Krejčíková je v Londýně bez trenéra. Teď je pro ni klíčem kondiční příprava, víc o tom mluvit nechce

6. 7. 2023, 11:11
Rozhovory 15
Barbora Krejčíková byla spokojená, že zvládla ošemetný úvod Wimbledonu proti domácí Heather Watsonové ve dvou setech (6:2, 7:5), v Londýně je však bez trenéra Aleše Kartuse. Absenci kouče, který nasazenou desítku vede od roku 2018, nechtěla před novináři více komentovat. Po boku má nyní hlavně kondičního kouče a fyzioterapeuta.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

"Není tady," odpověděla Krejčíková na otázku k absenci Kartuse v lóži. "Mám tady zbytek týmu. Kondičního a fyzia. Pojali jsme to teď takto. Asi o tom zatím nechci mluvit. Třeba po turnaji," doplnila.

Bývalá světová dvojka a dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros se na třetí grandslamový turnaj sezony soustředí hlavně po kondiční stránce. "Dělali jsme více kondiční přípravu, protože ta je teď u mě hlavní klíč. Na antuku jsem nebyla připravená, a když nejsem připravená, tak mi to nezapadne dohromady," uvedla.

Zápas se 144. hráčkou světa Watsonovou zvládla díky stoprocentnímu servisu a třem brejkům. Do 2. kola Wimbledonu postoupila potřetí za sebou. Na kurtu číslo 1 ustála i podporu britských fanoušků. "Vnímala jsem, že hodně fandili Heather. To jsem ale čekala a byla na to připravená. Slyšela jsem i pár lidí, kteří povzbuzovali česky. Ke konci druhého setu lidé fandili víc a cítila jsem, že se s nimi soupeřka zlepšuje. Byla jsem proto ráda, že jsem to dohrála a nešlo se dál," podotkla Krejčíková.

Během utkání si rodačka z Brna vyžádala přestávku na ošetření nohy. "Nevím, co se stalo. V nějakém momentě, když jsem dobíhala míč, který byl aut a zastavila jsem, tak mě píchlo v noze a další tři míče to bolelo. Zavolala jsem si fyzia, aby mi to zatejpovali. Potom už to bylo lepší a píchlo mě v tom jen jednou," líčila Krejčíková.

Po neúspěšném Roland Garros, kde dohrála v 1. kole, si zatím travnatou část sezony pochvaluje. Před Wimbledonem se dostala i do finále turnaje v Birminghamu. "Na trávu jsem se těšila, že to bude nový začátek. V Birminghamu jsem cítila, že se zápas od zápasu zlepšuju. Myslím, že na trávě hraju každou sezonu radši a víc mě to na ní baví. Tenis je tam zajímavý a přicházím na to, jak svou hru použít. Uvidíme kolo od kola," řekla sedmadvacetiletá tenistka.

Úvodní utkání Wimbledonu vyhrála den po 25. výročí triumfu bývalé trenérky Jany Novotné. "Když jdu do šatny, vídám její fotku v takovém zlatém rámečku. Koukám na ni každý den," uvedla. "Když ale vyhrála Wimbledon, byly mi ani ne tři roky. Byla jsem malinká a ještě jsem nevěděla, že budu hrát tenis, takže jsem to nevnímala. Tyhle data bych asi sledovala jinak, kdyby tu Jana s námi pořád byla," připomněla Krejčíková.

Během turnaje bydlí u místní rodiny pět minut od areálu. "Jsem u nich už od roku 2015, takže dlouho. Líbí se mi tam, rodina je to příjemná a je tam i pejsek. To je pro mě vždy plusové a klíčové. Mám tam super podmínky a je to pro mě příjemné oživení," dodala Krejčíková, kterou čeká ve 2. kole šestnáctiletá Ruska Mirra Andrejevová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
A211
Měla by se poradit s odborníkem na PR, protože z miláčka národa po výhře na RG, ztrácí fandy vzlasnim chováním a to na výkonu nepřidá.
Reagovat
Otmar
Nějak se mi zdá Barbora komplexně rozhašená...herně nic moc, rozchod z trenérem moc nepřidá a je to spíš z nouze ctnost, psychicky rozhodně nestabilní a chová se jako...jako...teď nevím. Mám pocit, že ji po úspěších (a ony byly!) začalo trochu strašit v hlavě, z toho pocházely ty kecy o nedoceněnosti, přehlížení, nedostatku respektu a pod. Myslím, že ta skreč dneska byl únik před kanárem, nic víc...syndrom Tsurenko, neprohraju, radši vzdám! Myslím, že všechno je v její hlavě, ale tam si musí udělat pořádek sama. Ale nejdřív musí chtít!
Reagovat
Otmar
Uvažuju, co bude s deblem KrejSi?
Reagovat
IngStavinoha
záleží prý teď na vyšetření toho kotníku
Reagovat
tommr
možná že dneska skrečovala právě proto aby si to zranění dál nezhoršila a mohla hrát debla ...
Reagovat
IngStavinoha
smile žádná Novotná apod. to za ni neudělá
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je toho na ni moc. Hrát singla i debla se na vrcholné úrovni nedá vydržet donekonečna. Zcela logicky nemá ve dvouhře dostatek energie k boji proti specialistkám na dvouhru. Kartus po ní možná chtěl, aby čtyřhru omezila, to ale určitě odmítla a teď se v tom plácá. Méně znamená někdy více.
Reagovat
tommr
někomu debl škodí jinýmu pomáhá. Bára bude spíš ten druhej případ ...
A špatný výkony v letošním Wimbledonu se tím omluvit už vůbec nedají, protože soutěž v deblu ještě ani nezačala ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím uveďte příklad vynikajícího singlisty, kterému pomáhá debl. Neznám nikoho takového. Pokud momentálně někdo takový existuje, bude to supervýjimka.
Reagovat
tommr
Krejčíková, Siniaková, Gauff, Pegula ...
Krásnej příklad je i z minulosti Mladenovic. Ta byla vynikající deblistka a i díky tomu se dostala do singlový top-10. Pak ale na špatný rady přestala hrát debla aby se zlepšila v singlu a nakonec dopadla tak že je podprůměrná jak v singlu tak v deblu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Siniaková není vynikající singlistka. Krejčíková letos taky ne. Pegula má na GS maximálně čtvrtfinále, Gauff má jedno finále a jedno čtvrfinále. To není úplně vynikající bilance proti těm skutečně nejlepším singlistkám. Velmi pochybuji, že Gauff a Pegula se zlepšily díky deblu. Spíše stagnují a debla hrají kvůli přivýdělku.
Reagovat
lvicek
Ať už Pegula hraje debla kvůli čemukoliv, tak přivýdělek to nebude...
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
Mantra
ať radši vůbec nemluví, je strašný co pouští. Měla by mít psycha a ne kondičního. A etika na morál. Se z ní stala hrozná ...
Reagovat
IngStavinoha
dostat naloženo od nezletilé Rusky je pro ni momentálně asi adekvátní moravská karma smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist