Keysová porazila Gauffovou a po sedmi letech si zahraje finále na trávě

30. 6. 2023, 14:08
Aktuality 2
WTA EASTBOURNE - Madison Keysová v Eastbourne, kde v roce 2014 jako teenagerka slavila první triumf na okruhu WTA, porazila dvakrát 6:3 krajanku Coco Gauffovou a po sedmi letech postoupila do finále turnaje na trávě. O 7. titul a již třetí ze zeleného pažitu si americká tenistka zahraje s Darjou Kasatkinovou, nebo Camilou Giorgiovou.
Madison Keysová (© Profimedia)

Madison Keysová v Eastbourne hraje letos poprvé na trávě a hned v úvodním kole proti Tereze Martincové prohrávala 3:5 a čelila setbolům. Oba zlikvidovala a nyní má na kontě už osm vyhraných setů v řadě.

V pátek si ve svém prvním semifinále od loňského srpna poradila se světovou sedmičkou Coco Gauffovou. Osmadvacetiletá Američanka sebrala o devět let mladší krajance čtyřikrát podání, druhou sadu otočila z 0:2 a po výhře 6:3, 6:3 vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2.

Do finále bývalá finalistka US Open postoupila podvanácté v kariéře a poprvé od loňského ledna, kdy v Adelaide získala 6. titul. Finále na trávě si zahraje potřetí v kariéře, v Eastbourne 2014 a Birminghamu 2016 slavila své první dva triumfy na okruhu WTA.

"Letos se mi nedařilo, tak jsem moc ráda, že si zahraju finále právě tady v Eastbourne, kde jsme získala první titul. Podmínky dnes byly celkem náročné, takže jsem spokojená, jak jsem zápas zvládla," komentovala Keysová, která soupeřku přestřílela na vítězné údery drtivě 19:5 a přitom udělala i méně nevynucených chyb (17:23).

O zopakování devět let starého triumfu si Keysová zahraje v sobotu s Darjou Kasatkinovou, s níž ve vzájemné bilanci vede 8:2, ale dva z posledních tří soubojů včetně toho letošního v Charlestonu prohrála.

Světová jedenáctka Kasatkinová, přemožitelka Karolíny Plíškové či světové čtyřky Caroline Garciaové, v druhém semifinále porazila díky využití všech sedmi brejkbolů 6:2, 7:5 Italku Camilu Giorgiovoupřestože ve druhém setu neudržela náskok dvou brejků, a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 3:0.

Šestadvacetiletá Kasatkinová postoupila do 13. finále a ojovat v něm bude o 7. titul. Na trávě může slavit poprvé, předloni v Birminghamu na trofej nedosáhla.

Článek původně publikován pro Livesport Zprávy.

• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 780.637 dolarů
páteční výsledky (30. 06. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Keysová (USA) - Gauffová (5-USA) 6:3, 6:3
Kasatkinová (9) - Giorgiová (It.) 6:2, 7:5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
doufám že Keysová ve finále porazí i Kasatkinu která by se v případě vítězství dotáhla v žebříčku na Petru Kvitovou ...
Už sám postup do finále pro Kasatkinu znamená že se dostane zpátky do top-10 a vystrnadí z ní Báru Krejčíkovou ...
Reagovat
Mony
Ale s Terkou v 1.kole toho smileměla hodně v kalhotkach
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist