Turnaj mistrů odstartoval. Ruud na úvod porazil Augera-Aliassimea

13. 11. 2022, 16:07
Aktuality 52
TURNAJ MISTRŮ - Casper Ruud vstoupil do svého druhého Turnaje mistrů vítězstvím. Norský obhájce semifinále si v Turíně poradil s kanadským debutantem Félixem-Augerem-Aliassimem, s nímž neprohrál už šest setů v řadě. V Zelené skupině na tenisty čekají ještě Rafael Nadal a Taylor Fritz.
Casper Ruud (© AFP)

Casper Ruud letos vyhrál tři antukové turnaje ATP 250 (Buenos Aires, Ženeva, Gstaad), v Miami se poprvé dostal do finále turnaje Masters 1000 a na Roland Garros a US Open si zahrál první dvě grandslamová finále.

První velký triumf sice neslavil, ve světovém žebříčku se však vyšplhal až na post světové dvojky a podruhé se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Loni navzdory úvodní porážce postoupil do semifinále, letos udělal důležitý krok k postupu ze skupiny hned v prvním zápase. Do Turína přitom dorazil s mizernou bilancí 2-4 z posledních čtyř turnajů.

23letý Nor si v Turíně v zahajovacím utkání letošního ročníku poradil 7-6 6-4 s o rok mladším Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem, který na Turnaji mistrů debutuje. Ruud nečelil brejkbolu, sám jedinou šanci na brejk za stavu 3-3 ve druhé sadě využil a po hodině a 51 minutách hry upravil vzájemnou bilanci na 4-2. V posledních třech duelech neztratil ani set.

Statistiky zápasu
Ruud - Auger-Aliassime
5 esa 14
1 dvojchyby 3
66 %
1. podání 'in' 64 %
75 %
úsp. 1. podání 84 %
78 %
úsp. 2. podání 57 %
14 winnery 26
16 nevyn. chyby 26
9/10 hra na síti 12/13
1/1 brejkboly 0/0
66 celkem bodů 60
čas: 1:51

"Myslím, že tohle byl můj nejlepší výkon od US Open. Posledních pár měsíců jsem trošku bojoval, ale musíte to akceptovat. Během kariéry čelíte těžkým výzvám a tohle období možná bylo jednou z nich... Nezáleží na tom, jak moc dobře trénujete, pokud nevyhráváte zápasy. Dnes je to tedy pro mě skvělé vítězství," komentoval Ruud.

"Félix se na podzim dostal do skvělé formy a já věděl, že to bude těžké. Ale hrálo se mi dobře, našel jsem skvělou úroveň své hry, takže jsem moc šťastný za způsob vstupu do turnaje. Věděl jsem, že jestli tady mám mít proti někomu šanci, musím předvést svou 'A-hru'. A dnes se mi to podařilo," pochvaloval si nejlepší norský tenista v historii.

"Mám za sebou skvělý start, což jsem potřeboval. Další zápas bude těžký bez ohledu na to, proti komu budu hrát. Ale aspoň už mám jednu výhru v kapse. Nechci se nijak stresovat, takže nebudu nic počítat a budu se jen soustředit na další dva zápasy. A snad do nich přenesu svou dnešní hru," dodal Ruud.



22letý Auger-Aliassime se na Turnaj mistrů kvalifikoval poprvé v kariéře po sezoně, během níž získal premiérový titul na okruhu ATP a na podzim přidal další tři halové trofeje. Během října vyhrál tři turnaje během tří týdnů a přemožitele našel až po sérii 16 vítězství. 

Ruud se v úterý utká s dalším debutantem Američanem Taylorem Fritzem, který ve večerním duelu porazil Španěla Rafaela Nadala. Augera-Aliassimea čeká souboj poražených s Nadalem.

• TURNAJ MISTRŮ 2022 •
Turín (Itálie), tv. povrch / hala, 14.750.000 dolarů
nedělní výsledky (13. 11. 2022)
• Dvouhra - Zelená skupina •
Ruud (3-Nor.) - Auger-Aliassime (5-Kan.) 7-6(4) 6-4
Fritz (8-USA) - Nadal (1-Šp.) 7-6(3) 6-1
Pořadí skupin ve dvouhře
• Čtyřhra - Červená skupina •
Glasspool/Heliövarra (6-Brit/Fin.) - Arevalo/Rojer (3-Salv./Niz.) 7-5 7-6(3)
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Granollers/Zeballos (7-Šp./Arg.) 6-3 6-7(8) 10-8
Pořadí skupin ve čtyřhře
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
hanz
Nadáleček je takový štěstí do tiketu, pokud hraje na podzimních turnajích v hale. Něco jako letošní Kájísek, děkuji. smile
Reagovat
com
Nadal zase prohraje s Fritzkem smilesmile
Reagovat
Pe3k
Musíš to vidět z té lepší stránky. Nadal prohrál 3 zápasy v řadě, což je jeho nový rekord smilesmile
Dostal 1:6 od náhradníka, jasná známka goata smile
Reagovat
hanz
Dalo se to čekat, na podzim je vždycky marnej.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
To, či Nadalovi hrá do kariet tento výsledok ukáze az večerný zapas. Postupit zo skupiny sa da s jednou vyhrou, aj nepostupit s dvoma.
Reagovat
papucRF
Ty radsi drz pysk,Nadal dostal vyprask,tak se uz konecne schovej do fucku ty mulo
Reagovat
Pe3k
Jak sem viděl strýčka Ponyho, hned sem věděl, že je zle. Felix nikdy nic neuhrál, když měl strejdu Nadala (kterému Nadal Nedal ani korunu za ty roky trénování). Jeho úspěchy se dostavily vždy, když byl jen se svým Francouzským trenérem. Dnes od začátku zápasu byl slabším hráčem a nepředvedl prakticky nic s čím by měl šanci na turnaji mistrů. To se mi více líbil včera Lehečka.
Reagovat
Paixx
Když už sis neodpustil tu narážku na peníze, tak Nadal je Tonimu samozřejmě chtěl dát, akorát Toni odmítl
Reagovat
Ondrej2280
Jasne a hlavne Ostrava nema ani paru ako to maju rafa a tony medzi sebou:)
Reagovat
Pe3k
Takže rafa aj tony s malým písmenem, ale Ostrava s velkým? smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
ano, aby si sa nasiel, blbečku:)
Reagovat
Pe3k
Kdo to říká ten to je, na toho to pasuje smile
Reagovat
Ondrej2280
ty vole, to je ako ZS Ostrava:)
Reagovat
Pe3k
Ty základní školu očividně nemáš, protože neumíš používat ani velká a malá písmena, ale buď v klidu mezi fandy Nadala jsou samí tupci bez vzdělání, takže si mezi svýma smilesmile
Reagovat
Amputace
Tvůj gramatický balíček jen za poslední týden a jen to, čeho jsme si všiml já: 1) jsi bez interpunkce, vůbec netušíš a jedeš jen podle instinktu, ale nějaká pravidla ti absolutně nic neříkají, jednou čárku uděláš, jednou ne - jakmile se například ve větě objeví spojka "a", jsi ztracen a improvizuješ; 2) předpokládám, že ti je už po třicítce, přesto nadále žiješ v dojmu, že se slovo "scestný" píše se "z"; 3) tvá stavba vět je často hodně špatná (neříkám, že vždy): špatný slovosled, nulový cit pro jazyk; 4) máš neucelený, nejednotný styl vyjadřování - například celou větu vystavíš spisovně, abys v jejím závěru použil třeba "si" místo "jsi", "aby jsi" místo "abys" apod.; působí to velmi nesoudržně a v čitateli to budí dojem, že při psaní nepřemýšlíš, že sám do poslední chvíle nevíš, co napíšeš.

Přesto tady někoho (navíc někoho, kdo si zcela očividně v tomto směru na nic nehraje a nějaká gramatická pravidla se ani nesnaží dodržovat) školíš a napadáš kvůli gramatice. Uvědom si, jak mimořádně trapným dojmem to působí. Ve vztahu k Ondřejovi si hraješ na velkého gramatického nacistu (neboť má většinou pravdu a celkem solidně tě stírá, což se ti těžce kouše), a přitom tě ani nepřijali do SS. Chtělo by se říct: typický Petřík, ale nebudu osobní.
Reagovat
Pe3k
"Tvůj gramatický balíček jen za poslední týden a jen to, čeho jsme si všiml já" To máš tolik času, že musíš číst všechny moje komentáře za celý týden, aby si našel nějakou mojí pravopisnou chybu? Tak to už je solidní diagnoza, posedlost Pe3kem smile

Pokud tě teda "až tak" zajímá můj pravopis rád ti to okomentuju, abys tuto noc mohl pro změnu spát smile

Jsou určité věci jako třeba to jsi, si, abys, abych apod., které píšu takhle schválně a ne jako pravopisnou chybu (věci co jsou špatně gramaticky napsané vidím červeně označené...) a pak jsou zase jiné věci, kde prostě udělám chybu a nechám to tak.

Už sem ti to psal a napíšu to znovu. Já po nikom nechci, aby psal úplně bez chyb, nebo něco v tom smyslu. Jen ať ten text nevypadá jako od úplného negramoty (Ondřej, peggy, frantz atd.). Jedna věc je, když někdo není schopen napsat nic, bez chyby a jiná, když musíš prohledávat komentáře za celý týden, abys přišel s nějakou chybou...

Jinak rád bych viděl podobný rozbor textu od Ondřeje, peggy nebo podobně, to by byla teprve legrace...
Reagovat
Amputace
Přijde mi, že máš vážně trochu problém s chápáním... To je už druhý náš "střet" během posledních 24ti hodin, kdy máš vcelku značný problém s výkladem jasně podaných informací. Já rozhodně nepročítám každý tvůj komentář. Naopak ty jsi jeden z důvodů, proč už sem chodím ve srovnání s dřívějškem minimálně. Jasně jsem napsal "čeho jsem si všiml já". Vím, že máš s češtinou obecně problém, ale jak z tohoto vyplývá, že čtu každý tvůj komentář, by mě vážně zajímalo.

Můžu se zeptat, proč to píšeš schválně špatně, jaký k tomu máš důvod? Když tedy víš, jak to má být správně...

V první řadě je absolutně nesměrodatné, co po kom ty chceš. Já reaguji na to, že řešit něčí gramatiku a současně sám nepsat správně, působí zvláštně a mně osobně tohle dost vadí. Ty to ostatně děláš téměř u všeho, ale v rámci internetových diskuzí jsem na to vyloženě alergický. Takové ty situace, kdy někdo někoho opraví a sám přitom udělá chybu. Sakra, na to už bych si dal přece pozor, ne? Když do někoho ohledně něčeho ryju, tak sám to mít v cajku... To je prostě podobná úroveň blbosti, jako někoho tepat za to, že něco neví, a v tom samém příspěvku se sám dopustit nevědomosti.

Ondřeje neřeším, třeba Patik zase píše zcela bez interpunkce. Jde o to, že oba rezignují na správnost, ani o to neusilují, zatímco ty se snažíš psát relativně správně, ale přitom děláš spousty chyb. Což mi zkrátka připadá hloupé, pokud pak někoho jiného kádruješ.
Reagovat
Pe3k
Právě, že čteš každý můj komentář. Hltáš cokoliv tady napíšu, to je tvůj problém, teda jeden z nich...Já mám svůj osobní styl psaní. Používám výrazy jako sis, tys apod. Také velice často používám tři tečky...Nebo namísto opět píšu o5. To je ten zásadní rozdíl, teda krom toho, že po mě se to dá číst, já nikoho bezduše nekopíruju, můj styl psaní je čistě můj. Nikdy v historii se nestalo, aby nějaký fanda Federera napsal nějakou blbost typu RG je exhibice a pak tuhle zhovadilost po něm někdo ještě opakoval. Taková stupidita je vždy a pouze mezi fandy Nadala.
Reagovat
Ondrej2280
Tak osobni styl psani mas:)) skode,ze nepises len sam sebe,tieto svoje osobne vypotoky.
Reagovat
Amputace
:DDDD

Tak tohle mě po akcičce vcelku probralo. Prý mám svůj styl psaní, používám výrazy jako sis :D... Kdyby sis jen dělal srandu, bylo by to výborné, ty to ale bohužel myslíš vážně. Včera večer jsem byl sednout s kolegy, škoda, že jsem si to přečetl až teď - nad touto hláškou bychom se v hospodě hodně nasmáli. Ne, nečtu všechny tvoje komentáře, byť bys byl moc rád, čtu vesměs jen ty, ve kterých se dostaneme my dva do konfrontace a to je v 80ti procentech případů po tvých reakcích na mě. To, že už ani nejsi schopen odlišit formu (tedy to, o čem celou dobu diskutujeme) od obsahu, ponechám pro tvé dobro raději stranou. Žij si každopádně i dále s pocitem, že používání výrazů jako sis je cosi tvého a ryze petříkovského, nebudu ti to rozhodně brát. Třeba časem zpříjemníš svojí nebývalou tupostí zaobalenou do všeználkovství vstávání ještě někomu jinému.
Reagovat
Pe3k
No nevím jestli je se bavit o někom kdo si z tebe dělá na internetu legraci v hospodě s přáteli to pravé, ale to už je na tobě...I tak tě vlastně obdivuju, že tě to ještě baví, když si tě neustále mažu na chleba a nejen tebe, ale všechny zdejší fanoušky Nadala. Asi se jedná o určitou formu masochizmu.
Reagovat
Amputace
:DDDD Už toho nechej, vážně už dost :D
Reagovat
Ondrej2280
Kraaasa, tak Amputace, uz nie si sam , kto sa nahlas na tom samozvanom rybarovi musi smiat:)) to je božske, co Pe3ček napisal.)))) nemozem:))
Reagovat
Pe3k
lol taková radost z toho, že si z tebe někdo dělá srandu smile
Reagovat
Ondrej2280
Ty si famozny hlupak:) este daj nieco...
Reagovat
smazaný uživatel
Petríčku, zas si si nabehol.

Ešte ráno si nebol za takého šaška, ako si teraz.
Prečo si to robíš?...To fakt nemáš, čo iné na práci, ako sa starať osadenstvu TP o smiech a dobrú náladu?

Tešíme sa na večer, tvoj status epického tragéda bude dozaista gradovať.

Hip, hip. Nech žiješ :)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
smazaný uživatel
:)..Zas si ho dal dole
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, strýko Toni trie určite biedu, musí ísť byvat do Ostravy a živí sa rybolovom, ty trumpeta :)
Reagovat
Pe3k
Co máš pořád s tou Ostravou?

https://www.youtube.com/watch?v=L4lV10wQ4s8

smile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nazývame ťa miestom tvojho bydliska, predstav si, že by sme ťa nazvali termínom označujúcim intelektuálny level.
Reagovat
Pe3k
Trumpeta je místo mého bydliště? Tak dlouho to vymýšlíš a nakonec stejně napíšeš úplný nesmysl...Klasika Trollhand smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vravím, Id1otom ťa nazvať nechceme, lebo ťa máme radi, hoci nechápeš písanému slovu a podľa mňa ani nevieš, kde bývaš.

Dôležité, že to vieme my, Ostravo :)
Reagovat
Pe3k
Rafa prý prohrál s náhradníkem 1:6, je to pravda? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je, lebo Fritz nie je náhradník :D

Vravím, IQ tykve. Daj si nohy do tepla, daj sa do kľudu, odsleduj si akváriové rybičky, ráno nachystaj prúty a hybaj na rybník, Ostravo.
Reagovat
Pe3k
1:6 od náhradníka Petržalko smile smile
Reagovat
Patik
bude zaujímavé to celé pozorovať keď pôjde FAA proti Toniho synovcovci..FAA dnes prehral takže proti Rafovi bude treba zamakať ak chce postúpiť ktovie či ho v tom strýko Toni podporí..jednoducho títo dvaja niesú dobrá kombinácia..FAA potrebuje iného kouča namiesto Toniho.
Reagovat
Ondrej2280
no ak to povedal Patik, tak to isto FAA zvazi, a vymeni trenera:)) to je vuul:))
Reagovat
Martan1
Myslíš třeba Mariana Vajdu?smile
Reagovat
paddy
Ruud mluvil o Augrově formě, no porážel hlavně slabé soupeře mimo top20, na TM je pouze top10

neměním názor, tedy Auger v SF bez šance, pokud tam vůbec postoupí, a dnes ustoupil o krok dozadu

ještě musí vyzrát, zatím bezzubé stěně
Reagovat
paddy
kurz 6 na titul u Augra byl nesmysl, to by vsadil jen blázen

pořadí dle počtu výher (počtu zápasů); * mimo top40

Player Matches Wins Losses PCT
1 (1) Tsitsipas 76 56 20 0.737
2 (4) Alcaraz 67 55 12 0.821
3 (2) Auger 71 50 21 0.704
4 (5) Rublev 67 49 18 0.731
5 (3) Norrie 68 48 20 0.706
6 (9) Ruud 61 43 18 0.705
7 (17) Medvedev 57 42 15 0.737
8 (19) Sinner 56 41 15 0.732
9 (6) Rune 63 39 24 0.619
10 (*) Nadal 44 38 6 0.864
11 (23) Fritz 54 38 16 0.704
16 (*) Djokovic 42 36 6 0.857

nad 75%+ mají pouze Djodal a Alc, nejobjektivní kritérium kvality hráče, není náhoda, že tito tři vyhráli všechny GS
73% mají Tsi, Rub, Med, Sin čili záložní kvalita
80% a 70% je obrovský rozdíl, i když to nevypadá
Reagovat
paddy
bez 5. Kovacenice (málo zápasů)

# Player Matches Wins Losses PCT
1 Nadal 44 38 6 0.864
2 Djokovic 42 36 6 0.857
3 Alcaraz 67 55 12 0.821
4 Kyrgios 47 37 10 0.787
5 Kovacevic 4 3 1 0.75
6 Tsitsipas 76 56 20 0.737
7 Medvedev 57 42 15 0.737
8 Zverev 34 25 9 0.735
9 Sinner 56 41 15 0.732
10 Rublev 67 49 18 0.731
11 Berrettini 37 27 10 0.73
a dále 0.706 a méně
Reagovat
turista
Djokovič má 37:7 a ne 36:6.
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
Patik
Casper je taký obyčajný tenista..akoby tenis netrénoval ale študoval na škole a bol len priemerným študentom..úderovo technicky silovo z každej strany priemer..nejaký hotshot úder navyše improvizácia myšlienku nájsť u neho ťažko lebo to sa v učebnici nepíše..údery taktiež niesú nejaká škola umenia estetika úderu taká klasická ako keď sa povie forehand a ty si predstavíš máchnutie raketou..nasadenie dravosť v zápase asi len taká ako keď sa pije pálené vojdi dnu a neublíž..taký dobráčisko..ten chalan bude dokonca kariéry ohrievať konzistentne tak 5 miesto v rebríčku maximálne.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdy ma dostane, keď nejaké jouda z hornej dolnej povýšenecky kritizuju úspešného šporovca, multimilionára :)
Reagovat
Davor1
Ruud pekný, koncentrovaný výkon, aj keď hala nie je úplne jeho silná stránka. Auger totálne tragický return, všetky jeho slabiny sa v tomto zápase odhalili donaha, ako už niekoľkokrát proti top súperom... Na túto úroveň ešte nemá a myslím, že ani nikdy mať nebude...
Reagovat
Patik
Presne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten return je marný, na tomto horí aj Tsitsipas.
Reagovat
Mantra
zajímavé, Casper na ty velké turnaje docela umí, i když na malých často padá s méně kvalitními, tak velké zápasy hraje jak píšeš, soustředěně
Reagovat
Davor1
Ono je to aj logické, že hráč jeho rangu nemôže mať v nejakom Bastade ATP250 motiváciu a koncentráciu rovnakú, ako na top turnajoch, keď tých turnajov odohrá 30 ročne... Potom stačí, že proti nemu nastúpi nejaký maximálne motivovaný Van de Zandschulp alebo Cerundolo, ktorým v ten deň vychádza všetko, na čo siahnú a pre Ruuda je to len turnaj do počtu, kde nepôjde položiť život za výhru... ale aj tak patrí k tým najviac konzistentným hráčom na okruhu a vo väčšine zápasov je schopný priblížiť sa nejakému svojmu hernému optimu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist