Krejčíková je po návratu z Ameriky v domácí karanténě. Kvůli cestě autem z Vídně

15. 3. 2020, 08:34
Aktuality 4
Barbora Krejčíková po návratu z neuskutečněných turnajů ve Spojených státech amerických musela do čtrnáctidenní domácí karantény. Důvodem byla cesta autem z Vídně do Česka.
Profily hráčů
B. Krejčíková (© Instagram B.K.)

Barbora Krejčíková zamířila z Ameriky do Mnichova. Ale zatímco ostatní Češi pokračovali směr Praha, ona přestoupila na let do Vídně a v pátek večer se z rakouské metropole vydala domů autem. A právě kvůli tomu nečekaně musela do dvoutýdenní domácí karantény. 

"Jsem zdravá. Ale protože jsem jela z Vídně do Česka, musím zůstat v karanténě. Rakousko je totiž jednou ze zemí, kde hrozí nákaza koronavirem," oznámila Krejčíková svým fanouškům na Instagramu. Cestou domů se prý chránila respirátorem.

I když Rakousko patří stejně jako Německo na seznam rizikových zemí, po mezipřistání na mnichovském letišti a následném přesunu do Česka lidé do karantény nemusí. Rozhodla o tom česká vláda. Spojené státy rizikovou zemí zatím nejsou.

"Výjimku pro tranzit udělilo ministerstvo vnitra vzhledem k tomu, že riziko nákazy je výrazně menší, než když lidé v takové zemi pobývají a my nemáme možnost zjistit, jak dlouho," odpověděl český ministr zahraničí Tomáš Petříček na dotaz české tenistky prostřednictvím Twitteru. 

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková dosáhla nejlepšího výsledku v sezoně na Australian Open, kde prošla kvalifikací a při premiéře v hlavní soutěži se dostala přes Estonku Kaiu Kanepiovou do druhého kola. 

Naposledy si bývalá nejlepší deblistka světa zahrála koncem února v Dauhá, kde se představila pouze ve čtyřhře a s Kateřinou Siniakovou vypadly v semifinále s pozdějšími šampionkami Barborou Strýcovou a Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Se stejnými soupeřkami Krejčíková prohrála i v semifinále Australian Open a ve finále v Dubaji, kde startovala s Číňankou Saisai Zheng. Titul slavila se Siniakovou hned na začátku roku v čínském Shenzhenu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
chtějí nakazit celou populaci. Brrrrr......

To nevim, co bude.

4 měsíční kriminál pro lidi 70+ je běs. Do půlky července.

No, tak nikdo do GB, nikdo z GB.
Reagovat
FulnekUltras
je to jedna z možností - švýcarská varianta mi připadá lepší - co taky s "liberálními demokraty" bez jakékoliv disciplíny, kteří se neumějí 14 dní omezit úplně, že jo?
Reagovat
com
Krejcikova zas chytra jak radio
Reagovat
ivecka
No ano, je fakt nutné si za stávající situace dopisovat s ministrem. Holka si myslí, že je asi příšerně důležitá..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist