Martincová a Krejčíková prošly kvalifikací! V Ostravě si zahraje sedm Češek

18. 10. 2020, 11:05
Aktuality 85
WTA OSTRAVA - Dvě ze tří českých nadějí prošly kvalifikací domácího klání WTA Premier v Ostravě a hlavní soutěž nejkvalitněji obsazeného turnaje žen na území Česka si tak zahraje sedm domácích hráček. Dvoukolovým kvalifikačním sítem se prodraly Barbora Krejčíková a Tereza Martincová, které čeká vzájemné souboj o to, kdo ve druhém kole vyzve Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Neuspěla jen Marie Bouzková, byť byla v duelu s Ruskou Darjou Kasatkinovou dva míčky od vítězství.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

Tereza Martincová se po restartu sezony představuje na šesté akci a popáté musela začínat v kvalifikaci. Po Palermu, Praze, Istanbulu a pařížském French Open zvládla svůj úvodní zápas i v Ostravě, když v sobotu zdolala nasazenou Američanku Bernardu Peraovou.

Ale teprve podruhé se prodrala kvalifikačním sítem až do hlavní soutěže. Dnes pětadvacetiletá Češka ve Slezsku porazila 6-3 6-2 i Španělku Paulu Badosaovou, s níž neztratila set stejně jako dvěma lety v kvalifikaci v Acapulku a loni ve finále antukového turnaje ITF v Essenu.

"Jsem neskutečně ráda, že jsem to zvládla. Normálně bych se do kvaldy nedostala, kdybych neměla volnou kartu. Jsem ráda, když jsem dostala možnost hrát, že jsem to využila," řekla Martincová.

121. hráčka světa Martincová, jež dlouhodobě usiluje o premiérový průnik do Top 100, tak napodobila své snažení v Istanbulu, kde nakonec postupem až do semifinále vyrovnala své maximum na okruhu WTA.

Barbora Krejčíková po životním výsledku na Roland Garros, na němž si před dvěma týdny zahrála osmifinále a díky tomu se poprvé posunula do Top 100, potvrzuje svou formu i v ostravské hale. 

V sobotu 24letá Češka smetla 6-3 6-0 devatenáctiletou Slovinku Kaju Juvanovou a dnes si poradila znovu snadno 6-3 6-2 i se čtvrtou nasazenou Švýcarkou Jil Teichmannovou.

Krejčíková přitom v obou zápasech nezačala ideálně a prohrávala 1-3, ale od té chvíle už na kurtu v obou duelech dominovala. Dnes navíc po svém podání ztratila jen sedm fiftýnů, pět z osmi gamů na servisu získala čistou hrou.

"Nezačala jsem dobře, ale čím déle jsme hrály, tím jsem hrála líp a soupeřka mě neměla čím překvapit," zhodnotila Krejčíková pro Radiožurnál výhru nad Teichmannovou. Přiznala, že se jí coby hráčce světové stovky hraje lépe. "Už tam jsem, splnila jsem si dětský sen a už se mi hraje víc uvolněně, nejsem taková zaťatá," uvedla od pondělí nově 85. hráčka dvouhry.

Večerní dolosování kvalifikantek rozhodlo o tom, že české absolventky Martincovou a Krejčíkovou čeká v 1. kole vzájemný zápas a vítězka pak vyzve dvojnásobnou grandslamovou šampionku Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

Marie Bouzková po včerejší hladké výhře nad Ukrajinkou Katarinou Zavackou podlehla po 2 hodinách a 40 minutách boje bývalé světové desítce Darje Kasatkinové a do hlavní soutěže se tak dostane maximálně jako lucky loser.

Dvaadvacetiletá Češka přitom v duelu s o rok starší Ruskou odvrátila za stavu 4-6 a 4-5 dva mečboly a po zisku pěti gamů v řadě vedla v rozhodujícím dějství 2-0. Náskok držela až do stavu 5-3, kdy se ocitla dva míčky od vítězství. Ve stejné pozici byla i v následném gamu při svém servisu, ale k mečbolu se nedostala a nakonec prohrála 4-6 7-5 5-7.

Siniakovou vyzve 16letá Američanka Gauffová
Pořadatelé turnaje v Ostravě dostali důvěru uspořádat turnaj WTA Premier s dotací 528 tisíc dolarů jako náhradu za zrušenou akci v čínském Zhengzhou. V závěru příprav sice trnuli, zda dostanou výjimku ze současných plošných opatření proti koronaviru, ale hygieně dokázali dodat podklady o přísných hygienických opatřeních a nejkvalitněji obsazený tenisový turnaj žen na českém území se tak může konat.

WTA PREMIER OSTRAVA
(19. - 25. 10. 2020)
los dvouhry
los čtyřhry

V hlavní soutěži dvouhry se představí celkem sedm domácích tenistek. Druhá nasazená Karolína Plíšková začne ve druhém kole proti Chorvatce Donně Vekičové, nebo ruské kvalifikantce Veronice Kuděrmetovové. 

Kristýna Plíšková se v duelu s Řekyní Mariou Sakkariovou utká o souboj s nejvýše nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Barbora Strýcová se v úvodním kole střetne s Tunisankou Ons Džabúrovou, Karolína Muchová bude čelit Číňance Shuai Zhang a Kateřina Siniaková narazí na šestnáctiletou americkou hvězdičku Coco Gauffovou, jež se úspěšně rozehrála v kvalifikaci.

Nasazenou trojkou je Běloruska Aryna Sabalenková, jež je společně s Belgičankou Elise Mertensovou nejvýše nasazenou dvojicí ve čtyřhře. Z grandslamových vítězek se kromě Azarenkové představí ještě Lotyška Jelena Ostapenková.

• WTA PREMIER OSTRAVA •
Česko, tv. povrch / hala, 528.000 dolarů
nedělní výsledky (18. 10. 2020)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Krejčíková (12-ČR) - Teichmannová (4-Švýc.) 6-3 6-2
Martincová (ČR) - Badosaová (7-Šp.) 6-3 6-2
Kasatkinová (10-Rus.) - Bouzková (2-ČR) 6-4 5-7 7-5
Kuděrmetovová (1-Rus.) - Rusová (8-Niz.) 7-5 6-2
Gauffová (3-USA) - Beguová (11-Rum.) 6-4 6-4
Sorribesová (9-Šp.) - Blinkovová (5-Rus.) 4-6 5-2 / skreč B.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
jirkaS
smile
https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/385715/martincova-o-tetovani-v-tenisu-kerka-o-ktere-lidi-nevi-i-tygr-na-podbrisku.html
Reagovat
d@ve
To tetování Martincové je vcelku nevkusné. smile
Tak trochu jako omalovánky z mateřské školky.
Reagovat
Krisboy
Ona je celá asi trošku jednodušší smile
Reagovat
FulnekUltras
o to víc šukézní smile
Reagovat
EllNino
Terka
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/12623--unavena-ale-stastna-kvalifikace-byla-fakt-nabusena-tesi-martincovou-proc-si-neprala-hrat-s-ceskou

Bára
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/12624--krejcikova-tezi-z-zivotni-formy-do-konce-roku-si-to-chci-uzivat-rika-po-dalsim-uspechu

Maruška
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/12625--neskutecny-vykon-z-obou-stran-hodnoti-bouzkova-tesnou-porazku-sance-na-hlavni-soutez-stale-zije
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli to bylo k vidění, mám dojem, že kvalda nebyla a je to podle mě škoda, když to byly zápasy s tak vysoko postavenými hráčkami. A v podstatě je po sezoně, navíc zkrouhlé o vir. Také tu kvaldu mohl někdo streamovat. Škoda.
Reagovat
misa
Z prohry se může radovat snad jen Maruška.
Reagovat
com
zitra jen 4 zapasy jo, nak malo smile Hlavne at vyleti Sakkari smilesmile
Reagovat
paddy
Maria vyndá i Klitorinu smile
Reagovat
FulnekUltras
Přesně takto se bojuje proti nevěřícím.

Teď ještě vyndej Krejčíkovou, a pak už plnou parou na Hejkala.

smilesmilesmile
Reagovat
misa
Takové zápasy musí Maruška vyhrávat. Není to poprvé, kdy jí letos utekla koncovka třetího setu.

Turnaje v Lexingtonu a New Yorku (náhrada za Cincinnati) byly povedené, potom už to bylo slabší.
Reagovat
misa
Ze čtyř posledních proher byly tři ve třech setech a i ta v Římě byla těsná, 5-7, 6-7.
Reagovat
FulnekUltras
příliš upracovaný tenis - první stovka, občas i top50 ano, ale to je tak všechno
Reagovat
misa
Aby ses ještě nedivil.
Reagovat
misa
Kdyby dostávala 1-6, 2-6 nebo 3-6, 0-6 tak napíšu, že na to nemá. Ale takové výsledky dávají naději, že když něco drobně změní a vyhraje pár zápasů, po kterých si začne věřit, tak můžou přijít zajímavé výsledky. A postup na žebříčku.
Reagovat
EllNino
neboj, tady jsou všichni tak moc přesvědčeni o některých pravdách ....

Fulnekovi sice vadí, že je tady podceňovaná Terka Martincová, ale sám podceňuje velice rád :)

Přesně takovéhle prohry mívala Lucka, z mečbolů, vedení ve 3. setu, o ve druhém setu ... ale sama spoustu zápasů otočila :) Takže Marušce může stačil jeden dva takovéhle zápasy vyhrát a může to být všechno jinak :)
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
EllNino
Lol, to už fakt není náhoda ...

A Katka dostala CoCo Gauff, výborný :/

Lépe to dopadnout nemohlo, aspoň cenné body pro Terku/Báru

Marušku může utěšovat to, že by si zahrála s Rybakinou ... i když to je blbost, los by byl úplně jiný :)
Reagovat
tommr
blbej los, ale to se dalo čekat. Pravděpodobnost, že Bára s Terezou budou hrát proti sobě nebo s Katkou Siniakovou byla tentokrát opravdu hodně vysoká ...
Reagovat
Frick
Budu fandit Terce, má vyšší míru kočkovitosti.
Reagovat
FulnekUltras
rozhodně mnohem větší než Micík smile
Reagovat
blixa
Ty ještě žiješ ? smilesmile
Reagovat
Frick
Ano, nosím mezi lidi respirátor FFP2
Reagovat
blixa
A já doufal že zahodíš roušky a respirátory a budeš plnými doušky lokat čerstvý virus smilesmile
Reagovat
Fransoas
Nepotvrzeným servisem se nedokázala dostat do hlavní soutěže.Závěry zápasů bývají většinou těžké.Bohužel se to nepodařilo.Je to smůla prohrát takto dramatický zápas.
Reagovat
FulnekUltras
pro mě celkem očekávaný výsledek - Kosatka je lepší
Reagovat
blixa
Tahle možná smile

https://d15-a.sdn.cz/d_15/c_img_E_I/Rr5tnR.jpeg?fl=cro,0,0,1250,833%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75
Reagovat
FulnekUltras
parádní exemplář ;-)
Reagovat
d@ve
Škoda Maruško toho závěru. smile
Reagovat
FulnekUltras
taký už je tenis smile
Reagovat
tommr
Marie sice bojovala, ale koncovku zápasu zase nezvládla. Pokolikátý už? Tentokrát ve třetím setu vedla už 5:3 a dvakrát byla dva míčky od výhry ... smile
Reagovat
EllNino
Do stavu stavu 5:3 si Maruška prohrála jediné dva servisy :/ To radši měla prohrát 4:6 4:6 než tohle...
Reagovat
tommr
tak bohužel ani Marie není schopná dopodávat zápas ... smile
Reagovat
com
takhle si zmrvit koncovku smile smile
Reagovat
SpacialRecognition
pěkně udělala z Kasatkiny mentální titánku, to se jen tak někomu nepodaří
Reagovat
EllNino
bohužel, bylo to blízko
Reagovat
com
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dyť snad měla 4:3 s brejkem. Co to tam zas provedlasmile
Reagovat
EllNino
děláš jako by 4:3 s brejkem něco znamenalo, obzvláštně v tenise :) ...
Reagovat
tommr
ve třetím setu vedla dokonce 5:3 a dvakrát byla dva míčky od výhry ... smile
Reagovat
EllNino
to je pořád ještě dost daleko, bylo to vachrlaté celý set, vlastně všechny gemy byly dost vyrovnané, Maruška odvrátila několikrát stav 15:40 ... ten poslední už ale odvrátit nedokázala ... 5:4 30:15 vypadalo dobře ... bohužel jsme to ani nemohli sledovat ... tak teď jedině čekat, jestli se někdo neodhlásí, měla by být první na řadě jako LL
Reagovat
tommr
no s jejím štěstím na LL by se do MD dostat mohla. Nic to ale nezmění na tom, že dneska promarnila další velkou šanci na dobrej výsledek. Sice jsme to nemohli vidět, ale takhle ztratit zápas s labilkou jako je Kasatkina je ostuda ... smile
Reagovat
EllNino
Tak zase až taková labilka asi nebude, když byla v top 10 ...poslední dobou samozřejmě tápe, ale tenis hrát pořád umí ... a bylo to hodně vyrovnané ... uvidíme
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda no, co se dá dělat, bohužel to Marušce podobně uteklo i v Americe. Jinak tady na tom povrchu asi podání žádnou extra výhodou nebylo...
Reagovat
tommr
Marie ve druhým setu odvrátila dva mečboly soupeřky a ted bude podávat na zisk setu ...
Reagovat
EllNino
takhle se bojuje :) a pak že nepatří do stovky, Mantro
Reagovat
tommr
a podařilo se takže se půjde do třetího setu! Marie by v něm mohla mít psychickou výhodu ... smile
Reagovat
Mantra
jediná měla být před kvalifikací "papírově jasná". A jediná neprojde, prostě se stále dokola, po mantrovsku, potvrzuje, že nepatří do kila
Reagovat
EllNino
Ale vždyť kecáš :) Maruška má solidní výsledky, i kdyby neměla započítaný to semi z Toronta, má tam finále Monterrey, čtvrtfinále Lexington, 3. kolo Cincy atd.
Reagovat
com
no to uz je na tom lip i Vondrousova smile
Reagovat
EllNino
Divný, že 20. je lepší jak 51.
Reagovat
com
smile tady nekdo vychodil zakladku smilesmile
Reagovat
EllNino
něco lepšího bys tam neměl? slabý i na tvoje poměry :)
Reagovat
com
tak snad neco lepsiho vymyslim do te doby, nez zvedne nad hlavu Karolina trofej smilesmile
Reagovat
EllNino
Proč ne, hráčka jejího kalibru už by mohla taky něco uhrát ...poslední výkony byly nasazením a bojovností spíš k pláči
Reagovat
Mantra
v tuhle chvíli by dostala i od Martincové smile
Reagovat
EllNino
To se nedozvíme :) I od Martincové dostaly Badosa a Pera, taky nepatří do stovky? :)
Reagovat
Mantra
kdo? Martincová nebo ty dvě pometla? za mě ani jedna, ale tak co už... neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde smile aspoň se máme o čem přítsmile
Reagovat
EllNino
A kdo tam teda patří? :)) Patří tam ten, kdo si na to nahrál dostatek bodů, to je jediný objektivní důkaz.... kdyby tam někdo nepatřil, tak se do stovky nikdy nedostane, jako právě třeba Tereza :)
Reagovat
Mantra
v tom máš pravdu no, bohužel je to podle bodů a nejde to jinak, kdyby ten žebříček zohledňoval třeba jen ktuální měsíc, byl by objektivnější, zvlᚍ u děvčat, takhle třeba ta jejich jednička.... no co napsat, prostě má Šašlik nejvíc bodů, já vím
Reagovat
EllNino
No ale od toho máš Race, která zohledňuje žebříček od začátku roku ... :) ranking je důležitej pouze zhlediska nasazování, aby se nepotkaly v 1. kole Plíšková a Barty ... má to smysl ... že to teď neodpovídá víc je důsledkem covidu ... jinak by to bylo úplně jinak
Reagovat
Mantra
jojo, na ten jsem uplně zapomněl, ten je dobrej, no ale celý je to vlastně neměřitelný, protože každé hráčce vyhovuje jiný soupeř i podmínky, takže si samosebou vybírají to pro sebe nejlepší, pak mají lepší výsledky a když dojde na konfrontaci s někým kdo je i mnohém lépe postavený je to trága, všechno je tak relativní, achjo smilesmile já vím, jsem náročnej
Reagovat
tommr
Tereza není zrovna vhodnej příklad. Ta by už ve stovce taky byla kdyby se letos nezměnilo počítání rankingu. Současnej stav zvýhodnuje hráčky, který si nahrály body v roce 2019 a naopak strašně ztěžuje postup v žebříčku směrem nahoru hráčkám, který hrajou dobře letos ... smile
Reagovat
Mantra
jak píši, celé je to strašně neměřitelné, je to jako ten fyzikální jev, jak ty částice kmitají pořád jinak, náhdně anikdy stejnou cestou, jak se to jen jmenuje?
Reagovat
Mantra
Brownův pohyb, to jsem myslel, myslím smile
Reagovat
FulnekUltras
trpaslíci a aerosol se dostanou všude

přičemž i mezi vědci se najde spousta docela slušně zkorumpovaných kurev

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ochranne-steny-z-plexiskla-maji-chranit-pred-virem-jistotu-ale-nemate-124254#seq_no=3&dop_ab_variant=0&source=article-detail&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart&dop_req_id=FS9UprQEAAf-202010181602
Reagovat
Mantra
copak trpaslíci, ale jmelí
Reagovat
EllNino
Super, dvě hladké výhry ... v MD se tedy představí minimálně 7 Češek a to ještě nehraje Markéta a Petra ... a Maruška je může doplnit, i když momentálně prohrává 1:4 :/

Snad naše holky nechytnou sebe navzájem nebo Katku ... ale zase by to byly jisté cenné body na Premieru ... Rybakinu nechceme :)
Reagovat
blixa
Maruška srovnala na 4:4.
Reagovat
EllNino
no, srovnala dvěma čistými hrami ... a pak už do konce setu 1:8 :/
Reagovat
lvicek
Holky, super, ty jo! Fakt skoda, ze to nemuzeme videt :/. Jsou to totalni pitomci. Jako hrat zapas, ktery muze videt snad jen rozhodci na umpire, to mi hlava nebere. Tak ted jeste Maruska, at se vsechny predstavi i pred kamerou :).
Reagovat
tommr
Bára nečekaně hladce porazila nebezpečnou Teichmannovou a je naší druhou postupující z kvalifikace ... smile
Bára zatím potvrzuje, že její postup do první stovky byl zaslouženej ... smile
Reagovat
com
Martincova smile Krejcikova smile a Bouzkova jeste nevim smile
Reagovat
tommr
Marie bude mít z našich jasně nejtěžší soupeřku. Její postup vidím tak 50/50 ...
Reagovat
misa
ATP pouští do světa i streamy z kvalifikací, dokonce i z challengerů.
https://live-stream365.com/sport/tennis.php
Reagovat
EllNino
No neuvěřitelné!
Další cenný skalp hráčky top 100 do sbírky :) Tereza by teď potřebovala dobrý los do 1. kola, nejlépe jinou kvalifikantku, holt i tu Katku, Magdu Linette, aby jednu výhru ještě přidala a přiblížila se ke stovce :) Jejím cílem je hrát AO bez kvalifikace, ale musí máknout :)

Gratulace!
Reagovat
tommr
hlavně to chce nedostat Rybakinu ...
Reagovat
r176
Velká gratulace Terce.Jen si myslím že dvě výhry v hlavní soutěži ji na 100% zajistí AO bez kvaldy a místo v top 100.Ta jedna výdra by ji posunula na +- 106 místo a ještě se hraje Linec tak může klesnout ale i tak ji budu fandit smilesmile
Reagovat
r176
smilesmile výhra ne výdra
Reagovat
blixa
Vydry jsou taky fajn smilesmile
Reagovat
r176
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
bude záležet i na tom jaká bude koncem prosince situace. Za normálních okolností postupuje na GS přímo 104 hráček. Pokud ale bude hodně odhlášek mohlo by Tereze stačit i současný umístění okolo 120.místa ...
Reagovat
misa
No a poslední možnost je ta, že Tereza klidně může být ve stovce a stejně sedět doma, protože nějaký australský politik nebo epidemiolog tak rozhodne.
Reagovat
tommr
jj v Austrálii už skoro nemají žádný nakažený a přesto s uvolnováním restrikcí moc nepospíchají. Stačilo by aby se tam koncem prosince objevilo pár desítek nakaženejch a nějakej místní Prymula to tam může zase všechno zavřít ... smile
Reagovat
SpacialRecognition
super!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist