Hlasujte v únorových anketách WTA. Ocenění mohou získat Strýcová s Hsieh

4. 3. 2020, 10:42
Aktuality 1
Stejně jako každý měsíc i za únor mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA zvolit nejlepší hráčku měsíce, nejlepší deblový pár měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. V kategorii Deblový pár měsíce jsou nominovány Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh, Strýcová může získat ocenění také v anketě Úder měsíce.

Za únor si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají vítězka halového podniku v Petrohradu Kiki Bertensová, šampionka dubajské akce Simona Halepová a Aryna Sabalenková, která nenašla přemožilku na turnaji Premier 5 v katarském Dauhá.

V anketě Nejlepší deblový pár měsíce se utkají dvojice Barbora Strýcová, Su-Wei Hsieh a Ena Šibaharaová, Šuko Aojamaová.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Kazašku Jelenu Rybakinovou, Švýcarku Leonii Küngovou, Kanaďanku Leylah Fernandezovou a Mexičanku Renatu Zarazúaovou.

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Ons Džabúrová, Simona Halepová, Barbora Strýcová, Belinda Bencicová, Garbiñe Muguruzaová a Magda Linetteová.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do neděle do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce

Všechny tři nominované hráčky v únoru získaly trofej z kategorie Premier nebo vyšší a pro ani jednu se nejednalo jen o další titul do sbírky.

Kiki Bertensová se stala první tenistkou, která v petrohradské hale úspěšně obhájila triumf. Simona Halepová získala svůj jubilejní 20. titul, v Dubaji kralovala podruhé. Aryna Sabalenková, jež v Dubaji ve čtvrtfinále prohrála s Halepovou, v Dauhá proměnila i své třetí finále na podnicích Premier 5 v triumf, loni slavila úspěšnou obhajobu titulu ve Wuhanu.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Sofia Keninová


Deblový pár měsíce

Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh v únoru předvedly parádní jízdu. Staly se teprve druhým párem, který dokázal v jedné sezoně ovládnout Dubaj i Dauhá. Skvěle si vedly i Ena Šibaharaová s Šuko Aojamovou. Japonské duo nenašlo přemožitelky v petrohradské hale a zvládlo už třetí finále v řadě (Moskva a Tianjin 2019).

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová


Průlom měsíce

Jelena Rybakinová v únoru pokračovala ve famózním vstupu do sezony, když si zahrála finále i na dalších akcích WTA v Petrohradu a Dubaji. Dvacetiletá Kazaška má letos na kontě nejvíce výher (bilance 21-4) i es. Rybakinová ale není jedinou mladou hráčkou, která v únoru zářila. Životního výsledku se totiž dočkaly dvě teenagerky a také jedna domácí naděje.

Leonie Küngová nikdy předtím nevyhrála zápas hlavní soutěže na hlavním okruhu ani neporazila hráčku elitní stovky. Na slaběji obsazeném podniku v Hua Hinu ovšem 19letá švýcarská kvalifikantka vyřadila hned tři členky elitní stovky a senzačně došla až do finále, v něm nestačila na Magdu Linetteovou.

Svého premiérového finále na turnajích WTA se dočkala také Leylah Fernandezová. Sedmnáctiletá Kanaďanka v Acapulku včetně kvalifikace vyhrála šest zápasů bez ztráty setu a až ve finále podlehla Heather Watsonové. Fernandezová na sebe upozornila už o chvíli dřív, když ve Fed Cupu šokovala vítězstvím nad hráčkou Top 10 Belindou Bencicovou.

Fernandezová po cestě do finále vyřadila Renatu Zarazúaovou. Dvaadvacetiletá domácí naděje má za sebou rovněž životní turnaj, stala se totiž první mexickou semifinalistkou na okruhu WTA po 27 letech. Zarazúaová hned v prvním kole zaskočila grandslamovou šampionku a nasazenou jedničku Sloane Stephensovou, na cenný skalp navázala výhrami nad Katie Volynetsovou a Tamarou Zidanšekovou.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Ons Džabúrová


Úder měsíce

Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Elise Mertensová, Ashleigh Bartyová, Serena Williamsová, Caroline WozniackáGarbiñe Muguruzaová.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Caroline Wozniacká

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
V článku čtu, že na úder měsíce jsou nominovanými Elise Mertensová, Ashleigh Bartyová, Serena Williamsová, Caroline Wozniacká a Garbi?e Muguruzaová, ale v šotu je to jinak, i v hlasování je to jinak:

Ons Jabeur, Barbora Strycova, Belinda Bencic, Simona Halep, Garbi?e Muguruza, Magda Linette
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist