Garciaová na trávě v Bad Homburgu ukončila tříleté čekání na titul

25. 6. 2022, 23:12
Aktuality 7
WTA BAD HOMBURG - Francouzka Caroline Garciaová porazila ve finále turnaje v Bad Homburgu Kanaďanku Biancu Andreescuovou 6-7 6-4 6-4 a získala osmý titul. Na trávě triumfovala 75. hráčka světového žebříčku potřetí v kariéře, z turnajového vítězství se radovala po třech letech.
Caroline Garciaová (© AFP)

Caroline Garciaová letos jen dvakrát vyhrála alespoň dva zápasy po sobě, tři roky nevyhrála víc jak třikrát v řadě. Před třemi týdny však společně s krajankou Kristinou Mladenovicovou vyhrála French Open ve čtyřhře a nyní dokonce slaví singlový triumf.

28letá Francouzka nenašla přemožitelku na trávě v německém Bad Homburgu. V dnešním finále, které si zahrála po třech letech, bývalá světová čtyřka zdolala 6-7 6-4 6-4 Kanaďanku Biancu Andreescuovou.

Premiérový vzájemný souboj dvou nenasazených tenistek měl dramatický průběh. Jako první získala brejk Garciaová, ale Andreescuová hned vzápětí srovnala a tie-break získala třemi body v řadě za stavu 4-5.

Ve druhém setu se kanadská vítězka US Open 2019 dostala do vedení 4-2, ale od té doby uhrála až do konce sady jediný fiftýn. Také v rozhodujícím setu se skóre přelévalo, klíčový brejk se Garciaové podařil v pátém gamu. Po dvou a tři čtvrtě hodinách proměnila první mečbol.



Garciaová získala celkově osmý titul a už třetí z trávy. Čekala na něj od června 2019, kdy zvítězila v Nottinghamu. 

Na nadcházejícím Wimbledonu, ze kterého třikrát po sobě vypadla v 1. kole, začne zápasem proti Japonce Jurice Mijazakiové. 

22letá Andreescuová, která získala všechny své tituly už v roce 2019 (Indian Wells, Toronto a US Open), bude o premiérovou výhru ve Wimbledonu usilovat v souboji s Američankou Eminou Bektasovou.

• WTA 250 BAD HOMBURG •
Německo, tráva, 203.024.eur
sobotní výsledky (25. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Garciaová (Fr.) - Andreescuová (Kan.) 6-7(5) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Hozumiová/Ninomijaová (1-Jap.) - Rosolská/Routliffeová (2-Pol./N. Zél.) 6-4 6-7(5) 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Fandina
moc hezký týden pro mě, když Péťa i Garcia mají titul. Co víc si přát. Nádhera a pěkná hra u obou. smile smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je sympatická i hezká holka, takže jí titul přeju.smilesmile Podívám se aspoň na HL, protože na její zápasy nějak nevybyl čas.
Reagovat
brixner
Čéče, mě se tadle Kája taky líbí, mám rád brunety a ona je taková dost výrazná! Člověk ty hráčky zná v podstatě jen z kurtu-stažený vlasy, upocený...Ale když se upraví, je to rozdíl, jí potkat v báru, necham si vod ní klidně zaplatit paňáka!...Vlastně, co to melu, nepiju...takže bych jí přemluvil, ať se nastěhuje k nám na sídliskosmilesmile
Reagovat
soloo
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, taky mám rád tmavýu typy a tady se holt španělská krev nezapřesmile
Reagovat
brixner
Copa krev, ale všechno vostatní je taky ze Španělsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a to je dobře, jen hlas prosím, ten nesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist