Italský svaz zrušil doživotní tresty pro Braccialiho a Staraceho

10. 10. 2015, 20:57
Aktuality 8
Italská tenisová federace zrušila doživotní tresty pro Daniele Braccialiho a Potita Staraceho za ovlivňování zápasů. Odvolací soud Staraceho osvobodil úplně, Braccialimu zkrátil distanc na jeden rok a snížil na polovinu jeho původní pokutu 40.000 eur.
Daniele Bracciali (© ITF)

Disciplinární komise svazu udělila tenistům doživotní tresty v srpnu na základě vyšetřování státního zastupitelství v Cremoně, kde oba tenisté stále čelí trestnímu stíhání.

Sedmatřicetiletý Bracciali a jeho o tři roky mladší občasný deblový partner Starace byli vyšetřováni od loňského podzimu na základě odposlechů jejich telefonních hovorů a internetové konverzace.

V rozhovoru z roku 2007 mezi Braccialim a mužem, jenž byl o čtyři roky později zatčen, mluví tenista o zmanipulování zápasů proti Američanovi Scovillemu Jenkinsovi na turnaji v Newportu. Jenkins vyhrál 6-2 6-1.

V roce 2011 majitel pobočky sázkové kanceláře, jenž také později skončil za mřížemi, mluvil o tom, že Starace souhlasil s tím, že prodá finále turnaje v Casablance. Ital tehdy v boji o titul podlehl 1-6 2-6 Španělovi Pablu Andújarovi.

ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Totalni vysmech tohle..
Reagovat
smazaný uživatel
už jen chybí, aby se svaz omluvil, že si je dovolil za to nějak potrestat :-D
Reagovat
slacker
me prekvapuje ze nekdo chtel brutalne trestat za ovlivnovani. To by musell dat provaz politikum reklamnim pracuvnikum nejruznejasim manipultorum a hlasatelum "dobra". Zbytek by dostal jen varovani.
Reagovat
Herbert_Hoover
Takže když někdo není potrestaný tak ani ostatní nebudou? Lol, alespoń nějaká známka spravedlnosti. Je jasné, že spousta korupčníků dělá v pohodě dál svou funkci ale to neznamená, že proto nebude potrestán nikdo. Jednoznačně je tohle špatně, ale taky bylo blbě potrestat je až na sklonku jejich kariér.
Reagovat
smazaný uživatel
tak politika a sport (resp.bussines), to se nedá míchat dohromady .. ve sportu by měly fungovat nějaká pravidla o fair-play, a kdo toto porušuje, trestán by měl býti .. tady by neuškodilo použít metodu "odstrašujícího" příkladu - a dávat co nejpřísnější a nejtvrdší tresty, aby si to ostatní rozmysleli

v případě korupce v tenisu je celkem těžké to dokazovat hráčům .. různé protikorupční komise, tenisové svazy, policie i sázkovky spolupracují - ale důkazy, které se nasbírají, ne vždy stačí na nějaké trestné řízení

a tak asi bude nejlepší brát to jako věc, kterou nezměníme a terá patří k současnému sportu :-)
Reagovat
FulnekUltras
Pro většinu "bohabojných" poctivých blbců ;) musí být dostatečně odstrašující už jen to, že občas se něco provalí... ;)
Reagovat
Mayo
Správne rozhodnutie!
Reagovat
smazaný uživatel
Výborne..Hlavne pre tipérov..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist