Macháč včerejší skalp Soon-Woo Kwona nezopakoval. V Adelaide skončil v 1. kole

10. 1. 2023, 11:51
Aktuality 0
ATP ADELAIDE - Tomáš Macháč si na turnaji ATP 250 v Adelaide zahrál druhý den po sobě se Soon-Woo Kwonem, ale zatímco včera ho v kvalifikaci porazil, dnes ve svém prvním letošním zápase v hlavní soutěži korejskému lucky loserovi podlehl ve dvou setech.
Tomáš Macháč (© HPP Open)

Tomáš Macháč loni několik měsíců nehrál kvůli zranění žeber, přesto si v závěru roku zajistil premiérový posun do Top 100. V úvodu nové sezony v United Cupu si ale hned v prvním zápase poranil kotník, přišel o body za loňský triumf na challengeru v Tralalgonu a z elitní stovky po pár týdnech vypadl.

Nicméně na nadcházejícím Australian Open poprvé v kariéře nemusí začínat grandslamový turnaj v kvalifikaci a tak si na tento týden mohla naplánovat generálku do Adelaide. Na podniku ATP 250 prošel dvoukolovou kvalifikací, pošesté v kariéře postoupit do 2. kola a vyrovnat své maximum ale nedokázal.

22letý Čech dnes nenašel recept na Soon-Woo Kwona, s nímž se utkal podruhé během dvou dní. Zatímco včera v kvalifikaci 84. hráče světa ve třech setech zdolal, dnes čtyřikrát přišel o podání a prohrál 4-6 4-6. Ve druhém setu nepotvrdil brejk na 3-1 a uhrál už jen jeden game.

Příští týden se Macháč představí potřetí v kariéře na Australian Open, na kterém zatím pokaždé svůj úvodní zápas zvládl a zaznamenal své dvě dosud jediné výhry nad grandslamech.

25letý Soon-Woo Kwon, který se do hlavní soutěže dostal až jako 'šťastný poražený' po odhlášení Sebastiana Kordy, si o postup do čtvrtfinále zahraje se světovou patnáctkou Pablem Carreňem ze Španělska (h2h 0-2).



Jen pár minut před zápasem se do soutěže dostal Robin Haase, který se už soustředí především na čtyřhru a ve dvouhře vypadl v kvalifikaci. Nakonec ale dostal druhou šanci jako lucky loser místo zraněného Američana Maxima Cressyho a po rychlém přesunu z hotelu si připsal nečekanou výhru.

I když 35letý Nizozemec neměl prostor se pořádně rozcvičit a v souboji s čerstvým finalistou z indického Puné Francouzem Benjaminem Bonzim prohrával 3-6 a 3-5, dokázal najít cestu k vítězství. V tie-breaku druhé sady odvrátil mečbol, ve třetím dějství smazal manko tří gamů a nakonec zvítězil 3-6 7-6 7-6.

"První gamy jsem vzal spíše jako takovou rozehrávku, protože jsem se hlavně nechtěl zranit. On podával na vítězství, měl i mečbol, ale pak se to nějak zlomilo, já se uvolnil a nakonec zvítězil," komentoval bývalý 33. hráč světa Haase, který
aktuálně figuruje až ve třetí stovce světového žebříčku.

Haase následně neuspěl v deblu po boku krajana Matwého Middelkoopa. O postup do čtvrtfinále dvouhry se utká se Španělem Robertem Bautistou (h2h 1-2).

• ATP 250 ADELAIDE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 642.735 dolarů
úterní výsledky (10. 01. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Soon-Woo Kwon (Korea) - Macháč (ČR) 6-4 6-4
Paul (8-USA) - O'Connell (Austr.) 6-4 7-5
Hüsler (Švýc.) - Rinderknech (Fr.) 4-6 7-6(5) 6-4
Haase (Niz.) - Bonzi (Fr.) 3-6 7-6(8) 7-6(3)
Millman (Austr.) - Ramos (Šp.) 4-6 6-3 7-6(6)
M. Ymer (Švéd.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-4 4-6 6-3
Kubler (Austr.) - Etcheverry (Arg.) 7-6(2) 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist