Komplikace v boji o první trofej z Turnaje mistrů. Nadal na úvod prohrál s Fritzem

13. 11. 2022, 22:51
Aktuality 65
TURNAJ MISTRŮ - Španěl Rafael Nadal prohrál i druhý zápas po US Open a téměř dvouměsíční pauze, během které se mu narodil syn Rafael. Na úvod Turnaje mistrů, který nikdy nevyhrál, podlehl americkému debutantovi Tayloru Fritzovi a znovu potvrzuje tradiční ztrátu formy na konci sezony. V Zelené skupině se o postup do semifinále utká ještě s Félixem Augerem-Aliassimem a Casperem Ruudem.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal letos vyhrál Australian Open či Roland Garros a na grandslamech byl dlouho neporažený. Od Wimbledonu, ze kterého po postupu do semifinále odstoupil kvůli trhlině břišního svalu, se mu však nedaří. Během čtyř měsíců odehrál jen 7 zápasů s bilancí 3-4.

Navíc po vyřazení z osmifinále US Open se představil jen na Laver Cupu ve čtyřhře po boku s kariérou se loučícího Rogera Federera. Jinak téměř dva měsíce jen odpočíval a věnoval se rodině, neboť se mu na začátku října narodil prvorozený syn Rafael.

A ztráta zápasového rytmu se na 36letém rodákovi z Mallorky projevuje. Na začátku listopadu na Masters 1000 v Paříži skončil nečekaně hned po úvodním vystoupení na raketě Tommyho Paula a porážkou s americkým soupeřem dnes vstoupil i do Turnaje mistrů.

Nadal v Turíně nestačil na Taylora Fritze. Nováčkovi na akci pro osm nejúspěšnějších tenistů uplynulé sezony podlehl 6-7 1-6 a prohrál tak druhý ze tří letošních vzájemných duelů.

Statistiky zápasu
Nadal - Fritz
7 esa 8
4 dvojchyby 1
71 %
1. podání 'in' 69 %
76 %
úsp. 1. podání 80 %
40 %
úsp. 2. podání 78 %
16 winnery 22
28 nevyn. chyby 15
4/7 hra na síti 3/4
0/0 brejkboly 2/9
57 celkem bodů 70
čas: 1:37

Druhý hráč světa Nadal držel krok se skvěle servírujícím sokem jen v prvním setu. Díky odvrácení tří brejkbolů si vybojoval tie-break, o jedenáct let mladší Američan ho ale neustále dostával pod tlak a po zásluze vyhrál 7-3.

Ve druhé už Fritz své šance na brejk proměnil, ujal se vedení 3-1 a v dlouhém šestém gamu mu k navýšení náskoku pomohl Nadal dvojchybou při brejkbolu. Američan, který za celý zápas nemusel čelit hrozbě ztráty servisu, po hodině a 37 minutách proměnil první mečbol.

Zatímco Nadal zahrál jen 16 winnerů a spáchal 28 nevynucených chyb, Fritz měl aktivní poměr 22 vítězných úderů a jen 15 zbytečných chyb.


"Cítím se skvěle. Vyhrát první zápas mi dává velkou naději v boji o postup ze skupiny. Nechtěl jsem se dostat do situace, že musím vyhrát, pokud chci postoupit. Odehrál jsem skvělý zápas a nemohu být šťastnější," radoval se Fritz z povedeného debutu.

"Kurt je tu opravdu rychlý, což je dobré pro můj servis i bekhend. Na pomalejším kurtu mám zase mnohem více času si připravit forhend. Na kurtu jako je tady se mohu více opřít do bekhendu a hrát ho hluboko křížem do forhendu Rafy," dodal Fritz, který letos vyhrál tři turnaje včetně domácího Masters v Indian Wells. Na podzim se poprvé v kariéře posunul do Top 10.



Nadal má ve sbírce 92 titulů, z toho 22 rekordních z grandslamů a 36 z turnajů Masters 1000, ale na podzim se mu v závěru sezony většinou nedaří. Podzimní 'tisícovkový' turnaj vyhrál pouze v roce 2005, kdy se ještě hrálo v hale v Madridu. V Šanghaji a Paříži nikdy netriumfoval. 

A trofej mu jako jedna z mála chybí i z Turnaje mistrů, na němž z deseti startů udělal maximálně finále (2010 a 2013). Celkem šestkrát se dostal do semifinále, ale odstartovat porážkou a postoupit ze skupiny se mu povedlo jen při premiéře v roce 2005.

Navzdory dnešnímu nezdaru má Nadal stále šanci zakončit sezonu jako světová jednička. Do konce turnaje už ale nesmí najít přemožitele.

V úterý se Nadal utká s dalším debutantem Félixem Augerem-Aliassimem z Kanady, který dnes podlehl Casperu Ruudovi. Nor se střetne s Fritzem a vítěz si už teoreticky může zajistit postup do semifinále.

Fritz je prvním americkým účastníkem Turnaje mistrů od roku 2018 (John Isner v Londýně). Stát se může prvním americkým semifinalistou od roku 2017 (Jack Sock v Londýně), finalistou od roku 2006 (James Blake v Šanghaji) a vítězem od roku 1999 (Pete Sampras v Hannoveru).

• TURNAJ MISTRŮ 2022 •
Turín (Itálie), tv. povrch / hala, 14.750.000 dolarů
nedělní výsledky (13. 11. 2022)
• Dvouhra - Zelená skupina •
Ruud (3-Nor.) - Auger-Aliassime (5-Kan.) 7-6(4) 6-4
Fritz (8-USA) - Nadal (1-Šp.) 7-6(3) 6-1
Pořadí skupin ve dvouhře
• Čtyřhra - Červená skupina •
Glasspool/Heliövarra (6-Brit/Fin.) - Arevalo/Rojer (3-Salv./Niz.) 7-5 7-6(3)
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Granollers/Zeballos (7-Šp./Arg.) 6-3 6-7(8) 10-8
Pořadí skupin ve čtyřhře
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
Marduch
Fighter Ruud:)))
https://m.youtube.com/shorts/MKOJkCT9P8w
Reagovat
paddy
První výhra v životě nad top3 ranking
Dosud 0-11
Reagovat
Pavol
Rodina je viac ako tréning, zápas a stále tenis do bezvedomia. Aj v ďalšom zápase bude mať problém. smile
Reagovat
Tennisfan77
Největší problém u Rafy není asi ani herní praxe, ale fakt, že on si prostě mimo antuku až tak nevěří. Na začátku roku jej obrat na AO nakopl do absolutního sebevědomí, na FO pokračoval ve famózních výkonech, ve Wimbledonu využil dobrého losu a první kvalitní soupeř Nadala vlastně vyřadil.

Na USO perfektní Tiafoe, v Paříži úplně odevzdaný třetí set s Paulem a včera po tom prohraném TB zase odevzdaný finiš, od začátku druhé sady Nadal prostě nevěřil, že může vyhrát.

Jsem to chvíli sledoval a ta rychlá plochá hra Fritze Nadalovi sebrala komplet všechny zbraně, on ve většině výměn jenom reagoval, nebyl schopný nic vytvořit.

Problém TM je jeho formát, v prvním kole nelze ladit formu s Berankisama, ale je třeba hrát hned TOP, což mnoho hráčům vadí, totéž včera Felix. Tříseťák by pro Rafu byl asi lepší, ale dostat zase 6:1 a hned jít na Aliassima, to bude velmi těžké.
Reagovat
Martan1
Už jsem na to konečně přišel, Rafa potřebuje slunce a to na podzim není a v hale není vůbec (to je vtip)smile
Reagovat
Tennisfan77
Je to letní člověk, mám to stejně nastavený. smile

Já bych neřekl, že to je halou, nebo tím, že v hale neumí hrát tenis, to je blbost. Spíše jeho tenis je už na rychlých kurtech neefektivní a ten servis je tragédie 40% po druhém servisu hovoří vlastně za vše.
Reagovat
Newcombe
Na antuce má bilanci 517/55, v hale 69/40, nic moc, šedý průměr. Federer 234/56, Djoko 161/47, Murray 154/55. Na TM má bilanci 2x finále, 4x semi, pěkné, ale na hráče jeho formátu je to mizérie. Asi to bude jako Lendl s Wimbledonem. Dnes počítám si natáhne jeden ze svých svalů a odstoupí.
Reagovat
Tennisfan77
Jasný, ale Nadal v té hale nehrál tolik zápasů jako Federer, ten vyhrál jenom přes 100 v Basileji. Rafa 50% hal odpískal, nebo vyhrál 4-5 zápasů za sezónu.
Reagovat
woody
smile hezky napsané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme rýchly povrch nepomáha, ale nemá nahrané, natrénované, kazil aj naliate FH hlboko do outu. Inak paradoxne do druhého breaku v druhom sete nehral zle, Fritz hral určite nad svoje možnosti.

Ak Ruud vyhra s Fritzom, Nadalovi nemusia na postup stacit ani dve vyhry. Osobni si vsak myslim, ze Rafa s Felixom neuspeje, je to podobný hráč ako Fritz.
Reagovat
Tennisfan77
Půjde to zkusit, ale pokud nezahraje těžký nadstandard, tak dostane 2:0. Nemyslím si, že by během jednoho dne dokázal zvýšit svůj level tak, aby Felixe porazil.
Reagovat
woody
No tak jednoduše bych to neviděl, Felix dost hořel na returnu a to Casper není žádnej bomber na servise, oproti Fritzovi. Vidím to daleko vyrovnaněji.
Reagovat
Ondrej2280
Ak bude hrat FAA tak ako proti Ruddovi,tak tu neuhra ani jeden zapas. Neskutocne chyby z forehandu a bh ani nebol.Takze s nim ma rafa vcelku solidnu sancu a myslim,ze aj s ruudom,na jeho mieste by som to este urcite nebalil.
Reagovat
Tennisfan77
Na antuce ho dostal do pěti setů, to se podařilo kolika hráčům na French Open?

Aliassime má všechny výhody na své straně, je zítra favorit, pokud nevyhází každý úder, vyhraje.
Reagovat
Ondrej2280
Pisal som,ze ak FAA zahra podobne ako vcera,tak Nadal moze v pohodicke vyhrat.
Reagovat
Patik
súhlasím s tým že ten povrch berie Nadalovi všetky zbrane..ešte ani nedal poriadne servis a už mal return pod nohami..jedna vec je u Nadala klúčová zásadný gamechanger ktorý na rýchlych povrchoch nestíha a preto tam nieje taký úspešný je forehand a backhand po čiare dokým stíhal nohami ešte to ako tak korigoval dneska si také údery dovolí už len niekde v ríme alebo na french open kde mu povrch dáva dostatok času na volbu úderu..problém je že on tu v halách tie údery nehrá netvorí..on tie údery iba náhodne generuje a nemá return stavaný na halu..s Fritzom uhral na príjme pár fiftínov..polka úspechu Federera v halách bola že mal slajzovaný return čím hru od úvodu spomalil a nedovolil súperovi ísť hneď do útoku lebo musel ísť súper hneď do kolien k returnu čím si vytvoril hneď príležitosť útočiť..alebo len nastavil raketu a servisy blokoval..Nadal tie returny nahadzuje súperom rovno na winnery.
Reagovat
turista
Částečně. První tři měsíce tohoto roku Nadal jel jako pila - 20 výher za sebou na hardu. Ta zranění pak udělala své. No a z úderů po čáře i v tom Římě nebo Paříži praktikuje prakticky forhend. Bekhend po čáře nemá jistý tak ho používá jako šafránu. To spíš bekhend křížem, kterým dokáže soupeře ohrozit. Tady jedině Fritz je pro něj nebezpečný. Felix je z formy a Ruud ve formě je. Nadala ale nedává psychicky. Takže do SF se Nadal dostat může. Tam to ale bude mít těžké.
Reagovat
Patik
Nadal išiel ako píla asi ako FAA posledné mesiace akonáhle narazil na ťažšiu prekážku mal veľmi namále.
Reagovat
Ondrej2280
ty trubiroh, rozdiel medzi Nadalom a FAA je asi taky, ze Nadal mal v prvej polovici roka 2 GS na konte , zatial co FAA hral 250 a 500vky.
Reagovat
Tennisfan77
Můžeme polemizovat o tom, zda by Nadal jel jako pila, kdyby Medveděv proměnil výhodu dvou setů a breaku ve finále AO.

U Nadala je poslední roky výkonnost mimo antuku založena na sebevědomí více, než u jiných hráčů. On totiž nemá na hardech a v halách zbraně jako Federer, nebo Djokovič, kteří se mohou 100% spolehnout na servis a return ze kterého ti soupeři moc útoku nevymyslí.

Nadal hodně spoléhá na to, že se ta výměna překlopí na jeho stranu po několika úderech, ale když soupeř zatlačí hned z toho prvního, má problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Argumentovat tu nejakým konkrétnym fiftínom v kontexte Nadalovych vysledkov može fakt len niekto, kto nerozumie základným tenisovým reáliam. Takych fiftinov v tom zapase bolo až až aj na Rafovej strane, podával na vitazstvo druheho setu napriklad. V zásade je zápas vždy spravodlivý, ak niekto premrhá šancu, má ešte dalsich 100 fiftinov pred sebou a može to napravit..

Nadal hral v zime lepšie, lebo mal v nohachza 2 mesiace 20'zapasov, dnes ma v nohach za dva mesiace dva zápasy. Hráči ako Nadal s Djokovicom sa dlhodobo sustredia už len na GS, zvyšok su pre nich oriešky.
Reagovat
Marduch
Řekl bych, že titul na AO ho polil super živou vodou, protože s ním vzhledem ke známým okolnostem už nepočítal.
Reagovat
Ondrej2280
Ako vazne sa stale zaoberas jednou-dvomi loptami z toho finale ? Treba si uvedomit , ze Nadal otocil proti Medvedevovi finale v 5tich setoch , a nie na jednom fiftine. Nehovoriac o tom, ze na harde v NY par mesaicov dozadu, dostal Djokovic slusny nater od Medveda v 3. setoch, na co sa uz samozrejme isto nepamatas:) Nehovoriac, ze to bol jeden z najvacsich finalovych obratov historie GS.
Reagovat
Tennisfan77
Obrat to asi byl, nicméně Medveděv spoléhal na chybu a prohrál to i díky Nadalově zkušenosti a bojovnosti. Já to finále nerozporuju jenom říkám, že kdyby ho prohrál, měl by pořád takové výsledky na hardech na jaře? Nevíme, toť vše.
Reagovat
Ondrej2280
ASI ? Pozri,ak nedokazes uznat kvalitu hraca ,tak je zbytocne s tebou vobec nejaky sport rozoberat.
Reagovat
Tennisfan77
"prohrál to i díky Nadalově zkušenosti a bojovnosti."

Chceš to anglicky?
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme ,ze to Nadal vyhral aj vdaku tomu,vsak to su zakladne aspekty hry, mimo ineho.Zhadzujes prakticky cely rok tento jeho finalovy majsterštyk,tak sa tu nehraj so slovickami.Nevies proste uznat,ze to bol paradny vykon.
Reagovat
serbianfan
nechci rejpat, ale finale AO22 a US21 je úplně něco jinýho, US21 je zápas, kdy byl pod největším tlakem historie a není žádný tajemství, že to nezvládl. Prostě bylo v sázce víc než jen GS. Nepřijde mi teda moc na místě tohle srovnávat
Reagovat
Ondrej2280
Preco by som to nezrovnal? Ja poukazujem na kvalitu medveda na harde a nie na djokerov problem s tlakom:)
Reagovat
Pe3k
Pokud se bavíme o hardu, tak tam Nadal neuhrál proti Djokovicovi set už 10 let!!! smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Zhrn to asi cele tak,ze pokial nemas adekvatnu pripravu tak neporazis superob,ktori pravidelne trenuju a hraju turnaje.A je jedno,ci su to kuzelky alebo tenis.Z tohto mam dojem,ze si prisiel v novembri zahrat tenis do haly a priprava bola jeden zapas:)Neviem,ci si pamatas djokovica v monte carle a jeho vyprask 6:1 v poslednom sete ani neviem s kym,ale nebol to hrac ani top 20...toto su obdobne pripady.Nemas nahrane,nemozes robit vysledky.
Reagovat
Pe3k
Federer po půl roční pauze bez tenisu a jakéhokoliv ostrého zápasu vyhrál AO 2017 smile
Ale to jsou fakta, těmi se ty nezabýváš, já vím, ty se raději snažíš najít jen další výmluvu, proč Nadal zase prohrál smile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Nadal letos to samé :)
Reagovat
Pe3k
Vidíš a to už jsou hned dva jasné případy, kdy neplatí, to co Ondřej napsal...To je u něj zcela normální, on je vždy mimo.
Reagovat
Ondrej2280
vidis, fakty si si mal zhrnut ty :) Nadal vyhral AO 22, ale predtym vyhral turnaj v Melbourne a mal za sebou celu pripravu v decembri.
Reagovat
turista
Největší problémy s nerozehraností má vždycky Novak Djokovič. Federer a Nadal dokázali opakovaně naskočit na okruh po několika měsících na vítězné vlně. Novak tohle bohužel neumí.
Reagovat
Tennisfan77
Není pravda, Nadal před AO odehrál tři ostré zápasy v Melbourne.
Reagovat
Pe3k
Takže to dokázal jen Federer...Navíc ty soupeře měl neporovnatelně těžší...
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnako ako Federer. Hral predsa Hopman cup a mal v rámci pripravy lepsich superov, nez mal tento rok Nadal.
Reagovat
turista
No jo. Ale ještě před AO Nadal začal sezónu 2022 titulem i když malým. Ale to se počítá.
Reagovat
Ondrej2280
Ano, ak beries ako pravidlo, ze po pauze hned vyhravas turnaje, tak OK:) To sa ti moze podarit raz za zivot,a musis tomu podriadit celu pripravu.Nadal tomuto nepodriadil nic, okrem teda jedneho zapasu v Parizi.
Reagovat
Drzymalski
V první sadě byl Rafa ještě konkurenceschopný a mohl ho získat. Fritz hrál famózně. Tvrdě a rychle. Skoro nekazil. Jako v IW. Ve druhém jsem to za 1:4 vypnul. Mám obavy že Nadal v Turíně nezíská ani bod.
Reagovat
aligo
Od třetího Američana na třetím turnaji
Reagovat
vergus
https://media.tenor.com/hh1Hh0SKYFQAAAAd/pretends-to-be-shocked-surprised.gif
Reagovat
Patik
Miestami to bolo úplne nedôstojné..ale teraz vážne..co je to za úsudok ísť na turnaj majstrov medzi 7 top hráčov sezóny keď od us open odohral jediny zápas s outsiderom turnaja ktorý aj tak prehral.. Haly mu nejdú vo všeobecnosti absolútne a on sa tam rozhodne štartovať s nulovou zapasovou praxou mimo formy..to je čistý rozsudok smrti..nehovoriac ani o tom keby do prvého zápasu chytil hneď Djokovica..po US Open to mal odpískat s celým tímom zhodnotiť situáciu okolností narodenie dieťaťa žiadna forma zdravie držiace sa na vlásku koniec sezóny vidíme sa v Austrálii a nie toto.
Reagovat
soloo
tak to si prepálil (fandim Djokovi) ides tu dirigovat človeka ktory ma cez 7 cifier na bankovom konte. Ty mu budes hovorit co je ľepsie ? sa zobud . On sa tak citil ze pojde tak pojde a basta ! som z teba vytoceny
Reagovat
Patik
No jo.. Veľkosť charakteru určuje stav účtu..smile
Reagovat
Amputace
Co má Nadalova účast na TM společného s jeho charakterem? :O
Reagovat
Patik
Nič.. To je jedno.
Reagovat
Amputace
Kdyby tam nejel, tak bys pro změnu psal, že si zbaběle vybírá pouze turnaje, kde má reálnou šanci na vítězství a těm ostatním se vyhýbá. Takže co po něm vlastně chceš? Co by měl udělat, abys měl konečně klidné spaní?
Reagovat
Pe3k
Ty očividně klidné spaní nemáš, když tady vysedáváš do 3 rána...Každopádně alespoň máš odvahu sem přijít, ostatní fandové Nadala klasicky zalezlí v kanále smilesmile
Reagovat
Amputace
Já jsem noční tvor, přes noc obvykle pracuji. Nicméně ses opět představil jako pááán psycholog smile

A kvůli komu bych tu odvahu neměl mít - kvůli tobě? Nebuď k smíchu.
Reagovat
Pe3k
Jen sem navázal na to, co si psal ty, nevím co tady točíš o psychologii? smile

"A kvůli komu bych tu odvahu neměl mít - kvůli tobě?" smile

To mi chceš říct, že jsou všichni ti zdejší "fandové" Nadala při každém jeho zápase zalezlí jak krysy v kanále (a vylezou až když prohraje Djokovic), protože se bojí konkrétně mě? Tak to je masakr, to sem netušil. Je sice fakt, že si je tady všechny vodím jako ovečky, ale že mají až takový strach, sem nevěděl. Přitom já si z nich dělám jen srandu a vy to berete vždy tak vážně...

Tak jak hodnotíš Rafův první zápas na turnaji mistrů? Psal si, jak si odvážný, tak ukaž smile
Reagovat
Amputace
Pojmy psychologie a odvaha jsi obrátil do úplně opačných významů - já jsem kupříkladu o tom, že jsem odvážný nenapsal ani slovo, to jen hlupák tvého kalibru na to může nahlížet podobným způsobem.

Nikoho si nevodíš, jsi pouze trapný a zoufale nevtipný. Už jen Ondřej ti dává neskutečnou bídu prakticky v každé své reakci. Snažíš se ho umotat na gramatice, ale přitom ji sám neovládáš ani zdaleka. Že sis myslel, že je to Forehand, a vysmíval ses každému, kdo ti tvrdil opak, snad ani nebudu rozvádět. Několikrát ses tady naprosto mimořádným způsobem zdiskreditoval (respektive napsal jsi takové věci, že už tě nemohou brát vážně ani lidé z tvého táboru), přesto se stále snažíš vystupovat jako člověk, co má ve všem pravdu. Jsi mimořádně trapná a zoufale působící osoba. Pokud je to pouze internetová role, sehráváš ji skvěle, pokud jde o odlesk skutečnosti, je mi tě líto.

K Rafovi. Za mě takový ten typický zápas 36ti třicetiletého hráče po tříměsíční herní pauze na jeho zdaleka nejméně oblíbeném a pro něj přirozeném povrchu.
Reagovat
Pe3k
Možná kdyby si tady nebyl do 3 rána, nepsal by si pak takové nesmysly...Ani nevím kde začít.

"Pojmy psychologie a odvaha jsi obrátil do úplně opačných významů " Já se jen zeptal, co tady točíš o psychologii, takže kde vidíš nějaký obrat významu? smile

"Už jen Ondřej ti dává neskutečnou bídu prakticky v každé své reakci." Tak mi ukaž kde mi on dává tzv. "bídu" a to prosím v "každé" jeho reakci...smile Ondřej, který neumí napsat větu co by dávala smysl? Ondřej, který neumí ani používat velká či malá písmena? Ten, co tvrdí, že turnaj mistrů je exhibice? Ten co psal, že Djokovic dopuje? Ten co si neumí ani vymyslet cokoliv svého a tak jen slepě kopíruje největšího místního šaška, který dostal ban na 4 přezdívky a následně se z toho psychicky zhroutil? Většího ubožáka jsem dlouho neviděl a to je stran fanoušků Nadala už co říct...

Takže dostat 6:1 od náhradníka je podle tebe Nadalův typický zápas? Ok, tak tady s tebou souhlasím...smile
Reagovat
Amputace
Obrat ve významu je ten, že jsem se ti pokusil vysvětlit, že v noci pracuji, je pro mě tedy běžné, být do tří hodin rána vzhůru. Není to pro mě nic neobvyklého, jako třeba pro tebe, tudíž ten tvůj výklad, že když tady ve tři ráno něco napíšu, je to proto, že mi Nadalova prohra nedává spát a šíleně mě trápí, je psychologicky úplně mimo.

S Ondřejem - jak to vidím já - si dáváte navzájem, jde primárně o to urazit preference toho druhého. Nicméně tvé zoufalství v těchto "diskuzích" podtrhuje fakt, že řešíš Ondřejovu gramatiku, přitom ani u tebe nejde o oblast, ve které bys kdovíjak exceloval - spíše naopak.

Nenapsal jsem, že je to Nadalův typický zápas, napsal jsem, že je to typický zápas hráče daleko za zenitem po tříměsíční pauze na jeho zdaleka nejméně oblíbeném povrchu. To jsou pro tebe tyto věci opravdu tak silně složité na chápání, nebo je významově obracíš úmyslně?
Reagovat
Amputace
Jinak jsem toho Ondřeje teď trochu prošel a nepřijde mi, že by dělal ve srovnání s tebou nějak více chyb. Nepoužívá diakritiku a dělá takové ty technické chyby při elektronickém psaní, jako že neodděluje čárky a tečky mezerou, ale co se týče ovládání samotné gramatiky, příliš se od sebe vy dva nelišíte. Tvůj projev vypadá na oko učesaněji, protože používáš diakritiku, ale to je skrz naskrz celé.
Reagovat
Ondrej2280
:) dobre citas hru smile
Reagovat
Pe3k
Ano, to co píšu já se číst dá, ten jeho slitek bez mezer ne...
Reagovat
Patik
Prepáčte nechcem vám tu moralizovat ale nikdy som nerozumel prečo ľudia riešia veci ako je gramatika..clovek niečo napísal a vždy sa našiel minimálne jeden ktorý prišiel ako gramatická polícia ho opravovať.. Vete pritom normálne dobre porozumie ale ma potrebu poukázať ze ha tu máš chybu. Prečo?..cele je to len o ľuďoch a o rešpektovani nedokonalosti u druhého..Veď toto sú úplne malichernosti..potom človek s dysgrafiou sa musí cítiť v internetovom priestore úplne menejcenný a bojí sa podeliť o svoj názor skrs takýchto ynternetovich slovencynarov..je to potrebné naozaj ?
Reagovat
Patik
Teraz píšem vážne.. Bez hejtov.
Reagovat
Amputace
O to ani tak nejde. Já narážím na to, jak jste tady jednoho času ještě s Tennisfanem vypisovali odstavce o tom, že si Rafa vybírá turnaje, bojí se konfrontace s Djokovičem, hraje jen antuku apod., a pak tady od tebe přistane celkem rozumné zhodnocení situace, se kterým já souhlasím. Zkrátka ty dva postoje si zcela odporují.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zacla ta pohodova skupina... Taylor dle ocekavani. Nadal je mimo (po tom zraneni to dost nedava)
FAA rupl s Ruudem, no... bude muset dost zabrat, jedna vyhra s Nadalem mu nemusi stacit.

Asi zajimavejsi skupina zacina zitra. Andrej ve skupine smrti. Na uvod Medved... uff... tezka klada.

Skoda, ze ten TM je furt v hale...

Me by se libilo:
1 rok. Indoor - hard (Evropa)
2 rok. Outdoor - hard (USA)
3 rok. Indoor - antuka (Evropa)
4 rok. Outdoor - antuka (Argentina)
A co pet let Outdoor trava:) (Australie)

Furt si to mentalne vylepsuji, trebas se ta mentalni forma jednou chytne.:)
Reagovat
Tennisfan77
Je to marketing, nic víc. Antuku v listopadu chceš hrát kde? Dokážu si představit možná nějaké emiráty, Katar, ale tam je teplo jako v prdeli, dále nikdo nepojede.
Reagovat
papucRF
Podle ocekavani dostal bidu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist