Kyrgios: Prosazovat konání US Open je sobecké. Podívejte se, co se ve Spojených státech děje

11. 6. 2020, 12:06
Aktuality 19
Tenisové dění se má obnovit v srpnu na amerických turnajích a pořadatelé US Open dělají vše pro to, aby letošní ročník svého grandslamu uskutečnili. To přijde Nickovi Kyrgiosovi sobecké. Australský bouřlivák totiž věří, že by se tenis do normálu měl vrátit až ve chvíli, kdy se přežene pandemie koronaviru i momentální nepokoje ve Spojených státech.
Profily hráčů
Nick Kyrgios

Tenisová sezona je přerušena od začátku března a nejbližší termín restartu sezony je 1. srpna, kdy se má hrát ve Spojených státech. V poslední srpnový den má vypuknout hlavní soutěž newyorského grandslamu US Open.

Nad ním ovšem visí velký otazník. Někteří hráči do New Yorku, který je epicentrem nákazy koronaviru ve Spojených státech, cestovat nechtějí. Jiným vadí velmi přísné podmínky, které pořadatelé US Open chystají. V zemi navíc dochází k protestům proti policejní brutalitě a rasismu.

Kvůli momentální situaci ve Spojených státech nesouhlasí s konáním obvykle závěrečného grandslamu sezony ani Kyrgios. Proto se na sociálních sítích zeptal, zda by se letošní US Open opravdu mělo uskutečnit, a dokonce v příspěvku označil všechny členy Big Three.

Odpovědí má australský bouřlivák mnoho, ale zatím žádnou od Rogera Federera, Rafaela Nadala ani Novaka Djokoviče.

V dalším příspěvku vyjádřil svůj názor k celé situaci. "ATP se snaží, aby letošní US Open proběhlo. To mi přijde vzhledem k tomu, co se teď děje, sobecké. Samozřejmě hovořím o koronaviru a také nepokojích. Musíme společně toto překonat, aby se tenis mohl vrátit do normálu. To je můj názor."

Verdikt ohledně US Open, které má po včerejší videokonferenci tři scénáře, by měl padnout v nejbližších dnech.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Kozoroh
Přijde mi pravodivné, že Gyros žádá odpovědi od Novaka a Rafy, které jinak provokuje.
Reagovat
paddy
však to je jen provokace :)
Reagovat
misa
Nepokoje v USA se budou po znovuzvolení Trumpa na podzim ještě zhoršovat. Po řádění různých vyšinutých psychopatů a černošských aktivistů dostane hlasy od dříve nerozhodnutých voličů.
Reagovat
Patik
Tento rok by som ten turnaj zrušil..a nech situácia v Amerike ako tak vychladne..nech sa vráti všetko viacmenej do starých kolají..o to lepšie by som to zorganizoval nabudúci rok..samozrejme by som sa potešil tenisovému turnaju ale je to také nevyhnutné ? ešte tí Francúzi s French Open..no vezmi to čert..ale Amerika..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud padne USO, tak padne i FO. Byla by fakt parodie, kdyby zrušili US Open ale konalo by se French Open. To už bych začal věřit na různé věci.
Reagovat
Marduch
RG musí být. Djokoland chce Djodal bitku ve finále.
Reagovat
Krisboy
Alle už opravdu naposledy!! :)
Reagovat
Marduch
Pak zavladne na TP věčný mír...
Reagovat
Krisboy
To těžko, to s tím nijak nesouvisí :)
Reagovat
Marduch
Pro Djokoland ano. Djokoland ví své;)
Reagovat
Patik
a ešte keby to vyhral Nadal to už by som veril snáď hocičomu..
Reagovat
Marduch
S tim jak má Nick celé ATP a B2 na salámu, tak ať se doma připravuje na rozběhnutí sezony, šoupe nohama a čeká na pokyny. To poslední, k čemu zrovna on má mandát, je vyrábět nějaký vlny ohledně ohledně situace v US.
Reagovat
Nola
preco sa obracia na horsich hracov, ako je on sam :D ? snad mu odpovie Andy Murray....
Reagovat
gigin
prostě. Mi to fakt přijde všechno ujeté. Nevím, jestli mají hrát na centru jenom kofoly, a bílí jim podávat míčky, nebo jenom baby, černé i bílé, restrikce kvůli kovidu mi přijdou taky dost silné a turnaj tím pádem nedůstojný. Ať sa raději nehraje, fakt. Kalúsek zas*aný tvl...
Reagovat
tommr
" ... Samozřejmě hovořím o koronaviru a také nepokojích. Musíme společně toto překonat, aby se tenis mohl vrátit do normálu. To je můj názor."

Nevím jak si ten návrat do normálu představuje. Koronavirus tu s náma bude už napořád stejně jako chřipka a rasový nepokoje v USA budou rok od roku horší s tím jak tam bude přibývat černochů ...
Reagovat
Fandina
Představuje si to tak, že se vyčerpají všechny možnosti, jak se s koronou poprat. Pak teprve se řekne, že tady je a bude a nemá cenu se tím zabývat.
Reagovat
travar
Možná se bojí, že se tam nakazí. Bát se nákazy je zcela legitimní. Za to ho nikdo kritizovat nemůže.
Reagovat
PetaM
Kdo se bojí, nesmí do lesa. ;)
Reagovat
paddy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist