Martincová v Miami nevyužila setboly proti Andreescuové. O Top 100 ji mohou připravit dvě Rusky

27. 3. 2021, 10:49
Aktuality 23
WTA MIAMI - Tereza Martincová ve druhém kole turnaje WTA 1000 v Miami proti osmé nasazené Biance Andreescuové nepřekvapila. V prvním setu česká tenistka neproměnila za stavu 5-3 při své podání dva setboly a nakonec prohrála 6-7 2-6. Přesto má stále šanci, že se poprvé posune do Top 100.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová v Miami prošla na třetím turnaji v řadě kvalifikací a počtvrté v řadě na akci WTA vyhrála minimálně jeden zápas v hlavní soutěži, když ve středu přehrála Kazašku Jaroslavu Švedovovou. 

Druhou výhru přidat nedokázala, byť dlouho trápila osmou nasazenou Kanaďanku Biancu Andreescuovou. V boji o první skalp hráčky Top 10 nevyužila proti bývalé vítězce US Open dva setboly a prohrála 6-7 2-6.

V první setu Martincová po druhém zisku soupeřčina servisu vedla 5-3, ale dvě šance na ukončení neproměnila a sama v maratonském gamu kapitulovala při třetím brejkbolu. Ve zkrácené hře vedla 4-2 a ještě 5-4, další bod už ale nepřidala a poprvé na floridské akci ztratila set.

Po nevydařené koncovce nezachytila úvod druhého setu, dvakrát ztratila servis a alespoň se jí za stavu 0-5 podařilo proti světové devítce  odvrátit kanára.

"V prvním setu hrála výborně a já měla štěstí, že jsem se udržela ve hře. Zisk prvního setu byl klíčový, protože jsem zlomila její odpor. Kdyby se mi to nepovedlo, mohlo se to vyvíjet zcela jinak. V tenisu mnohdy rozhodne jen pár míčků," komentovala Andreescuová.



105. hráčka světa Martincová má jistotu, že po turnaji vylepší své maximum v žebříčku WTA a je reálné, že se poprvé objeví v Top 100. Ani  jedna z ruského dua Anna Kalinská a Ljudmilla Samsonovová ale nesmí postoupit do čtvrtfinále.

Do třetího kola tak postoupily 'pouze' nasazené Češky. Už ve čtvrtek uspěly Petra Kvitová a Markéta Vondroušová, v pátek odpoledne slavila Karolína Plíšková.

Dvacetiletou Kanaďanku Andreescuovou v boji o osmifinále čeká o rok mladší Američanka Amanda Anisimovová. Ta už v Miami jednu bývalou vítězku US Open vyřadila, krajanku Sloane Stephensovou, která v Miami triumfovala před třemi lety, porazil dvakrát 6-3.

• WTA 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 3.260.190 dolarů
páteční výsledky (26. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Saisai Zheng (Čína) 6-2 6-1
Andreescuová 8-Kan.) - Martincová (ČR) 7-6(5) 6-4
Ósakaová (2-Jap.) - Tomljanovičová (Austr.) 7-6(3) 6-4
Keninová (4-USA) - Petkovicová (Něm.) 6-7(6) 6-1 6-3
Samsonovová (Rus.) - Bertensová (10-Belg.) 6-2 6-1
Muguruzaová (12-Šp.) - Xinyu Wang (Čína) 6-4 6-1
Sorribesová (Šp.) - Bradyová (USA) 3-6 6-4 6-1
Mertensová (16-Belg.) - Boulterová (Brit.) 6-4 6-1
Kalinská (Rus.) - Martičová (20-Chorv.) 5-7 6-2 7-6(4)
Rybakinová (21-Kaz.) - Kanepiová (Est.) 6-4 6-0
Kontaveitová (22-Est.) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 4-6 6-3
Sakkariová (23-Řec.) - Rusová (Niz.) 6-2 6-3
Stojanovičová (Srb.) - Putincevová (26-Kaz.) 5-7 7-5 6-2
Džabúrová (27-Tun.) - Badosaová (Šp.) 7-6(6) 5-7 7-5
Anisimovová (28-USA) - Stephensová (USA) 6-3 6-3
Pegulaová (29-USA) - Sandersová (Austr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Aussie
První set s Fogninim nehrál dobře, potom se ale chytil a zápas dohrál skvěle. Veliký talent!
Reagovat
sojka1
uz kosi hvezdy - Izzy, Conga, Marin, Founa... :-)) (moc mu fandim!)
Reagovat
Aussie
Je na něm vidět ten jeho rodokmen - momentálně snad nejúspěšnější sportovní rodina na světě. Otec, matka, dvě sestry, samé sportovní hvězdy!
Reagovat
paddy
To není tak pravda.

Podobně mladých hráčů je několik a já za tím vidím hlavně finanční zázemí vč zkušeného realizačního týmu, které umožnilo nastartovat kariéru dříve, než u ostatních.

Rozhodnou až příští roky. Je víc medializován, protože mu pomáhá jméno. To mu však velké tituly nevyhraje smile

Např Muchová v 18 ještě neměla trenéra, a pak přespávala v autě nebo levných hotelech. Bez peněz je to složitější. Proto je už relativně starší.

Korda je předškolák, který umí číst, což nikdy neznamenalo, že dítě je lepší. Muchová, jako podzimní dítě, šla do školy o rok později. smile
Reagovat
blixa
Jakej předškolák, co to meleš ? Je mu 20 ! Začít se v tomhle věku cpát do TOP 50 je nejvyšší čas, pokud má tenista nějaké ambice. Srovnání s Muškou je nesmysl, samozřejmě že kdyby měla Muška jiné podmínky, byla by už třeba v TOP 10 a nebo by taky třeba už nehrála, protože by to její tělo nevydrželo. Prostě tyhle coby, kdyby jsou nesmyslné spekulace.
Reagovat
sojka1
hlavne ale Aussie poukazuje na celou rodinu, kazdy spickova sportovni uroven - i Sebastian, at uz bude, co uz bude...
Reagovat
Aussie
Přesně tak. Sestry Kordovy v Česku moc lidí nezná, přitom Nelly je v golfu druhá na světě (nebo aspoň byla, nedíval jsem se na poslední žebříčky). Jessica není o moc horší. Obě už vyhrály majors. Přirovnat by se daly tak leda k těm Williamskám. Ty ale nemají bráchu, který by exceloval v jiném sportu. Natož tátu, který býval světovou tenisovou dvojkou...
Reagovat
Aussie
Ještě pro přirovnání. Ivan Lendl má těch dcer pět, všechny hrály golf, ani jedna se výkonností zdaleka nepřiblížila sestrám Kordovým.
Reagovat
blixa
Ivan si to geneticky nepojistil ze strany manželky. Korda byl mnohem prozíravější smile
Reagovat
paddy
To bylo přirovnání soudruhu

Nejlepší auto v F1 z nikoho neudělá nejlepšího řidiče
Reagovat
blixa
Se svým soudruhováním běž do prdele. Tvůj soudruh rozhodně nejsem, ani kohokoliv jiného. A tvůj další příměr je rovněž "velmi chytrý". Nejlepší auto v F1 může klidně z průměrného pilota udělat vítěze. Auto je v F1 klíčové, kvalita řidiče je až na druhém místě.
Reagovat
paddy
Vítěz se nerovná nejlepší řidič, ale protože nejlepší auto smile
Reagovat
blixa
Výsledek je výsledek, jak to chceš oddělit ? Ten kdo vyhraje je nejlepší, ať je to čímkoliv.
Reagovat
George_Renel
A jeho děvče, Ivanka Nedvědová je vosk? smile
Reagovat
blixa
Ta snad nějak významně sportuje ? smile
Reagovat
sojka1
a geny taky jiny... teda doufam.... :-)
Reagovat
FulnekUltras
tam už je teplučko... smilesmilesmile
Reagovat
misa
Soňa, Bjanka, Amanda smile

Zejména Sofia mě potěšila výborným výkonem, asi nejlepším v letošním roce. Dokonce i v 1. setu, který prohrála, měla poměr winnerů a UE 21-11, v celém zápase pak zahrála 44 vítězných míčů. Skvěle zvládla při svém podání kriticky stav 3-3 30-40 ve třetím setu, kdy následovala série eso, přímý bod ze servisu a opět eso. Pak si už výhru pohlídala.
Reagovat
EllNino
Budeme mít deset holek v první stovce ...což je na tak malou zemi opravdu hodně :) (A to se ještě bohužel neudržely ve stovce dvě tenistky v nejlepších tenisových létech a fedcupové reprezentantky - Denisa Allertová a Terka Smitková, které byly obě kolem 50. místa jistou dobu)

Je jasné, že aktivních jich bude nadále jen 9 (Bářino těhotenství), a pokud se nezlepší forma Katky a Týny, asi půjdou ze stovky ven... a Terky pozice je zatím hodně nejistá, brzy klidně zase ze stovky může vypadnout ...ale je to i tak skvělé, že bude alespoň jeden týden, kdy jich tam bude opravdu 10 :)

A když vidím ty nadějné maldé tenistky, které vyhrávají menší ITF turnaje kolem 16 roku věku ... myslím, že snad žádný půst podobný pánské části nepřijde :)
Reagovat
tommr
já si myslím, že Terezu už ty Rusky ze stovky nevytlačí. Neumím si totiž představit, že by mohly vyřadit Muguruzu resp. Sakkari ... smile
Výhledově ale bude samozřejmě nutný, aby si Tereza svojí pozici trochu upevnila. Velkou příležitost k tomu bude mít už v Bogotě pokud tam bude startovat ...
Reagovat
lvicek
Hmmm, Muguruza zatim Terku moc podrzet nechce, zda se, no tak snad se jeste hecne.
Reagovat
tommr
v tomhle zápase mám docela dilema komu přát. Muguruza ohrožuje naše hráčky v top-10 a Kalinskaya zase Terezu. Nejlepší by bylo kdyby prohrály obě ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
J1rka vyda za takovych 20 hracu, takze holky maji jeste co dohanet:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist