Macháč v Helsinkách smetl Bergse a přibližuje se Top 100

18. 11. 2022, 17:07
Aktuality 3
CHALLENGER HELSINKI - Tomáš Macháč na halovém challengeru v Helsinkách smetl 6-1 6-2 Belgičana Zizou Bergse a postoupil mezi kvarteto nejlepších. O finále, ve kterém by hrál o premiérový posun do Top 100, si 22letý Čech zahraje s Němcem Yannickem Hanfmannem.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© tennisslovakopen.sk)

Tomáš Macháč po skvělém vstupu do sezony začal laborovat se zraněním žeber a od března do srpna odehrál jediný turnaj, ze kterého navíc po postupu do semifinále odstoupil.

Přesto stále může zakončit rok 2022 v Top 100. Vítěz dvou letošních challengerů (triumfoval v lednu v australském Traralgonu a v srpnu v polském Grodzisku-Mazowieckém) si posun do elitní stovky může zajistit už o víkendu na challengeru v Helsinkách, kde dnes postoupil do semifinále.

22letý Čech ve finské metropoli neztratil ještě ani set. Po Alibeku Kačmazovovi a domácím Ottovi Virtanenovi si poradil i se Zizouem Bergsem. O rok staršího Belgičana smetl 6-1 6-2 a na třetí pokus si připsal jeho premiérový skalp.

Majitel čtyř challengerových trofejí Macháč si o finále zahraje s o devět let starším Němcem Yannickem Hanfmannem (h2h 0-0). Pokud uspěje, zahraje si o 3. letošní titul a premiérový posun mezi stovku nejlepších tenistů světa s Nizozemcem Jellem Selsem, nebo Švýcarem Leandrem Riedim.

• CHALLENGER HELSINKI •
Finsko, tv. povrch / hala, 67.960 eur
páteční výsledky (18. 11. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Macháč (5-ČR) - Bergs (Belg.) 6-1 6-2
Sels (8-Niz.) - Andrejev (Bul.) 6-3 6-4
Hanfmann (Něm.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-1
Riedi (Švýc.) - Kužmanov (Bul.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
frenkie57
No, budu mu držet palce, klukovi ušatýmu, bylo by fajn, aby jsme měli v TOP100 víc než jednoho zástupce. Když se v příští sezóně přidá i uzdravený J1rka, tak to budou hned tři kusy, věc absolutně nevídaná. Ale to už předbíhám. smile
Reagovat
darek.vrana
No já se trochu obávám, že J1rka už se možná do stovky nevrátí. Až mu vypadnou body za Dubaj, tak spadne někam do třetí stovky a jaká bude jeho výkonnost, to je velká otázka...
Reagovat
Pavol
a ide ďalej
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist