Hlasujte v říjnových anketách WTA

7. 11. 2018, 21:51
Aktuality 3
Stejně jako každý měsíc i za říjen mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce.

Za říjen si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají čtyři tenistky - šampionka prestižního turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu Caroline Wozniacká, finalistka Turnaje mistryň Sloane Stephensová, Aryna Sabalenková a vítězka Turnaje mistryň Elina Svitolinová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Nizozemku Kiki Bertensovou, Lotyšku Anastasiji Sevastovovou a Australanku Ashleigh Bartyovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Kiki Bertensová, Caroline Wozniacká, Ons Jabeurová, Elina Svitolinová, Qiang Wang a Ashleigh Bartyová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Caroline Wozniacká
Caroline Wozniacká ovládla prestižní turnaj WTA Premier Mandatory v Pekingu. V hlavním městě triumfovala podruhé v kariéře, letos ani v jednom ze šesti zápasů neztratila set a poprvé od červnového triumfu v Eastbourne vyhrála dvě utkání na jedné akci. Na Turnaji mistryň vypadla už ve skupině a neobhájila loňské prvenství.

2) Sloane Stephesová
Sloane Stephensová v Pekingu sice přerušila sérii tří porážek, nicméně v osmifinále byla nad její síly Cibulková. V Moskvě se loučila hned po prvním zápase, v němž podlehla Jabeurové. Na Turnaj mistryň ovšem načasovala formu dokonale, když vyhrála čtyři zápasy a prohrála až ve finále se Svitolinovou.

3) Aryna Sabalenková
Aryna Sabalenková si po životním triumfu ve Wuhanu zahrála čtvrtfinále v Pekingu a také v Tianjinu. Na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai skončila s bilancí 1-1 už ve skupině.

4) Elina Svitolinová
Elina Svitolinová v Pekingu vypadla hned v prvním kole a v Hongkongu ve čtvrtfinále nestačila na rozjetou Qiang Wang. Ani nepříliš povedená generálka jí nezabránila získat nejcennější titul na Turnaji mistryň v Singapuru, kde vyhrála všech pět duelů.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Simona Halepová
Únor: Petra Kvitová
Březen: Naomi Ósakaová
Duben: Karolína Plíšková
Květen: Simona Halepová
Červen: Petra Kvitová
Červenec: Angelique Kerberová
Srpen: Naomi Ósakaová
Září: Aryna Sabalenková


Průlom měsíce

1) Kiki Bertensová
Kiki Bertensová se na Turnaj mistryň v Singapuru kvalifikovala až po odhlášení světové jedničky Halepové a nakonec došla ze skupiny do semifinále.

Nejlepší nizozemská tenistka ve skupině vyhrála dva ze tří zápasů a po skreči vítězky letošního US Open Ósakaové postoupila mezi nejlepší kvarteto. Ve skupině dále vyhrála třísetovou bitvu s Kerberovou a ve třech setech podlehla pozdější finalistce Stephensové.

2) Anastasija Sevastovová
Anastasija Sevastovová si na akci WTA Premier Mandatory v Pekingu zahrála své největší finále v kariéře. V hlavním městě porazila Cornetovou, Vekičovou, Cibulkovou a Ósakaovou, ve finále nestačila na Wozniackou.

Po Pekingu vylepšila své žebříčkové maximum na 11. místo. Skvělou formu potvrdila postupem do semifinále v hale v Moskvě.

3) Ashleigh Bartyová
Ashleigh Bartyová druhým rokem po sobě startovala na WTA Elite Trophy. A v čínském Zhuhai tentokrát došla až na samotný vrchol a získala svůj nejcennější titul.

Ze skupiny postoupila díky nejlepší procentuální úspěšnosti vyhraných gamů, v semifinále vyřadila obhájkyni trofeje Görgesovou a ve finále domácí Qiang Wang.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Su-Wei Hsieh
Únor: Darja Kasatkinová
Březen: Danielle Rose Collinsová
Duben: Ana Bogdanová
Květen: Mihaela Buzarnescuová
Červen: Tatjana Mariaová
Červenec: Qiang Wang
Srpen: Aryna Sabalenková
Září: Anett Kontaveitová


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Kiki Bertensová, Caroline Wozniacká, Ons Jabeurová, Elina Svitolinová, Qiang WangAshleigh Bartyová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Maria Šarapovová
Březen: Simona Halepová
Duben: Maria Šarapovová
Květen: Simona Halepová
Červen: Caroline Wozniacká
Červenec: Magda Linetteová
Srpen: Maria Šarapovová
Září: Su-Wei Hsieh

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aryna v nominaci na hráčku měsíce? Dost mimo... Za co?
Průlom - chybí Dayana a Ons.
Úder - super - hlavně od Ons a Ashleigh. I v zápase Dayany a BeBe bylo pár parádních výměn.
Reagovat
slacker
neprskej a uzivej si nominaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozdíl od slackera komentuju, ale to přicmrndávači jako slacker nepochopí a nerozlišují.
Věnuj se statistice, prskale.
Ale chápu, že tenis hodnotíš jen podle skore, žebříčku (něco jako tommr), takže těžko něco vymyslíš.
Užij si FC finále :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist