Karolína Plíšková v Dubaji smetla Mladenovicovou. Vondroušová, Strýcová i Siniaková končí

19. 2. 2020, 12:15
Aktuality 96
WTA DUBAJ - Karolína Plíšková své úvodní vystoupení v Dubaji zvládla s přehledem, česká jednička bez ztráty podání smetla Kristinu Mladenovicovou. O postup do semifinále se finalistka ročníku 2015 utká s rozjetou Kazaškou Jelenou Rybakinovou, jež vyřadila Kateřinu Siniakovou. Markéta Vondroušová proti kvalifikantce Jennifer Bradyové neudržela vedení setu a dvou brejků, Barbora Strýcová již počtvrté v řadě prohrála s Petrou Martičovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková potřetí v kariéře zahájila sezonu triumfem v Brisbane a získala celkově 16. titul. Na úvodním grandslamu sezony Australian Open proto byla jednou z největších favoritek. Tuto roli však nepotvrdila a pod vedením nového kouče Daniela Vallverdúa skončila překvapivě už ve třetím kole.

Další etapu sezony zahájila česká jednička v Dubaji. Ve Spojených arabských emirátech, kde je jejím maximem finále ročníku 2015, začala suverénním vítězstvím 6-1 6-2 nad Kristinou Mladenovicovou, kterou porazila nedávno v Melbourne.

Plíšková trefila jen polovinu prvních podání a posbírala více dvojchyb (5) než es (4), přesto francouzskou kvalifikantku nepustila k jedinému brejkbolu. Sama si vypracovala sedm šancí, z nichž čtyři proměnila, a po 67 minutách prolétla mezi nejlepší osmičku.

"Věděla jsem, co čekat, a měla dobrý plán. Myslela jsem, že budu o něco líp podávat, ale odehrála jsem to solidně," řekla Plíšková, jež měla v prvním kole volný los.

Nasazená dvojka Plíšková v posledních dvou letech v Dubaji skončila právě ve čtvrtfinále. O přerušení série porážek v této fázi turnaje se pokusí v prvním vzájemném střetnutí proti letos skvěle hrající Jeleně Rybakinové.

Dvacetiletá Kazaška Rybakinová, jež v neděli hrála finále v Petrohradu a už tři ze čtyř letošních turnajů minimálně ve finále, dnes porazila 6-3 6-3 Kateřinu Siniakovou, navázala na včerejší skalp vítězky Australian Open Sofie Keninové a připsala si už 17. výhru v sezoně.

Siniaková si v Dubaji připsala první letošní výhru a nakonec včetně kvalifikace porazila čtyři soupeřky. Na Rybakinovou však stejně jako minulý týden v Petrohradu už nestačila.

Markéta Vondroušová proti kvalifikantce Jennifer Bradyové vedla 6-4 4-1 se dvěma brejky v zádech, poté však předvedla kolaps, ve zbytku utkání uhrála jediný game a Američance podlehla 6-4 4-6 1-6.

Dvacetiletá Češka si při rozhovorech s trenérem Janem Hernychem stěžovala na problémy s nohou a v závěru i na křeče. K odpolednímu deblu po boku Karolíny Muchové nenastoupí.

Vondroušová se po půlroční pauze zaviněné zraněním a následnou operací levého zápěstí vrátila ve velkém stylu, ale od čtvrtfinálové porážky v Adelaide se jí vůbec nedaří. Na Australian Open i v Petrohradu vypadla hned v prvním kole. V Dubaji sice proti ještě více se trápící Anastasiji Sevastovové přerušila sérii tří porážek, nicméně na další výhru nedosáhla.

Loňská finalistka French Open zdravotní problémy řeší často. Rok 2017 ukončila předčasně kvůli bolavým zádům, o rok později nedohrála sezonu, aby doléčila natržené tříslo.

Bradyová, která v předchozím kole smetla dvojnásobnou šampionku Elinu Svitolinovou, si o své největší semifinále, první mimo nejnižší podniky International, zahraje s finalistkou letošního Australian Open Garbiñe Muguruzaovou.

Barbora Strýcová se v Dubaji dočkala teprve čtvrtého vítězství od loňského semifinále Wimbledonu a přerušila sérii tří porážek, další výhru však česká veteránka nepřidala.

Ve druhém kole prohrála dvakrát 3-6 s Petrou Martičovou, na kterou nestačila už počtvrté v řadě. Nasazená Chorvatka ve svém prvním letošním čtvrtfinále narazí na Estonku Anett Kontaveitovou.

Nečekané problémy měla ve svém úvodním vystoupení nasazená jednička Simona Halepová. S Tunisankou Ons Džabúrovou prohrála první set a i když pak snadno získala druhý set a ve třetím vedla 4-1, postup si zkomplikovala.

Džabúrová za stavu 6-5 podávala na vítězství a v tie-breaku se po odvrácení tří mečbolů v řadě ocitla míček od skalpu světové dvojky, Halepová ale mečbol přežila a nakonec zvítězila 1-6 6-2 7-6(7).

Ve čtvrtfinále šampionku z roku 2015 Halepovou čeká Běloruska Aryna Sabalenková (h2h 2-1), s níž prohrála před měsícem v Adelaide.

• WTA PREMIER DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.908.770 dolarů
středeční výsledky (19. 2. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6-1 6-2
Bradyová (USA) - Vondroušová (ČR) 4-6 6-4 6-1
Martičová (8-Chorv.) - Strýcová (ČR) 6-3 6-3
Rybakinová (Kaz.) - Siniaková (ČR) 6-3 6-3
Halepová (1-Rum.) - Džabúrová (Tun.) 1-6 6-2 7-6(7)
Sabalenková (7-Běl.) - Mertensová (Belg.) 6-4 6-3
Muguruzaová (9-Šp.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7-5 4-6 6-4
Kontaveitová (Est.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-6(5) 7-5
• Čtyřhra - 2. kolo •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (1-ČR/Tchaj-wan) - Xin-Yun Han/Shuai Peng (Čína) 6-2 6-2
Krejčíková/Saisai Zheng (5-ČR/Čína) - Mirzaová/Garciaová (Indie/Fr.) 6-4 6-2
Dabrowská/S. Zhang (4-Kan./Čína) - Muchová/Vondroušová (ČR) / bez boje
Carterová/Stefaniová (USA/Braz.) - Kar. Plíšková/Kr. Plíšková (ČR) 6-4 6-4
Keninová/Matteková-Sandsová (USA) - Peschkeová/Schuursová (6-ČR/Niz.) 0-6 6-0 10-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

96
Přidat komentář
Pavol
Ale výkon nebol oslnivý. A rozhocovia na konci jeden veľký grc.
Reagovat
smazaný uživatel
Jabuer lol. Zachrani 3 MP, dostane se sama na MP a totalne se ji zastaví hlava a ruka a narve dva easy FH do sítě :D Hlava naprosto mimo kontrolu.
Reagovat
tommr
to byla škoda. Halepka měla zase jednou kliku jak od blázince ...
Reagovat
misa
to tam řeže hlava nehlava :) Škoda, že Sofia schytala do 1. kola nejtěžší možnou soupeřku.
Reagovat
tommr
docela se bojím i o Karolínu. Pokud bude podávat jako dneska (jen 50% prvních servisů do kurtu) tak jí Rybakina taky rozstřílí ...
Reagovat
com
tak Rybakina by se uz konecne taky mohla unavit :)
Reagovat
tommr
proti Katce se dneska ani nezapotila ...
Reagovat
com
tak Siniakova je jina liga :D ..ale Hlavne ze se ted poti Halepka :D
Reagovat
tommr
Markéta Vondroušová, Karolína Muchová a Marie Bouzková jdou zatím letos od porážky k porážce a rozhodně nenaplnují naděje, který se do nich po lonský sezóně vkládaly. Těžko říct jestli jde jen o přechodnou ztrátu formy nebo jestli na to aby se držely trvale ve špičce prostě nemají ...
Totéž platí i pro Katku Siniakovou se kterou se ale ta bídná forma táhne už od lonska. Katce zatím nepomáhá ani to, že vypouští debla a koncentruje se víc na singl. Spíš právě naopak ...
Reagovat
Jan
Strýcová je duchem mladá, tak také prohrála :)
Reagovat
tommr
ta si ty singlový prohry aspoň vynahrazuje v deblu ... :)
Reagovat
Grape
S tím triem souhlas, ale zrovna Katka teď hraje celkem dobře, bohužel chytla podruhé za sebou Jelenu, která má teď velkou formu - vůbec bych se nedivil, kdyby vyřadila i Káju.
Reagovat
EllNino
Ono bude lip, moc velka ocekavani zase, každý chvilku tahá pilku :)
Reagovat
Grape
Jasně sezona je na začátku a třeba od Maky jsem po té pauze nečekal hned kdovíco, věřím že postupně půjdou všechny nahoru :-)
Reagovat
FulnekUltras
top100 je tak jejich stabilní revír
Reagovat
Mantra
hlavně dole si moc nesouhlasil, Edison v tobě dřímá :-))
Reagovat
Grape
S čím jsem dole nesouhlasil?
Reagovat
EllNino
Tak s tommrem se souhlasit da, nedaří se jim, krom Petry a Karoliny letos bida, ale myslim, že stačí jeden turnaj a vse se může otočit ...

S tebou a tvymi radoby vizionarskymi výlevy moudrosti už tolik ne, všechny si ta místa vybojovaly jen a jen samy a nevidim duvod, proč by na ta místa neměly patřit, když tam regulérně jsou :)
Reagovat
misa
Každá z těch tří ale bojuje s jiným problémem.

Markéta má velký talent, ale tělo, které se nehodí do profesionálního tenisu. Různé problémy ji budou provázet asi celou kariéru. U Mušky zřejmě nevyšla zimní příprava podle předtav a je teď vykolejená. Maruška si zvyká na WTA úroveň, v Brisbane dostala do 1. kola Keys, v Melbourne Osaku. Těžko je mohla vyřadit.
Reagovat
EllNino
Je to tak ... ale tak co, jsou mladé :) v kariéře bude ještě vzestupů a badu, to je normální :)
Reagovat
tommr
s Markétou a Muškou souhlas. Marie ale selhává i na ITF turnajích - viz ta poslední porážka od Abandy. To se nedostatkem zkušeností omluvit nedá ...
Reagovat
misa
Neviděli jsme, těžko hádat, co se tam dělo. Třeba soupeřka odvrátila jeden mečbol prasátkem a druhý šťastným úderem na lajnu, i takové zápasy jsou :)
Reagovat
Alien
Ach jo, konec! Po psychické stránce to ale dneska Kačka ukočírovala!
Reagovat
Ela-fon-isi
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Kua, ta Rybakina to tam pali. A skoro bez namahy. Ve 20 letech takova hra. Preju ji letos nejaky velky titul. Skvělá hracka.
Reagovat
Mantra
Rybakina má FH odspodu jak DelPotro - mazec
Reagovat
Mantra
Vondrouš, MaryBou, Moucha

patří uplně na jiné (horší) příčky žebříčku, nebýt to češky ani o nich nevíte, je to jedna povedená sezona, spíš pár zápasů a jsou na chvíli na slunci....
Reagovat
EllNino
ale ty jsi jejich skalní fanoušek, není dne, kdybys to nezmínil :)
Reagovat
Mantra
jsem, to jsem taky psal, já jen abyste věděli :-)
Reagovat
FulnekUltras
já už raději mlčím - a souhlasím ;-)
Reagovat
Mantra
dík :-D :-D :-D a už taky o téhle trojici mlčím
Reagovat
EllNino
Ty mi vykas?
Reagovat
Mantra
nejsi tu sám žeo, ale jinak mi nevadí projevit trochu úcty vykáním, ostatně je to takové staromilské :-) Možná bych mohl začít vykat bábě, ale ta to bude odmítat, by se cejtila starší
Reagovat
Grape
Tohle už vypadá na pořádnej mindrák... :D
Reagovat
peggy
Karolino,jsi dobrá blahopřeji k výhře.
Je vidět pani Strycova je již starsi už to tak nejde.
Reagovat
Fandina
Katka na O2 TV Tenis. Katko pojď!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
KiKina byla vyplechovana...je uz dlouhodobe mimo, tak nejak ztracena... no skoda... mela kdysi pekny styl... se asi uz nevrati...
Reagovat
Petr_Fisk
S Bajinem přišlo probuzení a už je zase tam jak byla.
Reagovat
tommr
Mladenovic je hlavně deblistka a v deblu hraje dobře ...
Reagovat
Petr_Fisk
Já si pořád myslím, že má na víc. Jen potřebuje toho správného trenéra a brácha to rozhodně nebude.
Reagovat
EllNino
Proti Petře nepřekvapila, Petra má tak letos poprvé dvě výhry za sebou

No, myslím, že druhý největší kurt bude dneska pohřebištěm českých tenistek ... a tak hezky to začalo :/
Reagovat
Petr_Fisk
Katka na kurtu....šance nepříliš veliká.
Reagovat
Fandina
Doufám, že se do toho opře. Už by bylo načase.
Reagovat
jirkaS
škoda toho Plíškojc deblu :-(
Reagovat
cabuna
Kristýna musí do Dauha stejně na kvalifikaci.
Reagovat
cabuna
Kristýna musí do Dauha stejně na kvalifikaci.
Reagovat
tommr
jejich dnešní nasazení asi odpovídalo tomu, že Karolína má dobře rozehranej turnaj v singlu a Kristýna musí hrát o víkendu kvaldu v Doha ...
Reagovat
cabuna
Možná je kvalda i důvod Kačky proč nehraje debla .Koukala jsem že je taky přihlášená v Doha .
Reagovat
tommr
pokud je tam opravdu přihlášená tak je to jasný. Singl tentokrát upřednostnila před deblem ...
Reagovat
dadaft
už jsem se bál, že Veronika nezvládne koncovku setu stejně jako v prvním, ale nakonec set dopodávala ...
Reagovat
EllNino
Karolíně velká gratulace, čtvrtfinále ale bude asi o dost těžší ...

Markétu jsem sledoval první set a herně se mi to moc líbilo, je to obrovská škoda a navíc asi zase zranění ... pokud není schopná odehrát pár turnajů bez zdravotní pauzy a odhlášení se, nemůže myslet na výhry, bohužel :/
Reagovat
FulnekUltras
snad není ta ruka zase v hayselu
Reagovat
smazaný uživatel
Muguruza ma nejlepsi sportovní postavu v zenskem tenise. Krasne soumerna. Vsehno krasne. Jaky rozdil oproti taove Andreescu, ktera ma kila navic.
Reagovat
Cico93
Áno, dobre sa na ňu pozerá.
Reagovat
FulnekUltras
tenisové reálie přitom ale poněkud ruší ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
A co Muška?
Reagovat
jirkaS
můj ideál, mwah!
Reagovat
aape
Muška je taková mužná, i ta chůze
Jinak hezká holka..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
stěžovala si údajně na nohu a na konci i na křeče, článek aktualizován.
Reagovat
tommr
totální mentální kolaps - jinak se to popsat nedá. Až do stavu 6:4 4:1 byla Markéta jasně lepší hráčka a zdálo se, že spěje k pohodový výhře. Co se dělo pak je naprosto nepochopitelný a svědčí to o Markétině velký psychický labilitě. Prohrát zápas takovýmto způsobem je mnohem horší než kdyby jí soupeřka dala dva kanáry ... :(
Reagovat
Petr_Fisk
Já bych to neviděl tak hrozně.
Brady se chytla, hrála ve druhé polovině zápasu výborně a Maky tahala za kratší konec.
Výborný tenis a Jennifer to tam může celé vyhrát.
To, co mě znepokojuje je, že jsem během koučinku He-Ma zaslechl něco o ruce.
Reagovat
rybicka
Taky jsem slyšela něco o fyzickém problému... Ví někdo něco víc?
Reagovat
Petr_Fisk
Jen jsem zaslechl jak Hernych Maky říká: ať si tu ruku ještě víc nedorasuješ"
Reagovat
rybicka
Tak možná "dobře", že nevyhrála. Ruka asi potřebuje ještě nějakou chvilku klidnějšího zatěžování. Bohužel.
Reagovat
Petr_Fisk
To mohl být třeba jen puchýř. Teď tam dal do článku Ondra update, že měla nějaký problém s nohou a křečema.
Reagovat
Jon61
Markéta se několikrát ohýbala a sahala si na nohu nad kotníkem.
Reagovat
Frick
Takže vlastně se nic neděje. Jen Markéta uhraje 1 gem za 12 proti 51. hráčce, protože se chytne.

To jsem si myslel, že Markéta ma vyšší cíle než omlouvat toto tím, že se soupeřka, co se v kariéře sotva podívala do TOP 50, chytla.
Reagovat
Grape
A co by se mělo jako dít? Prostě prohrála zápas s hráčkou ve formě, který mohla vyhrát, půl zápasu byla lepší, ale pak se to otočilo...
Reagovat
Petr_Fisk
1.Ta hráčka, zřejmě velmi brzy, bude mít ve WTA naprosto jiné umístění.
2. Právě teď má Jennifer fazónu jako hrom.
3. Bohužel Maky má asi zase nějaké zdravotní omezení.
Reagovat
Alien
He - Ma ?
Reagovat
rybicka
"jakoby"?
Reagovat
Fandina
Hernych Maky
Reagovat
tommr
pár Muchová/Vondroušová se právě odhlásil z debla takže tam nějaký zdravotní problémy můžou bejt ... :(
Reagovat
Petr_Fisk
Ach jo.
Reagovat
Grape
Spíš to svědčí o tom, že Maky nemá odpověď na tvrdou a přesnou hru, což bylo párkrát vidět už v loňském roce. Dokud se Jennifer vyhazovala, tak vše směřovalo k jasné výhře Markéty, ale jakmile jí to tam začalo padat, tak Maky nevěděla co hrát a jelikož si ani podáním moc nepomůže, výsledek byl na světě. Nevím, proč za tím hned pokaždé vidět psychickou labilitu.
Reagovat
Petr_Fisk
Máš pravdu, tenhle faktor tam hrál určitě velkou roli.
Reagovat
FulnekUltras
to už tady hútorím dávno - bohužel, agresivní hra jakou mají "věže" Petra a Plech, našim novickám chybí, a to jim dlouhodobě nedovolí vyšplhat výš - snad možná někdy Muška, ovšem s notnou dávkou štěstí
Reagovat
Fandina
Přesně, nejde o nějakou psychiku nebo labilitu. Začala hrát líp a Markétku přestřílela.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
asi tam nějaký zranění je, odhlásila se z debla.
Reagovat
vendulkabendulka
Musel tam být nějaký problém, o kterém nevíme.
Reagovat
Ela-fon-isi
Zhroutila jsem se, že ztráty dvou breaků v druhé sadě, taky. :-) I jako divák a myslím, že s tím, snad malým úrazem, to dohrála se ctí.
Reagovat
Aussie
A bude asi hůř! Teď musí Markéta udělat to, co její soupeřka jí udělala ve 2, setu. Vyhrát ten třetí, když prohrává 4:1. Pochybuji, že to dokáže.
Reagovat
rybicka
5/1 :-(
Reagovat
Aussie
Obávám se, že mé pochybnosti byly na místě. Smutné.
Reagovat
Aussie
zato Vondroušová vyvádí! Od pohodlných 4:1 až k 4:6 a prohranému setu, to už je něco.
Reagovat
tommr
takhle ztratit už skoro vyhrannej zápas se jen tak nevidí. Markéta vedla už 6:4 4:1 se dvěma brejkama a od tý doby nebyla ve druhým setu schopná uhrát ani hru. A třetí set asi nebude o moc lepší ... :(
Reagovat
tommr
pohodová výhra i když Karolíně vůbec nešlo první podání. S těžšíma soupeřkama, který příjdou v dalších kolech se na podání bude muset zlepšit ...
Reagovat
dadaft
Hmm, tak druhý, skvěle rozehraný, set je v háji. Nutno ale říct, že v závěru hrála Jennifer fakt krutopřísně.
Třetí set je úplně otevřený ..............
Reagovat
tommr
třetí set bude rychlej. Markéta je psychicky úplně vyřízená ... :(
Reagovat
dadaft
zatím se sype Brady --- teď netrefila prázdný kurt a DF na to .......
Reagovat
tommr
je to jen o chybách Bradyový. Markéta hraje jako kdyby byla úplně paralyzovaná ...
Reagovat
blixa
Brady má určitě v publiku nějakýho hypnotizéra, jináč to snad ani nejni možný ...
Reagovat
dadaft
:( 4 nevyužité brejkboly by Markétu mohly mrzet ...
Reagovat
tommr
zápas už je dávno ztracenej. Markéta si sama neuhraje ani bod a soupeřka už jí nic nedaruje ... :(
Reagovat
SpacialRecognition
Mladenovič byla naprosto příšerná, ale na to se historie ptát nebude.

Ještě 3 výhry prosím :)
Reagovat
Cico93
Plíšková je výborná tenistka, páči sa mi...
Prajem jej hlavne ten GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist