Halepová je konečně fit a cítí se skvěle. V Melbourne přidala osmou výhru v řadě a je v osmifinále

22. 1. 2022, 08:39
Aktuality 7
AUSTRALIAN OPEN - Simona Halepová je po loňských zdravotních potížích zpátky ve formě. Rumunskou tenistku po dlouhé době netrápí žádné zranění a úvodu sezony ještě neprohrála. Osmou výhru přidala dnes ve třetím kole Australian Open proti Dance Koviničové, kterou smetla 6-2 6-1.
Simona Halepová (© AFP)

Simona Halepová má za sebou sezonu protkanou zdravotními problémy. Kvůli zranění lýtka nehrála tři měsíce a přišla o start na Roland Garros, ve Wimbledonu, kde měla obhajovat titul, i na olympiádě. Rok zakončila bez titulu a odstoupením z turnaje v Linci kvůli bolestem kolena.

Do sezony 2022 ale 30letá Rumunka, která se loni v září vdala, vstoupila výborně a už v osmi zápasech v roli velké papírové favoritky nenašla přemožitelku. V Melbourne po triumfu na podniku WTA 250 pokračuje na vítězné vlně i na Australian Open, na kterém ztratila pouze 12 gamů ve třech zápasech.

Po Polce Magdaleně Frechové a Brazilce Beatriz Haddadové Maiaové si bez potíží poradila i s Dankou Koviničovou. 27letou tenistku z Černé Hory, která hrála třetí kolo na grandslamu poprvé v kariéře, smetla za 64 minut hry 6-2 6-1 a vzájemnou bilanci upravila na 2-0.

"Cítím se po fyzické stránce skvěle, to zaprvé. A po té psychické si věřím a jsem silná. Mám radost ze hry což mi pomáhá být pozitivní. Zatím hraju skvěle," pochvalovala si 15. hráčka světa Halepová, jež neprohrála 11 setů v řadě.



Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Halepová se do osmifinále Australian Open dostala posedmé v kariéře a pátý rok po sobě. Bilanci v něm má 5-1.

O šesté melbournské čtvrtfinále si finalistka z roku 2018 zahraje s Alizé Cornetovou. S Francouzkou prohrává ve vzájemné bilanci 1-3, ale naposledy se s ní střetla již před sedmi lety.

Bývalá světová jedenáctka a aktuálně 61. hráčka světa Cornetová, která na Australian Open nechybí 17. rok po sobě, dnes v den 32. narozenin otočila zápas se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou. Navázala tak na skalp bývalé šampionky Garbine Muguruzaové a postupem do osmifinále vyrovnala svůj nejlepší výsledek ze sezony 2009.

"Je to kouzelné. Mám obrovskou radost a jsem teď opravdu šťastná. Je to hezký den," radovala se Cornetová, jež si osmifinále zahrála už na všech grandslamech, ale do čtvrtfinále ještě nikdy neprošla.



Danielle Collinsová v úvodním dějství proti Claře Tausonové nevyužila dva brejkboly na vedení 4-0, set nakonec ztratila, ale 19letou teenagerku po více než dvou a půl hodinách zdolala 4-6 6-4 7-5. V osmifinále Australian Open ji čeká souboj bývalých semifinalistek s Elise Mertensovou (H2H 1-1).

Mertensová na letošním Australian Open ještě neztratila set a třetím rokem po sobě si na úvodním grandslamu sezony zahraje osmifinále. Begličanka do něj postoupila po jasné výhře 6-2 6-2 nad Shuai Zhang.

Iga Šwiateková přehrála 6-2 6-3 Rusku Darju Kasatkinovou a třetím rokem po sobě postoupila do osmifinále Australian Open. O první čtvrtfinále se polská vítězka předloňského French Open utká se Soranou Cirsteaovou.

Jednatřicetiletá Rumunka na letošním Australian Open pokračuje ve skvělých výkonech. Po Petře Kvitové a Slovence Kristíně Kučové porazila 6-3 2-6 6-2 Anastasii Pavljučenkovovou, čtvrtfinalistku tří z posledních pěti ročníků, vyrovnala své maximum na turnaji (2017) a zaútočí na své druhé grandslamové čtvrtfinále (French Open 2009).

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (22. 1. 2022)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Sabalenková (2-Běl.) - Vondroušová (31-ČR) 4-6 6-3 6-1
Šwiateková (7-Pol.) - Kasatkinová (25-Rus.) 6-2 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Pavljučenkovová (10-Rus.) 6-3 2-6 6-2
Halepová (14-Rum.) - Koviničová (Č. Hora) 6-2 6-1
Mertensová (19-Belg.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-2
Collinsová (27-USA) - Tausonová (Dán.) 4-6 6-4 7-5
Cornetová (Fr.) - Zidanšeková (29-Slovin.) 4-6 6-4 6-2
Kanepiová (Est.) - Inglisová (Austr.) 2-6 6-2 6-0
• Čtyřhra - 2. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Adamczaková/Xin-Yun Han (Austr./Čína) 6-3 6-3
Bolsovová/Eikeriová (Šp./Nor.) - Hradecká/Bouzková (10-ČR) 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
milik254
Simonka má z výher určitě radost a i já ji vidím opět vítězit, ale její nejlépe postavenou soupeřka byla Kuděrmetovová z přelomu třetí a čtvrté desítky.
Reagovat
GaelM
A první opravdu top soupeřka ji čeká případně až v SF smile
Reagovat
bardunek666
Už aby ji některá vyklepla
Reagovat
com
presne tak, stejne jako tu australskou slepici smile
Reagovat
bardunek666
Australská mi nevadí, rumunská hrozně moc smile
Reagovat
brixner
1.Kyklop
2.Rumunka
3.VVV

! ! ! VEN ! ! !smile
Reagovat
EllNino
Mají fantasticky rozjetou sezónu, po titulu na přípravném turnaji se jim daří i tady ...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist