Kyrgios: Najmout si kouče nemá smysl, o grandslam ani neusiluju

9. 6. 2020, 10:16
Aktuality 33
Nick Kyrgios je považován za jednoho z nejtalentovanějších hráčů posledních let. Jenže australský bouřlivák je známý spíše pro své kontroverzní vystupování než skvělý tenis, který sem tam dokáže předvést. Nyní se 25letý rodák z Canberry svěřil, že vlastně o grandslamový titul ani neusiluje a nemá smysl, aby si platil předraženého kouče. "Na to jsem moc zajetý ve svých kolejích, nerad si nechávám radit."
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Kyrgios má podle mnohých obrovský talent. Jenže tenisu na druhou stranu neobětuje vše, a proto ve své kariéře vyhrál "jen" šest turnajů ATP a na grandslamech se dvakrát dostal do čtvrtfinále, ačkoli mu bylo předpovídáno, že grandslamových vavřínů bude mít hned několik a bude světovou jedničkou. Pětadvacetiletý Australan dokázal také porazit všechny členy Big Three.

A co mu chybí, aby svou kariéru posunul na další stupínek? Podle mnohých právě trenér. Kyrgios měl nespočet nabídek, jenže ani například legendy bílého sportu John McEnroe nebo Boris Becker rodák z Canberry nenajal a nechystá se někoho oslovit ani teď.

"Osobně si myslím, že je to tak trochu vyhazování peněz. Podle mě jsou trenéři přepláceni. Já navíc ani neusiluju o grandslamový titul, chci hrát po svém a tenis si užívat. Takže pro mě nemá smysl si najmout kouče, bylo by to plýtvání času pro nás oba."

Na to, aby s někým spolupracoval a nechal si radit, se Kyrgios vůbec necítí. "Byla by to noční můra. Jsem až moc zajetý ve svých kolejích a upřímně nemám rád, když mi někdo radí."

I kdyby se talentovanému Kyrgiosovi někdo pokusil pomoci k zisku grandslamového vavřínu, kvůli zdravotním potížím si bývalý 13. hráč světa nedokáže představit, že by jeho tělo vydrželo sedm dlouhých grandslamových zápasů v řadě. Kyrgios od roku 2018 skrečoval či odstoupil na celkem 20 turnajích, problémy měl s pravým loktem, levým zápěstím, kyčlí, kolenem, ramenem a klíční kostí.

"Nevěřím tomu, že by moje tělo vydrželo sedm zápasů hraných na tři vítězné sety, každý z nich by mohl trvat třeba tři až čtyři hodiny. Chci si prostě tenis užívat, přijde mi, že ho někteří berou až moc vážně."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Pe3k
Ty poraženecké řeči a absence nějakých ambic mě na něm štve více než jeho chování.
Reagovat
FulnekUltras
pro diváky je času čím dál míň - a ještě nám holátka budou nakonec kolabovat přímo na hřištích, což by oblibu sportu patrně srazilo ještě níž než je teď ;-)
Reagovat
Fandina
Jak tu někdo psal, poslední odstavec řekl mnohé. Nick nevěří svému tělu, že by vydrželo sedm GS zápasů. Takže celkem rozumný výklad, ale i tak by mi to nedalo, a já bych se snažila to vyzkoušet. Jestli by to tělo vydrželo.
Reagovat
FulnekUltras
jsem pro - ale spíš postupně ;-)
Reagovat
Patik
Keby začínal s tenisom o 20 rokov skôr jeho ako talent by pretavili v grandslamového šampióna alebo budúcu tenisovú legendu..ale žijeme v dobe v akej žijeme..a táto pozícia mu rozhodne viac vyhovuje..rovnako ako ostatní..ktorí majú potenciál a talent nato byť lepšími ale možnosti tejto doby ich akosi brzdia..
Reagovat
smazaný uživatel
Brzdí je peníze. Podívej se na kluky z našich prvoligových celků. V nejmenovaných týmech jsou 18-20ti letí kluci s talentem, kteří berou 150k měsíčně.

Proč by se snažili?
Reagovat
Nola
pred 20 rokmi? ani sam neveris tomu co tvrdis, je samozrejme tazke vyhrat 7 zapasov v rade, ale vysvetli mi preco Medvedev so svojou vyskou uz hral finale GS, preco Raonic hral finale GS ? zijeme v dobe, kedy si vyberame ako zit chceme, Gyros si vybral cestu obhajoby svojho pristupu, maloktory tenista sa vyjadri podobnym sposobom, kazdy tuzi dosiahnut nejaku metu, byt trebars NO1, ale dopredu sa odpisovat to mu vobec nezeriem.....
Reagovat
Patik
nerozumiem teraz presne.. čo s tým má spoločné výška hráča ? finále GS hrali preto lebo mali k tenisu iný prístup..
Reagovat
smazaný uživatel
Správně.

Kyrgios bere tenis prakticky jako zaměstnání, které mu vydělává peníze a on si je následně užívá.

Ušetří na celém realizačním týmu a s jeho skillem ten turnaj ročně vždy vyhraje, sponzoruje ho Nike, je kontroverzní, takže si i na instagramu vydělá mraky peněz.

Tak proč se srát že
Reagovat
Mantra
jojo,přesně tak

takovej další skoroAustralan Bernie, ten to nedotáhnul do konce :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bernie je o dost levelů níže, ten podle mě tolik peněz nevydělá a pokud nemá kde brát, tak mu to jednou dojde. Ale Nick je úplně, Nick má v piči. :D
Reagovat
paddy
Reagovat
Mantra
souhlasím
Reagovat
ttopi
Jasně, prostě to nehrotí. NA druhou stranu tohle je přístup bez ambic. Je to jako když nastoupí do práce šikovnej kluk, o kterým se ví, že má talent a nadání pro svůj obor. Ale on chce celej život být na své pozici a nepomýšlí výš.
Reagovat
Mantra
takovým já závidím, jak jsou spokojení, vnitřně klidní a smíření se živtem, prostě žijí jak chtějí, my ostatní se pořád ženeme a co z toho?
Reagovat
ttopi
Já nevím, se zeptej za čím se ženou ti sportovci, kteří se celý rok omezují, aby doskočili o 10cm dál, aby byli o 5s rychlejší, aby hráli více minut za zápas. Dřív tohle nebylo. Hráči (někdy i obou týmů) zašli po zápase na pivo a všechno probrali, někteří šli druhej den do práce. Dneska se všechno řeší, sportovci mají často nalajnovanou každou minutu dne, co a jak mají dělat, co mají jíst, atd. Dokonce jsem někde kdysi četl, že Cristiano Ronaldo záměrně v noci vstává, aby svůj spánek přerušoval, že prej je to pro tělo lepší. Tak to začal dělat, aby dal za rok o pár branek více...
Reagovat
Marduch
Ronaldo je z pohledu tréninku a celkově přípravy kyborg. Proto je tam, kde je. V dnešní době "pouhý" talent a standardní kolektivni tréninky na úplný vrchol nestačí..
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidiet, ze si nikdy nebol športovec a aj ten turnaj v Ostrave si si vymyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
H0vno.

Já jsem amatérsky sportovec, který hraje tenis 3-5x týdne protože mě ten sport baví, ale v životě na něm nevydelam více, než par krabic tenisaku, nebo pohárek za 300 Kč

Kyrgiose to živí velmi slusné a proste ho nebaví trénovat má 300% když si vydělá úplně jiným způsobem skoro stejné peníze.

Tohle je generační problem, který má většina next gen, akorát Kyrgios to jediný otevřeně řekne.

Ale těžko diskutovat s člověkem, který sportuje max na anonymních fórech a 99% jeho názoru je převzatých.
Reagovat
Marduch
V podstatě souhlas, byt neznám situace jednotlivých Next gen. Sam velký stryko Toni prohlásil, že s výjimkou Thiema a Medvěda nejsou hráči ochotni podriditt tenisu vše, v porovnání s Big 3.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1450088-nadal-vydelal-miliardy-ale-svemu-letitemu-kouci-nedal-ani-euro.html
Reagovat
smazaný uživatel
Já se jim vůbec nedivím. Ta psychická síla musí být obrovská. Celá next gen se průměrným tenisem uživí bohatě do konce života a nemají adekvátní důvod se snažit.

Navíc meta 20 GS je tak obrovská, že z jejich pohledů je možná nedosažitelná.

Reálně se tedy soutěží o čtvrté místo v historických tenisových tabulkách téměř všech rekordů bílého sportu a to se nextgen zdá tak brutální, že radši budou hrát to, co hrají a vydělají si peníze + bude čas se bavit s holkama na jachtě a něco popít.
Reagovat
FulnekUltras
dobrý postřeh
Reagovat
Ereinion
Kyrgios na to stejně nemá :D Nejen psychicky a fyzicky, ale ani herně...
Reagovat
Elip13
A já si myslím opak. Klidně by na to mít mohl.
Reagovat
Ereinion
jasně, s jinou hlavou by se třeba ještě mohl vypracovat, ale to jsou kdyby...jeho současnej herní lvl prostě na GS nestačí, stačí se podívat na poslední AO - tam hrál jednoznačně na 100%, pořád se hecoval, ale jen tak tak vyhrál s Khachanovem, a pak prohrál relativně těsnej zápas s Rafou v osmifinále. I kdyby nějakým způsobem Nadala dal, tak další ve čtvrtfinále by byl Thiem a to už by byla určitě konečná, obzvlášť po dvou 4-5 hodinových zápasech...koneckonců nejlepší výsledek Kyrgiose na GS je myslím jedno čtvrtfinále? Nic extra...
Reagovat
Mantra
nepálí ho dobré bidlo - mít práci,která mě baví dobře ohodnocenou, taky se netřeba nikam dál posouvat, takhle prostě člověk hledá lepší možnosti nebo jak to co umí épe zodnotit
Reagovat
Marduch
Stačilo napsat poslední větu, někdy méně znamená vice:)
Reagovat
sojka1
ale zase bychom nevideli ten obrovsky rozdil mezi "nechci, ale muzu" a mezi "nechci a ani nemuzu".... ;-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
gigin
Čemu ty sa tady směješ jako.
Reagovat
George_Renel
Obě možnosti jsou lepší než "chci ale nemůžu" . .-)
Reagovat
Krisboy
"Mohl bych, kdybych chtěl. Jenže já nechci."

:D
Reagovat
Krisboy
:D

Prostě borec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist