, Peter Gojowczyk. Díky chráněnému žebříčku se zúčastní bývalý šampion a trojnásobný grandslamový vítěz Stan Wawrinka (#236), Borna Čorič (#198), Aljaž Bedene (#160), Jérémy Chardy (#210) a Attila Balázs (#240).

České barvy budou hájit Jiří Veselý s Jiřím Lehečkou.

Seznam přihlášených
Ženy | Muži

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
FulnekUltras
hlavně aby to 24.4. vyhrála Marine... smilesmilesmile

https://www.youtube.com/watch?v=nzxJtqKQ8Mo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist