Macháč v Ortisei prohrál čtvrtfinále ve dvou tie-breacích s nasazeným Ivaškou

21. 11. 2020, 12:02
Aktuality 0
CHALLENGER ORTISEI - Tomáš Macháč skončil na halovém challengeru v italském Ortisei ve čtvrtfinále. Český mladík v něm v pátek podlehl v utkání bez jediného brejku 6-7 6-7 druhému nasazenému Bělorusu Iljovi Ivaškovi.
Tomáš Macháč (© prosperitaopen.cz)

Tomáš Macháč si minulý týden v Bratislavě zahrál své čtvrté kariérní finále na challengerech a přestože na druhý titul nedosáhl, vybojoval premiérový posun do Top 200 světového žebříčku.

Tento týden na další halové akci v italském Ortisei si připsal dvě výhry nad domácím Lucou Nardim a Slovákem Martinem Kližanem, než v pátečním čtvrtfinále podlehl druhému nasazenému Iljovi Ivaškovi z Běloruska. 

Zápas dlouho probíhal rychlými gamy, které získávali tenisté při svém servisu. K prvním brejkbolům se dostal Macháč za stavu 6-7 a 4-4, ale nevyužil ani jeden a v následném gamu odvrátil mečbol. Ten odvrátil, ale ani druhý tie-break se mu nepovedl a po 99 minutách hry prohrál se 113. hráčem světa 6-7 6-7.



20letý Čech tak má za sebou solidní sezonu, během které získal první challengerový titul (v únoru v hale v německém Koblenzu), poprvé se kvalifikoval do hlavní soutěže grandslamu (na French Open v 1. kole podlehl v pěti setech Tayloru Fritzovi) a prodral se do druhé stovky žebříčku ATP.

26letý Ivaška, který vyhrál 11 z posledních 12 zápasů, si o postup do finále zahraje s Rusem Aslanem Karacevem. Druhou semifinálovou dvojici vytvořili Francouzi Antoine Hoang a Alexandre Muller.

• CHALLENGER ORTISEI •
Itálie, tv. povrch / hala, 44.820 eur
páteční výsledky (20. 11. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ivaška (2-Běl.) - Macháč (ČR) 7-6(4) 7-6(5)
Karacev (3-Rus.) - Gaio (6-Portug.) 7-6(3) 6-3
Hoang (5-Fr.) - Lenz (Něm.) 6-7(6) 6-4 6-3
Muller (Fr.) - Marčenko (Ukr.) 6-7(5) 7-6(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist