Korda si v Eckentalu došel pro první titul z challengeru

8. 11. 2020, 14:37
Aktuality 1
CHALLENGER ECKENTAL - Sebastian Korda ve 20 letech slaví první challengerový titul. Americký tenista s českými kořeny ve finále uspěl na třetí pokus, když si dnes v německém Eckentalu poradil ve dvou setech s Indem Ramkumarem Ramanathanem.
Sebastian Korda

Sebastian Korda před měsícem zaznamenal úspěšný debut na French Open, na kterém se dostal přes kvalifikaci, Andrease Seppiho, Johna Isnera a Pedra Martíneze do osmifinále. Až v němž ztroskotal na Rafaelu Nadalovi.

Od té doby dvacetiletý syn bývalé světové dvojky Petra Kordy odehrál osm zápasů na halových challengerech v Německu a sedm z nich vyhrál. Po čtvrtfinále v Ismaningu nenašel tento týden přemožitele v Eckentalu a došel si pro svůj první titul z akcí této kategorie.

Sebastian Korda (© AFP)Cestou za svou dosud nejcennější trofejí Korda porazil Čecha Tomáše Macháče, domácího Johannese Haerteise, s nímž ztratil jediný set, Australana Alexeje Popyrina, Bělorusa Ilju Ivašku a v dnešním finále porazil za necelou hodinu a půl 6-4 6-4 Inda Ramkumara Ramanathana.

Korda ve finále challengeru uspěl na třetí pokus - loni v kazašském Nur-Sultanu i americkém Champaign padl ve třech setech. Ve světovém žebříčku se nově posune na 116. místo a o patnáct příček vylepší své dosavadní maximum.

Nyní už se z Evropy vrátí do Spojených států amerických, kde ho po týdnu volna čeká poslední letošní start na challengeru v Orlandu na Floridě.

• CHALLENGER ECKENTAL •
Německo, tv. povrch / hala, 44.820 eur
nedělní výsledky (08. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Korda (4-USA) - Ramanathan (Ind.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
sojka1
dobre, Seba! Ale jeste uplyne hodne vody ve Vltave, nez mu toho Johna odpustim.... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist