Hlasujte v zářijových anketách WTA

11. 10. 2017, 10:59
Aktuality 7
Stejně jako každý měsíc i za září mohou tenisoví příznivci na stránkách WTA Tour zvolit nejlepší hráčku měsíce, největší průlom měsíce a nejlepší úder měsíce. Mezi nominovanými tentokrát české tenistky nenajdeme.

Za září si to v kategorii Hráčka měsíce mezi sebou rozdají tři tenistky. Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká, která úspěšně obhájila titul na turnaji WTA Premier v Tokiu, nová světová jednička Simona Halepová a Caroline Garciaová, jež triumfovala ve Wuhanu i Pekingu.

V anketě Průlom měsíce máte možnost hlasovat pro Australanku Ashleigh Bartyovou, nebo Řekyni Marii Sakkariovou, které se předvedly ve skvělé formě ve Wuhanu. Nominovanými pro kategorii Úder měsíce jsou Maria Sakkariová, Luksika Kumkhumová, Agnieszka Radwaňská, Angelique Kerberová a Dominika Cibulková.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí tenisoví příznivci. Hlasovat můžete až do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bude hlasování ukončeno. V pátek budou vyhlášeny i výsledky.


Hráčka měsíce

1) Simona Halepová
Nová světová jednička nikdy nezapomene na letošní ročník turnaje China Open v Pekingu. Nejenže se letos podruhé probojovala do finále podniku WTA Premier Mandatory, ale navíc v osmém vzájemném duelu poprvé dokázala porazit Šarapovovou a její skvělou formu ve čtvrtfinále odnesla také Kasatkinová.

Halepovou v semifinálovém souboji s Ostapenkovou dělila jediná výhra od postu světové jedničky, letos již počtvrté. Lotyšce oplatila porážku z finále letošního French Open a zajistila si, že se v pondělí opravdu stane v pořadí 25. světovou jedničkou v ženské dvouhře.

I přes finálovou porážku s Garciaovou se dostala do čela celkového i letošního žebříčku a má možnost letošní sezonu zakončit na prvním místě v obou hodnoceních.

2) Caroline Garciaová
Garciaová prožila nejlepší měsíc své kariéry. Francouzka vyhrála v Asii jedenáct zápasů v řadě, když získala svůj nejcennější titul ve Wuhanu a poté ještě cennější v Pekingu.

Rodačku ze Saint-Germain-en-Laye v úvodu sezony trápila zranění, ale do formy se přece jen dostala. Od domácího French Open, kde došla do čtvrtfinále, hraje výborně. Na podzim v Asii předváděla svůj nejlepší tenis. Dokázala ji porazit pouze tehdejší světová jednička Muguruzaová.

Svou cestu za wuhanským triumfem odstartovala výhrou nad bývalou světovou jedničkou Kerberovou a formu si udržela i do dalších zápasů, v nichž porazila například loňskou finalistku Cibulkovou a ve finále po obratu v dramatické třísetové bitvě Bartyovou.

Díky vítězství ve Wuhanu příjížděla do Pekingu s tím, že má možnost si poprvé zahrát Turnaj mistryň. A zabojovala o ni ve velkém stylu. Ve čtvrtfinále proti Svitolinové odvrátila mečbol a s Kvitovou ani Halepovou neztratila v dalších utkáních ani set.

Triumfy ve Wuhanu a Pekingu posunuly Francouzku poprvé do Top 10. V letošní race momentálně figuruje na posledním postupovém místě pro Turnaj mistryň. Účast už jí může sebrat pouze Kontaová.

3) Caroline Wozniacká
Bývalá světová jednička vyhrála od roku 2008 každoročně alespoň jeden titul. Svou šňůru si udržela díky nedávnému titulu z Tokia, kde parádně zvládla roli obhájkyně loňského prvenství.

Dánská tenistka musela otáčet vývoj utkání s Rogersovou a Cibulkovou. Poté ovšem deklasovala tehdejší světovou jedničku Muguruzaovou a ve finále nedala šanci Pavljučenkovové.

Celkově Wozniacká získala už 26. kariérní titul a zajistila si start na Turnaji mistryň v Singapuru.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová
Červenec: Madison Keysová
Srpen: Sloane Stephensová


Průlom měsíce
Bartyová si ve Wuhanu zahrála své největší finále

1) Ashleigh Bartyová
Bartyová se k tenisu vrátila naplno letos a prožívá životní sezonu. Díky životnímu úspěchu ve Wuhanu má šanci kvalifikovat se na "malý Turnaj mistryň" v Zhuhai.

Jednadvacetiletá Australanka v čínské metropoli porazila členku Top 10 Kontaovou, bývalou světovou dvojku Radwaňskou, bývalou světovou jedničku a českou jedničku Karolínu Plíškovou a překvapivou vítězku letošního French Open Ostapenkovou. Probojovala se tak do svého největšího finále v kariéře.

Ve finále byla nad její síly v dramatickém třísetovém souboji Francouzka Garciaová. I tak Bartyová vylepšila své žebříčkové maximum na 23. místo a v letošní race se dostala do Top 20.

2) Maria Sakkariová
Rovněž o rok starší Sakkariová prožila svůj životní turnaj ve Wuhanu, když se do svého největšího semifinále dostala v roli kvalifikantky. Talentovaná Řekyně šokovala vítězstvím nad šampionkou z Tokia Wozniackou a poté zaskočila i Rusku Vesninovou. Recept na její hru nenašla ani Cornetová.

V semifinále Sakkariová nestačila na pozdější vítězku Garciaovou. Díky postupu mezi nejlepší kvarteto se poprvé objevila v první padesátce žebříčku.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková
Červenec: Bianca Andreescuová
Srpen: Sofia Keninová


Úder měsíce
Radwaňská vyhrála kategorii Úder měsíce již několikrát

1) Maria Sakkariová
Řecká tenistka se ve čtvrtfinále turnaje WTA ve Wuhanu v duelu s Cornetovou nejprve fantasticky ubránila a poté zahrála nechytatelný bekhend křížem.

2) Agnieszka Radwaňská
I když to s Radwaňskou občas ve výměnách vypadá špatně, Polka umí vyhrávat z jakékoli pozice. Něco podobného předvedla ve Wuhanu v utkání s Görgesovou, kdy Němka měla jasně navrch, ale bývalá světová dvojka vytáhla fantastický prohoz z bekhendu.

3) Luksika Kumkhumová
Thajská hráčka prožila v Soulu skvělý turnaj. V semifinále se proti pozdější šampionce Ostapenkové navíc blýskla výborným forhendovým obranným úderem.

4) Dominika Cibulková
Cibulková a Wozniacká sehrály na akci WTA v Tokiu maratonskou výměnu. Slovenská jednička ji zakončila vynikajícím dropšotem, který ani Wozniacká nedokázala doběhnout.

5) Angelique Kerberová
Kraťas bývalé světové jedničky proti Ósakaové nezafungoval podle jejích představ, nicméně Němka se z těžké pozice dostala výborným obranným forhendem a potvrdila, že podobně jako Radwaňská umí i z těžkých pozic výměnu vyhrát.

| HLASUJTE ZDE |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová
Červenec: Petra Kvitová
Srpen: Darja Kasatkinová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

7
Přidat komentář
sprchon
Caroline jednoznačně.
Sakkari byla hodně vidět a Ash taky. Větší průlom to byl asi pro Sakkari.
A shot jednoznačně Domi. Ostatní shoty byly jen o doběhnutí těžko doběhnutelného. ;)
Reagovat
VlS
Mám to stejně
Reagovat
sprchon
Jo a tou Caroline jsem myslel Garciu. Teď koukám, že je tam i Wozniacki.
Reagovat
VlS
I to máme stejně :-)
Reagovat
d@ve
Caroline G., Ash a Dominika.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to stejně. :-)
Reagovat
Fandina
Já také.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist