Kontaveitová v hale vyhrála už 17. zápas v řadě a v Petrohradu postoupila do čtvrtfinále

9. 2. 2022, 14:44
Aktuality 3
WTA PETROHRAD - Anett Kontaveitová v Petrohradu přehrála 6-4 7-5 Soranu Cirsteaovou, s přemožitelkou Markéty Vondroušové vyhrála i šestý vzájemný souboj a jako první postoupila do čtvrtfinále. V něm se nasazená dvojka, která v hale neprohrála už 17 zápasů v řadě, střetne s Belindou Bencicovou, nebo Kajou Juvanovou.
Anett Kontaveitová

Anett Kontaveitová v Petrohradu pokračuje ve skvělé formě, která ji provází už několik měsíců. Šestadvacetiletá Estonka od konce srpna zvládla 35 ze 41 zápasů, posbírala čtyři tituly a vypracovala se až do elitní desítky světového hodnocení.

V Petrohradu, kde je nasazenou dvojkou zatím úspěšně protahuje svou halovou neporazitelnost. Ta se táhne už od října 2020, loni pod střechou zvládla všech 15 utkání a v ruské metropoli si po Jil Teichmannové poradila také se Soranou Cirsteaovou.

S přemožitelkou Markéty Vondroušové vyhrála i šestý vzájemný souboj, popáté uspěla bez ztráty setu. Vývoj byl ovšem těsný, Kontaveitová v utkání získala jen o devět míčků více, využila čtyři ze sedmi brejkbolů, sama čtyři ze šesti odvrátila a ve druhé sadě musela dohánět manko brejku.

Ve čtvrtfinále se nasazená dvojka Kontaveitová střetne s Belindou Bencicovou, s níž ve dvou vzájemných duelech neztratila ani set. Švýcarská finalistka z roku 2016 si ve druhém kole poradila 6-1 7-6 se Slovinkou Kajou Juvanovou.

Roli nasazené jedničky dál bez potíží potvrzuje Maria Sakkariová, která neztratila set ani s druhou soupeřkou. Dnes řecká tenistka porazila 6-2 6-4 domácí Jekatěrinu Alexandrovovou, ani ve čtvrtém dohraném vzájemném duelu neprohrála set a postoupila do čtvrtfinále.

O místo mezi nejlepší čtyřkou si Sakkariová zahraje s Elise Mertensovou (h2h 4-4). Belgičanka zdolala ve třech setech Chorvatku Petru Martičovou.

Tereza Martincová dle očekávání ve druhém kole narazí na Jelenu Rybakinovou. Nasazená trojka v úvodním zápase smetla 6-2 6-1 domácí kvalifikantku Varvaru Gračevovou. Zítra bude o postup mezi nejlepší osmičku bojovat také Petra Kvitová, vítězku ročníku 2018 čeká souboj s Irinou Beguovou.

• WTA 500 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 703.580 dolarů
středeční výsledky (9. 2. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sakkariová (1-Řec.) - Alexandrovová (Rus.) 6-2 6-4
Kontaveitová (2-Est.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 7-5
Bencicová (5-Švýc.) - Juvanová (Slovin.) 6-1 7-6(2)
Mertensová (8-Belg.) - Martičová (Chorv.) 6-4 3-6 6-2
• Dvouhra - 1. kolo •
Rybakinová (3-Kaz.) - Gračevová (Rus.) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
paddy
smile
nevím, jaký je rekord, ale např. Federer vyhrál v Halle 29 zápasů v řadě (2003-10) smile
Reagovat
sojka1
Sorana nebyla vubec spatna, ale A. Konta strilela mice jeste paradneji... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist