Jednička Sakkariová na trávě začala výhrou nad Osoriovou v Nottinghamu, Raducanuová vzdala

7. 6. 2022, 14:04
Aktuality 6
WTA NOTTINGHAM - Maria Sakkariová do travnaté části sezony vstoupila hladkým vítězstvím 6-2 6-3 nad Camilou Osoriovou a má na dosah čtvrtfinále i při své třetí účasti v britském Nottinghamu. O účast mezi nejlepší osmičkou si nasazená jednička zahraje s Rebeccou Marinovou. Domácí hvězda Emma Raducanuová, která plnila roli turnajové dvojky, po sedmi gamech vzdala.
Profily hráčů
Maria Sakkariová (© AFP)

Maria Sakkariová od začátku loňského roku celkem 11krát prošla do semifinále. Šestadvacetiletá Řekyně má za sebou ovšem včetně French Open, kde obhajovala semifinále a letos vypadla už ve druhém kole, velmi nepovedené antukové jaro. Na čtyřech turnajích slavila dohromady jen čtyři výhry.

Chuť si může spravit v další části sezony, na trávě začala hladkou výhrou nad Camilou Osoriovou v Nottinghamu, kde oba předchozí starty (2017 a 2019) přetavila ve čtvrtfinále. Světová pětka si k postupu pomohla osmi esy, na podání zaváhala jen jednou a na postup potřebovala potřebovala hodinu a čtvrt.

V dalším kole se nasazená jednička utká s Rebeccou Marinovou, Kanaďance bude čelit poprvé.

Úvodní zápas dnes kromě Sakkariové zvládly také trojka Camila Giorgiová a loňská finalistka Shuai Zhang. Včera prvním kolem prošla jediná česká zástupkyně Tereza Martincová a o čtvrtfinále si zahraje s nasazenou Polkou Magdou Linetteovou (H2H 1-1).

Hned v prvním kole naopak skončila Emma Raducanuová. Devatenáctiletá Britka musela svůj první zápas na domácí půdě od triumfu na loňském US Open vzdát. Domácí hvězda vedla nad Viktorijí Golubicovou 3-1, ale za stavu 3-4 kvůli zranění břišního svalu či žebra skrečovala.

Od šokujícího prvenství v New Yorku na výraznější výsledek stále čeká a může přijít o domácí Wimbledon. Loni právě v All England Clubu na sebe poprvé výrazně upozornila, když postoupila až do osmifinále.

• WTA 250 NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 251.750 dolarů
úterní výsledky (7. 6. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sakkariová (1-Řec.) - Osoriová (Kol.) 6-2 6-3
Golubicová (Švýc.) - Raducanuová (2-Brit.) 4-3 / skreč
Giorgiová (3-It.) - Kartalová (Brit.) 6-4 6-3
Shuai Zhang (4-Čína) - Bucsaová (Šp.) 7-6(4) 6-3
Linetteová (8-Pol.) - Kawaová (Pol.) 7-6(4) 6-2
Marinová (Kan.) - Silvaová (Brit.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
com
a jakou ze ma Sakkari uspesnost ve finale? smile Ja myslim, ze za posledni rok tam uz byla nekolikrat, ale vyhrala uplny ho.. smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
lars
v deblu ? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist