Krejčíková v Sydney smetla Garciaovou a zaútočí na finále

13. 1. 2022, 04:13
Aktuality 5
WTA SYDNEY - Barbora Krejčíková na svém prvním letošním turnaji stále neztratila set. Úřadující šampionka French Open dnes smetla 6-0 6-2 trápící se bývalou světovou čtyřku Caroline Garciaovou a při svém debutu v Sydney postoupila do semifinále. O své šesté finále bude 26letá Češka bojovat s rozjetou Anett Kontaveitovou.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková loni do Austrálie přijela coby až 66. hráčka světa a asi nikdo nečekal, že se z tehdy deblové specialistky vyklube singlová grandslamová šampionka, která získá tři tituly, vyšplhá se až do elitní desítky světového hodnocení a zahraje si na Turnaji mistryň.

Úřadující šampionka French Open měla do letošní sezony vstoupit už před týdnem v Adelaide, ale kvůli nemoci se odhlásila. První turnaj tak absolvuje až v tomto týdnu v Sydney a při svém debutu zatím neztratila set. Po Jaqueline Cristianové si poradila také s Caroline Garciaovou, trápící se bývalou světovou čtyřku smázla 6-0 6-2.

Aktuální světová čtyřka i díky nízkému počtu nevynucených chyb, které naopak neustále přicházely z rakety soupeřky, rychle vedla 6-0 2-0 a měla dva brejkboly. Po jejich odvrácení se Francouzka do zápasu alespoň trochu dostala, nicméně favorizovaná Krejčíková i nadále kontrolovala vývoj a za necelou hodinu a čtvrt postoupila.

"Cítila jsem se dobře a myslím, že mi to dneska celkem šlo. S každým zápasem je to lepší a lepší. Jsem spokojená," uvedla Krejčíková. O své šesté finále finále bude 26letá Češka bojovat s Anett Kontaveitovou, své estonské vrstevnici může oplatit nedávnou porážku z Turnaje mistryň"Myslím, že to bude parádní zápas. Anett je rozjetá, hraje výborně. Těším se na to a uvidím, jak na tom jsem," prohlásila Krejčíková.

Kontaveitová ve čtvrtfinále vyhrála nad Ons Džabúrovou první set 6-4 a Tunisanka, jež nedávno prodělala nemoc Covid-19 a v předchozím kole vyřadila Petru Kvitovou, se po dlouhé pauze na ošetření rozhodla vzdát. Rozjetá rodačka z Tallinu od konce srpna zvládla 32 ze 36 utkání a bude usilovat o své 14. finále.

Paula Badosaová ve večerním duelu zdolala 7-6 3-6 6-3 Švýcarku Belindu Bencicovou a vedení ve vzájemné bilanci upravila na 3-0.

O finále si 24letá Španělka Badosaová zahraje v prvním vzájemném střetnutí s ruskou vrstevnicí Darjou Kasaktinovou. Ta dnes porazila 6-4 6-4 vítězku loňského Turnaje mistryň Garbiñe Muguruzaovou ze Španělska a vzájemnou bilanci vyrovnala na 3-3.

• WTA 500 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 703.580 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 1. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Krejčíková (3-ČR) - Garciaová (Fr.) 6-0 6-2
Kasatkinová (Rus.) - Muguruzaová (2-Šp.) 6-4 6-4
Kontaveitová (4-Est.) - Džabúrová (7-Tun.) 6-4 / skreč D.
Badosaová (5-Šp.) - Bencicová (Švýc.) 7-6(6) 3-6 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Bencicová (Švýc.) - Dodinová (Fr.) 2-6 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
Zatím velmi zajímavý zápas, Darja po slabším období zase chce hrát tenis a vyhrávat, v tom jak na to má jasno, vynikající pohyb umožňující být u míčů včas a jak je potřeba je absolutní základ, pak může rozehrát svou kouzelnickou hru falší a umístění po celém dvorci.
Garbine musí hrát razantně a je pravda, že když to trefuje, nedává šanci. Ale zatím ne dost často.
Kvalitní zápas.
Výborná je i režie přenosu, ty pohybové studie hráček o přestávkách jsou špica. Výborná je i kvalita obrazu a zvuku.
Bidrman pak třešnička na dortu.
smile
Reagovat
Krisboy
Bára výborně. Snad se dostává do pohody a formu načasuje přesně. smilesmile
Reagovat
Matej4732
Krejčíková neprorazila v předchozím kole Ruse, ale Cristian. Jinak super výsledeksmile, ale proti Kontaveit to bude opravdu hodně těžké
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky :/
Reagovat
FulnekUltras
na tu už nemá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist