Kvalifikantka Ruseová senzačně ovládla Hamburk, ve finále porazila domácí Petkovicovou

11. 7. 2021, 14:53
Aktuality 4
WTA HAMBURK - Elena Gabriela Ruseová na antuce v Hamburku vyhrála všech sedm zápasů. Třiadvacetiletá rumunská kvalifikantka, která si v minulosti na nejvyšším okruhu zahrála jediné čtvrtfinále, ve finále porazila 7-6(6) 6-4 domácí bývalou světovou devítku Andreu Petkovicovou a získala svou premiérovou trofej. Momentálně až 198. hráčka světa se v žebříčku WTA posune o 65 míst a bude na novém maximu.
Elena Gabriela Ruseová

Elena Gabriela Ruseová je až 198. hráčkou světa a v žebříčku WTA byla nejvýše na 159. místě. Třiadvacetiletá Rumunka do Hamburku nepřijela v dobré formě, přesto prožila nejlepší týden své kariéry.

Rodačka z Bukurešti teprve podruhé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě a značně vylepšila své maximum na nejvyšším okruhu, kterým bylo předloňské čtvrtfinále v Nottinghamu.

Včetně kvalifikace v německém přístavním městě, kam se turnaj WTA vrátil po 19 letech, vyhrála sedm utkání a v hlavní soutěži vyřadila Jil Teichmannovou, Annu Zajaovou, Danielle Collinsovou, nejvýše nasazenou Dajanu Jastremskou a domácí bývalou světovou devítku Andreu Petkovicovou.

Ruseová v úvodní sadě čelila dvěma setbolům, nejprve za stavu 5-6 na podání a poté ještě v tie-breaku. Obě hrozby zlikvidovala a po více než hodině hry šla do vedení. Ve druhém dějství prohrávala už o dva brejky, nepříznivé skóre 0-3 ovšem otočila a v posledním gamu zápas využila hned první mečbol, přestože Petkovicová na servisu vedla už 40-0.

Ruseová, která nikdy předtím netriumfovala na akcích vyšší kategorie než ITF W25, si v žebříčku WTA polepší o 65 míst na 133. příčku a bude na novém maximu. V příštím týdnu by se měla představit na Livesport Prague Open ve Stromovce, v prvním kole má čelit domácí divoké kartě Lucii Havlíčkové.

Petkovicová si zahrála své první finále od února 2015 a zhoršila si bilanci v soubojích o titul na 6-6. Díky postupu do finále se vrátí do elitní stovky světového hodnocení.


Čtyřhru vyhrály Paoliniová s Teichmannovou
Jasmine Paoliniová s Jil Teichmannovou ve finále čtyřhry na antuce v Hamburku přehrály 6-0 6-4 Astru Sharmaovou a Rosalii van der Hoekovou. Pro Italku i Švýcarku se jedná o první titul na nejvyšším okruhu ve čtyřhře, Paoliniová nikdy netriumfovala ani ve dvouhře.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (11. 7. 2021)
• Dvouhra - finále •
Ruseová (Rum.) - Petkovicová (Něm.) 7-6(6) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Paolinová/Teichmannová (It./Švýc.) - Sharmaová/van der Hoeková (Austr./Niz.) 6-0 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
asgard33
působí na první pohled nenápadně,ale pro mě je to celkem sympatická holka a vedle Sorany a Bogdanky patří k těm líbivějším Rumunkám.Za tenhle turnaj si zaslouží velkou pochvalu,ale na první stovku to ještě zdaleka nevidím.Nějak se mi nezdá,že by s jejím stylem mohla výrazněji prorazit i na rychlejším povrchu.Dobrá generace rumunských hráček kolem Simony stárne a trochu by potřebovala okysličit.Každopádně za titul v Hamburku gratulka a časem uvidíme,jestli to nebyl jenom jednorázový úlet...
Reagovat
FiNe
Elena "medicaltimeout" Ruseova to dotahla az dokonce...gratulacesmile
Reagovat
dadaft
Andrea je pokud jde o důležité body naprostý zoufalec. Nedokáže dopodávat, nedokáže uhrát dobře rozjetý tajbrejk...

Gratulace velkému překvapení turnaje.
Reagovat
tommr
a neunáší. Ty scény po prohraným TB byly trapný ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist