Indian Wells: Kvitová končí s kanárem od Sakkariové, Bouzková se zranila a vzdala

14. 3. 2022, 20:37
Aktuality 21
WTA INDIAN WELLS - Petra Kvitová v Indian Wells počtvrté v řadě nevyhrála víc jak jeden zápas. Letos česká tenistka skončila ve třetím kole po porážce 3-6 0-6 se světovou šestkou Mariou Sakkariovou z Řecka a druhý ze čtyř posledních turnajů opouští s kanárem. Vypadla i Marie Bouzková, kterou zastavilo zranění kotníku. Z Češek pokračuje už jen Markéta Vondroušová.
Maria Sakkariová a Petra Kvitová

Petra Kvitová před dvěma týdny v Dauhá vzdala zápas kvůli zánětu v zápěstí, start v Indian Wells ale stihla a na úvod zdolala po dvou a půl hodinách Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou.

Druhou výhru ale přidat nedokázala. Se světovou šestkou Mariou Sakkariovou hrála vyrovnanou partii jen v úvodu. Dvojnásobná wimbledonská šampionka se nemohla opřít o svůj servis, sbírala nevynucené chyby a od stavu 3-3 už nezískala ani game.

První set rozhodla ztráta podání české reprezentantky v osmé hře. Vzápětí si sice Kvitová vypracovala jediné dva brejkboly v zápase a mohla vyrovnat, jen minimálně chybující Sakkariová ale komplikace nepřipustila. Ve druhém setu dění na kurtu jasně ovládla, zvítězila 6-3 6-0 a ve vzájemné bilanci ujala vedení 4-3.

32letá Kvitová utrpěla celkově 19. kanára v hlavních soutěžích turnajů WTA. Od loňského srpna prohrála set poměrem 0-6 už počtvrté, před měsícem v Petrohradu ji kanárem vyprovodila Rumunka Irina Beguová.

V Indian Wells Kvitová nevyhrála víc jak jeden zápas už počtvrté v řadě. Nejdál byla ve čtvrtfinále, do kterého se dostala v letech 2013 a 2016.



26letá Sakkariová letos v Kalifornii vyřadila už druhou Češku, v předchozím kole si poradila s Kateřinou Siniakovou. V osmifinále, kterým by v Indian Wells vyrovnala své maximum z roku 2018, se utká s Mertensovou, nebo Savilleovou.

Marie Bouzková po dvou vydařených akcích v Mexiku (finále v Guadalajaře a čtvrtfinále v Monterrey) vyhrála v Indian Wells včetně kvalifikace čtyři zápasy. Až ve třetím kole ji zastavilo zranění. 

Bouzková rozehrála zápas s Veronikou Kuděrmetovovou výborně a rychle se ujala vedení 4-1, dalších pět gamů pak ale získala soupeřka a česká hráčka si navíc v poslední hře úvodního setu poranila kotník. Po ošetření sadu dohrála a v úvodu druhé si opět vypracovala náskok 2-0, ve třetím gamu se ale při svém podání za stavu 40-15 rozhodla raději odstoupit, byť vyhrála 10 z posledních 11 výměn.

23letá Češka je ve hře ještě ve čtyřhře s Lucií Hradeckou, se kterou by v úterý měly bojovat o postup do semifinále. Nad jejich pokračováním ale visí velký otazník.

Kuděrmetovová v osmifinále narazí na Markétu Vondroušovou, která zdolala světovou pětku Anett Kontaveitovou z Estonska a zůstala poslední českou nadějí v soutěži.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
pondělní výsledky (14. 03. 2022)
• Dvouhra - 3. kolo •
Vondroušová (30-ČR) - Kontaveitová (4-Est.) 3-6 7-5 7-6(5)
Sakkariová (6-Řec.) - Kvitová (27-ČR) 6-3 6-0
Kuděrmětovová (21) - Bouzková (ČR) 6-4 0-2 / skreč B.
Badosaová (5-Šp.) - Sorribesová (32-Šp.) 7-6(4) 6-1
Rybakinová (17-Kaz.) - Azarenková (13) 6-3 6-4
Fernandezová (18-Kan.) - Rogersová (USA) 6-1 3-6 6-3
Savilleová (Austr.) - Mertensová (20-Belg.) 6-3 4-6 6-3
Golubicová (31-Švýc.) - Paoliniová (It.) 7-5 1-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
peggy
Doufám,že si Kvitova kupuje zlaté klicky na kanary už se jí mnozí.
Reagovat
Krisboy
A to si, ty stará závistivá bolševická megero, že má tolik peněž, že si zlaté klícky může kupovat do konce života smile
Reagovat
Fandina
Pořád je šance to otočit. 3:4. Maky pojď!!!
Reagovat
SydneyOpen
Není třeba si nic nalhávat. Petra už prostě na ty nejlepší nestačí, už to není jen o tom že dělá UE, ale už ty soupeřky nedokáže přetlačit, servis vůbec nefunguje, return také ne. Je to obdivuhodná kariéra, kromě Jany Novotné, Martiny Navrátilové a Hany Mandlíkové se s ní žádná česká tenistka nemůže ani rovnat, ale obávám se že konec se blíží. Petra na antuce bude docela dost obhajovat na FO s největší pravděpodobností vůbec nebude nasazená. Na GS by to bylo poprvé od Wimbledonu 2010
Reagovat
Mony
Takhle to bylo i s Berdou i Rosolem. Ke konci už také nedokázali přetlačit
Reagovat
FulnekUltras
hlavně že jim ještě jde aspoň vytlačit
Reagovat
Mony
no ne! s tebou je i srandasmile
Reagovat
FulnekUltras
není nad osobní zkušenost smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
čauky Andrej!smile
Reagovat
paddy
s Češkami je to již sedmá výhra v řadě a bez ztráty setu smile smile smile

už jen kousek od blahořečení...
https://www.youtube.com/watch?v=3d4xXvF2ukY&t=43s
Reagovat
Krisboy
19 kanárů je docela dost, ne? Je tu nějaký statistik?
Reagovat
Dobry-den
Na sbírání titulů už to není, tak si našla jiné hobby. smile
Reagovat
Krisboy
Dala se na ornitologii? Proč ne, to je na stáří pěkný koníček smile
Reagovat
vojta91
Astma a vlhkost
Reagovat
FulnekUltras
nahoře a dole
Reagovat
misa
Bohužel to dopadlo nejhůře jak mohlo. Tři krásné týdny končí zraněním a je otázkou, jak dlouho se bude Bouzková dávat dohromady. Snad nedopadne tak špatně jako loni po pádu v Madridu. smile
Reagovat
FulnekUltras
u indiánov to aj tak nikdy lepšie nebolo
Reagovat
Krisboy
Takovej krásnej turnaj smile
Reagovat
FulnekUltras
Simonka postupuje - a to je zatím hlavní
Reagovat
com
to by uz chtelo to mimino smilesmile
Reagovat
Alien
Tak u Raskenů už je snad zaděláno, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist