Humbert v Marseille vyhrál souboj generací s Tsongou, do čtvrtfinále prošli i Sinner a Chačanov

11. 3. 2021, 08:37
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - 22letý Francouz Ugo Humbert v Marseille zastavil zkušeného krajana a trojnásobného šampiona Jo-Wilfrieda Tsongu, který nedokázal navázat na svou první výhru po 16 měsících. Druhým kolem prošli také další nasazení tenisté Ital Jannik Sinner a bývalý ruský šampion Karen Chačanov.
Jo-Wilfried Tsonga a Ugo Humbert

Bývalý pátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga v úterý zdolal v souboj veteránů Španěla Feliciana Lópeze a připsal si první výhru po 16 měsících a vleklých bolestech zad. Po postupu byl dojatý neskrýval obrovskou radost. "Jsem šťatsný jako dítě," radoval se

Ve druhém kole však 35letý Francouz narazil na o třináct let mladšího krajana Uga Humberta a ten mu na kurtu taktně naznačil, že je čas pro nástup nové generace.

22letý Humbert v zápase ztratil jen deset míčků po svém podání, nečelil žádnému brejkbolu, v každém setu využil jednu šanci na brejk a po necelé hodině a půl zvítězil 6-3 6-4.

"Hrát proti Joovi není jednoduché. Dnes to bylo trochu emotivní, ale snažil jsem se soustředit na to, co musím udělat. Snažil jsem se dát do hry velkou intenzitu a jsem moc rád, že se mi to povedlo a Joa jsem porazil," řekl Humbert, který si s Tsongou před dvěma týdny v Montpellier zahrál čtyřhru.

Postup do čtvrtfinále, v němž se utká s dalším krajanem Arthurem Rinderknechem, nebo Španělem Alejandrem Davidovichem, slavil střídmě. "Když vyřadíte krajana, tak máte vždy trochu smíšené pocity, obzvlášť po zápase s Joem. Ale jsme profíci, takže emoce musíme nechat mimo kurt a hrát jako každý jiný zápas," dodal Humbert.



Z nastupující generace uspěl také Jannik Sinner, který nezaváhal ani s druhým domácím outsiderem. Ale zatímco v prvním kole se na postup přes Barréreho pořádně nadřel, Huga Gastona ve druhém kole přehrál snadno 6-4 6-1.

19Ital sice v prvním setu nepotvrdil brejk na 5-3, ale otěže zápasu nepustil. Po jediné ztrátě servisu vyhrál sedm z osmi gamů a bez problémů postoupil.

"Každý set má klíčové body. A když se Gaston vrátil do hry, bylo pro mě důležité zůstat psychicky silný. Povedlo se mi to a za to jsem na sebe pyšný. Druhý set už byl z mé strany velmi dobrý," komentoval Sinner, který v únoru vyhrál turnaj ATP 250 v Melbourne.

Ve čtvrtfinále se italský teenager utká buď s nejvýše nasazeným Rusem Daniilem Medveděvem, s Bělorusem Jegorem Gerasimovem.

Úspěšný den nasazených tenistů potvrdil také Karen Chačanov. Ruský šampion z roku 2018 zdolal 7-6 6-4 Američana Mackenzieho McDonalda a zatímco v závěru loňské sezony prohrál 4 z 5 zápasů, letošní bilanci upravil na 8-3.

"Byl to náročný zápas. On už tady včera vyhrál a byl na podmínky zvyklý. Ale byl jsem připravený a hrál jsme dobře,  ikdyž takové zápasy nejsou snadné. Musíte se přizpůsobit. On je hodně rychlý, takže si body proti němu musíéte postupně vybudovat. Byl to těžký a jsem moc šťastný, jak jsem ho celkově zvlád," komentoval třetí nasazený Chačanov.

O postup do druhého letošního semifinále si 24letý Chačanov zahraje s Matthewem Ebdenem (h2h 1-0). Australan ve druhém kole smetl dvakrát 6-2 Fina Emila Ruusuvuoriho a včetně kvalifikace vyhrál počtvrté v řadě. Nicméně už v prvním kole měl namále, když domácímu Bonzimu utekl ze stavui 3-6 a 3-5.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala , 409.765 eur
středeční výsledky (10. 03. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Chačanov (3-Rus.) - McDonald (USA) 7-6(4) 6-4
Humbert (4-Fr.) - Tsonga (Fr.) 6-3 6-4
Sinner (5-It.) - Gaston (Fr.) 6-4 6-1
Gerasimov (Běl.) - Hanfmann (Něm.) 6-2 6-0
Ebden (Austr.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-2 6-2
Norrie (Brit.) - Lestienne (Fr.) 6-4 6-7(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist