Macháč v Bratislavě postoupil do semifinále a Top 100 má na dostřel

12. 11. 2022, 00:31
Aktuality 2
CHALLENGER BRATISLAVA - Čtvrtý nasazený Tomáš Macháč na halovém challengeru v Bratislavě zdolal 6-4 6-7 6-3 domácího Lukáše Kleina a už jen dvě výhry ho dělí od premiérového posunu do Top 100. V semifinále se finalista z roku 2020 utká s druhým nasazeným Maďarem Mártonem Fucsovicsem.
Tomáš Macháč (© tennisslovakopen.sk)

Tomáš Macháč po skvělém vstupu do sezony začal laborovat se zraněním žeber a od března do srpna odehrál jediný turnaj, ze kterého navíc po postupu do semifinále odstoupil.

Přesto stále může zakončit rok 2022 v Top 100. Dvaadvacetiletý Čech letos vyhrál dva challengery (v lednu v australském Traralgonu a v srpnu v polském Grodzisku-Mazowieckém) a pokud tento týden v Bratislavě získá svůj celkově 5. challengerový titul, poprvé se posune do elitní stovky. 

Po pátku ho od ní dělí už jen dva soupeři. Macháč si ve slovenské metropoli poradil s Britem Ryanem Penistonem, Italem Stefanem Travagliou a dnes zvládl i tříseťák s domácím Lukášem Kleinem. O dva roky staršího Slováka v repríze předloňského semifinále zdolal 6-4 6-7 6-3 a vzájemnou bilanci upravil na 2-0.

Macháč, jehož přítelkyně Kateřina Siniaková jen o necelou hodinu později v Glasgow porazila světovou sedmičku Cori Gauffovou a poslala české tenistky do semifinále Billie Jean Cupu, do semifinále postoupil počtvrté v sezoně. Na podzimních halových challengerech vyhrál tři zápasy až na šestý pokus.

O finále si finalista z roku 2020 zahraje s druhým nasazeným Mártonem Fucsovicsem (h2h 0-0). Druhý nasazený Maďar, bývalý 31. hráč světa, ve čtvrtfinále porazil 6-4 6-1 Němce Maximiliana Marterera a poprvé od postupu do čtvrtfinále loňského Wimbledonu a následné sérii 33 nepovedených turnajů vyhrál tři zápasy po sobě.

• CHALLENGER BRATISLAVA •
Slovensko, tv. povrch / hala, 67.960 eur
páteční výsledky (11. 11. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Macháč (4-ČR) - Klein (SR) 6-4 6-7(5) 6-3
Fucsovics (2-Maď.) - Marterer (Něm.) 6-4 6-1
Maroszan (Maď.) - Gombos (3-SR) 6-1 3-6 6-3
Ilkel (Tur.) - Van Rijthoven (5-Niz.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mony
Ve 3,setu už ztrácí 2.servissmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist