Martincová si na Livesport Prague Open zahraje o první finále. Krejčíková suverénně ovládla derby se Siniakovou

16. 7. 2021, 11:18
Aktuality 180
WTA PRAHA - Tereza Martincová na Livesport Prague Open potvrzuje skvělou formu z posledních týdnů. Šestadvacetiletá Češka hladce porazila Viktórii Kužmovou, Slovence oplatila včerejší porážku ze čtyřhry a také loňskou singlovou z Lyonu a bez ztráty setu postoupila do svého prvního semifinále od loňského září. Barbora Krejčíková ve šlágru dnešního programu zametla s Kateřinou Siniakovou, své deblové parťačce povolila pouhé tři gamy.
© TK SPARTA PRAHA - Pavel Lebeda/sport-pics.cz

Tereza Martincová se v úvodních měsících sezony konečně prokousala do elitní stovky žebříčku WTA a prožívá jasně nejlepší sezonu své kariéry. Šestadvacetiletá Češka po skončení antukového jara chytla životní formu, na trávě si zahrála svá první dvě letošní čtvrtfinále, ve Wimbledonu se poprvé na grandslamech dostala do třetího kola a daří se jí i v pražské Stromovce, kde se letos hraje na tvrdém povrchu namísto tradiční antuky.

Na Livesport Prague Open startuje šestým rokem po sobě, ale poprvé v hlavní soutěži, dokonce uzavírá pole nasazených hráček. A tuto roli zatím s přehledem plní, bez ztráty setu si poradila se Samanthou Murrayovou Sharanovou, kvalifikantkou Asiou Muhammadovou i Viktórií Kužmovou. Slovence po setech 6-2 6-2 oplatila včerejší porážku ze čtyřhry a také loňskou singlovou z Lyonu a postoupila do svého prvního semifinále od loňského září.

Martincová ve třetím gamu nepotvrdila brejk a pak nevyužila šest brejkbolů. Na smolnou ztrátu dvou her v řadě ovšem zareagovala tím nejlepším možným způsobem, když v následujících čtyřech gamech soupeřce povolila jen tři fiftýny. Do druhé sady měla hrozivý vstup plný nevynucených chyb a dvojchyb a rychle ztrácela 0-2. Po udrženém podání se však znovu chytla a Kužmové nadělila pomyslného "kanára".

"Je to skvělé. Nikdy se mi v Praze nedařilo, svazovalo mě to tady a výkony byly šílené. Semifinále doma je pro mě fakt skvělé, je to úplně něco jiného než na jakémkoliv jiném turnaji," řekla Martincová v rozhovoru na kurtu.

Martincová je v semifinále turnajů WTA počtvrté v kariéře, v hale v Québecu (2016), na antuce ve Gstaadu (2017) ani loni na oranžové drti v Istanbulu neuspěla. O první finále na nejvyšším okruhu bude bojovat s nasazenou Greet Minnenovou (H2H 1-0). Třiadvacetiletá Belgičanka smetla 6-2 6-1 Storm Sandersovou a poprvé v kariéře na nejvyšším okruhu postoupila do semifinále.

Premiérový vzájemný souboj deblových parťaček Barbory Krejčíkové a Kateřiny Siniakové žádné drama nenabídl. Šampionka French Open Krejčíková, která v osmifinále Wimbledonu přišla o sérii 15 vítězství, ale teď má na kontě tři výhry v řadě a bez ztráty setu, po výborném výkonu a za hodinu a pár minut zvítězila suverénně 6-3 6-0.

Siniaková dokázala favorizované krajance vzdorovat jen do stavu 3-3, když srovnala z 1-3. Krejčíková však poté srovnala mířidla, přestala úplně chybovat a ve svém prvním pražském čtvrtfinále už bezradné Siniakové nepovolila jediný game.

"Myslím, že to nebylo úplně na jednu bránu ani v jednom gamu. Důležitý byl první set. Uklidnila jsem se, začala jsem víc švihat a hrát líp. Katka se trápila na servisu, mně se naopak po včerejšku tentokrát dařil," řekla Krejčíková, která vyhrála osmnáctý z posledních devatenácti zápasů.

"Je těžké, že takhle musíme proti sobě nastoupit a jedna z nás musí prohrát. Ale jsem ráda, že jsem vyhrála já, protože jsem chtěla vyhrát. Ale je mi líto Katky, protože jí vždycky přeju to nejlepší," komentovala nepříjemné derby pro Českou televizi Krejčíková.

Pětadvacetiletá Krejčíková, která je po vypadnutí jedničky Petry Kvitové největší favoritkou na triumf, si zítra zahraje o své čtvrté letošní a páté kariérní finále.

V semifinále poprvé změří síly s Xinyu Wang. Devatenáctiletá Číňanka ve svém premiérovém čtvrtfinále na hlavní tour porazila dvakrát 6-3 Grace Minovou a znovu vylepšila své kariérní maximum.

"Moc ji neznám. Vím, že je mladá, poměrně vysoká. Má dobrý servis, hraje rány z forhendu i z bekhendu. Po dvou měsících, co jdu z jednoho zápasu do druhého, mi přijde, že jde moje forma dolů, je těžké to udržet. Víceméně jenom bojuju a snažím se fakt hrát každý balon, jako by byl poslední," dodala Krejčíková.

• WTA 250 PRAHA •
Česko, tv. povrch, 235.238 dolarů
páteční výsledky (16. 7. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Martincová (8-ČR) - Kužmová (SR) 6-2 6-2
Krejčíková (2-ČR) - Siniaková (5-ČR) 6-3 6-0
Minnenová (9-Belg.) - Sandersová (Austr.) 6-2 6-1
Xinyu Wang (Čína) - Minová (USA) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

180
Přidat komentář
EllNino
Zítra to vypadá, že se tenisu nedočkáme vůbec - předpověď je šílená na celý den :)

V neděli tedy zřejmě čeká naše holky dvojboj, a to singlistiky i deblistky (samozřejmě v případě vyhraných prvních zápasů našich holek)

Jedině, že by byla nějaká hala, a to úplně nevím, jestli je tu taková možnost
Reagovat
tommr
tak to asi záleží na tom na jakou předpověd se díváš. Na Seznamu mi to ukazuje zítra slunečno a pršet by mělo až v neděli? smile
Reagovat
EllNino
tak to nevím, zítra má pršet
Reagovat
com
hlasim smile ale teda 200 km od Prahy smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Taky tak. V ,,Asii" vedro takové, že ani pes nechce ven. Chudáci holky!
Reagovat
Bloody13
Třeba se to stihne. Mně to tady ukazuje déšť mezi 9 a 10hod a pak zase až od 15 hod.
Reagovat
tommr
možná proto mají naplánovanej zítra začátek už na 10:30 ...
Reagovat
Fandina
Na Spartě je hala, už se tam něco dohrávalo a také se tam hraje Extraliga.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.instagram.com/p/CRZebm8N_BO/

https://www.instagram.com/p/CRYkWezBfC0/
Reagovat
TOPtennis
Suverénní vítězství Báry bez šancí pro Katku. Doslova debakl. Odborníci by se měli ptát čím to je, kde by měla Katka mít zkušenosti z let předešlých kdy byla 30...Báru by měla znát jako své boty...kdy ještě před 2 lety byla Katka top 50 a Bára se teprve rozjížděla a nebyla ani ve 100... Je zajímavé, že nejsou hráčky, ani trenéři schopni najít taktiku,cestu jak Báru zlomit smile Za poslední měsíce ji zlomila pouze světová 1 smile
Reagovat
tommr
dneska si Bára připsala 50 bodů do žebříčku ale pořád zůstává na 13.místě pouhých 42 bodů za Petrou ...
Pokud postoupí do finále posune se před Petru na 12.místo ...
Pokud získá titul posune se na 11.místo ...
Výše uvedené platí pokud se ještě nebudou odečítat body za lonskou Prahu. Pokud ano, tak by se Bára mohla dokonce dostat před Halepovou na 10.místo ...

V letošní Race je už Bára druhá ... smile
Reagovat
TOPtennis
Ano Bára už TOP 10 má do konce roku jisté na 100%. Může, ale snad bohu děkovat, že se loni v březnu zmrazil žebříček a body jen připisovala místo aby ji začaly padat a ona padala žebříčkem dolů. A také, že byla hlavně v té době už blízko 100 !!!
Reagovat
tommr
Bára naopak patří mezi hráčky, který zmrazení žebříčku poškodilo, protože jim to výrazně ztížilo posun žebříčkem směrem nahoru. Stačí se podívat kde je v Race a kde na oficiálním žebříčku ...
Reagovat
TOPtennis
V čem ji to poškodilo ? Právě, že šíleně pomohlo ! Kdyby se žebříček loni v březnu nezmrazil je skoro jasné že by nebyla tam kde dnes je, jelikož od června 2019 do března 2020 skoro nic na turnajích neuhrála ( hrála celý zbytek roku 2019 špatně a do 100 se nemohla dostat ! ), zranění také a měla začít padat protože by obhajovala od března 2020 mraky bodů z roku 2019. Chápete posloupnost ?
Reagovat
tommr
Báře se za tebou jmenovaný období zmrazilo zhruba 400 bodů zatímco všem jejím současným konkurentkám několikanásobně více. Tak jak jí to zmrazení mohlo pomoct? smile
Od července 2019 do konce roku 2019 uhrála Bára dokonce jen pouhých 32 bodů zatímco některé její konkurentky mají z tohoto období stále započítaných až 2000 bodů. Jak jí to pomáhá? smile
Reagovat
TOPtennis
Jde vidět že nechápete co píšu a chci říct...mě teď její konkurentky nezajímají a nemusí zajímat ani ji. Kdyby se žebříček zmrazil až třeba v srpnu 2020 s velkou pravděpodobností by se nacházela zpět kolem 200, protože hrála špatně do března 2020 když se žebříček stopl a vypadlo by ji těch cca 400 bodu v dalších dnech smile
Reagovat
blixa
Konkurentky ji musí zajímat, protože žebříček je na prvním i posledním místě právě srovnání s konkurentkami. Jinak si myslím, že tvrdíš naprostý nesmysl, ale můžeš to zkusit, nejlépe na příkladu srovnání dvou libovolných tenistek vysvětlit.
Reagovat
TOPtennis
Máte pocit, že ji zajímají ? Já ten pocit nemám ! Jede to své stále a jak jsem psal - je zajímavé že ani sebesvětoví super trenéři neví jak na ni smile Je jedno kdo tam momentálně za konkurentku stojí smile Dnes Katku přejela až ji dovedla k pláči smile a teď si všichni čeští odborníci říkají : Ty vole, to není možné ona byla ještě v roce 2018 v třetí stovce a dnes má GS o který se pokouší roky jiné superstar se supertýmy a trenéry... A psát tady jako někdo, že je to zkušenostma z deblu, talentem, časem, Novotnou...tomu se směju hned jen co to čtu !
Reagovat
blixa
Co to meleš ? Chtěl jsem zdůvodnění tvých numerických výplodů, ne nějaké blábolivé spekulace.
Reagovat
TOPtennis
Ty na to numericky a já fakticky smile
Reagovat
blixa
A ty "fakta" jsou jako kde ? smile
Reagovat
TOPtennis
A neurazejte mě. Relativně by jste si mohl s Barborou podat ruce smile Když teď vidím jak se chová k trenérovi, nadává mu, mluví sprostě k němu...hanebné chování ! Ale asi mu to nevadí. Proto asi nikdy nebude mít Barbora takovou přízeň fanoušků a nemůže se divit, že ji po příletu s GS nějaké velké ovace nečekaly...jako třeba Simonu Halep doma v Rumunsku - tak se vítá šampion s charakterem smile
Reagovat
majkl005
kde bereš to, že se ke svému trenérovi chová hrubě a sprostě?
Reagovat
TOPtennis
Stačí mi sedět u kurtu a poslouchat, a nebo poslouchat,sledovat TV. Třeba jako stav 5:4 ve 2 setu s Bonaventure a šla servírovat a trenér se ji snažil poradit....její reakce velice zajímavá smile
Reagovat
tommr
to jsou všechno pouhopouhý spekulace. Kde je dáno, že by hrála špatně i nadále a od března 2020 by neuhrála ani bod?
Důležitý je to co je. A momentální stav je takovej, že Bára má z roku 2019 zmraženejch asi 30 bodů zatímco její soupeřky mnohonásobně víc takže je nemůže tak snadno předstihnout i když od začátku tohoto roku hraje mnohem líp a nasbírala druhej nejvyšší počet bodů ...
Reagovat
blixa
Přesně tak. smile
Reagovat
TOPtennis
Spekulace zrovna Vy velice rád používáte smile Škoda, zrovna Vám by to sedlo úplně skvěle jak by začala padat a obhajovala by těch 400 bodů...Myslím že by jste psal : Na 100 nikdy neměla, říkal jsem to... A zrovna bych Vám to i přál aby Vám to konečně s ní vyšlo smilesmile
Reagovat
TOPtennis
Tím pádem se zrušily všechny turnaje, Bare se zmrazil žebříček cca 120 i 400 bodu co měla obhajovat v krátké době a zahrála až 3 kola na RG v říjnu 2020 ( využila toho ze vetsinu hraček stop turnajů vyřadil z pravidelného rytmu i zápasu ) a tím skočila do 100 ! A od března do RG se hrálo minimum turnajů. V loňském roce ji mohlo být úplně jedno ze někdo připsal i 2000 bodů smile důležité je teď pro ni ze už 2000 bodu letos ta dotyčná hračka neobhaji smile
Reagovat
blixa
Tak to je síla. V míře zkroucenosti mozku začínáš brutálně konkurovat Ultrasovi, i když ten ho zkroucený zase v jiné problematice smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak když někdo sedí u kurtu, aby poslouchal, jak hráčka nadává trenérovi... Osobně takové chování nemusím, ale nebude zdaleka zdaleka jediná ze špičky. No a z paty už vůbecsmile
Reagovat
TOPtennis
Race neřešte smile Už jsem psal nedávno že na konci roku bude pravděpodobně v TOP 5 pokud bude Masters a při shodě náhod i klidně světová 1 ! smile
Reagovat
blixa
Race neřešte ? Race je v současné době jediný rozumný žebříček který odráží výkony tenistek. Oficiální žebříček je tak zoufale a nesmyslně deformovaný, že má prakticky nulovou vypovídací hodnotu.
Reagovat
TOPtennis
Anooo máte pravdu smile Samozřejmě momentální žebříček je domotany ale na konci roku už to bude lepší smile Ale STOP žebříčku nijak Bare neublížil pokud se díváme na fakta, ba naopak ! A to ze je teď jen 13...no a co...však nikam nespěchá ne. Víte jak se říká - zajíci se počítají až po honu smile
Reagovat
Fandina
Současný žebříček není ten klasický za poslední rok, jak jsme ho znali, ale vypovídací hodnotu samozřejmě má, protože se do něj zahrnují všechny tenistky, které vzájemně porovnává.
Porovnávat se to z předcovidovou dobou moc nedá, ale má to vypovídací hodnotu.
Jinak souhlasím s tím, že race, to je výsledky v tomhle kalendářním roce jsou měřítkem právě pro tohle období od 1. ledna. Takže obě race i žebříček má svoji vypovídací hodnotu. Každá za jiné období.
Reagovat
TOPtennis
Třeba těm hráčkám, které se nedostanou letos na Masters STOP stav šíleně uškodil !!! - jelikož nemohly s velkou pravděpodobností obhajovat body z Masters 2019 !!! Svitoliny,Andreescu,Kvitová,Bencic,Halep se ho letos asi nezúčastní...a Barty obhajuje vítězství smile !!!
Reagovat
tommr
promin ale ty jsi úplně mimo. Body za TM 2019 všem zúčastněným stále zůstavají v rankingu a zůstanou jim tam i příští rok pokud by se letos TM zase nehrál. Tak o jakým poškození to mluvíš?! smile
A pokud by se TM letos přece jen uskutečnil a tebou jmenované dámy se tam neprobojovaly tak je to snad jen a jen jejich chyba ...
Reagovat
TOPtennis
Říkat mi že jsem mimo je odvážné - pak bych mohl použit Vaše slova : Krejčíková ? Nikdy do 100 smile Nemá na to psychicky,je labilní atd. a mnohem ponižující slova ! A myslím, že jste to psal v roce 2019 smile , když šla raketově nahoru... Rozumíte tenisu jako koza petrželi smile
Reagovat
tommr
tak ted si mi to pěkně nandal. Už plně chápu ten tvůj nick ... smile
Reagovat
blixa
Bože, ty seš ještě daleko větší vůl, než jsem vůbec tušil smilesmile
Reagovat
TOPtennis
Proč se urážet ? smile Ale já zapomněl, jsme v Česku...tady hanba už není nic, viďte smile
Reagovat
cabuna
Nemám tedy co se bodování týká přehled jako ty ,ale v pondělí na Twitru řešila diskuse wta , že se Halepový příští týden odečtou body za Prahu a.že jí může Petra vyhodit z desítky ,tak,že se asi odečítat budou .
Reagovat
tommr
jj na webu WTA to dokonce avízovali oficiálně i když se loni Praha hrála až v srpnu. Uvidíme v pondělí jak to bude. Halepku ale Bára stejně přestihne dřív nebo později protože ta možná nestihne ani letošní USO ...
Reagovat
cabuna
Mě překvapilo,že Simona nebude v Montrealu.Vypadá to asi fakt ,že USA nepojede.
Reagovat
Bloody13
Já myslim, že se pleteš. Cahill mluvil na eurosportu po finále Wimbledonu o Simoně a prý by měla bejt připravená už za pár týdnu na betony smile
Reagovat
cabuna
Je to možné,že vynechává jen Montreal.Přihlášená tam není a wta na twiteru jmenovala Serenu,Halep a Bertens ,že jsou mimo .
Reagovat
Bloody13
Cahill mluvil snad o San Jose, pokud se nepletu. Vlastně by se to dalo ještě vyhledat. Doma máme O2 a zítra to bude týden od finále, takže bych to mohl ještě najít.
Reagovat
cabuna
Já ti věřím,že to říkal nemusíš to hledat , třeba tam dostane divokou kartu. Ale wta informaci o Montrealu dávala začátkem týdne a jmenovala ty 3 hráčky,že nebudou tak uvidíme.
Reagovat
tommr
je to možný, ale do Montrealu stoprocentně nejede a Bára jí proto předstihne i kdyby měla v Montrealu vypadnout už v prvním kole ...
Reagovat
Bloody13
Halepka odečte body za Prahu až příští rok. O dost bodů ale přijde během amerických betonů. Snad tam neudělá nějaký velký výsledek...
Reagovat
cabuna
Myslíš,že až příští rok? na portále wta,právě řešiili,že je odepíše příští týden a že když Petra v Praze vyhraje titul,že jí vyhodí z top 10.Já abych se přiznala mám v tom kdy se co odepisuje chaos.A v Montrealu Simona není přihlášená.Tak uvidíme co další turnaje v USA
Reagovat
lvicek
Proč až příští rok? Když se Praha hrála vloni a hraje se letos, tak není žádný důvod, aby se jí body odečítaly až za rok?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Snový rok pro Bárusmile
Reagovat
turista
Ano. A jakýkoliv jiný výsledek než titul Báry v Praze by byl bomba.
Reagovat
Kytka
Holky tedy jedou, paráda. Gratulace Terce a Báře. Jenom Terku jsem skoro nikdy neviděla. Nevím proč se musí začínat tak proklatě brzy, už v 10.00 hod. Pak se jede přes poledne v největším teplu a v 16.00 hod. už není na co koukat. Chudáci holky, t aby šly na snídani tak v sedm, aby se na zápas připravily. Pak sem celkem nikdo lepší z cizinek nepřijede. Zkrátka pořád jsme tady Franz Josef people.
Reagovat
Mony
A kdy by se podle tebe mělo začínat? Takhle už se hrálo za toho France Josefa
Reagovat
Kytka
V 11.00 hod. jako v civilizovaném státě.
Reagovat
Kytka
Právě, že u nás je všechno moc brzy ráno, prací např. počínaje. Tady se v nějakých fabrikách začíná šesté, třeba v Dánsku v osm atd.
Reagovat
tommr
ono by stačilo kdyby zápas Terezy dneska nedávali jako první ale až jako druhej nebo třetí. Údajně to tak naplánovali aby jim to nekolidovalo s Tour de France ... smile
Reagovat
Kytka
Tour de France se jede snad 2 měsíce, začala nejméně týden před Wibledonem, Wimbledon skončil a furt se jede. Navíc z těch etap je zajímavých tak posledních 30 - 50 km, jinak se skoro nezávodí, všechno je domluvené, to je na houby.
Reagovat
tommr
já bych se na cyklistiku nedíval ani kdyby mě za to platili, ale jsou lidi který to baví ... smile
Reagovat
Kytka
Taky ne. A to ještě na Eurosportu opakují tak 6x každou etapu. Kvůli tomu jsme z Wimbledonu viděli tak málo v TV. Hlavně, že to koupili. Zlatá Nova.
Reagovat
Enterprise
Sice stávání o půl šesté je někdy za trest, ale doma jsi kolem třetí a máš ještě plno času dělat něco na zahradě, kolem baráku nebo si vyjet někam na kole. Když jdeš do práce na osmou nebo devátou hodinu, dostaneš se domu někdy kolem páté nebo šesté, což v našich podmínkách znamená, že skoro polovinu roku se vracíš domů za stmívání nebo za tmy.
Reagovat
Kytka
Až na to, že bych napřed musela dospat tak aspon hodinku, abych byla fit a konečně mohla začít žít. Sovu zkrátka nepředěláš. A když zavedli ten hloupý letní čas, to jsem nějak překlepala v práci, doma pak dospala tu hodinku a pak jsem byla teprve v pohodě. Později jsem měla naštěstí práci, kde jsem si to určila sama, tak jsem začínala o deváté, nemusím trčet doma už od třetí.
Reagovat
Kytka
A ten výraz Franz Josef people jsem si, nevymyslela, to o nás říkají cizině. když se Češi i o dovolené hrabou z pelechu už před osmou.
Reagovat
turista
Ano. Jako sova s tím mám problém celý život. Nevím proč se pořád jede podle režimu toho habsburského dědka.
Reagovat
Kytka
Přičemž to zůstalo jen nám. Rakušáci to dávno opustili.
Reagovat
turista
Mají rozum.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem sovasmile Svítání znám asi častěji z probdělé noci, než z ranního vstávání...
Reagovat
blixa
Protože lidi jsou magoři. Zeptej se třeba ředitelů fabrik ve středních a menších městech. Chtěli zavést třeba pracovní dobu o osmi, a ve fabrice měli revoluci, protože všichni chtějí být ve dvě doma a krmit králíky smilesmile
Reagovat
horska.kraslice
Já jsem taky sova a mám s tím problém už od školní docházky (tzv. předsunuté hodiny od sedmi prostě "lahůdka"smile). Ale dovedu rozumově pochopit i skřivany. Mám kamarádku, která je skřivan a té se klíží oči večer už od půl osmé, takže ve společnosti se neustále omlouvá. No a ona mne zase polituje, když na mne přijde povinnost přijít do práce v brzkou ranní hodinu.
Reagovat
com
Na to, ze se Krejcikova se Siniakovou hrajou debla a sou kamosky to teda dneska Krejcikova trochu pos*ala s tim potupnym kanarem smilesmile Aspon jednu hru ji povolit mohla.. Bejt Siniakovou, tak se s ni minimalne tejden nebavim smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile holky to zvládnou. Katka by v ní mohla vidět třídního nepřítele, ale snad to zvládne.
Reagovat
Kytka
V zápalu hry to nejde nechat game.
Reagovat
tommr
a navíc by to bylo riskantní. Soupeřka se ještě může chytit a zápas otočit. Zvlášt u Katky člověk nikdy neví ... smile
Reagovat
Kytka
Tak, přesně.
Reagovat
EllNino
Budou těžká, ale v obou vidím naše holky jako favoritky :) ...české finále je blízko, to jsem si myslel ale i třeba v letech 2017 a 2019, a nakonec titul urvaly Barthel a Teichmann, což bylo tehdy velké překvapení :)

Tentokrát je ta situace podobná, Wang je v laufu, Minnen hraje zase nepříjmeným stylem podobným své přítelkyni Van Uytvanck, takže to bude určitě těžké, ale snad to vyjde, doufám :)

Víc věřím paradoxně Tereze, která to bude míc víc ve svých rukou ... Bára může být přestřílena :)
Reagovat
Blondie
No nic, jdu si při pátku pustit něco veselého.

https://www.youtube.com/watch?v=q447K-LLpCE
Reagovat
Jon61
Jako prémii si můžete přidat i Brežněva, kdy byl i u nás státní smutek a přímý přenos tohoto spektáklu.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, pěknýsmilesmile
Reagovat
com
keca, na patek ma domluvenych tolik klientu, ze nevi kam driv skocit smile
Reagovat
Blondie
Nj, az v pondeli, come.
Driv to nevyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
tommr
v prvním setu byla hra dost rozháraná. Ve druhým setu Bára trochu zpřesnila hru zatímco Katka začala chybovat ještě víc takže to ani jinak než kanárem skončit nemohlo ...
Katka se v Praze nepředstavila v dobrý formě a být Tereza Smitková trochu psychicky odolnější tak Katka skončila už v minulém kole. Doufám, že se Katka do začátku OH ještě probere ...
Bára sice taky nehraje nic moc (jak i sama přiznává), ale zatím to na soupeřky stačí. V semifinále už ale bude třeba větší nasazení a mín chyb, protože ta Čínanka vypadá docela nebezpečně ...
Reagovat
Jon61
Bára má především problémy se servisem a dělá hodně dvojchyb.
Reagovat
tommr
v zápase s Katkou udělala Bára jen 1 dvojchybu zatímco Katka jich napáchala 9 ...
V poslední době Bára chybuje víc v mezihře a na returnu. Servis bych řek že je na její poměry solidní ...
Reagovat
Jon61
V minulém zápasu s Belgičankou se Bára na servisu trápila, dvojchyb uděla osm a soupeřce nabídla jedenáct brejbolů, což je opravdu hodně. Dnes to bylo lepší, Katka byla marná, kdyby byla Tereza psychicky odolnější, tak ji porazila.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale tak Bara je dost realistka, a sama se moc za servis nechvali, chce na nem pracovat, (nejen kvuli travy, ale i hardu) zlepsovat, a je jasne, ze po 1 tydnu od Wimbledonu asi nemuzeme cekat zazraky.

Nastesti jak tu pise sojka, ty site na celem kurtu dokaze slusne rozhodit a ony se ty holky i lapnou:)

Ale je to drina...
Pokud se ji podari servis ulepsit, tak bude hodne dobra... snad vydrzi zdravi... o jeji vuli to zlepsit strach nemam...
Reagovat
blixa
Zajímavé, Bára má pocit, že jí jde forma pořád dolů a že vlastně jen bojuje. Já měl dneska dojem, že už pomalu nahazuje motory ...
Reagovat
sojka1
ja si hlavne myslim, ze je dobre, ze vyhrala, je to ted lidem jako GS sampionka proste "dluzna"... :-)) a i kdyz nezari, tak ma svoji nenapadnou hru rozprostrenou po celem kurtu jak pavoucek pavucinu a on se ten hmyz stejne postupne nejak lapne... :-))
Reagovat
blixa
Určitě je dobře že vyhrává. Ale to vyjádření mě trochu překvapilo, přišlo mi že už se to pomalu láme zase nahoru. Ale asi ten pocit zatím nemá.
Reagovat
EllNino
to je ono, Bára je na sebe hodně tvrdá a do rozhovorů hodně upřímná ... snad jí to někdy neuškodí ... tohle by třeba Venus, Serena atd. nikdy neřekly
Reagovat
EllNino
aleeee, Katka a hmyz? :))
Reagovat
sojka1
vuubec, ja jsem fandila ji... :-))
Reagovat
EllNino
však já taky :) ale neměla šanci
Reagovat
Blondie
Terka M. nemá žádný velký skalp, že?
Myšleno, že třeba Týna, Jirka, Kačka či Maruška se mohou plácat někde na konci stovky, ale dovedou překvapit a porazit nějakou mega star, nebo ji minimálně velice potrápit (Maruška a Svitolina). U Terky si nikoho nevybavuju, pletu se?
Reagovat
EllNino
porazila Garcíu jednou ... a to zrovna byla celkem ještě nahoře :)
Reagovat
sojka1
a Pavlinku... na ITF... :-)
Reagovat
Blondie
Pavlínku? To Španělku?

Díky oběma :)
Reagovat
Blondie
*tu :D
Reagovat
sojka1
to Badosu... :-))
Reagovat
sojka1
porovnala jsem si je ted... ona Pavlinku mete vsude... :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:-(....
Reagovat
sojka1
je to smutny a necekala bych to predevsim....
Reagovat
Fandina
Za poslední měsíc porazila GS šampionky Stosur, Ostapenko a také Riske, Podoroskou, takže to nění až tak o ničem, i když tyhle holky nejsou zrovna v top formách. smile
Reagovat
Fandina
Reagovat
Blondie
Díky, já myslela fakt nějakou star - jako když Kačenka vymete Osaku :D
Reagovat
tommr
a k čemu je to dobrý porazit nějakou megahvězdu a v pak v následujícím kole stejně vyhučet? Já jsem radši, že se Tereza zlepšuje pomalu ale jistě a vytrvale stoupá žebříčkem. To dává naději, že by mezi špičkou mohla zakotvit na delší dobu ...
Reagovat
Blondie
Vůbec jsem to nebrala nějak takticky, spíš jako zajímavost :)
Reagovat
sojka1
rozumim, jak to myslis, ale zas vytrepnout nejake zvucne jmeno hodne zahreje, navic naznaci, ze by to pripadne i slo, kdyby..... ;-)
Reagovat
lvicek
Nebo treba Serenu, no ne? ;)
Reagovat
Mony
Určitě, do 5 let
Reagovat
smazaný uživatel
Pavlínka je sexy a je inteligentní.smile
Reagovat
Mony
Oboje nevěřím, jen jedno z toho
Reagovat
blixa
Myslíš, že žena je buď krásná, nebo inteligentní ? Co na to tvoje manželka/přítelkyně ? smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
je sexy, to stačísmile
Reagovat
turista
Terka omalovánka? To souhlasím.
Reagovat
zfloyd
se proti minulosti psychicky zlepšila ale ještě má rezervy ten druhý set to je dárek pro Báru , i když ta hraje výborně
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
Aww.
Já fandila Kačeně :(
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, to nemohlo asi jinak ani dopadnout:)
Vzdycky pises, jak nekomu fandis tak mu to nevyjde:)
Hlavne, jestli si nezapomnela na faktury:)
Reagovat
Blondie
Neposláno, kruci :(
Náhodou, Peťa někdy vyhraje a Báře jsem se celé RG mohla ufandit! :D
(a Ash taky vyhrála smile)
Reagovat
blixa
Faktury odeslány? Vidíš, já včera potkal jednoho klienta a nestěžoval si že by nedostával včas faktury, ale že jsou vždycky o dost vyšší než čekal ... smilesmile Třeba by to chtělo změnit strategii ... smile
Reagovat
Blondie
Hrůza :D
Reagovat
EllNino
Zápas celkem očekávaně dost o ničem, Katka se vzteká a Bára hraje výborně, narozdíl od včerejška :)

S tímhle výkonem by to šlo :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Snad to nedopadne kanarem a holky se nepohadaj:)
Reagovat
blixa
Třeba dají wrestling/grappling rovnou na kurtu .. smile
Reagovat
blixa
Tak nic , no ... (zklamání smile)
Reagovat
Mony
Jágr by je mohl učit, co se děje, když nudí hokej... Tam mají ale na to své typky
Reagovat
d@ve
No Katka se u sítě ani nechtěla moc objímat. smile
Reagovat
EllNino
ale nedramatizujte :))
Reagovat
d@ve
smile tak jo no. Vzala Báru na milost a nakonec se i objali.. smile
Reagovat
sojka1
rozjasana z vysledku asi nebyla, ale tohle prameni urcite z nejistoty, co teda vlastne kvuli covidu smis a co ne... jeste porad je videt, jak by rady neco podaly sberacum, neco naopak chtely od nich, jak dodatecne vsechno uklizeji do tasek, protoze nic nesmeji nechat povalovat, jak zapominaji na rousky, taky bych z tech vsech zakazu byla cela tumpachova... :-))
Reagovat
Meceon
Se nedivím, vždycky byla brána za tu lepší a nakonec ještě na domácí pude od ní dostane kanára...to je na facku a ne na objetí..a pak řekne Krejčíková že nemá formu...jako kdyby jí měla tak dala kanáry dva? To je na další facku
Reagovat
tommr
jj to nebylo od Báry zrovna taktní. Doufám, že to Katka neslyšela ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
auvajs... kanar...
Reagovat
EllNino
Jojo, to je bídné ... jsem hodně zvědav na zápas s Wang, ta vypadá zajímavě :)
Reagovat
Mony
Na Terku hezká podívaná, ale tohle už nedám... Vzbudte mě, až se to zlepsi
Reagovat
zfloyd
je zatím trochu lepší akorát jí sráží dvojchyby , ale to se může zlepšit
Reagovat
sojka1
Kacenka: tvl vsechno na lajnu, to je neuveritelny, fakt.... :-))
Reagovat
Fandina
Katka to bere nějak moc vážně. Pořád si něco vykládá, ale nevím, neslyším co.
Reagovat
Fandina
A Katka má moc vážný zaujatý výraz.
Reagovat
zfloyd
Dneska honí mouchy obě dvě smile
Reagovat
Fandina
KrejSi jsou na ČT3.
Reagovat
sojka1
diky moc, ze ty ses chystala na Babiccinu krabicku?.... :-))
Reagovat
Fandina
Ne, ale říkal to Budka, dívala jsem se na ČT na webu.
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/zive/i29-prague-open
Reagovat
zfloyd
ani jsem nevěděl kde Ct3 mám , bylo to až na 50 kanálu , díky
Reagovat
EllNino
Soupeřkou Báry nebo Katky bude v semifinále Číňanka Wang, o které Máša před lety prohlásila, že má parametry světové jedničky :)

To si úplně nemyslím, ale je určitě hodně nebezpečná a hraje opravdu rychle, takže vítězku českého derby nečeká nic lehkého ...
Reagovat
sojka1
Wang to moc slusi, ty wimbledonske variace od Nike byly hodne povedene, vypracovane a nezne... skoda, ze je holky vubec "nevynesly", Maky by v tehle verzi vypadala krasne... :-) totiz :-(
Reagovat
Mony
Přesně,.. Jaký to rozdíl v profesionalismu třeba s Barinym Headem. Ti by se do oblečení neměli pouštět. Od Nike velmi kvalitní, precizní prace
Reagovat
Mony
Já tedy v Americe kupuji Haed trika, protože jsou za půlku, co Nike, ale tam není co zkazit..
Ty bílé Nike šaty se ale letos hodně povedly, čteš mi Sojko z duše. Občas se mi líbí jejich nápady, ale letos i se skvělým provedením detailů
Reagovat
Tiebraker
Ta jeji ruka, to je hnus, pratele!smile
Reagovat
tmora
To je, taková celkem pěkná holka, to kdo ji poradil no hrůza...smile
Reagovat
EllNino
Greet dneska vyhrála s přehledem, tenhle povrch jí asi celkem sedí ... a hraje tu dobrý tenis :)

Nicméně stále vidím Terezu jako favoritku, snad to vyjde :)
Reagovat
turista
No jo. Ale Báru neporazí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pekne:)
Gratulace k prvnimu SF:)
Reagovat
Fandina
K prvnímu SF tady nebo celkem. Vloni byla v SF WTA Istanbul.
Reagovat
EllNino
a předtim Gstaad a Quebec :)
Reagovat
Fandina
To už je dávno.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem to popletl :)
Moje chyba...omlouvam se.
A opravuji.
Gratuluji Terezii k peknemu SF na domacim turnaji.:)
Reagovat
Mony
Není první, ale nejlepsi
Reagovat
EllNino
no pokud bychom měli být úplně přesní, tak je úplně stejně velké jako ty tři předchozí :)

Ale speciální je určitě tím, že je doma :)
Reagovat
Mony
To jsem myslel. Sama tento turnaj vyvysuje
Reagovat
Vlk-v-trave
Ukoncila karieru.

http://www.puntodebreak.com/2021/07/16/timea-bacsinszky-anuncia-retirada
Reagovat
EllNino
Pořád mě hodně mrzí, že nebylo finále s Lucy na RG 2015 :)

Ale to je život :)
Timi byla zlatá, sice mě naštvala, když na tom RG vyřadila Peťu, ale tam byla prostě tenkrát skvělá :) Měla na GS!

Hezký potenisový život :)
Reagovat
Tiebraker
Byla moc tlustá
Reagovat
Mony
Už na svém vrcholu snila, jak bude dělat barmanku.. Po Dokicove další, které tenis asi znechutili rodice, i když konci kariéry asi pomohlo to velké zranění, které jsem i videl
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavý rozhovor - především o Naomi.
Vypadá to, že na prohře Švýcarska v semifinále Fed cupu má asi podíl i otec Timey.

https://www.watson.ch/fr/sport/tennis/874365274-bacsinszky-on-ne-sait-jamais-tout-chaque-joueuse-a-sa-part-d-ombre

Komplikovaný vztah s otcem poznamenal kariéru Timey (https://sport.aktualne.cz/tenis/talent-bacsinszke-dusila-nenavist-k-otci-navzdy-se-ho-zbavil/r~a67beb0e014b11e6b61c002590604f2e/).

V sezonách 2015-2017 byla radost Timeu sledovat.

V životní sezóně se po semifinále v Paříži probojovala i do čtvrtfinále Wimbledonu. Takhle udolala na síti čarodějku Moniku :-) https://www.youtube.com/watch?v=--wRCG9FT8k

Bag Check: https://www.youtube.com/watch?v=658LDkrsjs0

Timea s Petrou: https://www.youtube.com/watch?v=Yp94XKTiOBg

Vzpomínka na Rio (jednou tam chybně zaměnili české páry): https://www.youtube.com/watch?v=9mU0JA3IVPE

Spelling Bee: Bacsinszky: https://www.facebook.com/TimeaOfficialPage/videos/spelling-bee-bacsinszky/10157297104241102/

I díky skalpům Agnieszky a Simony v Miami (https://www.youtube.com/watch?v=75FqJemIdb8) se Timea dostala na jaře 2016 na pár týdnů do top 10.

Hodně štěstísmile
https://www.youtube.com/watch?v=lgibbdi3jXg
Reagovat
tommr
dneska velmi dobrej výkon. Ze zápasu jsem měl trochu obavy protože Kužmová se v Praze zdála být v docela dobrý formě, ale Tereza jí dneska nedala šanci ... smile
Soupeřka v semifinále bude taky hratelná takže je velice slušná šance na to že přece jen bude ryze český finále navzdory selhání/odstoupení našich největších hvězd ... smile
Reagovat
lvicek
No a hlavne pro Terku by urcite finale na WTA 250 znamenalo neco uplne jineho nez pro Petru (i kdyz je to Praha) ;). Tak snad to dotahne.
Reagovat
lvicek
Taky koukam, jak pekne stoupa v zebricku, ted uz 72. misto. A vzhledem k tomu, ze v race je 40., tak urcite by mohla myslet na Top50 v dohledne dobe.
Reagovat
Mony
To je další krok do TOP50 mety, která většinou zabezpečuje Mandatory a Premiér 5, nejvíce dotované turnaje po GS
Reagovat
blixa
Které naše největší hvězdy selhaly/odstoupily ? smile
Reagovat
Jan
Kvitová, Vondroušová.
Reagovat
blixa
Nooooo ... Kvitová je už bohužel bývalá hvězda a Markéta je stejně z formy, aktuální hvězdy jsou stále ve hře ani neodstoupily.
Reagovat
EllNino
počkej, bývalá hvězda, já bych ji teda kvůli jedné špatné sezóně ještě úplně neodepisoval ...

I přes špatné výkony je v Race 22. a letos vyhrála turnaj, což se z našich letos zatím povedlo jen Báře
Reagovat
smazaný uživatel
I přes jasný výsledek to vítězství nebylo tak jednoznačné.Slovenka určitou dobu velice dobře servírovala.Gratulace k postupu do SF.
Reagovat
Dobry-den
Gratulace. V poslední době je na ni fakt spolehnutí. smile Dneska byla hodná, že dovolila Kužmové uhrát aspoň ty 4 gemy, Slovenka byla tak tragická, že to klidně mohlo skončit i kanárem. smile

Tak ještě jednou a snad klapne finále s Bárou/Katkou. smile
Reagovat
Fandina
Viděla jsem první set a tam tedy Kužmová vůbec nebyla bezmocná. Naopak se mi zdálo, že Terka by to nemusela dát, ale byla vždycky rychle u míče a to ji podle mě dovedlo k vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist