Kyrgios ve Washingtonu ukončil tříletý půst bez titulu. Cestou neztratil jediný servis

8. 8. 2022, 02:15
Aktuality 124
ATP WASHINGTON - Nick Kyrgios po třech letech vyhrál turnaj ATP 500 ve Washingtonu a ukončil stejně dlouhé čekání na svůj 7. titul. Letos to dokázal po přežití pěti mečbolů a získání všech 64 gamů po svém podání. Ve finále 27letý Australan porazil Japonce Jošihita Nišioku. Navíc vyhrál i čtyřhru s Jackem Sockem a zkompletoval premiérový double.
Profily hráčů
Nick Kyrgios (© AFP)

Nick Kyrgios oslňuje skvělou formu. Z posledních 19 zápasů má bilanci 12-1 ve dvouhře a 6-0 ve čtyřhře.

Poté, co ve Wimbledonu ukončil tříleté čekání na finále a dvakrát překonal své grandslamové maximum a následně kvůli bolestem kolena vynechal singl v Atlantě, ve Washingtonu ukončil tři roky dlouhé čekání na triumf.

V metropoli Spojených států amerických, kde právě v roce 2019 získal svůj poslední 6. titul na okruhu ATP, sice musel ve čtvrtfinále odvracet pět mečbolů proti Francesi Tiafoemu, ale přežil a v pěti zápasech nenašel přemožitele.

Kyrgios v průběhu týdne odvrátil všech deset brejkbolů a vyhrál všech 64 gamů po svém podání.

Ve finále si 27letý Australan poradil s Jošihitem Nišiokou. O rok mladšího Japonce porazil 6-4 6-3 a vzájemnou bilanci upravil na 5-0.

"Je to pro mne obrovsky emotivní. Když se podívám, kde jsem byl vloni a kde jsem teď, je to neuvěřitelná proměna," řekl po zápase na kurtu dojatý Kyrgios, jenž se vloni potýkal s problémy s duševním zdravím.

V celkově 11. finále Kyrgios vybojoval 7. titul a opět z tvrdého povrchu. Dvě trofeje z jednoho turnaje si do sbírky připsal poprvé.



26letý Nišioka ve Washingtonu ukončil čtyři měsíce dlouhé čekání na výhru na turnaji ATP a také díky skalpu světové osmičky Andreje Rubljova se dostal až do svého celkově třetího a dosud největšího finále. Jedinou trofej pro šampiona získal v Shenzhenu 2018.

Kyrgios vyhrál i čtyřhru se Sockem
Kyrgios navíc z Washingtonu vyhrál i čtyřhru a zaznamenal premiérový double na okruhu ATP. Ve finále s domácím Jackem Sockem si poradili 7-5 6-4 se čtvrtým nasazeným chorvatsko-americkým párem Ivanem Dodigem a Richardem Krajickem.

Australan ve čtyřhře vybojoval 3. letošní a celkově 4. titul poté, co s krajanem Thanasim Kokkinakisem v lednu ovládli Australian Open a před týdnem dobyli Atlantu. Poprvé se radoval právě se Sockem na antuce v Lyonu 2018.

Kyrgios se teď přesune do Kanady na podnik Masters 1000 v Montréalu, kde ho v prvním kole čeká Argentinec Sebastián Báez. Nišioka by měl po týdnu volna absolvovat challenger ve Vancouveru.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 1.953.285 dolarů
nedělní výsledky (07. 08. 2022)
• Dvouhra - finále •
Kyrgios (Austr.) - Nišioka (Jap.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kyrgios/Sock (Austr./USA) - Dodig/Krajicek (4-Chorv./USA) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

124
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tennisfan77
"Nejhorší na mých narozeninách je to, že svíčky postupem času stojí více, než dort" smile
Reagovat
Rafaeoli25
Kdoví do budoucna, třeba se skokově zdraží cena cukru a bude vše jinak smile
Reagovat
Tennisfan77
Ať hlavně skokově hraje Laver Cup, vyhraje Basilej a zkusí příští rok ještě jednu sezónu, pak si může dělat co chce. smile

Ono reálně by stačilo aby hrál tak na 70% roku 2017, to by vyhrál 5 titulů v současné neschopné konkurenci. smile
Reagovat
Rafaeoli25
No zase tak bych to nehaněl. Pořád je tu Nadal a Djoker, ti když jsou ok, tak jsou stále titáni. Pak je tu na hardu Medvěd a ten je na něm taky nezpochybnitelný. Alcaraz roste a příští rok bude zase lepší, hrozba možná už i na té trávě. Pak Kyrgios který kdoví už třeba konečně našel řád. To máš pět hráčů, přes které vyhrát je a bude úkol přetěžký a to i kdyby byl Roger fit a převáděl standartní výkony.
Reagovat
gigin
https://www.instagram.com/p/ChAZpC3trjE/
Reagovat
Vlk-v-trave
:D me z teho jejich bromance asi trefi :D

https://www.puntodebreak.com/2022/08/09/buena-sintonia-djokovic-kyrgios-sigue-alza

Novak Djokovič neváhal pogratulovat Nicku Kyrgiosovi k obrovskému úspěchu ve Washingtonu a chtěl to udělat veřejně prostřednictvím sociálních sítí a ukázat pozoruhodnou blízkost a podporu Australana. Z velkých nepřátel se stali blízcí poté, co Australan podpořil Novaka při všem, co se letos v Melbourne stalo. Jak sami říkají, jejich zvláštní "bromance" je na vzestupu. :DDD

*
Djokovic: zaved do sveho programu Capoeira training a vyhrajes GS :DDD
Reagovat
gigin
No :))) Ještě debla spolu budou hrát. Ale tady bych byl obezřetný, ať Nick nedopadne jak Nenad.
Reagovat
Krisboy
Myslím, že debla si spolu nedají. Jednak Nick má lepšího parťáka a Ježíš se nebude deblem unavovat, má jiné cíle. Leda snad nějakou exhibici.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zverev odstoupil, poradatele se tak rozhodli udelit WC Kyrgiosovi, vzhledem k vysledku z Washingtonu... dalsi WC udelili za dobry vykon v minulem tydnu Shelby Rogers.
Reagovat
Tennisfan77
Ti Kanaďani jsou debi-love? Proč šel Khachanov na kurt když odehrál dva míče a přerušili to? Oni nemají meteostanice? Však free apka mi ukazuje 100% déšť a mrak nad celým městem, u warm upu mrholi, jasný déšť ale voni je nechají zahrát dva míčky a přeruší to. Neskutecna demence pořadatelů, nemám slov smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
K zápasu asi není nutný delší komentář, jen jedna zajímavost - v prvním setu byl Noka úspěšnější než Nick smile Ani poměr W/UE neměli výrazně rozdílný.
Pravdou je, že na to jak dlouho se znají, Nickovi dělal servis o hlavu a půl nižšího Japonce problémy. Paradoxem je, že ve OF s pOpelkou měl menší potíže.
Reagovat
EllNino
Tento týden jim sedl :)) Gratulace
Reagovat
Vlk-v-trave
64 ziskanych gemu v turnaji, bez ztraty podani./ 7 titul na okruhu / 4. titul z turnaje kat. 500/ 1. double v turnaji/ 33 misto v zebricku...

Proste neco jako Tomic :D

*
Dalsi skvely tyden pro Kyrgiose. Minuly tyden bral titul v deblu s Kokkim, ted dokonce double. Ovsem uz zitra by mel rozehrat svuj zapas v Montrealu s Baezem, ktery je mimochodem na 32 miste v zebricku, takze zebrickoby soused:) Otazka jak ten presun zvladne, a pokud vubec bude hrat... a jeste ve druhem kole ho ceka Medved...:)

V porovnani s Washingtonem 19, kde Kyrgios bral titul, bylo obsazeni turnaje slabsi, ale na druhou stranu bylo to vic narocnejsi, vzhledem k pocasi - (2 zapasy v jednom dni) a ruznym technickym potizim...

Nejvic asi na to doplatil Korda. Nejvic asi z toho vytezil Ymer.

Pro Vlka celkem povedeny turnaj. 82. v zebriku je nove maximum, na Montreal nema zebricek, ale vubec nevadi, nebot v Cinci ma divosku... takze tyden pripravy na Masters se bude hodit:)
Reagovat
Tennisfan77
Hláska jako Tomic je total epická, když Kyrgios vyhrál i debla, bylo to prvni, na co jsem si vzpomněl.

Proste jako Tomic
Reagovat
Ondrej2280
:)) chlapci, vy sa tu z toho kyrgiosa asi spravite navzajom:)))) po vitazstve na turnaji atp 500, po 3 rokoch ?:))
Reagovat
Vlk-v-trave
Kyrgios se stal prvnim a tim padem je jedinym hracem, ktery vyhral turnaj ATP500 bez ztraty servisu (2009-2022, za cele toto obdobi se to nikomu nepodarilo, je dobre pripomenout, ze nemel vyhodu prvniho volneho kola, a take musel hrat dva zapasy v jeden den, zapas a pul, pro presnost)
Paradoxem jiste zustava, ze tenhle pocin se mu podaril soubezne hrajic debla, ktereho vyhral. Ze soucasnych hrajicich hracu ma pouze Rublev tzv. double.
Reagovat
Ondrej2280
Ok..to.je super ,ze nestratil servis:)ale taketo basnicky som tu necital ani ked borci big 4 vyhrali povedzme GS bez straty setu a tonuz je trosku ina kava ako 500vka s teda nie moc narocnym pavukom a po 3- rocnej pauze:)
Reagovat
Tennisfan77
Mám oku Nadala, ten myslím vyhrál 2x FO bez ztráty setu, Federer myslím vyhrál Wimbledon 2017 a AO 2007 bez ztráty setu, k tomu myslím Cincinnati dvakrát, IW a Paris Masters. Djokovič si myslím, že to nedokázal nikdy.
Reagovat
EllNino
Setu nebo servisu?
Reagovat
Tennisfan77
Setu
Reagovat
Tennisfan77
Tady jsem našel tituly bez ztráty servisu

Federer - Houston 03; Doha 05 ; Halle 08 ; Cincinnati 12
Karlovic - Bogota 13 ; Delray Beach 15
Ljubicic - Vienna 05 ; Vienna 06
Philippoussis - Newport 06
Roddick - Lyon 05 ; Dubai 08
Sampras - Lyon 91
Raonic - 2012 Chennai
Reagovat
Pe3k
Fedr GOAT smile
Reagovat
Rafaeoli25
Musíš do všeho plést GOAT debatu?
Reagovat
Vlk-v-trave
Co ma jeho vykon spolecneho jestli nekde nekdo z B4 neztratil set...?
Normalni stats, ktere jsou uvadene na poradnych tenisvych portalech.

btw. Na basne je tu specialista ten tvuj pohunek Rafaeoli...:)
Reagovat
gigin
To je partička tvl, těžko pohledáš takové troubelíny....
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Ondrejko poté, co přední pozice vyklidil Fulnek, atakuje nejvyšší příčkysmile A jak nevidí v příspěvku jméno Nadal, tak ho to rozhodí.
Tohle tu máme místo blixy, sojky...smile
Reagovat
Ondrej2280
Blahosklonne kecy ako vzdy Tomasko:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ondrej2280
Kto?:))))
Reagovat
Ondrej2280
Len z tvojho podania tych stats (teda keby som nevedel kto je kyrgios)by som predpokladal ,ze je to hrac minimalne top 10 a to za poslednych 10 rokov:)
Reagovat
Pe3k
Mě to nepřekvapuje, ty si byl vždy mimo smile
Reagovat
Ondrej2280
Ty vole,ty si skonštruoval dokonca celu vetu:))aj ked blbost,ale tebe sa rata aj to...
Reagovat
Pe3k
Počítání ti nikdy moc nešlo a ten slovník taky mírni ať zas nedostaneš ban "čobol" smile
Reagovat
Ondrej2280
Ty imbecil..ty sa mierni...ban si mal mozno ty:)a ak nemal ,tak by si si zasluzil
Reagovat
Pe3k
Nezvládáš kámoško smile
Reagovat
Ondrej2280
Preco?:) vsak pre teba zodpovedajuce oslovenie,hadam by si sa neurazal:)
Reagovat
Rafaeoli25
Ondrej není Forehand, jak tu někteří uvádějí.
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to sis ted slusne zaprehanel:D Pohadkar...

Nize pro zopakovani... normalni stats, ktere se obejevuji na mnoha mistech, tenisove protaly atd. Tezko hovorit o hraci top10, kdyz zminuji, ze je na 33. miste... v zebricku:DDD plus pocet titulu... ktere ho rozhodne do top10 nepasuji... nema ani Masters.

kazdopadne misto basneni ironicky narazim jen na toho Tomice, tu hlasku mam rad, je to pecka, a rad ji vzdy vyuziji pri dalsi prilezitosti:D
A tady si myslim, bude asie ten zakopany pes, ze...:)))

*
64 ziskanych gemu v turnaji, bez ztraty podani./ 7 titul na okruhu / 4. titul z turnaje kat. 500/ 1. double v turnaji/ 33 misto v zebricku...
Reagovat
gigin
Plus zábavný tenis. Ale to nejde vyčíslit, takže nic...
Reagovat
Vlk-v-trave
Za mne asi nejzajimavejsi jeho zapas... byl ten druhy set s Opelkou... dost me Kyrgios prekvapil na returnu, to jsem fakt necekal:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O to víc mě překvapilo, jaké měl problémy s podáním Nishioky.
Reagovat
Vlk-v-trave
Znaji se pry velmi dobre, mozna Samuraj2 vi, jaky serv na neho plati vic, nebo Kyrgios mel problem s tim, ze se znaji dobre:)

btw. tim ze utvoril ten bromance s Djokem...ehm, myslim, ze ho uz neporazi:DDD To bude uz v hlave...

Cetl jsem nejake nazory po finale W. byly ruzne, ale trochu se priklanim k tomu, ze Nick hral vic opatrneji... nez v jinych zapasech... otazka zda slo o finale, a nebo ten bromance:))) Ale to vi asi jen ten Kyrgios...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jinak pochopitelne hit turnaje Denis vs. Vlk, o tom zadna :DDD
Reagovat
Vlk-v-trave
Vcera jsem jen letmo videl cisla Gulbise, v prvnim to vypadalo, ze ma set, pak jsem nakoukl za nejaky cas, a po zapase... San Marino... tys to videl?
Reagovat
gigin
Já jsem ani nevěděl, že hraje (dostal tam wc), pže poslední zápas skreč. Já nevím, že si nedá pokoj. Furt dokola. Ale tak chápu, je s rodinou na dovči, Itálie, Francie, lepší jak ležat na pláži s děckama a svojú, tak dostávat naloženo od hráčů třetí stovky a huntovat si tělo. Jako teď hrál dobře na jednom challengeru, prohrál až ve finále a hráče kolem stovky, když je cajk, dává v klidu. Já už se v něm, ale nevyznám :)))
Reagovat
Ondrej2280
Samozrejme ,ze ho do top 10 nepasuju,to mala byt ironia:)
Ale zas na druhej strane sa mi paci ako sa nad nim rozplyvas:))
Reagovat
Tennisfan77
Na druhou stranu je u Vlka sympatické, že sleduje i jiné hráče na tour, než BIG3, což se o 98% portálů říct nedá. smile
Reagovat
Ondrej2280
Ma vela volneho casu tak sleduje,vsak to kvitujem,za to ma pochvalu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
S tim volnym casem jsi dost mimo... nakonec mame ho vsichni... jak si usteleme, tak spime...

To ze nekdo neco dokaze udelat za tyden, a jiny trebas to same ani ne za 10 let je zcela bezne:)
Reagovat
Ondrej2280
Ved dobre:))vsak si urcite sikovny chalan,to ti neberiem ..:))
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja BIG 3 moc nesleduji, spis oni pronasleduji mne:))) Bo jsou vsude... take je treba brat v uvahu jejich hodne agresivni marketing...:)

Ale udelal jsem v zivote 3 vyjimky.

1x jsem ve finale GS tlacil Fedexe, prohral :D
1x jsem tlacil ve finale GS Djoka, prohral :D
1x jsem tlacil ve finale GS Nadala,... vsichni mne opustili, i ti jeho pohunci Rafani, zustal jsem sam jak kul v plote na TP, ktery ho tlacil dal, a vyhral:DDD Pouze v tomhle pripade jsem si vsiml, ze jeho fans poutikali jak mysky do der, coz se u vyse zminenych nezazil...a to nakonec ta jejich modla rupla...

Z toho je videt, ze Nadal ma nejslabsi fans ever... ti nic nevydrzi... coz je dost paradox, bo ten Nadal by prezil snad i atomovy vybuch:D
Reagovat
Ondrej2280
Hmmm..no budem si to teda vsimat a na konci roka spravim nejaku stat aj ja:)ohladom fans teda:)
Reagovat
Tennisfan77
Má pravdu, Nadal má v řadách svých fans fakt světlé výjimky. Jsem zablokoval XY skupin na sociálních sitích, protože to bylo od rána do večera jenom mraky zkreslených stats od měsíce do měsíce, od roka do roka tak, aby Nadal vycházel ve všem nejlépe, to je fakt lůza někdy.

Naopak když jednám s klienty a že těch schůzek nemám málo, vždy když je ten člověk totálně povrchní kretén, většinou řidič BMW/Audi, tak fandí Djokovičovi. smile
Reagovat
Ondrej2280
Rovnako to budes mat aj pri fans fedexa ,djokovica a xy hraca..presne tak ako su rozdielni ludia..na tom neni nic divne...to ako keby si povedal ze fans realu su luzri a fans barcelony-čestni hošani:)..take generalizovane vyroky,su vzdy hlupost..
Reagovat
Tennisfan77
No, já si asi dovolím nesouhlasit se srovnáním s fotbalem, tam se řídíš týmem, historii atd. Já osobně tam takové rozdíly nevnímám - neberu teď v potaz fakt vymaštěné jedince.

Tenista je jedinec, má své rysy, svá specifika, charakter, čili ta selekce fanoušků bude mnohem více detailnější, než u fotbalu.

Se jenom podívej na to, jaké si kdo k sobě vybírá trenéry, Djokovič - nesympatický Becker s kyselou hubou, šedou minulostí, Ivaniševič další šílený balkánec, k tomu namyšlený.

Nadal má skromného a pracovitého Moyu, Federer měl největšího sympaťáka ever - Edberga

Ti fans jsou na tom podobně, já fakt neznám fanouška Djokoviče - osobně, který by mu nebyl alespoň v něčem podobný, většinou to je celá posilovna vylízanců, nebo namyšlení jedinci smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak v realu osobne znam:
1 fandu Nadala, skvely clovek
1 fandy Gulbise, 1 ma B3 na haku, a za mne genius ve svem oboru, druhy gigin moc hodnej clovek:).
1 fandu Fedexe, dobrak od kosti...
1 fandu Djokovice, umelec, slusne svihly, se hodi k Djokovi, ale srdecny clovek...

Da se rict, ze vsichni jsou super, ale nekde na diskusich, a casto anonymnich...ble...
Reagovat
Vlk-v-trave
*2 fandy
Reagovat
gigin
Jako já jsem se potkal tady z TP jak s lidmi od Býčka, či Fedexe, tak od Djoka i Můry a super. Těžko takto selektovat lidi asi. Tak jak názory v politice. Nebo věřící, nevěřící. Nebo vaxer, antivaxer atd atd. Pro mne je selekce jednoduchá. Buď je člověk piča nebo ne. Tečka. Pak ještě u bab rozlišuju, jestli je vaginální, či klitoriální typ. Zbytek neřeším.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen rejpu:D
Ale opustili me, to zase nemohu lhat...:D
Reagovat
Ondrej2280
No uvidime...zatial som tu kratko,takze hodnotenie by nebolo OK:)
Reagovat
Krisboy
Nemohl bys je, prosím, tlačit častěji? Tedy ne častěji a ve finále, ale vždy a od prvních kol, děkuji smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejsem uplne spokojen s turnajem, idealne jsem chtel ve finale Vlka, ktery by ho porazil:P Kdyz Vlk vyhucel, pral jsem si aspon Andreje, ale ten Samuraje2 dost nezvladl...

Ale nemohu nevidet, ze se Kyrgiosovi turnaj podaril, a nevidim to sam:) proste mu to preji:)

Kazdopadne poradny prubirsky kamen prijde v Cinci... predpokladam, ze v Montrealu - jestli se dostavi na turnaj - moc daleko nepujde... ve druhem ma uz Medveda... ale mic je kulaty, a pak ten faktor Tomic by mohl jeste chvili zafungovat:D
Reagovat
Tennisfan77
Medvěda podle mě nemůže v Montrealu porazit, ta šance je fakt mizivá, nemá backhand, Medvěd má lepší return, lepší obranu, lepší fyzičku, to bude tak 2:0 tipuju
Reagovat
Ondrej2280
Ale kdeee...kyrgios uz nemoze prehrat...ved vo washingtone nestratil servis...si to necital?:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pisi, ze si nemyslim, ze daleko pujde, proto pisu o Cinci... ten turnaj by mu mohl i vic sedet.
(ale kategoricky odmitam psat kategoricky co bude:)

Kazdopadne doufam, ze v Cinci narazi na Vlka, a Vlcoun ho sejme:) Oba ale maji WC, takze nebude to lehke, aby se potkali...

Zase Vlk je jasna jednicka, to da rozum, nepujdu proti sobe, ze... v takovych pripadech nemohu uhnout:D

Proti Kyrgiosovi bych sel v pripade match-upu - Vlk, Kvido, Andrej, J1rka, 1111, Matti, Brown, HuHU, Diego, Max, Bila Puncocha, Ponozka, no a par dalsich Argentincu, tam bych asi to nejak nehrotil... jinak mu preji:) Tesim se na souboj s Baezem, ale myslim ze to nebude mit nejak lehke, myslim Baez, pochopitelne:)
Reagovat
Tennisfan77
Já zkusím tipnout Baeze, ten kurz za to stojí a ten povrch mu bude sedět, ve forehandu má dynamit a zlepšil i servis, pokud půjde Nickovi do BH, bude mít v obraně navrch.

Klidně může vyhrát.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, mozne to je... spis si ale myslim, ze jestli ho prehraje, tak spis z duvodu unavy u Kyrgiose. Je treba vzit v uvahu, ze jeho treningovy rezim neni uplne idealni:))) Tak po takovem tydnu se da spis cekat utlum... pokud vubec nastoupi... ale zatim jsem necetl, zeby nehral...

Muj tip, ze nebude hrat singl, nebot dostal WC do Cincinati, kde hrat nechtel. A zahraje v Montrealu pouze debla...
Reagovat
Tennisfan77
Dobrý tip, já tam zkusím set Baeze, mě se ten hráč poslední dobou strašně líbí, je fakt, že od toho prohraného finále v Bastadu má trošku útlum, on Korda ve Washingtonu byla celkem do prvního kola na tak rychlém hardu vražda, nicméně právě Montreal je místo, které by mu mohlo sedět.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nick celkem matoha na kurtu, Sebastian toho nedokazal vyuzit, a to mel Nick nejaky nad 25 UE ve dvou setech, plus hodne to slo prez 2. servis...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tam jde evidentne o to, ze narazim na toho Tomice:)
Reagovat
Vlk-v-trave
melo byt pod gigina:)
Reagovat
gigin
Jako když na to Kyrgios nehází bobek, tak fakt radost pohledět. Prostě ty zápasy jsou zábavné, to je vše, co jsem chtěl říct. Jenomže tady ti místní, současní headlineři to je prostě pro smích. Jak psal Tomáš Šmídů hore, to nás tretá sojka na dálku :))))
Reagovat
Vlk-v-trave
:D asi...
Reagovat
Vlk-v-trave
Gloska roku:)
Reagovat
Tennisfan77
Djokovič na desátém místě se ztrátou cca 150 bodů na devátého Fritze, kromě Nadala zbylí hráči před Djokovičem startují v Montrealu, Cincinnati a na US Open.

Djokovič pro účast na TM musí vyhrát Paříž, jinak si tam nezahraje, což je komedie, reálně by měl 4.000 bodů s Wimbledonem. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Djoker by jakožto letošní GS vítěz měl mít účast na TM jistou, ať se na mě nikdo nezlobí, na něj by se měla při těchto okolnostech vztahovat výjimka, i kdyby to mělo znamenat navýšení počtu účastníků na 9 nebo 10 a natáhnout víc program.
Reagovat
Ereinion
myslím že to tak je, jako vítěz GS by mu mělo stačit být v TOP 20, což vyjde
Reagovat
Rafaeoli25
Slyšel je, že to tak je, ale nijak jsem to dál neověřoval. Bezpochyby správná věc.
Reagovat
Kozoroh
No1e má díky titulu z Wimbledonu skoro jistý postup na TM, o který může přijít jen tím způsobem, že US Open vyhraje překvapivý hráč, který by poté bodově přeskočil No1eho, ale nedostal by se do TOP 7.
Reagovat
soloo
Kyrg? jasne tych duvodu proc nevyhra je vic ale ja mu sancu davam
Reagovat
Tennisfan77
Ano pardon, gs vítěz to má jiste.
Reagovat
Ondrej2280
preco by sa na djokovica mali vztahivat nejake vynimky?...kvoli placu fanusikov?:) nie, za australiu a us open si moze sam, takze ziadne vynimky..:) na french vyletel s nadalom a wimbledon, to ma bohuzial smolu , za ktoru zas moze sovietsky zvaz:)
Reagovat
Tennisfan77
The top seven players in the Pepperstone ATP Race To Turin after the Rolex Paris Masters on 7 November qualify for the Nitto ATP Finals. If there is one current-year Grand Slam champion positioned between eighth and 20th in the Race, he qualifies in eighth place

Djokovič může o TM přijít jen tehdy, pokud by nebyl před turnajem v TOP20, případně by vyhrál USO třeba zmíněný Kyrgios a předskočil by Djokoviče bodově.

Šance asi 1%, ale může se to stát.
Reagovat
Ondrej2280
To isto.suhlasim,ak to neni samozrejme nejaka vynimka a plati pre vsetkych,tak tam bude hrat:) raegoval som na to,ked tu zas niekto plakal o udelenie nejakej vynimky pre neho..:)
Reagovat
Tennisfan77
Jako je to strašná sračka, a to nejsem jeho fanoušek.

Nejdříve ho nepustí do Austrálie, ok, politika, pak mu vezmou body za Wimbledon, ale když ho vyhraje, tak mu nové neudělí, to je strašná číčovina. smile
Reagovat
Ondrej2280
A ty si.myslis ,ze australia si nastavila covid pravidla kvoli tomu tak aby tam nepustili srbskeho Jezisa hrat tenis?:)))really?:)
A sovieti zautocili na ukrajinu tiez kvoli tomu aby nemal na wimbledone srbsky Jezis body:)) proste vsetci sa proti nemu spojili:)ako povedla Nola ,za tym.bude spiknutie anglosasov proti Slovanom:)))
Reagovat
Tennisfan77
Austrálii bych pochopil, Wimbledon už ne. Ty body jsou prostě výsměch.

- Medveděv žije od dětství ve Francii, nechal si občanství - nemůže startovat

- Zverev je Rus, narozen v Německu, rodiče mu dali Německé občanství - mohl by hrát.

- Titul vyhrála Rybakina, která ještě v roce 2018 reprezentovala Rusko, pak si změnila občanství

Tohle je výsměch sportu, nic víc a nejde jenom o Djokoviče.
Reagovat
Ondrej2280
Predsa nebudu skumat kto a kedy menil.obcianstvo:)v aktualnom case mas ruske alebo bieloruske -tak nehras.Ake vynimky tu zas chces hladat..
Reagovat
Rafaeoli25
Podle posledních šesti týdnů by člověk řekl, že se zrodil nový Kyrgios. Ale chce to ještě víc turnajů, aby to stvrdil. Každopádně velký palec nahoru za tuhle proměnu.
Reagovat
Tennisfan77
On asi taky nebude nejvostřejší tužka v penále co?

Možná kdyby kariérně tak moc nepřeháněl a netlačil vše na maximální riziko, nemusel by několik let promarodit a vyhrál by o pár GS více.

Moc nechápu ten jeho tým, asi nemají žádné slovo a Nadal si je sám lékařem.
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle není fér. Když byl mladý tak je pravda, že to přeháněl, ale poslední roky už nejede tak na krev, i kdyby mohl ubrat ještě víc, to souhlas. Těžko ale říct, jestli by osekanějšími scheduly už od roku 2005 zabránil většině zranění a tím pádem dosáhl na ještě větší počet GS titulů, to je jen spekulace. On prostě nikdy nespekuloval a vše dělal na sto procent nejlépe jak mohl. Tak je nutné to brát.
Reagovat
Tennisfan77
Já to tak beru, ale řekni mi, k čemu ten tým potom má? Je kolem něj mraky lidí, každý musí ty důsledky vidět živě, tak proč mu něco rozumného nedoporučili?
Reagovat
Rafaeoli25
No já nemyslím, že by na jejich rady kašlal, nicméně tady jde spíš o jeho povahu, on prostě soutěžení a tenis miluje, vždycky to chtěl dělat naplno, na začátku kariéry fakt bez ohledu na důsledky. Problém je, že vzhledem ke genetickým dispozicím a náročnému stylu hry to vedlo k velkému počtu zranění, Roger měl taky plný kalendář, jenže Nadal tomu dává opravdu 150 procent a to nese následky. Otázka je, jestli kdyby tomu nedával tolik procent, zda-li by těch úspěchů nebylo míň. Můžeme skutečně jen spekulovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně souhlas, že program měl mít vždycky vzhledem ke svým dispozicím omezenější a vytvářet tak co největší prevenci vůči zraněním. Ale on to tak nikdy necítil, tak mu to stěží mohl kdokoli rozmluvit.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak fajn, že jsme se spolu my dva začali bavit normálně. Není třeba být na kordy, ty tu mnozí nastavují víc než dost a už mě to neba smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
Říkám celou dobu, ze to z mě strany spíše odfrk, než cílený hejt smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak snad zase nebudeš šílet, pokud by Nadal náhodou vyhrál USO.
Reagovat
Tennisfan77
To mi je asi jedno, já GS race nepočítám, nemá pro mě od covidu váhu, je to strašně zkreslené okolnostmi, velmi reálně by bez Covidu měl Djokovič 23 GS, Nadal 21.

Ale stalo se to, co se stalo, neuděláme nic.
Reagovat
Ondrej2280
A keby sa Djokovic zranil vo wimbledone tak by nemal ani 21:) asi taku vahu ma to ,nad cim.spekulujes..
Reagovat
Tennisfan77
Je to spekulace podložená historickými výsledky, netuším, kdo by Djokoviče ve Wimbledonu 2020 porazil, to je jedna věc, netuším, jak by Nadal Djokoviče porazil na AO 2022 v SF a pak ve finále Medveděva, kterému chyběl jeden míček na příjmu na dva sety a break ve třetím.

Ale jak říkám, to už není podstatné.
Reagovat
Ondrej2280
Presne tak ...to skutocne neni podstatne,co sa kto domnieva
Reagovat
George_Renel
To jeho děvče na něj má zjevně dobrý vliv.
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
vergus
Jj, Kyrgios je expert na vztahy smile
https://youtu.be/7Paa8pcq4SI
Reagovat
Krisboy
Grttuluju a doufám, že mu to vydrží. Myslím tedy to soustředění a zodpovědnost, formu má pořád smile
Reagovat
Tennisfan77
Slaví narozeniny. smile

Snad se vrátí podobně jako v roce 2017, příští rok stačí bohatě AO, IW, Miami, Wimbledon, přihodit Cincinnati, USO, TM a ukončit kariéru. smile
Reagovat
Pe3k
Gratz. Do příští sezony by bylo fajn, kdyby se Nick, Lehečka a Můra dostali do top 30. Gyros byl ne finále Wimblasu a teď titul z DC, tak snad už Tomic přestane říkat, že je lepší tenista než Kyrgios.
Reagovat
Blondie
Vzhledem k tomu, že Tomic nic než kecat nezmůže, o tom pochybuji :-)
Reagovat
Kozoroh
Murray je vyřízený. Kdyby mu nedávali WC, tak by měl problém přejít i přes ty kvalifikace.
Reagovat
Tennisfan77
Doufám, že se z toho Fritz nesloží. Při standardním výkonu by měl vyhrát 2:0.
Reagovat
Ela-fon-isi
V prvním setu výborný i JošiNiši, pak už ho zradila hlava. Snad se konečně Nick dostává do stavu, kdy bude moct ukázat, že je jedničkou.
Reagovat
Blondie
Paráda. Sice to občas trvá déle, ale snad je Nick na správné cestě.
Reagovat
lars
Libi se ti vopicak ? :)
Reagovat
Blondie
O opičákovi nic nevím.

Ale fandím Nickovi. Těší mě, že jakmile začal makat, bylo to odměněno.
Reagovat
lars
Reagovat
Blondie
Jo, ten výraz byl k nezaplacení :D
Je to blázen :D
Reagovat
Martan1
No jasně, svět není pohádka, nemohou vyhrávat jenom sympaťaci jako Novak,Rafa, Carlito nebo Jannik. Někdy jsou vítězi a hrnou se dopředu i záporáci jako Kyrgios.
Reagovat
RFanousek
Z těch pěti jmen je Kyrgios nejsympatičtější.
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím smile
Snad kromě Sinnera tedy, ten je v pohodě smile
Reagovat
Blondie
Já jsem nějaká všeobjímající , mám je ráda všecky :D
Reagovat
Krisboy
Vzhledem k tomu, že to jsou všechno skvělí tenisté, tak já v podstatě taky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist