Lehečkovi rychlý přesun z Říma na challenger do Turína nevyšel. Neuspěl ani Macháč

15. 5. 2023, 13:40
Aktuality 15
ATP CHALLENGER TURÍN - Jiří Lehečka v neděli na Masters v Římě prohrál dohrávku úvodního zápasu s Fábiánem Marozsánem a na poslední chvíli se dostal jako náhradník do kvalifikace challengeru v Turíně. Nejlepší Čech v žebříčku však za stavu 0:4 vzdal Aleksandrovi Brajninovi z Ukrajiny a do hlavní soutěže nepostoupil. Generálka na kvalifikaci French Open se v Itálii nepovedla ani Tomáši Macháčovi.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Jiří Lehečka prožíval na začátku letošní sezony nejlepší období kariéry. Na Australian Open se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech a v Dauhá byl pětkrát jediný míček od postupu do svého premiérového finále na turnajích ATP. Po nevyužití mečbolů proti Andymu Murraymu však zaznamenal propad formy a v posledních týdnech už jsou jeho výsledky celkem alarmující.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP měl solidní vstup do antukového jara, v Monte Carlu dosáhl na první osmifinálovou účast na Masters a v Banja Luce uhrál čtvrtfinále. Na následujících dvou podnicích Masters ale ztroskotal hned na prvním soupeři, v Madridu získal jen dva gamy proti kvalifikantovi Alexanderovi Ševčenkovi a ani v Římě nestačil na soupeře z kvalifikace, v nedělní dohrávce s Fábiánem Marozsánem padl v tie-breaku rozhodující sady.

Po necelých 24 hodinách se představil ve zhruba 700 kilometrů vzdáleném Turíně. Na místním challengeru měl být původně nasazenou jedničkou, jenže uzávěrka proběhla v sobotu ve 21:00 a 21letý rodák z Mladé Boleslavi dohrával v Římě v neděli. Díky nedostatku účastníků se ovšem dostal coby náhradník do kvalifikace. V přímém souboji o hlavní soutěž však po čtyřech prohraných gamech vzdal Aleksandrovi Brajninovi z Ukrajiny.

Na French Open, které startuje 28. května, tak pojede se sérií čtyř porážek.

Generálka na Roland Garros se nepovedla ani Tomáši Macháčovi, který v Paříži musí začínat už v kvalifikaci. V úvodním kole hlavní soutěže překvapivě nestačil na hráče z chvostu druhé světové stovky Argentince Andreu Collariniho, kterému podlehl 6:4, 5:7, 1:6.

Odpolední zápas v Itálii přerušil ve druhém setu za stavu 1:4 z pohledu českého tenisty déšť. Macháč sice po návratu na kurt vyrovnal na 4:4, ale pak už uhrál jen dva gamy a utrpěl třetí porážku v řadě. Před týdnem v kvalifikaci Masters v Římě podlehl rovněž navzdory vyhranému prvnímu setu Švédovi Eliasi Ymerovi a na challengeru v Praze nestačil na krajana Zdeňka Koláře.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
Pavol
To všetci vieme. Videl som ho hrať. A v predvečer GS prečo nie veď aj Carlos je len človek. smile
Reagovat
Mantra
no tohle si mohl odpustit, to neukazuje nic hezkého.
Reagovat
com
Dneska bude Mařena bez šance smile
Reagovat
Tennisfan77
Over 0,5 setu kurz 7 a on to za stavu 5:3 s Alcarazem zavře dvěmi esy, přímým bodem a volejem na saku jak Federer. Neskutečný ten tenis letos. smile
Reagovat
darek.vrana
Tak aspoň vidíš, jak seš s Lehečkou mimo.
Reagovat
Tennisfan77
Pane Vrána, ja jsem nekomentoval Lehečkův zápas v Římě, ale jeho celkový herní projev, který je prostě přehypovaný, toť vše.
Reagovat
com
Vypadá jako vrána, ale je to králík smilesmile
https://www.youtube.com/watch?v=ChOJlKd3Uxw
Reagovat
elsky
Ale s Lehečkou měl slabší chvilky.. pořád bych Alkovi věřil.
Reagovat
Tennisfan77
Jo, to jo, Alcaraz vyhraje. Ale Čorič ho sejmout může.
Reagovat
elsky
Že je ten Maďar ledově klidnej v kritických situacích, jsem viděl už v zápase s Lehečkou, ale tohle tedy byla paráda. Z 1:4 v tiebreaku s takovou šajbou smile.
Reagovat
Tennisfan77
Neskutečné absolutně smile
Reagovat
EllNino
Akorát si tím nabourává sebevědomí
Reagovat
darek.vrana
Ale proč? To se tu bohužel asi nedozvíme.
Reagovat
insanezy_
Proč nás ani nezajímá, jezdit tam byla neskutečná hloupost.
Reagovat
makro99
tak ten LL je zdá se Mager...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist