Guadalajara: Siniaková začala skalpem světové osmnáctky, postupuje i Bouzková. Krejčíková, Plíšková i Kvitová vypadly

18. 10. 2022, 19:54
Aktuality 56
WTA GUADALAJARA - Kateřina Siniaková vstoupila do turnaje WTA 1000 v mexické Guadalajaře cennou výhrou nad světovou osmnáctkou Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie. České derby na úvod vyhrála Marie Bouzková, jež si poradila s Terezou Martincovou. Na nedávné triumfy z Tallinu a Ostravy nenaváže Barbora Krejčíková, která nestačila na Annu Kalinskou. V Mexiku už vypadla i Karolína Plíšková a ve druhém kole sezona skončila pro Petru Kvitovou.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková zvládla vstup do soutěže už na čtvrtém turnaji po sobě. V Guadalajaře 26letá rodačka z Hradce Králové, jež před měsícem vyhrála turnaj v Portoroži a ukončila pětileté čekání na 3. titul, zaskočila 18. hráčku světa Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Česká tenistka sebrala soupeřce hned na úvod zápasu podání, náskok ale neudržela a vyrovnaný úvodní set získala až díky druhému brejku v jedenáctém gamu. Razantní nástup měla i do druhé sady, v níž se rychle ujala vedení 4-0 a tentokrát už žádné komplikace nepřipustila.

Nejlepší deblistka světa Siniaková zvítězila po sto minutách hry 7-5 6-2, připsala si třetí letošní skalp hráčky Top 20 a jednou nohou je zpátky v Top 50. Ve druhém se střetne s Italkou Martinou Trevisanovou.



Hned v úvodním kole došlo na český souboj a lépe ho zvládla mírná favoritka Marie Bouzková. 24letá rodačka z Prahy, jež si letos v únoru v Guadalajaře zahrála finále na menším podniku WTA 250 a na akcích v Mexiku se jí tradičně daří, si poradila s Terezou Martincovou po setech 6-2 7-5.

Ve druhém kole 38. hráčka světa Bouzková narazí na Kolumbijku Mariu Camilu Osoriovou (h2h 0-0).

Barbora Krejčíková v Mexiku nastoupila devět dní po skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové a halových triumfech v Tallinu a na domácí akci v Ostravě, desátou výhru v řadě ale přidat nedokázala. Devátá nasazená Češka v Guadalajaře nestačila na Annu Kalinskou, které i vinou deseti dvojchyb podlehla 3-6 4-6.

26letou Krejčíkovou v Mexiku čeká ještě čtyřhra se Siniakovou. Pro české tenistky půjde o generálku před Turnajem mistryň.

Po Krejčíkové se hned v prvním kole rozloučila i Karolína Plíšková. Bývalá světová jednička ani na druhý pokus nenašla recept na wimbledonskou šampionku Jelenu Rybakinovou, ačkoli v úvodním dějství vedla 5-3. Brejk nepotvrdila, set ztratila v tie-breaku a nakonec s ruskou rodačkou prohrála 6-7(5) 2-6.

Třicetiletá Češka tak už na čtvrtém podniku v řadě vypadla v úvodních kolech, alespoň do čtvrtfinále se naposledy podívala na začátku září na US Open. Sezona uzavře v listopadu na finálovém turnaji Billie Jean King Cupu. Rybakinová v Mexiku bude pokračovat soubojem s nasazenou trojkou Jessicou Pegulaovou (h2h 0-1).

Petra Kvitová se do Guadalajary vydala na svůj poslední turnaj v sezoně a už v pondělí do něj vstoupila výhrou nad Bernardou Peraovou. V utkání druhého kola ale neudržela vedení v prvním vzájemném duelu s Kanaďanka Biancou Andreescuovou, s bývalou vítězkou US Open prohrála 6-3 2-6 0-6.

'Kanára' Kvitová dostala letos potřetí a přišla o poslední naději prodloužit si sezonu účastí na Turnaji mistryň. V Mexiku potřebovala postoupit minimálně do finále, aby vykřesala šanci na účast v texaském Fort Worth.



Důležité výhry si v boji o Turnaj mistryň připsaly Francouzka Caroline Garciaová, Řekyně Maria Sakkariová a Darja Kasatkinová., které si upevnily pozici na postupových příčkách.

• WTA 1000 GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 2.527.250 dolarů
úterní výsledky (18. 10. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Haddadová Maiaová (11-Braz.) 7-5 6-2
Bouzková (ČR) - Martincová (ČR) 6-2 7-5
Kalinská (-) - Krejčíková (9-ČR) 6-3 6-4
Rybakinová (Kaz.) - Kar. Plíšková (ČR) 7-6(5) 6-2
Garciaová (6-Fr.) - Marinová (Kan.) 6-7(2) 6-3 7-6(5)
Ostapenková (12-Lot.) - Davisová (USA) 6-1 6-3
Keysová (13-USA) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-3
Collinsová (14-USA) - Dolehideová (USA) 6-4 6-1
Cocciarettová (It.) - Potapovová () 6-2 6-1
Frechová (Pol.) - Putincevová (Kaz.) 6-3 6-4
Vekičová (Chorv.) - Pigossiová (Braz.) 6-4 6-1
Bouchardová (Kan.) - Dayová (USA) 7-5 6-3
Trevisanová (It.) - Hibinová (Jap.) 6-4 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Andreescu (Kan.) - Kvitová (16-ČR) 3-6 6-2 6-0
Sakkariová (4-Řec.) - Kosťuková (Ukr.) 6-4 6-4
Kasatkinová (7) - Lin Zhu (Čína) 6-1 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
L. Fruhvirtová/Kanepiová (ČR/Est.) - Contrerasová/Osoriová (Mex./Kol.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

56
Přidat komentář
A211
Mám vypozorováno že naše sportovní dámy po 20.letech kariéry to znamená že cca v 10.letech to začne dělat intenzivně pomalu končí ať Karolína Plíšková tak Petra Kvitová jsou v tom věku,psala o tom pěkně v ,, Bez frází" basketbalistka Jana Veselá,Helena Suková nevěděla po dvou letech od ukončení kariéry kde má rakety,to ale neznamená že ať K.P nebo P.K nemusí vyhrát něco velkého už toho asi nebude moc.U hráli toho hodně Velké díky.
P
Reagovat
turista
Snad ještě obě neskončí.
Reagovat
NoletheBest
Tak porad lepsi prohrat kanarem ve tretim setu ve druhem kole nez Plíšková prohrat v prvnim kolem ve dvou smile
Reagovat
com
tak urcite smilesmile
Reagovat
Alien
Stačil jeden zápas Idy a už je opět v žebříčku za Petrou!
Reagovat
Blondie
Musím se Karo zastat, měla fakt těžkou soupeřku a nelekla se jí. Jako jasně, pokazila to DF, takže jí něco v hlavě jelo - ale na to, že má celkem krizi a věděla, že proti ní nastoupí favoritka, se rvala.

Peti měla vyhrát :(
Reagovat
NoletheBest
Petra v té nadmořské výšce ve třech setech věděla, že nemá šanci.
Reagovat
hanz
Nechte ty naše holky bejt, přijely si tam pro pěknou výplatu, hodí si kopyta u moře, dají pár fotek na instáč a jede se dál ... pro nějaký ty many, pro tituly už z daleka néé.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rozhovor s Petro na Punto:

https://www.puntodebreak.com/2022/10/18/kvitova-describe-competir-1600-metros-altitud

Tema - namorska vyska. Petra se vyjadrila nelichotive k napadu hrat turnaj kategorie Masters v namorske vysce 1600. Pry si nedokaze predstavit neco podobneho na okruhu ATP.

Obecne se ji spatne dycha po ubehnuti par metru... a pochopitelne nejen ji...

Ale jinak Petra slusne zvladla behem rozhovoru zaklady fyziky:)

Cim vyse, tim rychleji micek leta...:))) Vsimla si holka uz v Madridu:))) jenze pry v Madridu 660 nad morem, to kompenzuje antuka, tady pry se snazili dat ultra pomaly hard... ale vliv to moc asi nema.

Jen pro zajimavost v Quitu, kde se hralo jeste vyse, nasadili micky "pucky"...:) To asi Petre tady na turnaji v Mechiku, chybi... noooo, nekdo by rekl malickost, ale jestli hraji s normal mickama, tak ten turnaj je trosku extravagantni pakarna, a tezko to brat nejak vazne, spis jako takovy novy sport...hodici se na XGAMES:D A kdo si dobre pamatuje Quito, tak jiste da za pravdu nejen Petre, ze to byl jiny tenisovy kosmir...a Estrella pochopitelne GOAT tohto vyjimecneho sportu:)

Klasicka WTA - chaos, blbiny, nesmysly...

Ale jako turnaj 250 by to byla asi pecka... a dalo by se to nejak brat, asi skoda, ze na ATP to Quito zrusili, ikdyz se asi moc nedivim :D))) Byl to trochu ulet. Ale porad ten jeden ulet fajn na 250, nez Masters:D, na kterem se jeste bojuje o TM :DDD
Reagovat
misa
WTA si moc vybírat pořadatele turnajů nemůže.
Reagovat
SydneyOpen
Ale může, jen v USA by se dala odehrát polovina sezóny. To by ale ve vedení nesměli být totální tupci co se v roce 2020 totálně vykašlali na zbytek sezóny a pořadatele TM vybírají na poslední chvíli.
Reagovat
Drzymalski
Rok 2022 pro Petru, Karolínu a Barboru nic moc. Jsou tam Eastbourne a Ostrava, silně obsazené turnaje, ale taky bída na GS a výbuchy v prvních kolech. Pořád jsme ale velmoc. Turnajové výhry: Rusko 9, Polsko 8, Česko a USA 6, Tunisko, Francie, Rumunsko 3 atd. Jde o turnaje WTA od 125 až po GS.
Reagovat
vavrinec
"Armagedon českých hvězd" smile A pak se divíte a vztekáte se, že si z vás jiní diskutéři dělají legraci. smile
Reagovat
Drzymalski
Dvě první kola, jedno druhé kolo českých top hvězd. Jak jinak to nazvat, Vašnosto? Očekávání na EP byla holt zcela jiná. Stačí se podívat na anketu před Guadalajárou.
Reagovat
Krisboy
Nazývat se to dá různě, ale armagedon opravdu není vhodné, to je úplně něco jiného.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Armagedon
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Drzymalski
Uznávám že o konec světa nejde. Leč výraz armagedon se při podobných sportovních debaklech užívá. Když ze 7 hráček postoupí do 3kola jedna(!) a to ještě ta od které se to čekalo možná nejmíň?
Reagovat
hanz
A si takhle, rok 2022 stál z českého pohledu za houbeles, první polovina sezony byla totál o ničem, na závěr se urvalo pár drobných titulů, radost je jen ze zkompletování GS grandslamů v podání Krejsi. Jinak bída nad bídy doplněná českou marodkou. O chlapech nemá cenu mluvit, to byl hnus fijalovej.
Reagovat
Drzymalski
Souhlas. Až na ten debl. To je trochu jiný sport.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Petra slusne zabila :D

Tomu rikam konec sezony, ale na tomto priklade je videt, ze ten zebricek WTA je uplne mimo... Bianca 47. v zebricku...toz dost tam hraje roli zraneni, ale take plno jinych problemu... vitezka Wimbledonu 24. v zebriku, a na 15. miste Muguruza, ktera nebyla schopna tento rok snad vyhrat 3 zapasy po sobe...

WTA by melo zavest novinku na turnajich, by se hralo na kazdem jak na TM ve skupinach, vitezky SF, a potom F. A mozna by to bylo vice vypovidajici, ty turnaje:)

Jako pavouk tohodle Masters je slusna komedie:)

1. kolo: Pliskova vs. Rybakona :D
2. kolo: Rybakina vs. Pegula :D
2. kolo: Kvitova vs. Andreescu :)
1. kolo: Bencic vs. Fernandez :D
2. kolo Samsonova vs. Sabalenka :)

Jesteze Pavlinka, nasazena Jednicka, mela v prvnim Bye, to se dalo porazit, dobre na rozjezd, nez ve druhem se bude muset porvat s Azarenkou.

JInak Katerino, fakt dobry, pochvala, jen v tom dalsim kole to prosim nepopo... s tpu Trevisan...

Doufam, ze si finale zahraje Pavlinka s Maruskou, nebo s Danielkou, ale uvidime, takhle, ja nic neuvidim, ale ty vysledky si rad zczeknu:).
Reagovat
misa
Muguruza za pár týdnů spadne o desítky míst dolů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Njn, co je koťátko bez blixy...
Reagovat
lars
Stika nema 2000 bodu za Wimbl
Reagovat
GaelM
Tolik k těm fantaziím ohledně české účasti na singlovém TM. Letos si ho žádná z našich hráček bohužel nezasloužila. Viděli jsme v průběhu sezóny pěkné momenty, ale pokaždé od jiné tenistky.
Reagovat
Krisboy
Gratuluji k dceři, ať je zdravá a pozdravuj Eli.
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
makro99
Linda (alespoň) první deblová WTA výhra... 2. kolo proti Lucce Hradecké nebo proti Ostapenko.
Reagovat
Liverpool22
Souboj ledových královen zatím dle očekávání - bum, bum tenis z obou stran. smile Kája si 1. set prohrála sama, když vedla 5:3, ale nezvládla dopodávat....
Reagovat
frenkie57
Tak, tak, pravdu díš...
Reagovat
Maisterstich
Krejčíková sice zkoušela řvát v Mexiku, že je tady doma, ale nepomohlo to...
Reagovat
Drzymalski
Tohle řvala v Ostravě? Nezaregistroval jsemsmile
Reagovat
Oin
Já nevím, nemá Bára své dny?
Reagovat
Drzymalski
... tož nevíte jak hrála Krejčíková?
Reagovat
tommr
no udělala si pěknou ostudu. Nebylo to ale nějakým mimořádným výkonem soupeřky, která hrála přesně to co se od 77.hráčky světa čeká. Bylo to čistě jen jejím žalostným výkonem pro který není žádná omluva ... smile
Reagovat
EllNino
Tebe to nejak vzalo poslechni, letos mela horsi porazky podle me, tenhle turnaj uz byl tak nejak navic, realne na TM uz stejne nemela
Reagovat
tommr
ty předchozí porážky se daly omluvit tím že měla dlouhodobý zdravotní problémy a nemohla ani pořádně trénovat. Ta dnešní ale přišla zcela nečekaně po předchozích dobrých výkonech a je proto jen těžko stravitelná ...
Na TM v singlu jsem v souvislosti s Bárou ani nepomýšlel. Svým způsobem je to dokonce dobře že ho letos nebude hrát protože se tak aspon nebude rozptylovat a může se plně koncentrovat na debla ...
Reagovat
EllNino
Tak to zkus neomlouvat a ber to tak, ze jednou jsi hore, jednou dole, takhle to beru ja a je to osvobozujici :))
Reagovat
Drzymalski
Pro nezainteresované. Před dvěma dny jsem pod preview ke Guadalajaře zpochybnil jistotu, že Krejčíková přeleze přes první kolo neboť Kalinská může kousat. Tři v titulku uvedení kolegové a kolegyně mě poměrně arogantně zesměšnili. Zdravím experty...
Reagovat
EllNino
Myslim, ze jsi zbytecne precitlively, nikdo te tam smilenezesmesnil
Reagovat
elsky
A kdo sejčkuje pokaždý, čas od času se trefí smile
Reagovat
Drzymalski
Přecitlivělý. Ani ne. Tihle místní kádrováci a sejčci občas potřebují lekci.
Reagovat
Grape
Nikdo ti tam nic hrozného nenapsal, tudíž tohle tvoje brečení a honění si ega je zcela mimo.
Reagovat
Drzymalski
Honění ega? No nevím.Jde o respekt k názoru druhých. Nic víc.
Reagovat
Pavlis
Koukl jsem na Petřiny výkony z roku 2018. Při Petrohradu a Dauhá jí bylo 27 let. A když v tom památném semi porazila Caroline Wozniacki, porazila zároveň i tehdejší světovou jedničku. Skalp nejvýše nasazené Petra za kariéru má, u získaných WTA titulů, hned několikrát. Ale asi to nebylo nikdy ve finále. A po dvou WTA titulech, když nastupovala na další WTA štaci, zvládla Peti ještě minimálně první zápas. A to se jí povedlo i na jaře, Praha a Madrid.

No, je to těžký úděl, být na vrcholu, protože v mžiku se to může zase obrátit.
Reagovat
EllNino
Ale Petře se přesně tohle stalo podobně jako Báře :)))
Reagovat
Blondie
To památné semi bylo neuvěřitelný! smile
Reagovat
misa
Ruka je už na tom mnohem líp, takže i slajzů razantně ubylo (což je dobře, protože většinou z nich nic dobrého ani dnes nevzešlo). První set zahrála MB dobře, ve druhém už přišly nějaké problémy, Martincová byla víc aktivní.

Od roku 2019, co Marušku sleduju, výrazně pozvedla podání. Občas to bylo až k pláči, ale postupně si začala svým servisem víc pomáhat - třeba dnes 7 es. Pěkný vývoj, doufám že se ještě bude zlepšovat.
Reagovat
EllNino
Marie hraje o nasazení na AO, měla by zabrat :)
Reagovat
Dobry-den
Tady snad ještě aspoň 1 výhru přidá, příští týden si střihne na WC Tampico 125 a dá to. smilesmile
Reagovat
misa
Příjemné starosti, ještě nedávno hrála o udržení první stovky.
Reagovat
com
smile Rogers radsi odstoupila, jelikoz to ma se Siniakovou 3:0 smilesmile
Reagovat
hanz
Vychcanďůra emerická.smilesmile
Reagovat
Maisterstich
Hlavně, aby nevyhrála podvodnice
Reagovat
A211
Velmi dobrý výkon
Reagovat
tommr
Katka dneska příjemně překvapila a to jak výsledkem tak předvedenou hrou ... smile
BHM asi nebude mít Češky moc v lásce. Na posledních třech turnajích jí totiž pokaždý vyřadila některá z našich (V Tallinu Krejčíková, v Ostravě Muchová a ted v Mexiku Siniaková) ... smile
Reagovat
Liverpool22
Máš pravdu, ale v semifinále v Torontu proti Plíškové to BHM zrovna sedlo a se štěstím vyhrála. Tam hrála Kája výborně a bylo jí to houby platné smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist