Král Roger i loňský semifinalista: Pět hvězd, které chybí na letošním Wimbledonu

27. 6. 2022, 15:45
Aktuality 15
Letošní Wimbledon bude oproti předchozím ročníkům co do účasti největších hvězd chudší. A to nejen kvůli nepřítomnosti Rusů a Bělorusů, kterým organizátoři kvůli vojenské agresi jejich zemí na Ukrajinu účast zakázali. Posledním, kdo byl nucen se kvůli zdraví z nejslavnějšího grandslamu odhlásit, je Madison Keysová. Čtvrtfinalistka z roku 2015 v sobotu oznámila, že ji na turnaj nepustí zranění břišních svalů. Koho dalšího diváci neuvidí?
Roger Federer (© AFP)

Sebastian Korda
Při svém loňském wimbledonském debutu dokráčel syn Petra Kordy do osmifinále, kde v pětisetové bitvě padl s Karenem Chačanovem 6-3 4-6 3-6 7-5 8-10. Letos piloval formu na travnatých turnajích v Halle a v Eastbourne, ale bylo z toho jen druhé a první kolo. Po krachu v Británii oznámil, že třetí grandslam sezony musí kvůli bolestem holeně a chodidla vynechat. "Už takhle nemůžu pokračovat. Bylo mi doporučeno, že odpočinek a rekonvalescence jsou nejlepší cestou vpřed," vzkázal na Twitteru jednadvacetiletý Korda, který chce být fit na část sezony na tvrdém povrchu a tím i na srpnové US Open.


Dominic Thiem
Po zranění zápěstí na červnovém turnaji na Mallorce, které mu předčasně ukončilo loňskou sezonu, se vrátil letos v březnu. Vítěz US Open 2020 a osmifinalista Wimbledonu 2017 se ale zatím ne a ne dostat do někdejší formy, na sedmi turnajích nedokázal vyhrát ani jeden zápas. Série špatných výsledků znamenala, že se v žebříčku ATP propadl až do čtvrté stovky. Osmadvacetiletý rakouský tenista se proto rozhodl vynechat celou travnatou část sezony včetně Wimbledonu a soustředit se na trénink. Na kurty se má v plánu vrátit v červenci, kdy se chce účastnit turnajů v Bastadu, Gstaadu a Kitzbühelu.


Alexander Zverev
Olympijský vítěz z Tokia prožíval fantastickou sezonu. Semifinále v Monte Carlu a v Římě, finále v Madridu, potom pouť až do semifinále Roland Garros (podruhé za sebou), během níž ztratil pouhé tři sety. V boji o finále byl Rafaelu Nadalovi více než vyrovnaným soupeřem, po třech hodinách byl stav z pohledu Němce 6-7(8) a 6-6. Ale pak se Zverevovi při dobíhání míčku za základní čárou zasekla špička nohy, ošklivě si podvrtl pravý kotník a s křikem padl na antuku. Vyšetření ukázalo, že si přetrhl všechny tři postranní vazy. Podstoupil operaci a bylo zřejmé, že Wimbledon nestihne. Zatím je hvězdách, kdy se pětadvacetiletý hráč na kurty vrátí.


Naomi Ósakaová
Na londýnské trávě absentovala už loni, kdy argumentovala špatným psychickým stavem spojeným s jejím úmyslem bojkotovat média. I její letošní neúčast je poměrně kontroverzní. Oficiálně je za ní zranění achilovky, ovšem pravým důvodem může podle mnohých být skutečnost, že WTA nebude za Wimbledon přidělovat body do žebříčku. Ostatně sama čtyřnásobná grandslamová šampionka v květnu uvedla: "Cítím, že když budu hrát ve Wimbledonu bez bodů, bude to spíš jako exhibice. Vím, že to není pravda, ale můj mozek to takhle cítí. A jakmile cítím, že něco je jako exhibice, nedokážu do toho jít na sto procent." Čtyřiadvacetiletá Japonka se chce každopádně vrátit k tenisu nejpozději v srpnu.


Roger Federer
Wimbledon bude letos bez svého krále, osminásobný šampion vynechá nejslavnější grandslam poprvé v kariéře. Právě na něm shodou okolností odehrál před rokem svůj zatím poslední zápas, v srpnu pak podstoupil už třetí operaci pravého kolena. Dosud se věnuje zejména rehabilitaci a fyzičce. "Lidé se mě často ptají, jak to se mnou vypadá, a musím jim opakovat, že to chce víc času. Stále dělám pokroky, ale musím zůstat trpělivý," uvedl před pár dny pro stanici SRF čtyřicetiletý Švýcar, který věří, že by si mohl zahrát v září na Laver Cupu a potom v říjnu na turnaji v rodné Basileji.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport

Komentáře

15
Přidat komentář
Mayo
Na tohto dedulu som už aj skoro zabudol.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
annah
Co se v nadpisu clanku mysli tim, ze chybi loňský semifinalista? Djoko, Berettini, Sampon i HuHu nastoupili, ne? Nebo semi hrál nekdo jiný? Nemůžu najít loňského pavouka.
Reagovat
Stan_Borowitz
to se pak mlaďas na každou výhru pěkně nadře...

EXPRES ZPRÁVY: Carlos Alcaraz vstoupil i do svého druhého Wimbledonu pětisetovou výhrou. Letos 19letý Španěl udolal po více než čtyřech hodinách boje 4-6 7-5 6-4 7-6 6-4 Němce Jana-Lennarda Struffa.
Reagovat
Patik
Tak túto fotku Rogera by som si rád pozrel za iných okolností..už to tu dosť aj chýba..
Reagovat
Vlk-v-trave
Nikdo, krom Fedexe na te trave chybet nebude:) Mozna trochu Seba...ale...ma jeste cas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Njn, ale chybějcí Fexex vydá minimálně za půlku pavouka... ve své vrcholné formě skoro za celý, stačilo by sedm náhodně vylosovaných soupeřů...
Reagovat
Vlk-v-trave
Nastesti je tu ale J1rka, Kyrgios a Jednonohy Skot, a Berrettini... ti ten turnaj na trave jeste drzi pri kvalite:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, ti to ještě jakžtakž držej nad vodou.

Bolestně chybí taky Dustin.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak o tom zadna, to je primo tragicka ztrata...
Jako jsou ti, kteri ve Wimbledonu vitezi, a ti kteri mu davaji lesk:)

A zapas Kyrgios vs. Brown byl absolutne top. Neco takoveho uz asi neuvidime... ale trebas letos ve finale aspon Vesely vs. Kyrgios by nam to mohlo vynahradit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Absolutní špička, snad nejzábavnější zápas všech dob. Reklama na tenis, a na trávě obzvlášť.

J1rka vs. Nick je samozřejmě finále snů.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pak to drzi uz vicemene periferie, ten Otte vypada dobre...:) Mozna i Rijthoven, Botic...

1111 je mimo vsechny kategorie, toho ani hlasit nemusime:)
Reagovat
Tennisfan77
Wimbledon bez Federera, bez bodu, Cilic odstoupil kvůli covidu, bůh ví koho pošlou domu ještě s nim, fraška pokračuje i nadále, otázka, kdo toho využije nejvíce- tip mám.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja taky - J1r1, pokud udrzi motivaci.:)
Reagovat
Patik
Paradoxne to využije hráč ktorý má najviac problémov smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist