Karacev v deštivém Monte Carlu porazil bez ztráty servisu Musettiho

12. 4. 2021, 23:23
Aktuality 0
ATP MONTE CARLO - Druhý den na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu výrazně narušil déšť. Čtyři zápasy vůbec nezačaly, pět duelů zůstalo rozehraných. Postoupit stihli pouze čtyři tenisté včetně Rusa Aslana Karaceva, který si poradil s italským talentem Lorenzem Musettim.
Profily hráčů
Aslan Karacev (© AFP)

Aslan Karacev po loňském raketovém průniku mezi širší světovou elitu pokračuje v posouvání tenisových milníků i v letošní sezoně.

Na Australian Open při premiéře na grandslamu došel do semifinále, v březnu na podniku ATP 500 v Dubaji získal první titul, následně v Miami si připsal vítězný debut na turnaji Masters 1000 a dnes v Monte Carlu vyhrál i svou premiéru na antukovém Masters.

27letý Rus zvládl těžký souboj s italským talentem Lorenzem Musettim, který za poslední půl rok udělal rovněž významný pokrok. Karacev porazil o deset let mladšího soka 6-3 6-4. V zápase, který v prvním setu na několik hodin přerušil déšť, odvrátil všechny čtyři brejkboly. 

"Byl to těžký soupeř pro můj první zápas sezony na antuce, navíc v náročných povětrnostních podmínkách. Začali jsme hrát ráno a já začal dobře. Ale po pauze kurt ztěžknul, míček byl těžký. Bylo to proti němu vážné náročné. Každý bod si musíte vypracovat a získat sami," komentoval Karacev.

Ve druhém kole Karacev vyzve v prvním vzájemném duelu čtvrtého nasazeného Řeka Stefanose Tsitsipase.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Francie, antuka, 2.460.585 eur
pondělní výsledky (12. 04. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Karacev (Rus.) - Musetti (It.) 6-3 6-4
Davidovich (Šp.) - De Minaur (Austr.) 6-4 7-6(3)
Millman (Austr.) - Humbert (Fr.) 6-3 6-3
Paul (USA) - Martínez (Šp.) 4-1 skreč M.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist