Macháč znovu potvrdil skvělou formu. Set neztratil ani s Musettim a je potřetí ve čtvrtfinále

7. 2., 14:31
Aktuality 6
Tomáš Macháč (23) pokračuje na oblíbených halových betonech ve skvělé formě. Šampion dvou loňských francouzských halových challengerů v Marseille stále neztratil set a zahraje si své třetí kariérní čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Ve druhém kole přehrál 6:3, 6:2 nasazeného Itala Lorenza Musettiho (21) a navázal na skalp bývalého šampiona a někdejší světové jedničky Andyho Murrayho. O premiérové semifinále na této úrovni bude bojovat s turnajovou jedničkou a obhájcem titulu Hubertem Hurkaczem, či Alexanderem Ševčenkem.
Macháč si zahraje o první semifinále na turnajích ATP (© Profimedia)

Macháč – Musetti 6:3, 6:2

Tomáš Macháč prožívá v posledních měsících nejlepší období své kariéry. Po dvou loňských triumfech na halových challengerech ve Francii se ve Stockholmu probojoval do svého druhého kariérního čtvrtfinále na okruhu ATP a na nedávném Australian Open vylepšil postupem do třetího kola své maximum na grandslamových akcích.

Návrat na oblíbené halové betony mu zatím vychází na jedničku. Na podniku ATP 250 ve francouzském Marseille začal skalpem bývalého šampiona a někdejší světové jedničky Andyho Murrayho a set nepovolil ani nasazené šestce Lorenzovi Musettimu.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Premiérový souboj s italským mladíkem rozehrál výborně a v šestém gamu slavil klíčový brejk úvodního dějství. Náskok si udržel až do konce setu a soupeře v něm nepustil k ani jednomu brejkbolu.

Ještě lépe vstoupil do druhé sady a Musettimu hned v úvodní hře sebral servis. Vzápětí ten svůj ztratil, ovšem od stavu 1:1 získal pět ze šesti následujících gamů a po necelé hodině a půl se mohl radovat z postupu do dalšího kola.

Macháč dosáhl na obě loňská čtvrtfinále na nejvyšší tour v předchozí sezoně, na antuce v Houstonu ani v hale ve Stockholmu se mezi nejlepší kvarteto nedostal. V Marseille bude ve čtvrtfinálové fázi čelit nasazené jedničce a obhájci titulu Hubertovi Hurkaczovi, nebo Alexanderovi Ševčenkovi, kteří budou hrát ve čtvrtek.

Čtvrtfinále si Macháč zahraje i ve čtyřhře. Pár hodin po postupu mezi nejlepší osmičku v singlu úspěšně vstoupil do deblové soutěže, když po boku Zhizhena Zhanga, se kterým uhrál semifinále na nedávném Australian Open, porazil 6:4, 6:3 německé duo Constantin Frantzen, Hendrik Jebens.

V rámci čtvrtečního programu absolvuje druhé kolo dvouhry Jiří Lehečka. Nejlepší Čech v žebříčku předvedl v prvním kole parádní obrat proti kvalifikantovi a bývalé světové sedmičce Davidovi Goffinovi, dokonce likvidoval mečbol.


Výsledky turnaje ATP 250 v Marseille

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Pakrtek1961
Souhlas, vsichni tri kluci vypadaji dobre a vypada to po slabsich letech na kvalitni team. Jakubovi Mensikovi predpovidam top 10 do peti let, pokus se nezrani.
Reagovat
Krisboy
Borec. Musetti je jeden z mých oblíbenců, ale tady není co řešit. Z Tomáše roste skvělej tenista. Nejen výsledkově, ale i stylem hry se mi líbí čím dál víc.

Reagovat
Ondra979
tak tak..pokud na sobe jeste trochu zaMaka :), tak kdo vi, kam za to muze dotahnout, ale jeho hra je i oku lahodici a to je plus
Reagovat
Pe3k
Itala jsem poslední rok celkem sledoval, tak jsem vědě do čeho Makáč jde. Co se mu narodil potomek je herně mimo a Tomáš toho dokonale využil...Všichni 3 naši top hráči mají herně na top 30 a kdyby se tam i dostali byla by to pro ČR pecka po těch letech mizérie co skončil valach Berdyč. Mít TM lepší servis mohl by pomýšlet vysoko. Další kolo bude asi konečná.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist